Hundkurser drar igång i Kalmar!

För min del börjar det bli dags att komma igång med företaget igen så nu drar vi igång med höstkurser! Sprid gärna ordet :) Mer information finns också på företagets hemsida: www.dogperformance.se

Såna här lata dagar kan man ju inte ha varje dag :)


AKTIVERINGSKURS

Hundar måste få arbeta med huvudet för att må bra, vi kallar detta för mental stimulans. På vår aktiveringskurs arbetar vi med balansövningar, problemlösningsövningar, nosarbete, cirkuskonster och nyttoövningar. Efter kursens slut har ni en stor bank med idéer att nyttja i vardagen.

Genom att aktivera din hund mentalt får du en bra relation mellan hund och hundägare, promenaderna ni tar tillsammans blir roligare, hunden får ett bra självförtroende, du blir en resurs för din hund, följsamheten hos din hund ökar och mycket mer!


Aktiveringskursen passar hundar och hundägare på alla nivåer och i alla åldrar. Den yngre hunden kanske behöver öva upp koncentrationen, den äldre hunden kanske vill aktivera sig trots fysiska hinder osv. 

Vi blandar teori och praktik. Praktiken är förlagd både inomhus, i stadsmiljö och ute i skogen. 

Vi träffas 6 gånger i 1,5 timmar, max 5 ekipage/kurs. Priset för kursen 1 200:-/ekipage. Kursstart är 6/9 kl 18.00 och vi träffas varannan vecka på tisdagar.

Anmälan görs under kontakt.


VARDAGSLYDNAD

Att ha en bra vardagslydnad är det som gör hundägandet lättsamt och trevligt. Men vad som ingår i vardagslydnad är väldigt individuellt. Om ett visst lydnadsmoment gör det lättare för dig i vardagen, då är det vardagslydnad för dig. Det kan t.ex. vara att låta hunden sitta samt ha ögonkontakt med dig innan den får hoppa ur bilen.


För att fånga upp alla livsstilar och behov i en enda kurs så fokuserar vi mycket på inlärningstekniker, belöningsformer, raskunskap, hundarnas egna behov osv. På så sätt är du bättre rustad att fortsätta träningen med just din hund. Vi går även igenom de vanligaste momenten inom vardagslydnad som inkallning, kontakt, passivitetsträning, förbud etc.

Vi träffas 6 gånger i 1,5 timme, max 5 ekipage/kurs. Priset för kursen 1 200:-/ekipage. Kursstart är 6/9 kl 19.30 och vi träffas varannan vecka på tisdagar.

 

Anmälan görs under kontakt.


Packar ihop oss inför Stockholm

Snart är det dags för mig och Lovisa att ta tåget upp till Stockholm för att gå utbildningen till Specialiserad Hundpsykolog. Eller rättare sagt om fyra timmar, men med en liten Lovisa får man alltid räkna med avbrott i packning, fix av matlådor och andra förberedelser. Det känns med andra ord som ganska snart!

Även om tiden där uppe är knapp så ska det bli kul att få lite kvällssamtal med farmor. Vi bokade tågbiljetterna så snävt som möjligt för att underlätta med hundpassning och sådant här hemma, samt minimera tiden borta från Älskling. Men några minuter ska jag nog få med farmor :) 

Detta blir första gången som jag och Lovisa sover utan Älskling och hundarna. Det kommer säkert gå jättebra men känns lite konstigt. Jag är väldigt tacksam över att vi spenderar så mycket tid ihop annars!

Vi tar bara med oss selen upp, dels för att minimera packningen men främst för att jag tror selen blir bästa transportsättet för Lovisa uppe i storstaden. Då får hon ligga nära och behöver inte beröras så mycket av alla människor, tåget, bussar osv. Min förhoppning är att hon sover gott i sin sele under kursen, för även om det är jättemysiga människor där så vill man ju inte "störa" för mycket. Jag tycker det är helt underbart att både kursledare och övriga kursdeltagare ser det som helt naturligt att Lovisa får följa med! Det stärker min tro om att hundmänniskor är liiite mer flexibla än genomsnittsmänniskan :p

Inför resan har vi varit på ett av favvohaken, biblioteket. Många som jag delar barnsyn med i övrigt rekommenderar boken "Somna utan gråt" av Elizabeth Pantley. Tyvärr var den utlånad men hennes uppföljare "Uppfostran utan gråt" fick följa med hem istället. Ska bli intressant att läsa! En annan bok om barnutveckling samt Canis stora lydnadsbok (hundar) togs också med. Det blir bra underhållning på tåget, under förutsättning att Lovisa vill såklart :)

Ingen tvekan om att ungen blir hundvan i alla fall ;)

Alternativ

Jag har hittat tillbaka till ett gammalt favoritforum, alternativ.nu. Förut hängde jag en hel del på deras sidor om husbygge, självhushållning, djurskötsel osv., det var på den tiden när vi fortfarande funderade på att flytta ut till landet. En jättebra sida om man vill hitta lite alternativa lösningar till att få livet att gå runt! Och även om jag inser att jag inte har engagemanget för att prioritera allt som det pratas om på alternativ.nu så känns det inspirerande att läsa om! Alternativ.nu kryllar alltså av människor som odlar och föder upp sin egen mat, hugger sin egen ved, bara köper begagnat, stickar sina egna kläder... Ja, ni fattar.

Idéerna är bra, tiden det tar att genomföra ibland lite för mycket. Jag hade t.ex. gärna ätit egenproducerat och hoppas att vi i Uppsala kan bli lite duktigare på att leta rätt på producenter som man sympatiserar med. Får vi en bra tomt så hoppas jag på lite egenodlat i alla fall. Att sy mina egna kläder kommer aldrig att ske...! En typisk sådan sak som jag gärna hade haft talangen för men som aldrig kommer att prioriteras att lära sig.

Nu har jag insett att det även finns ett underforum om föräldrarskap och barn på alternativ.nu. Jättekul att läsa! Det började med att jag googlade runt på "nära föräldrarskap", vilket stämmer ganska bra överens med synen de har på alternativ.nu. Samsovning, fri amning, bärsjalar, ingen burkmat... Känner mig som hemma :) Just nu sitter jag och myser framför tråden "Prattråd för "alternativa" föräldrar", kunde skrivit det mesta själv. Här känner jag mig inte bara inspirerad utan vi lever faktiskt enligt "idealet". Så härligt att läsa om andra som gör samma sak, det är ju inget man stöter på så ofta på t.ex. BVC eller föräldragrupper.

Månadsdag

För fem timmar sedan passerade Lovisa tre månader i livet :) Hon firade tyvärr med en väldigt tidig morgon efter en väldigt vaken natt, men nu är hon på strålande humör igen!

Lovisa är 60 cm lång, väger 5 640g och har ett huvudomfång på 40,7cm.


Tack!


Det har varit lite torka här på bloggen men vi har haft fullt upp med Lovisas namngivning.

"Det var roligt att planera, det var jättetrevligt under tiden och det känns skönt nu när det är över" sammarfattar nog allt :) Vi fick en otroligt fin dag i Krusentierska trädgården med släkt och vänner, god mat och vackert väder. Just vädret var vårt största orosmoment då väderprognoserna pendlade mellan regn, mycket blåst eller både och... Men tji fick SMHI och strålande sol fick vi! En av de bättre sommardagarna på länge vilket höjde vår utomhusceremoni väldigt mycket.

Menyn bjöd på lite bubbel, crostini med röd och grön pesto samt kex med chevre, valnötter och honung när gästerna kom. Sedan blev det smörgåstårta, familjen Nygrens egna (väldigt goda...) recept. Vi har nu smörgåstårta att äta i flera veckor, som det brukar vara när vi har haft fest! Och till sist vit chokladmousse med hallon, samt kaffe. Maten dukades upp inne i Krusentiernskas lusthus.
Smörgåstårtan

Huvudpersonen själv hade på sig en dopklänning som gått i arv inom familjen trots att det inte var ett kyrkligt dop. Både mitt och min mammas namn, nu även Lovisas, finns broderat på klänningen och vi tyckte att det var fint om den traditionen fick leva vidare. Fördelen med namngivning är ju att man får bestämma själv!

