Supermysig picknick i Nunnedalen

Vädret har varit underbart idag! Inte jättevarmt kanske men gott om sol och vårkänslor :)

 

Tyvärr arbetar ju Älskling till 17 så det var svårt att kunna njuta av de varmaste timmarna tillsammans. Men så fort han kom hem packade vi in fika, filtar och hundar i bilen för att åka till Nunnedalen på Öland. Jag har hört talas om hur fint Nunnedalen är i flera år nu och Internet lovade blå-, vit- och gulsippor i vacker lövskog på våren. Vi var nog där liiite för tidigt för jag såg typ 3 gulsippor och resten låg fortfarande i ide.

 

Nu hittar vi alla fall dit och får kanske återkomma lite längre fram i år. Inget bra ställe för barnvagnar dock, stigarna var väldigt snåriga...

 

Picknicken var smarrig värre! Det blev varm sparrissoppa och halloumi till "kvällsmat" och pannacotta med bärsås och jordgubbar till efterrätt. Hade till och med varsin liten jordgubbe i bubbelglasen, mycket lyxigt ;) Kex och ostar var också nerpackat men då tyckte vi båda två att det började bli lite kyligt och picknicken får nog fortsättas en annan dag.

 

På söndag ska det bli 20 grader varmt och sol! Det säger min mormor, och mormor har alltid rätt :p

 


Barnmorskan idag

Idag är dags för rutinbesök hos barnmorskan igen. Det känns som att vi börjar återgå till att få just en "rutingraviditet" och det känns bra. När vi flyttade tillbaka till Kalmar så var vi ju först tvugna att göra en ny inskrivning här vilket innebar lite extra besök och provtagningar. Sedan fick vi ett extra ultraljud då de ansåg att Lois var lite för liten för sin ålder och vi skulle på återbesök efter två veckor. Sedan skulle mina "private parts" göra uppror och få en massa utslag vilket resulterade i läkarbesök och de började diskutera planerat kejsarsnitt...

Nu är vi i alla friskförklarade från alla möjliga håll och förhoppningsvis blir det bara vanliga rutinkontroller fram tills förlossningen. Lois har vuxit ikapp sa de på det sista ultraljudet så nu är hon normalstor igen, utslagen har diagnostiserats som ofarliga så vi slipper kejsarsnitt och alla andra prov verkar bra. Happy baby!

By the way står det i min graviditetskalender på Familjeliv "du har 45 dagar kvar till beräknad förlossning". Herregud! Det är ju snart....

Världens finaste lilla Lois!

Sicken tjockis man börjar bli i vecka 34

Den här bilden tog Älskling "av misstag" men jag var tvungen att behålla den, se vad rund man har blivit :p

KROPPEN: Under slutet av graviditeten är det vanligt att värkarna ändrar sig en aning, ibland kan det kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

BARNET: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett, vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

EGNA ANTECKNINGAR: Jag blir lite fundersam ang. de här med förvärkar, vanliga värkar och allt däremellan. Jag känner ingenting! Vadå värkar? Jag har bestämt mig för att om "alla andra" har förvärkar nu så borde jag också ha det och om jag inte känner av det så borde det betyda att värkar inte känns så mycket för mig. Dvs. förlossningen borde gå som en dans! Visst låter väldigt logisk ;) Hihi.
I övrigt så känner jag mig fortsatt pigg. Jag sover ofta nån halvtimme mitt på dagen och är rejält trött efter en tur på Stensö men jämfört med de första månaderna så är jag pigg som en lärka! Babyförberedelserna har stannat av lite känns det som, nu har det varit mycket fokus på barnmorskebesök, ultraljud och annat så det här med skötbord, barnvagn och babykläder har hamnat lite i skymundan. Men vi känner oss nog ganska lugna, "det löser sig" :)

Äntligen igång med jobb!