Lovisa med hennes pappa och mormor

Min mormor fick äran att agera "ceremonivärd" och höll ett tal till Lovisa som var väldigt fint. Min mamma hade hjälpt till att skriva ner talet också så att Lovisa kan läsa det själv när hon blir äldre. Till sist fick Lovisa ett halsband med ett guldhjärta som ärvts från min gammelmormor Greta. Jag som hade en väldigt nära relation till Greta tycker att det var roligt att kunna ge Lovisa något som tillhört henne.

Turligt nog verkade Krusentierska erbjuda en trivsam miljö både för våra kortbenta och fyrbenta gäster. Lovisas kusiner och "stor-kusinen" Emil (min kusin) hade gott om lekutrymme och det var kul att se hur väl de umgicks tillsammans. Att även hundar var välkomna var ju nästan en förutsättning i vår familj så både Clara, Eros, Freja och Daphne kunde vara med.

Lovisa plockar vindruvor med pappa, farbror och kusinerna

Lagom till kaffet var det dags för paketöppning. Tack så jättemycket för alla fina presenter! Lovisa fick väldigt bra saker till framtiden, både roliga och praktiska.

Paketbordet

Lovisa inviger gunghästen


Kort sagt kan man säga att vi inte kunde varit nöjdare med vår namngivning! Alla gästerna skrev (små-kusinerna ritade :)) i vår gästbok vilket blir ett roligt minne för framtiden. Förhoppningsvis kan den här gästboken följa Lovisa genom livet och till slut innehålla hälsningar från namngivning, födelsedagarna, skolavslutningar osv. Det gäller bara att hennes föräldrar håller koll på den ;)

Nu har jag druckit mitt första halva glas vin på över ett år, feels craaazy, och ska nog krypa till kojs. Tack för idag!


Snurrar i huvudet

Helt omöjligt att sova så jag bestämde mig för att gå upp, dricka lite o'boy och skriva to do-listor :) Borde vara jättetrött, den här dagen har varit ganska intensiv. Men listor brukar vara bra för att rensa huvudet!

Dagen bestod av besiktning av både bilen och mig (båda gick igenom!), fix hemma, tvätt, storhandling med mycket mera. Lovisa kände nog av ansträngningen och "assisterade" med att bli ganska gnällig mot slutet. Jag förstår henne, jag tyckte inte heller att Maxi tjugo i nio på kvällen var någon hit... Särskilt inte när man varit i farten hela dagen först. När vi väl kom hem kändes det till på köpet som att vi inte hunnit med ens hälften av vad vi borde. Kanske därav mitt behov av att skriva lite listor...? :p

Jag tycker i alla fall att jag börjar få koll på namngivningen (den är ju på lördag så kanske liiite dags att få koll nu...). Det som ska göras imorgon är:
 • Köpa rosa och gröna pennor som gästerna kan skriva med i Lovisas gästbok
 • Välja, tvätta och stryka våra kläder (påminna mamma om att brodera in Lovisas namn på dopklänningen)
 • Bestämma ang. val av servetter och vikning av dessa
 • Kaffemuggar?
 • Sista kollen på gästlistan. Exakt hur många vi blir, vem är allergisk mot vad osv.
 • Skriva talet som jag och Älskling ska hålla
 • Fixa musikspelare och välja musik
 • Kolla uttag, bord, stolar, köksförvaring osv. på Krusentierska
 • Fixa bordsplacering och program
 • Handla all mat som ska lagas på fredag, inklusive drickat
 • Förbered för blomsterdekorationerna
Tror det var allt! Ser mycket ut när man skriver ner det men det känns ganska lugnt faktiskt :)

Imorgon är det också dags för Lovisas vaccination. Yay... Jag tycker att det ska bli jätteläskigt så det är tur att mamma följer med och håller henne. Min rädsla för sprutor och nålar är inget jag vill föra över i onödan. Usch, jag ryser bara jag tänker på det... Dels för att jag själv är rädd för hela stick-situationen, men främst för att jag tycker så synd om lillan som ska behöva få ont. Och två stick till på köpet! Stackarn...

Nehepp, nu är o'boy uppdrucken och alla listor skrivna, borde ge sömnen ett nytt försök!

Gulligaste grannen!

Idag när jag kom hem så låg det ett kuvert innanför dörren. Eftersom vi inte har orkat fixa med adressändring och sådant så vet jag ju att "vanlig" post omöljigt kan komma hit. Jag kan erkänna att jag tänkte "Usch, det är säkert en arg lapp eller något! Fy, vad jag hatar post!" men tji fick jag ;)

I kuvertet fanns ett gulligt kort och en namnsdagspeng till Lovisa från vår granne! Så fint gjort av henne, det värmde faktiskt riktigt mycket i hjärtat :) Inte nog med att de står ut med våra hundar här i huset, de tycker om vår bebis också! Aww :p Självklart var gåvan väldigt uppskattad och det blir ett fint bidrag till lite finkläder att använda på namngivningen, men tanken var absolut gulligast!

Pinsamt nog var vår granne också den enda som kom ihåg att det var Lovisas första namnsdag idag... Vi hade glömt det totalt, så jag får väl tacka henne lite extra för påminnelsen också :p

Vårt lilla namnsdagsbarn hos sin gammelfarmor

God morgon!

Sju är ingen tid att stiga upp... Jag vet att det är standard för de flesta men fy bubblan! Lovisa ligger i alla fall kvar i sängen och mornar sig, ser jättehärligt ut. Sträcker på sig, tittar lite, somnar om... Skönt!

Snart är det dags för henne att sova vidare i vagnen istället, jag ska försöka städa ur vår New Beetle innan frukost då den ska på besiktning idag. Mamma, som ska köra dit bilen, tror att den går igenom lättare om den är nystädad... Jag är tveksam.

Vid 10 är det aktiviteter på Måsen, Öppna Förskolan inne i stan. Eller de kallas sig nog inte Öppna Förskolan, "kreativ verksamhet för barn" eller något sånt där står det på hemsidan. Hursom kanske jag prioriterar städning hemma istället om Lovisa sover då. Är hon vaken kan vi lika gärna gå till Måsen och leka lite :)

Vid 13 är det dags för min egna besiktning på Mödrarvården, wish me luck. Inte för att jag är orolig, har känt mig i prima form sedan kanske två veckor efter förlossningen. Men någon rolig information har de kanske?

Någon träningsvärk sedan igår har inte infunnit sig ännu, kanske kommer. Efter gårdens ståhej och när Älskling och Lovisa hade somnat så tappade jag upp ett riktigt varmt bad, tände ljus i badrumet och bara njöt! Det kändes riktigt lyxigt att ligga där, lagom trött i hela kroppen, och bara få vara helt själv och allt var tyst. Jag låg kanske bara där i fem minuter innan jag kände mig klar men det var ändå så uppskattat! Att sedan krypa ner i nytvättade lakan gör ju inte saken värre :) Myyys!

Skrytinlägg!

Detta blir ett kort inlägg med enda syftet att klappa mig själv på axeln! Men sådant behövs ibland också ;)

När Älskling kom hem idag så cyklade jag iväg till Friskis och hann med två pass, ett medel och ett aerobics efter varandra. Helt genomsvett och det var så grymt skönt! Dels ger det en energiboost, dels en känsla av "jag kan", och självklart en känsla av att man har gjort något nyttigt.

Sedan mötte Älskling upp och vi tog en promenad med hundarna på ca en mil, också riktigt bra!

Nu är tvätten tvättad, disken diskad, matlådorna klara tills imorgon och det är nästan undanplockat. Och Lovisa är glad! :) Åh, vad vi är grymma! Så nu vet ni det ;)
Lovisa på sitt första Friskis-pass, här var hon bara en vecka gammal. Det ska börjas i tid! :)

Det tar på krafterna att vara mammaledig :p

Vilken dag vi har haft, riktigt rolig! Lovisa borde vara helt slut efter alla intryck... Det blir spännande att se om Älskling får en övertrött och kinkig bebis eller en djupt sovande bebis ikväll när jag ska iväg och träna :p

Efter frukosten hos mormor var vi hos frisören. Första timmen så sov Lovisa men sedan fick hon sitta i knät. Hon dregglade över Se&Hör, smakade på förklädet, tittade på roliga schampoflaskor, flörtade med personalen och fick en ny liten kompis; en kille på kanske 2 år som vandrade runt i salongen och fascinationen var ömsesidig. Han stod nog vid vår stol i minst en halvtimme, både han och Lovisa stirrade på varandra väldigt ogenerat. Lovisa log sitt alldra största leende, skrattade och ansträngde sig sitt yttersta för att charma. Han var inte sämre han, log med hela ansiktet och sjöng en, något svårtolkad, verson av "Blinka lilla stjärna" för henne om och om igen. Ganska gulligt :)

Sedan fikade vi med en annan mammaledig och hennes son som bara var 2 veckor äldre än Lovisa. Det är föräldraledighet på riktigt! När barnvagnsmaffian entrar uteserveringarna och fikar i flera timmar... Under tiden som vi satt där lyckades jag räkna sju andra barnvagnar som var ute och luftade sig :p Geez... Lovisa höll sig vaken och flörtade med de flesta gästerna. Hon är faktiskt väldigt gullig vår bebis ;)

Efter lite välbehövlig vagnsömn så kom vi fram till Oxhagens Öppna Förskola. Där var det dags för Pyttesång, en riktig toppenaktivitet tyckte Lovisa ända tills hungern slog till. Häftigt nu när hon börjar uppskatta och svara på lek! Jag känner mig alltid liiite löjlig när man sjunger och leker i grupp så där men med tanke hur mycket Lovisa log så kan jag nog säga att det var värt det! Första gången som hon gillat "Tittut" också :) Har testat det hemma utan någon större succé men på pyttesången skrattade hon stort. Sedan blev hon som sagt hungrig mot slutet och vi tog en liten amningspaus, men helt klart en aktivitet som vi ska fortsätta med. Att promenera ut dit blir en bra promenad för mig också!

Nu är vi hemma och jag har äntligen fått lite lunch jag med, snart kommer Älskling hem från jobbet och då ska jag iväg till Friskis. Mycket nöjd med dagen!

Mobilblogg

Sitter på en bänk utanför Friskis reception och konstaterar att nej, två småbarnsföräldrar kan inte träna samtidigt utan barnvakt... Jag konstaterar också att mobilblogga var lättare än vad jag tänkt mig även om jag omöjligt lyckas korrigera texten i efterhand. That's life för tillfället :)
(Uppdatering: nu lyckades jag korrigera! Wiii!)

Ensamma hemma igen

Nu är Älskling tillbaka på jobbet, en period på fyra veckor ska avklaras innan nästa ledighet. Det är väldigt mysigt att ha honom hemma även om vi får väldigt lite gjort tillsammans. Fördelarna med när någon arbetar är att man tvingas ha rutiner, går och lägger sig i tid, skyndar sig för att bli klar innan 17.00 osv. Men jag tycker ändå vi har tur som får ha Älskling hemma så mycket som vi får! :) Två föräldrar hemma är lyxigt och efter den här 4-veckorsperioden blir det nog lite längre ledighet. Vara hemma och mysa några dagar, åka på lillans första utlandssemester och sedan börjar det bli dags för Uppsala. Tänkte åka upp och "provbo" ett par veckor för att känna in de olika bostadsområdena, titta på objekt mer intensivt, skapa sig en känsla för staden helt enkelt.
Världens bästa pappa!

Stora tjejen sitter så fint

Hon har blivit grymt stadig den senaste veckan!

Nöjda tjejen!

Städning inför städningen

Jag vet inte om det är jag som är konstig, om vi har det ovanligt stökigt hemma eller om alla andra gör samma sak i hemlighet men jag brukar nästan alltid känna ett behov av att städa inför den "riktiga" städningen. Dvs. jag plockar undan, dammsuger, diskar och allt det där för att sedan gör om samma sak lite noggrannare. Alltså jag diskar inte samma glas två gånger eller så men det känns som att jag måste få undan lite saker och göra det hyfsat rent innan jag får tillräcklig ordning för att göra en standardstädning. T.ex. diskar undan och torkar av för att sedan kunna rensa skåpen och torka hyllorna ordentligt. Jaja, nu är min "förstädning" tillräckligt klar för att kunna städa och tvätta på riktigt imorgon.

Inför Lovisas namngivning kommer det en hel del långväga gäster och det kan ju vara roligt att visa upp en välstädad lägenhet. Vi börjar faktiskt bli ganska nöjda med vår grymt funktionella etta :) Fantastiskt hur man kan få plats två vuxna, en bebis och två hundar på 37kvm utan att känna sig alltför trångbodd. Visst ska det bli underbart med eget hus och stor tomt, men jag måste säga att vi har fått till compact living i sin fulla glans här hemma!

Älskling har idag städat på sitt sätt, dvs. rensat min dator. Nu vet vi inte än hur väl den kommer fungera men jag är ändå väldigt tacksam! Min gamla bärbara har börjat krångla på sistone. Främsta problemet är att den är gryyymt långsam. Det faktum att Älskling har investerat i en stationär super-dator gör ju inte att man upplever den gamla bärbara som bättre heller. Vi funderade på att köpa nya bärbara till oss men med tanke på att de gamla fortfarande fungerar känns det än så länge som slöseri med pengar. Min dator får i alla fall en sista chans nu med total omstart.
Lovisa spanar på pappa som jobbar

Vi skulle ALDRIG använda barnprogram som barnvakt...

... men ibland bara måste man få städa lite! :p


Öppna förskolan

Nu drar Öppna Förskolan igång sin hösttermin! Jag och Lovisa har redan planerat in "Pyttesång för barn upp till 6 månader" på Oxhagens Förskola nu på tisdag vid 13.00 (sången börjar 13.30). Vi fortsätter sedan sångtemat med ett besök på Måsen, onsdag klockan 10.00. Oxhagen verkar ha aktiviteter mer anpassade för småttingar som Lovisa men Måsen ligger mycket närmare så vi får väl utvärdera båda två :)

Nu när Lovisa är så aktiv på dagarna känns det bra med lite barnaktiviteter inplanerade för att "trötta ut henne". Hemma hos mormor blir det mycket sång och lek men när man bara går hemma en hel dag så känns det att både hon och jag blir uttråkade och frustrerade. När vi hittar på saker så brukar vi få en happy baby hela dagen :)

Nästa vecka är det också gratis-vecka på Friskis och Svettis, efterkontroll på MVC för min del, 3-månadersvaccin för Lovisa och mycket att fixa inför namngivningen på lördag. Jag tror att schemat är så späckat det kan bli för en föräldraledig småbarnsmamma ;) Vecka därpå ska jag och Lovisa upp till Stockholm igen för att gå på kurs, det kräver också lite förberedelser. Åh, vad skönt det är när det händer lite!

Lokal sökes!

Vi fick "avslag" på vår perfekta namngivningslokal... Det hade varit nära stan, barnvänligt, handikappsanpassat, djurtillåtet, vacker miljö och billig hyra MEN inga privata tillställningar fick hållas där. Väldigt tråkigt...

Så nu letar vi ny lokal! Alla tips emottages tacksamt :)

Vi som till och med åkte dit i spöregnet...


Så mycket djurtittande blev det inte för Lovisas del, hon såg för en gång skull ut så här :)

Ska inte bebisar sova?

Jag trodde små bebisar sov jämt? Gick och la sig tidigt, tog middagslurer osv. Till och med dagisbarn sover ju middag och lägger sig för kvällen vid 19 har jag hört?

Inte lilla Lovisa i alla fall. Hon somnar för kvällen vid 22 och stiger gladeligen upp vid 06. Ibland kan hon somna om till 09 men det har man inga garantier för. Sedan är det fullt ös! Några gånger per dag så däckar hon mitt i en aktivitet för att ögonen helt enkelt inte orkar hålla sig öppna längre, men 10 minuters powernap är allt som krävs innan hon är på banan igen :p

Egentid my ass hälsar Lovisa, ni har ju mig att underhålla!!
Stora tjejen som vill vara med

Busiga tjejen som försöker äta upp gosedjuret

Wow!

Jag bara måste dela med mig av detta som jag hittade på "Kärleken till inredning"! Vi sitter med planritningar och diverse kataloger här hemma för att skapa oss en bild av vad drömhuset innebär. Även om det kommer bli ett långdraget projek om och i så fall när vi hittar en lämplig tomt så känns det bra att ha koll på vad vi faktiskt är ute efter. Dels för att veta vilken tomt som krävs men framförallt för att få en prisbild. Därför försöker vi planera på en ganska detaljerad nivå redan nu så att man inte halvvägs inser att drömhuset är för dyrt...
Den här bilden är ju ganska "meningslös" för planritningens skull men jag var ändå tvungen att ta med den. Vilken fint inbyggd hylla!
Detta badrum var underbart! Tänk att fylla alla de där lådorna med badskum, doftljus och annat mysigt... Tycker också att det var väldigt fint med toalett och dusch i samma rum, men ändå lite avskilt med fönsterpartierna.