Idag hade jag min första problemhundsutredning sedan flytten till Kalmar. Det känns väldigt bra att vara igång med arbetet igen, göra nytta, träffa människor, få lön och så mycket mer. För att göra det hela ännu bättre så var det en väldigt trevlig familj jag träffade :)

Särskilt i början gör det väldigt mycket när man trivs med sina kunder, det ger en bra boost för självförtroendet! Har man många nöjda kunder är det mycket lättare att ta kritik sedan. Just nu känner jag ärligt kan säga att jag arbetar med min hobby, det känns bra!

Fler möten är inplanerade i veckan och jag känner mig laddad :) Kul när Dog Performance går bra :)

 

Eros tror jag tillhör dem som föredrar att INTE jobba så mycket...


En bra helg

Lördagen blev riktigt bra, jag tror framför allt att hundarna var helnöjda!

Vi började dagen med införskaffande av picknickfilt, fjärrkontroll till kameran samt babybox från BabyProffsen.

Picknickfilten tycker jag är ett tecken på sommar, något som legat i luften hela helgen.

Fjärrkontrollen till kameran var billigare och bättre än förväntat så vi var väldigt nöjda även där. Vi invigde den redan under kvällen och till och med jag, som inte är lika tekniktöntig som Älskling, var imponerad. Imorgon ska jag nog ta med kamera och fjärrkontroll ut i solen för att experimentera! Kanske picknickfilten också?

Babyboxen var en sån där gratisvariant som man beställde på Internet, ingen aha-upplevelse men gratis är ju alltid trevligt!


Sedan begav vi oss till Skälby. Kul för dem att dagen verkade välbesökt! Läste i tidningen att de fått lammungar dagen innan också vilket säkert var en bonus.

Vi, Älskling och hundarna tittade på ponnyridning, häst med vagn, gymkhana, islandshästuppvisning och en hel del annat. Höjdpunkten var ändå att träffa gamla känningar och snacka lite strunt :)

Egentligen hade jag planerat en ponnyridning för min del. Jag har sådan ridabstinens att det inte är sant men känner mig ändå inte trygg nog för att ge mig ut i skogen på ökända hästar med Lois och allt. Så jag hoppades att några minuter på hästryggen kunde dämpa suget liiite. Tyvärr var det bara shettisar på ponnyridningen så det sket sig lite med mina nuvarande 73kg :p

Efter Skälby åkte vi direkt till Kalmarsundsparken för veckans gemensamma hundpromenad. Snacka om tur med vädret! Vi fick sällskap av en väldigt trevlig Shiba och hans matte, gick till bastun för en fikapaus och sedan tillbaka igen.

Jag tror framför allt att Eros har stor nytta av dessa promenader. Han beter sig ju inte särskilt bra i nära möten med andra hundar, kan vara riktigt elak faktiskt. Jag tror att det är nyttigt för honom att gå med lite avstånd och lära sig att slappna av mer och mer. Just nu går det bra så länge man promenerar på och han får hålla sig på nån meters avstånd, när det blir stökigt får han sitta i husses knä istället vilket passar Eros finfint!

(Om ni vill följa med på dessa promenader i framtiden är det bara att titta in här)


Dagens andra tips: Hundpromenad i Kalmarsundsparken idag!

Idag är det dags för Dog Performance premiärpromenad i Kalmarsundsparken :)

Så här står det på vår hemsida:

Vill du träffa likasinnade och prata hund? Behöver din hund lite miljöutbyte tillsammans med andra hundar?

En gång i veckan träffas vi för gemensam hundpromenad i Kalmarsundsparken och på Stensö. Alla är välkomna men meddela gärna i förväg att ni kommer då det underlättar för planeringen av promenaden. Under promenaden hålls hundarna kopplade då vi rör oss i områden med koppeltvång.

Promenaderna tar ca 1,5 timme inklusive fikapaus, medtag egen fika och eventuellt sittunderlag. Självklart är det gratis att följa med oss på promenad!

Idag träffas vi 14.00 vid parkeringen i Kalmarsundsparken.