Rusk

Vi tänkte åka till Skälby igen när regnet lugnat ner sig, men det lugnar aldrig ner sig... På sistone har det funnits lite höstkäsnlor tycker jag, framförallt på kvällarna är det är kyligare och mörkare än förut. Inte mig emot, ganska mysigt med tjocka tröjor och rejäla skor. Vill helst inte att det ska bli värre dock, när tjocka jackan krävs för att inte frysa så känns det inte okej längre.

Hursom är det riktigt ruskväder idag. Vi får nog nöja oss med "innedjuren" på Skälby, hälsa på hästarna i stallet och de söta små kaninerna. Är lite kluven till hur närgången man ska vara. När jag var liten så vägrade jag sätta min fot på Skälby för jag tyckte det var djurplågeri med djur som bara satt där för att hårdhänta snorungar skulle få klappa dem varje dag. Sedan blev jag medryttare på Skälby och tyckte att hästarna hade det ganska bra, kanske inte lika bra som en del privathästar men klart bättre än ridskolehästar. Under tiden som jag red på Skälby tyckte jag också att personal och volontärer tog ganska bra hand om de övriga djuren . Kaninerna t.ex., som jag känner lite extra för, har fina rasthagar utomhus med möjlighet att springa undan. Men jag såg också en hel del barn (och vuxna!) som inte hade någon som helst respekt för att djuren hade ett egenvärde. Ingen känsla för att detta är deras hem eller att djuren måste få säga ifrån.

Nu är ju Lovisa så liten att hon inte ens kan klappa själv men jag känner mig ändå lite tveksam till hur nära vi ska vara. Som alla andra föräldrar tycker jag ju såklart att mitt barn är vettigt nog att umgås med djuren men samtidigt känner jag att djuren nog uppskattar all fritid de kan få. Jaja, vi får fundera vidare :)

Mycket att lära sig

Nu är vårt besök på Fiskarehedsvillan avklarat och det känns bra. Staffan som är säljare här i Kalmar kändes vettig och levde upp till mina förhoppningar. Om vi sedan har blivit klokare är väl en annan fråga, just nu känns det som att det väckte mer frågor än svar. Men det är väl så det ska vara!

Älskling sitter just nu och letar efter tomtalernativ i Uppsala, jag lägger till diverse husbloggar på Bloglovin och drömmer mig bort bland fina bilder på kök. Om man ska bygga eget öppnar sig ju hela världen av val och det känns svårt att veta när man har hittat det "bästa" utan att budgeten har raserats totalt. Det som är svindyrt innebär inte alltid bästa kvalitet osv.

En stark köksfavorit i just denna sekunden är detta:


Jag är lite tveksam till dörren där i mitten, även om jag gillar idén med utgång till uteplats från köket. Jag hade kunnat tänka mig lite mindre bänkyta längst med väggarna och flyttat dörrarna så att de hamnar vid sidan om köksinredningen och inte mitt i. Men köksön tyckte jag väldigt bra om och fläktkåpan var jättefin! Jag gillar tanken på några barstolar vid köksön för att kunna socialisera sig utan krångel. Sen är jag ju barnsligt förtjust i både spröjsen på fönsterna och det vita :)

Utvecklingssprång

Nu känns det som att Lovisa har tagit ett sånt där jättekliv i utveckling igen. Ibland känns det att hon gör det över en natt? Livet flyter på i några dagar och sedan hux flux har hon vuxit flera veckor? :)
 • Lovisa är nu vaken betydligt längre sträckor dagtid. Och hon är inte bara vaken dessa timmar utan orkar vara aktiv och med längre stunder. Det känns som att detta gör att hon också sover bättre = stor bonus!
 • Lovisa har börjat ta på saker med sina händer. Det har länge sett ut som att hon vill ta på saker men viljan har inte riktigt lyckats föra händerna dit. Nu petar hon och känner på det mesta. På bilresan hem från Uppsala höll hon sig sysselsatt i säkert en timme med att känna på min stickade koftärm. Hon var som förtrollad av färgerna och texturen. Hon har också börjat riva ner saker från köksbordet när vi sitter vid datorn. Igår lyckades hon välta min o'boy-mugg över tagentbordet, jag är med andra ord inte riktigt förberedd på hennes nya förmågor :p
 • Lovisa står upp "av egen kraft" när hon får hålla sig i våra fingrar. Självklart inte så långa stunder men vi är ändå förvånade. Hon har alltid varit väldigt stadig och stark men vi är såklart löjligt imponerade för varje steg!
 • Lovisa har påbörjat små "dykningar" här hemma i badkaret. Älskling är nog lite modigare än mig som vågar doppa henne under ytan. När jag skulle försöka så fegade jag lite vilket resulterade i kallsup och ledsen bebis... Stackarn... Men när Älskling håller henne så funkar det hur bra som helst :)
 • Lovisa sitter gärna och "blåser bubblor", hon har med andra ord avancerat sitt dregglande ;) Låter ganska kul när hon när hon gurglar, blåser, smackar och har sig!
Lovisa tar sig an köksbordet

Den ostädade sanningen

Många gånger kritiseras bloggvärlden för att bara visa upp städade, fint inredda hem med dyra detaljer från senaste Karibienresan, barnen är alltid rena och välkammade i designkläder och mammorna är stylade upp över öronen redan dagen efter förlossning. Detta ska sedan skapa en stor stress hos läsarna som tror att "alla andra" lyckas så bra med tidsplanering, städning, karriär osv.

På ett sätt gillar jag fakitskt detta. Jag misstänker att den perfekta ytan inte är hela sanningen och nöjer mig med att inspireras av vacker inredning, fina kläder och träningstips. Jag kan tycka att det är lite löjligt om man försöker övertyga andra småbarnsföräldrar om att ens tillvaro är helt fri från dammråttor, bajsblöjor och kräkfläckar men tycker ändå att det är kul att läsa om det positiva i livet :)

För att bryta trenden lite tänkte jag här bjuda på en bild som vi hittade i arkivet idag. Här presenteras ett styck höggravid och osminkad Emma i en minst sagt stökig och ostädad lägenhet! Skulle gärna säga att detta var ett undantagsfall, att vi flyttstädade eller hade haft inbrott men nej... Så här har vi det ofta, av den enkla anledningen att vi är katastrofalt dåliga på att städa. Vi tycker faktiskt att det är dödens tråkigt att hålla på och städa varje dag!


Fiskarehedsvillan

Imorgon har vi planerat ett möte med en representant för Fiskarehedsvillan här i Kalmar. Vi vill få en bättre förståelse för vad nyproduktion innebär, hur realistiska våra planer är, hur prisbilden ser ut osv. Det som känns viktigt just nu är:
 • Kunna styra planritningen mycket själv. Vi vill känna att det är vårt hus och inte ett standardhus. Vi har hittat en hel del charmiga lösningar i andra hus som vi gärna skulle ta med oss till ett nyproducerat.
 • Vi vill kunna lägga in våra egna lösningar från första stenen istället för att fixa i efterhand. T.ex. golvvärme överallt, inbyggda (läs osynliga) högtalare, fjärrstyrda elkontakter och annat småfix som vi vill ska byggas in direkt för bästa och snyggast resultat.
 • Bra lösningar för driften. Dels ett energisnålt hus men också ett hus som inte kräver så mycket underhåll. Vi bygger hellre ett dyrare hus från start som är billigt att äga än ett billigt hus som sedan blir dyrt i drift.
 • Älskling vill kunna digitalisera huset så mycket som möjligt. Dels för att han är en sann tekniknörd men också återigen för att underlätta och hålla nere driftkostnaderna. T.ex. kunna stänga av all el, förutom kyl, frys och annat nödvändigt, med en knapptryckning när man åker hemifrån. Eller kunna tända utebelysningen med mobilen när man är bortrest.
 • Jag vill ha ett gediget hus som inte känns plastigt. Djupa fönsterbrädor, rejäla golvsocklar, fina spegeldörrar osv.
Vi inser att vårt drömhus nog kommer bli dyrt att bygga. Men vi har också bestämt oss för att allt inte behöver bli färdigt direkt. Vi vill väldigt gärna ha en uthyrningsdel / gästrum / framtida tonårsrum med egen toalett och en liten köksdel. Eftersom en etta på 37kvm känns helt okej i dagsläget så kan vi nog tänka oss att göra denna del klar först, bo där och sedan bygga klart resterande rum allt eftersom ekonomin tillåter. Denna del skulle också ha egen ingång vilket gör att vi slipper se och gå igenom byggarbetsplatsen varje dag. Jag som är uppväxt i ett renoveringsprojekt tycker att det vore väldigt skönt!