Dagens första tips: Skälby


Idag 12.00-15.00 så firar Skälby 4H-gård 40-år! Aktiviteter som erbjuds är:
  • Ponnyridning
  • Häst och vagn
  • Hundcafé
  • 13.00 Uppvisning av Islandshästföreningen "Oddur"
  • Och mycket mer...
Jag tycker det ska bli riktigt trevligt att gå dit, träffa gamla 4H-are och njuta av lite hundvänliga aktiviteter.

Jag och Ture efter en 4H-aktivitet inne i centrum

Hund- och ponnyträff i fårhagen :p


Nya babykläder :)

Igår köpte vi, eller rättare sagt Lois blivande mormor, lite nya babykläder. Egentligen så har vi nog det nödvändigaste men de här var ju bara sååå söta! Det var nyinkommet på H&M, koftan kostade 99:- och t-shirten och shortsen var ett set som också kostade 99:-.


Spa-dag

Idag ska jag och mamma gå på ansiktsbehandling, riktigt skönt! Sedan blir det gravidyoga i eftermiddag och restaurang med yogagruppen efter det. Jag hoppas starkt på kinamat :)

Måste säga att särskilt nu när det inte blev någon föräldrargrupp för vår del så uppskattar jag att yogagruppen är lite social och träffas även efter yogapassen. Lite umgänge, lite tips, andras tankar och idéer = trevligt. Får ju inte glömma bort maten heller, DET är trevligt!


Domännamn fixat :)

Äntligen har vi fått tillgång till vårt domännamn till Dog Performance hemsida. Älskling har också lagt ner mycket arbete på att "förfina" den så titta gärna in:
www.dogperformance.seSkitbilar!

Åhh vad jag hatar bilkostnader... Förvisso väldigt skönt med en bil den dagen man ska storhandla på Maxi men dyrt att köpa, dyrt att köra, dyrt att laga... MORR!

Vår fina "Valle", en Opel Vectra, bestämde sig för att dö igår när Älskling skulle hem från jobbet i Mönsterås. Enligt verkstaden så är nog generatorn trasig, låter dyrt tycker jag. Nu står den i alla fall fint parkerad på en 3-timmarsparkering och vägrar flytta på sig. Verkstaden i Kalmar har två veckors väntetid, i Nybro kan de fixa bilen under veckan. Men i så fall måste den bärgas dit, jippi yay! Hoppas försäkringen håller med om att det viktigaste är att laga bilen FORT och att de betalar för bärgningen dit :(

När nu Valle bestämt sig för koma så fick vi ju lite mer bråttom att få igång "Hugo", min söta gamla New Beetle. Vi fick igång den och efter lite påfyllning av bensin lät den nästan nöjd. Men vi har ju skjutit på det här med service länge nu och efter att stått död en vinter måste grundinställningarna ändå fixas. Mekanikern på Mekonomen upplyste mig om att då är det nog samtidigt dags för kamremsbyte, byta tändstift, olja osv... Suck...Lilla Hugo på campingsemester :)

Skälby

Igår tog vi oss äntligen till Skälby, har haft siktet inställt på det länge nu.

Inte alls samma sak när majoriteten av "de gamla" inte är inte kvar, en massa nya har börjat och många av djuren har bytts ut. Men vi gjorde lite nytta i alla fall, eller rättare sagt Älskling gjorde. Jessica skulle köra Tora för första gången och behövde självmordskandidater som kunde assistera. Gravida fick tyvärr inte hjälpa till utan hänvisades till fotograferingsuppdrag utanför paddocken. Klokt tänkt egentligen, även om det nu gick strålande bra för både Jessica, Tora och medhjälparna. Älskling fick hedersuupdraget "hålla i balsnöre" under tiden som Tora gick sina första varv med vagnen.Efter körningen med Tora blev det bus i fårhagen för hundarna och sedan välförtjänt fika på Skälbys hundcafé. Både Clara och Eros sov gott sedan efter lite kvällsmat och ett bad :)


Emeralt i full skutt!


När man inte riktigt kan bete sig kan det vara skönt med en paus hos husse :)

RSS 2.0