Fiskarehedsvillan är inte den enda husleverantören vi har tittat på, men de verkar ha gott rykte och stor möjlighet att påverka själv. En annan leverantör som vi hittade i dagarna är "Allmogehus" som vi nog ska titta närmare på.

Tankar kring husköp

Vi blev ju som sagt lite besvikna på husvisningarna i Uppsala. Husen vi tittade på kändes väl "helt okej", men när det handlar om en så stor grej som husköp och när de är så dyra som 3 miljoner och uppåt känns det inte som att man kan köpa något som är "helt okej". Visst kan man renovera en hel del (vilket vi gärna gör!) men huset måste ha någon grundcharm och renoveringskostnaden måste ju i så fall också in i prisbilden.

Lovisa var skeptisk!

Men vi höll modet uppe :)

Eftersom vi inte hade planerat med en sovande bebis hela vägen upp så var vi i Uppsala väldigt tidigt. Vi hade ett hus som vi redan hade avskrivet p.g.a. dyrt utgångspris och dåligt besiktningsprotokoll. Nu när vi fick tid över så bestämde vi oss för att "svänga förbi". Dåligt beslut... Huset var helt underbart! Och tomten var minst lika perfekt! Mäklaren hade tidigare sagt att vi kunde ringa för nyckel men nu fick vi inte tag på honom. Därför åkte vi vidare på de planerade visningarna.

Ett hus var absolut inte i vår smak, ett hus var okej invändigt men fult utvändigt, ett hus var fint utvändigt men väldigt dåligt planerat invändigt, ett hus låg nära en högljud väg osv... Så här flöt visningarna på så när mäklaren på det första huset hörde av sig var vi väldigt nyfikna. Vi kunde åka dit med egen nyckel och titta i lugn och ro. Herregud... Så fantastiskt fint! Huset hade tidigare varit mangårdsbyggnaden på en stor herrgård. Det var drygt 250kvm boarea och sedan lite biarea. På bottenvåningen var det en gigantisk hall med inbyggda garderober, fyra stora rum, lantkök, toalett och tvättstuga. På övervåningen fanns det fyra sovrum, ett badrum och ett litet kök. Här hade man lätt kunnat fixa en extra lägenhet. Men det första man såg när man kom på övervåningen var den hittills oinredda delen. Där var ca tre meter i takhöjd och möjlighet att öppna upp till nock och få minst tre meter till. Vilken känsla...! Om man öppnade upp där kunde man också få härliga loftrum ovanför de nuvarande rummen. Behöver jag tillägga att vi var helt sålda?

Tyvärr var budgivningen på detta hus redan uppe i 4,3 miljoner. Vi räknade lite i huvudet att med det enorma renoveringsbehov som fanns så skulle vi snabbt komma upp i 5-6 miljoner totalt. Driftkostanaden låg på 45 000:-/år och med en mil till stan skulle vi även få dyrare bilkostnader. Man kan väl säga att vi kände att vi inte riktigt har råd. Vi kanske skulle kunna få det att gå runt, med lite inneboende och liknande, men det känns inte kul att alltid gå plus minus noll med kniven mot strupen. Lite sorgsna bestämde vi oss för att avstå... Det hade kunnat bli drömhuset, en riktig släktklenod att investera livet i, men det kunde också bli en riktig mardröm och den risken var tyvärr för hög.

Jag och Lovisa kände oss redan inflyttade och redo...

När vi bestämt oss för att avstå det som Uppsala för tillfället erbjöd kände vi oss absolut nedslagna... Det är en lång resa för oss och vi har letat hus länge. Samtidigt är vi inte så desperata efter boende just nu att vi känner att behöver "nöja oss" med något som inte känns helt rätt. Vi valde att se på resan som en inspirationsresa och känner oss nu ännu mer övertygade om att bygga nytt är mer rätt för oss. Tomten som finns ute till försäljning i Norby är tyvärr för liten men nu kan vi på allvar börja skissa på ett hus samt leta lite större tomter söder om stan. Återkommer om detta senare! :)

Skälby

Idag blev det en lyckad dag på Skälby för både två- och fyrbenta. Vi gick egentligen dit för att boka namngivningslokal (ändra sig i sista sekund, typiskt oss) men fastnade bland alla djuren. Kan väl inte säga att Lovisa är jätteintresserad men nu märker man att hon faktiskt tittar på djuren. Ska bli urmysigt när vi kan dela djurintresset! Det dröjer nog inte sååå länge innan hon börjar klappa och kunna interagera mer. 

Ang. namngivningen så hoppas vi kunna flytta den till Herrgården på Skälby. Dels är vi inte beroende av vädret i så fall och sedan finns det gått om aktiviteter för små barn runt omkring. Har insett att det är ganska gott om barn i dagisålder på inbjudningslistan och det kan ju vara roligt för både barn och föräldrar om man inte behöver "sitta fint" kalaset igenom. Skälby erbjuder en stor lekplats, djur att titta på samt ponnyridning vid 13.00. Herrgården är också handikappsanpassad vilket är ett stort plus!


Hem ljuva hem

Efter två intensiva dagar i Uppsala och Stockholm så ska det bli underbart att sova i egen säng! Det har varit givande, intressant, arbetssamt och roligt. Husvisningarna i Uppsala resulterade tyvärr inte i något köpintresse men vi är en erfarenhet rikare och kanske lite säkrare på vad vi verkligen vill ha. Återkommer med mer tankar kring detta när nattsömnen är avklarad.
Sedan har vi också fått träffa Älsklings syster och bror med familjer, samt hans farmor. Mycket trevligt med sådana stopp på vägen :)

En liten trötter på väg hem.

Laddar för Uppsala

Usch, vad trötta vi är... Och om sex timmar ringer väckarklockan...

Sex timmar kanske låter som en helt okej natt men om man lägger till en amning mitt i och sedan tänker på att klockan ringer 04.30 så känns det riktigt illa. Men ska man på husvisning så ska man :) Vi kände att nu när Lovisa inte sover lika långa perioder dagtid så krävs det marginal på vägen upp. Det lär bli en hel del mat-, blöj- och lekstopp.

I Uppsala ska vi titta på två lite äldre hus (tidigt 1900-tal, helt i min stil!), en tomt i det området vi är intresserade av samt några funkishus som kanske inte är av intresse stilmässigt men alltid nyttigt att titta när man ändå är på plats.

Vi tittade idag på olika husleverantörer angående tomten och har faktiskt fastnat för ett hus, i alla fall på bild. Jag är egentligen emot byggsatser eftersom det känns väldigt "plastigt" men det här såg fint ut! Om vi ska bygga ett eget hus vill man ju ha det personligt och unikt och den här leverantören var väldigt flexibel med ändringar i planlösning, byte av leverantörer osv. Ska bli spännande att titta närmare :)
Huset "Spoven" från http://www.fiskarhedenvillan.se/

Semestersnooze

Härlig syn att vakna till när Älskling ger en sovmorgon :)

Nu har Älskling börjat sin semester och hela familjen hamnade på snooze. Inte mycket vettigt gjort idag men lika skönt det. Jag och Lovisa slappar i kökssoffan, myskläderna är på och vi sjunger Linn Marias "Underbarn". Nöjda!

Dagen började i alla fall ganska vettigt med frukost hos mormor på sjukhuset. Vet själv hur aptråkigt det är att ligga där... Jag brukar längta efter riktig mat, friska människor och tidsfördriv så vi packade med Rocknebylimpa, Philadelphia och Boxholms ost, det livsviktiga kaffet fanns på plats. Tror det uppskattades :)

Idag har vi också inhandlat lite smått och gott till Lovisa. Hade 25% rabatt på KappAhl så då var vi ju "tvugna" att åka dit. I förväg hade vi tänkt ut att vi behövde pyjamas med fötter, något som inte fanns på KappAhl. Eftersom vi ändå var där, och ändå hade rabatt, hittade vi mössa, vantar, strumpbyxor och en långärmad body. Pyjamas med fötter fattades fortfarande så vi gick in på Lindex, där hittade vi ytterligare ett par strumpbyxor... "När vi ändå var där". Väl på H&M hittade vi en jättesöt dräkt med både fötter och huva, perfekt för våra kvällspromenader! Det som skulle vara "in och ut på KappAhl för en pyjamas" slutade alltså med en rundvandring på Hansa och sex plagg med oss hem... Så lättlurade vi är :p

Lovisa slappar i sin nya dress från H&M

Visst är hon cool!?

Nu är Älskling nere och förbreder bilen för tidig avfärd till Uppsala imorgon. Vi ska på husvisningar :) Också en anledning till att snooza idag, vi samlar krafter!

Lite krångligare

Gårdagens besök på Stadsfesten blev lite av en besvikelse faktiskt. Både jag och Älskling kände oss eniga i att vi för första gången kände oss hindrade av bebis och hundar. Lovisa ville inte sova på restaurangen vilket gjorde att en av oss fick dra henne i vagnen och vi fick äta i omgångar. Till slut somnade hon ju men det blev ändå inte som vanligt. Sedan var det fruktansvärt mycket folk i rörelse vilket gjorde hundarna lite obekväma och volymen var hög. Vi försökte hålla oss i utkanten men konstaterade till slut att Maggio inte var värd besväret. Vi tappade lusten båda två och gick hem istället. Konstaterade hemma att vi hörde Maggio lika bra på balkongen :p Det mysigaste på hela kvällen var faktiskt promenaden vi tog mellan middagen och Maggio (då Lovisa sov, hundarna var helnöjda och vi kunde gå och prata lite om livet) samt när vi fick krypa ner i sängen och sova. Tur när det enkla i livet gör en så nöjd :)

En klarvaken Lovisa, man kan ju inte sova bort sin första konsert!

Stadsfesten i Kalmar

Ikväll har vi förhoppningar om att se Veronica Maggio på Stadsfesten i Kalmar. Eller se och se, höra på avstånd :p Hon ska spela 22.00 på Stortorget ikväll.

Vår barnvakt (mamma) ska också lyssna på Maggio och vår hundvakt (mormor) har tyvärr blivit sjuk så vi tar sällskap in hela familjen. Egentligen tycker jag att det mycket mysigare om Lovisa och hundarna får följa med, nu när det ändå är utomhus, men ljudvolymen passar inte för varken barn- eller hundöron... Eros kan nog åka i vagnen med Lovisa, alternativt sitta i hennes sjal, så att han inte att upplever det som obehangligt. Clara fullkomligt älskar folksamlingar och alla matrester de lämnar efter sig så hon är nog nöjd med att "gå själv". Sedan får vi väl helt enkelt hålla oss på lagom avstånd volymmässigt. 22.00 är ju ändå sovtid för Lovisa så med henne är det nog inga problem :)


För att fira Älsklings sista arbetsdag ska vi i alla fall besöka grillbuffén på Söderport ikväll! Vi har pratat om det i några veckor nu men det har aldrig blivit av. Passande att ta det nu när vi faktiskt har något att fira. Jag tror att de har soul-inspirerad livemusik där också vilket verkar mysigt. Kanske skulle vi ta med oss lite hemmagjord efterrätt i picknickkorg till Maggio sen? Den idén får jag ta med Älskling!

Lovisa <3 Eros

Lovisa och Eros hade myspys efter förmiddagsluren. Eros brukar lägga sig i närheten av Lovisa när hon ligger i sängen men sällan så här nära. Jag tog tillfället i akt att bädda ner dem båda två och de verkade trivas riktigt bra!

Det faktum att Eros ser lite förskrämd ut beror tyvärr på kameran. Han gillar inte "knäpp-ljuden" och blir misstänksam. Men Lovisa börjar bli en riktig linslus och smilar nästan lite extra när man håller på med kameran :)


Vi gillar dig!

Sista dagen på jobbet idag, sedan får du leka med oss på heltid ett tag! :)

"Jag läste det på din blogg"

Just när jag och Lovisa njöt av morgonmyset som mest kommer Älskling för att säga hej då innan avfärd till jobb.

- "Ska inte du tvätta nu? Jag läste det på din blogg :)"

För det första: jag hade helt förträngt tvättiden och gillade att ligga där under det varma täcket, lyckligt ovetande. Men för det andra: vilken underbar kommunikation! "Jag läste det på din blogg" :p Jupp, så gör par 2011. De behöver inte prata med varandra, de bloggar istället! Hihi, humorn jag såg i Älsklings kommentar gjorde det mycket lättare att gå ner med tvätten 07.30, liiite senare än det var tänkt.

Sååå 2010 med lappar, vi säger det på bloggen istället. Fotar lappen för att få en retro känsla över budskapet ;) Retro är också rätt 2011, hihi...

Kväll på Bremerlyckan

Tack Mie för den snälla kommentaren idag, det värmde :)

Här hemma ska jag snaaart krypa ner bredvid resten av familjen i sängen. Clara har säkert redan tagit min kudde :p Man skulle ju kunna se det som "hon har värmt upp min plats :)" men jag har inte hjärta att flytta på henne utan lägger mig istället på den decimetern av sängen som finns kvar. Hon ser så miserabel ut med tratt och allt (svampen på tassarna är fortfarande kvar). Har man en stor megafon på huvudet så förtjänar man att ligga på huvudkudden! Det tycker både jag och Clara.

Ibland kan Lovisas amningskudde få ersätta tratten, mycket bättre enligt Clara!


Imorgon är det tvättid 06.00 som gäller. Vem sätter upp tvättider som börjar 06?! Och varför envisas jag med att boka dem? Jo, för att när jag står där nere i tvättstugan och funderar över vilken tid som är bäst tänker jag alltid "Hihi, 06 blir super! Då tvingar jag mig själv till att starta dagen tidigt och kommer få jättemycket gjort!". Typ som att jag kan lura mig själv till effektivitet. Jo, tjena... Det är bara en bra idé dagarna innan själva tvättiden kommer! Men det är i alla fall skönt när allt är rent sedan, bebishanddukarna tar slut ruskigt snabbt här hemma. Jag förstår varför småbarnsföräldrar bedyrar egen tvättmaskin :p

Så bra det blev!

Vi föräldrar tyckte att samsovning var så mysigt, och säkert också bäst för Lovisa! Ligga nära, känna hudkontakt, lyssna på andetagen... Ja, ni hör ju hur fint det låter! I början sov Lovisa gott när hon fick ligga nära, nära. Men nu har hon ändrat åsikt, uppenbarligen. Hon klagar inte i vår säng, men hon har haft svårt att komma till ro på sistone. Sparkar och krumbuktar sig, äter oftare än förut, ligger och pratar osv. Detta gör henne liiite svår att samsova med. Om vi ändå hade trott att hon trivdes bäst där så hade vi nog stått ut med några avbrutna nätter, men när man lägger henne i sin vagn så somnar hon på några sekunder och sover mycket bättre.

Ibland har hon somnat i vagnen på kvällen och sedan fått ligga kvar till första matningen. Inatt så lyfte jag tillbaka henne till vagnen även efter matning och jäklar så bra det blev :p Sov först 21.00-03.30 och sedan 04.00-07.30 med en matpaus däremellan. Tyst och lugn. Och vilken sömn vi fick! Hela familjen :) Till och med hundarna njöt nog lite extra över all extra plats i sängen.

Nu står vagnen precis bredvid vår säng så att hon fortfarande hör att vi är nära och jag kan klappa lite på henne vid behov. Det är nog mer mitt behov än hennes :p Men det känns ändå bra att finnas där direkt när hon vaknar :) Vagn is the shit!


Snart kan hon nog börja sova här, i sin fina korg :)

Lovisas första videoblogg

Eftersom jag har en viss rädsla för "tekniska saker" så tänkte jag mig att videoblogg var minst sju steg för mycket för min del. Men nu finns det här, vårt allra första videoinlägg! Och vet ni vad vad? Det var buslätt!! Det som gjorde det extra buslätt var det faktum att Älskling fixade allt åt mig ;) Han är underbar... Och teknisk! Mycket bra!

Men jag tror faktiskt att jag kan upprepa det han gjorde på egen hand och lägga upp fler videoklipp i framtiden. Detta är ett i alla fall ett "första utkast". Jag är ett tekniskt mirakel ;)Här snackas det...

Vem har hon fått sitt morgonhumör från? Inte mig i alla fall... Älskliiiing? ;)

Oavsett så blir det tidiga samtal här hemma nu för tiden. Jag antar att hon vaknar till av att Älskling går upp för ungefär lagom till att han går till jobbet så börjar hon bli uttråkad, sparkas hej vilt och pratar. Inte jollrar så där lite mysigt och inte skriker heller, utan pratar med stora bokstäver. Hon kan roa sig så här förvånandsvärt länge och verkar ganska nöjd över sina röstresurser, men ligger man bredvid så kan man inte direkt sova vidare...

Nu ligger hon och nakenfisar under sin mobil på skötbordet och har gjort så i en halvtimme. Samtalen med blommorna verkar givande för Lovisar pratar, pratar, och pratar. Armar och ben kickas åt diverse håll på ett väldigt bestämt sätt. Hon verkar inte arg eller irriterad, bara mycket bestämd. Ibland lyckas hon sparka så högt att det blir kaos för blommorna i mobilen, då blir hon lite extra nöjd. Ibland lyckas hon sparka sig bort så att hon hamnar med huvudet i högen med nya blöjor, då blir hon mindre nöjd...

Nu är det i alla fall dags för mig att borsta tänderna, lääänge och noggrannt. Kontroll hos tandläkaren idag. Det sägs ju att man ska hålla extra koll på tänderna under graviditeten för det är större risk för hål/tandsten då. Men jag avbokade istället, för första gången, min årliga kontroll i december p.g.a. Norgeflytten. Så nu är det dags!

Kaffe!

Någonting var fel idag! Det började med lite trötthet och kinkighet och övergick sedan till en ganska rejäl huvudvärk. Har funderat i banorna kring sömnbrist, törst, hunger? Men nej, nu har har jag löst det!

Ingen frukost hos mormor idag = inget kaffe = kinkig! Åh jag som alltid varit immun mot kaffeberoende... Suck! Men nu är katastrofen över och ett stort glas med kaffe, mjölk och socker avnjuts under tiden som lägenheten tjänar på energiboosten i form av städning!


Jo Lovisa, du ÄR trött! Mamma får mycket mer gjort då ;)

Höstgarderoben

Kofta och klänning från H&M
Strumpbyxor från Lindex
Skor från KappAhl

Björnoverall från H&M

Hemmafix

Fix är kanske att ta i, vi tar det väldigt lugnt. Vid närmare eftertanke är vi nog lite trötta efter natten med bebisgråt och en schapendoes som slickar på sin tass heeela tiden. Clara får lätt svamp på sina tassar vilket gör att det kliar, när det kliar så slickar hon sig och när hon slickar sig blir svampen värre... Eftersom ingen tratt fanns tillgänglig i lägenheten igår så valde vi strategin "bråka om saken". Inget kul för varken henne eller oss... Jag förstår att det kliar på henne och att det måste vara fruktansvärt jobbigt. Samtidigt blir man tokig av att hela tiden behöva säga till henne att "Sluuuta slicka!!".

Hursom är vi ganska sega och kinkig här hemma idag. Eller ja, Lovisa har faktiskt bjussat på ett ganska gott humör men det hamnar lite i skymundan när hennes mamma redan tycker att dagen är motig. Jag hade tänkt röja undan några ärenden på stan idag men har nu bytt plan för dagen. Älskling var också trött så jag ska försöka få det lite mysigt här hemma, leta reda på Claras tratt och bada henne, tvätta så att vi får sova i nytvättade lakan och sedan röstar jag på hämtmat, långpromenad med hundarna och en myskväll! Kanske ett långt, varmt bad och om det blir sådär ruggigt ikväll igen tända ljus! Mys!


Tur att någon vaknar som en solstråle :)

God morgon

Aldrig trodde jag väl att jag skulle upp innan 08 på morgonen som rutin... Möjligen under tvång för ett jobb men ett sådant jobb skulle jag försöka undvika... Att egna företagare får bestämma sina egna tider är en stor del av charmen.

Men nu sitter jag här 07.30, pigg och glad med en bebis och O'boy. Frivilligt! Eller ja, typ frivilligt, Lovisa bestämde. Hon bestämde för länge sedan att det var dags att gå upp och leka men jag kunde dra ut på det liiiite. Det här morgonhumöret går väl över någon gång i tonåren? I så fall är det bara 13 år kvar till min sovmorgon :) Har fortfarande starka minnen av småbröderna som hoppade i min säng 05.00 för att få sällskap till barnprogrammen. Och då hade de passerat bebisåldern för länge sedan...

Det sägs att vid ammning frigörs bland annat ett hormon som gör mamman piggare och mornar som dessa förstår jag precis vad de menar. Natten var fylld med gråt och magknip (stackars, stackars liten...) men nu sitter vi här och försöker föra pedagogiska samtal kring O'boymuggens fina färger. Det måste finnas lite hormonell energiboost för att orka med det, plus allt socker i O'boyen såklart :p Värre var det nog för Älskling som till på köpet fick ta en tidig buss till jobbet då båda våra bilar sover över hos Mekonomen. Det är i alla fall städat när du kommer hem Älskling :)

Otacksamma unge :p

När Lovisa inte ville sova ikväll så försökte vi bära henne, vagga henne, mata henne, sjunga för henne... Ja ni vet, allt det där som omtänksamma föräldrar gör! Gissa vad som till slut fungerade? När jag la ner henne själv i vagnen slocknade hon som en sten! Skitunge :p Här försöker man ge närhet in i det sista och det enda hon ville var att få somna i fred. Tänk om hon bara kunde ha berättat det. :p Sötnosen...


Någonstans där inne gömmer sig vår bebis!

Glad bebis!

Vår allra finaste :)

Lovisa-väggen snart klar

Nu är Lovisas vägg snart klar. Det blir en kombination av bilder och andra alster, samt en anslagstavlefunktion med viktiga papper rörande Lovisa. Bokstäverna kommer från CityGross, ramarna och de urgulliga klädnyporna kommer från Tiger (nyöppnad affär vid Maxi, mycket roliga småsaker).

Arbete pågår...

Minisemester

 

Nu har vi kommit hem från vår lilla miniresa. Älskling var fyndig nog att påpeka under hemresan ”Inser du att vi har åkt iväg den här helgen för att campa! På en campingplats!”… Ja, jag vet… Det är en smärre identitetskris men jag tror vi kan ta oss igenom den.

 

Tre sömntutor på rad

 

För två år sedan hade detta varit helt uteslutet för min del! Under högstadietiden var det några obligatoriska tältnätter med skolan men då hade jag alltid ”stukat foten” eller så hade jag ”feber” just den dagen… Jag hatade allt vad friluftsliv innebär. Kallt, blött, obekvämt... Bläää! Som tur väl var hade jag en mamma som också avskydde friluftsliv och mer än gärna stöttade mig i mina rymningsförsök :)

 

Solhatt på :)

 

Men nu börjar jag också se några fördelar med livsstilen. Man kan åka nästan varsomhelst utan att behöva boka boende i förväg. Mycket bra för vår obefintliga planering! Hundarna älskar det faktum att vi är utomhus och att vi sover tillsammans, Lovisa verkar också gilla uteluften. Vi får se vackra omgivningar som hotell faktiskt inte kan erbjuda. Vi slipper bo nära folk om vi inte vill (vilket vi oftast inte vill… Eremiter, jag vet…).

 

Jag och Lovisa på vår "sövningspromenad"

 

Nackdelarna som jag tidigare såg lyckas Älskling kompensera med sina scoutkunskaper (dvs. jag deltar inte så aktivt i t.ex. resning av tält…), alternativt så köper vi oss lite campinglyx som gör att man lättare kan njuta. T.ex. en laddare till datorn i bilen eller kylväska med motor som gör att vi kan ta med godare mat. Me like! En riktigt varm sovsäck och regntätt tält är också avgörande för mitt campinghumör…

 

Utsikten

 

Men nu har vi alltså tältat på en riktig camping och överlevt, till och med gillat det ;) Vi kom fram på lördag förmiddag, precis lagom till sol och värme. Hundarna hittade ett svalt buskage att husera i, Lovisa sov i tältet bredvid oss och jag och Älskling fick vår första riktiga ”dag på stranden”. Åh vad skönt det var med några timmar i solen!! Tidigare i sommar har det alltid varit för varmt för att ta med Lovisa till stranden men med tältet som solskydd var det inga problem. Vi tog några promenader också och hundarna njöt av friheten. Nu hade vi ju valt att bo på camping, en väldigt trevlig camping till på köpet, så vi gick all in och deltog i den gemensamma grillningen på kvällen. Hela campingen var verkligen där och åt tillsammans, urmysigt! För de som inte hade en liten bebis med sig så erbjöds också nattbad och bastu inpå småtimmarna. Absolut något vi hade utnyttjat om det inte vore för att hela familjen slockade vid 22 :p Bebisföräldrar…

 

Någon njuter för fullt i tältet!


På promenad, liten sover även då :p

 

Natten bjöd på världens regnoväder med blixt och dunder. Det var så mysigt att ligga inne i tältet och lyssna på naturens under utanför! Smattrade rejält på tältet och blixtarna lyste upp allt, tur att man inte är åskrädd :)

 

Kväll på campingen

Skymning

 

Idag tog vi lite frukost i lugn och ro, packade ihop alla våra saker som torkat förvånansvärt snabbt efter nattens regn och sedan in i bilen. Ibland ska man ju ha en väldans tur (ganska ofta enligt oss) och idag var en sådan dag. Precis när vi packade in den sista väskan i bilen så började det dugga lite regn igen. När vi körde ut från campingen regnande det lite mer och lagom till stora vägen kom det störtskurar. Då är man glad över att man sitter i bilen hem och inte står ute för att försöka packa ihop ett tält!

 

Nyfiken tjej i tältet

 

Kort sagt var vi väldigt nöjda med helgens lilla tripp som erbjöd sol, långpromenader och trevligt sällskap! Vi inser att vi är alldeles för rastlösa för att bo på camping mer än en natt, men absolut ett trevligt avbrott :)


Gotlandsbilder

Inför helgen kommer här lite bilder från vår senaste Gotlandssemester. Då var Lovisa 6 veckor gammal, vi stannade 3 nätter för att njuta av naturen, se lite sevärdheter och hälsa på Älsklings släkt. Inga som helst problem att resa och tälta med en liten bebis (tror rent av hon njöt av att sova ute).

En styck bebis? Check!
Hundarna njöt också av Gotland
Nöjd campingbebis
Söta filosofer

Underbart att äta frukost här

Gullunge!

Vilken skön dag det har varit! Jag och Lovisa har strosat runt här hemma och bara njutit, hon har varit hur gullig som helst. Mammas finaste :) Om man bara får henne att sova sina timmar (dvs. går ut med henne) så är hon på toppenhumör hela dagen. Nu ligger hon fint i vagnen och sover för natten, snäll som få!

 

 

Totaldäckad... :p

 

Idag har vi plockat upp tältgrejerna från källaren och börjat förbereda lite smått inför helgen. Tänkte inte göra något stort men bara åka iväg en snabbis för att komma ut i naturen och mysa tillsammans. När vi ändå var nere i källaren passade vi på att kolla igenom barnbokssortimentet där nere. Tyvärr ligger nog småbarnsböckerna längst in men ”Pettsson tältar” (uppladdning ;)) och ”Kulla Gulla lillpiga” fick följa med upp. Kände att det var lite för tidigt för både ”Lär dig engelska med Walt Disney” och ”Se det snöar, Madicken”. Väl uppe började vi läsa ”Pettsson tältar” och Lovisa tyckte det var jätteintressant. Ända till sidan 3, hihi! Sedan fick vi ta en promenad med vagnen istället, mycket färre intryck där för en liten 10-veckorsskrutt…

 

 

Sötnöt!

 

Ikväll har vi varit borta hos mamma och Christer för att fira hans 45-årsdag. Christer gör grymt god marinering till kycklingen, ett extra tack för den! Som bakgrundsmusik fick vi Takida och Europe som spelade i Kalmarsundsparken ikväll. Mycket bra av dem att bo så att gratisbiljetter ingår i huset :p Lovisa inledde med att charma alla ståendes i pappas knä, för att sedan sova gott i vagnen under tiden som vi åt. Världens bästa unge!

 

Vad gör du med min hand?


Hemodlat är bäst!

I början av säsongen planterade vi Jamie Olivers tomater och chilifrukter på balkongen. Först kände vi oss lite lurade då dessa var dyrare än "vanliga" tomater och chilifrukter och när första skörden var plockad så såg det ganska dött ut... Men jag fortsatte vattna, mest för att ha något grönt på balkongen, och nu är de sååå fina! Chilifrukterna håller fortfarande på att mogna men tomaterna kan man plocka några om dagen. Riktigt söta och goda!! Det känns det lite extra gott och lyxigt när man kan gå ut och plocka det på sin balkong istället för att åka till Maxi :)
Chilifrukter

Körsbärstomater

Älskade Clara

Nu har jag äntligen börjat klippa Claras päls. Än så länge är hon ”grovklippt” och ser ut som ett utgångsfår, men snart är hon fin! Känns nog skönt för henne att bli av med all päls i värmen :) Hon hatar allt vad pälsvård heter men har varit samarbetsvillig. Snart är det dags för badet, får se vad hon säger då…

 

Känns i alla fall skönt att ägna sig lite år Clara. Vi lämnade vår New Beetle på service idag och då fick Lovisa vara med sin mormor. Hundarna fick en promenad hem från Mekonomen utan bebis och det kändes också skönt. På sistone har jag haft så dåligt samvete över att det inte är bara jag och Clara nu för tiden. När jag och Clara var yngre så gjorde vi allt tillsammans och hon var fokus för all min uppmärksamhet. Sedan dess har Eros, Älskling och Lovisa också kommit in i familjen och vissa dagar känns det som att hundarna bara får följa med och försöka att inte vara i vägen… :( Ibland funderar jag på om Clara saknar de gamla tiderna… Hon är i alla fall världens bästa storasyster åt Lovisa så no hard feelings där. Hoppas att hon ser friluftslivet som kommer till helgen som en liten belöning för att vara världen finaste schapendoes! :)


Citat

Har nu under förmiddagen läst igenom artiklarna angående flickan som blev avslängd från tåget i

förrgår (ja, jag försöker undvika vettigare aktiviteter...). Självklart väldigt synd om flickan, men jag är

inte jätteförvånad eftersom SJ då och då försökte slänga av även mig när jag var barn. Tack och lov

så pendlade jag bara mellan Kalmar och Nybro så "avslängd vid nästa stopp" innebar alltid att jag

fick kliva av på min tänkta hållplats. Men jag måste erkänna att jag log ganska gott åt den här

kommentaren som någon twittrade:

 

"Flicka avslängd för att hon inte kunde uppvisa biljett? Ironiskt med tanke på alla som haft biljett när

SJ inte kunnat uppvisa något tåg."

 

Stackars SJ…


Lek med bilder


Stora starka tjejen!

Vårt finaste :)

Småbarnsförälderns bästa vän

 

IKEAs små handdukar för 2:-/st (nu höjt till 3:-/st)!

 

Vi köpte på oss några när Lovisa föddes och har sedan kompletterat i två omgångar. De är billiga, mjuka och i lagom storlek. Vi har dem på skötbordet, i sängen, i vagnen, i badet… Vi använder dem som underlag, som dregglisar, som badlappar, som filtar… Låter som ett reklaminlägg för IKEA, men nej. Vi bara älskar deras handdukar!


Oknö

Idag var vädret fint och Älskling arbetade halvdag så vi fick äntligen se Oknö.
Jag, Lovisa och hundarna tog bussen dit runt lunch (bussen skumpar underbart hälsar Lovisa), vi visade upp oss på Hälsocentralen och sedan bar det av mot picknick i det gröna.

Visor min mormor sjunger :)

När vi äter frukost hemma hos min mormor (Lovisas supermormor) så brukar Lovisa och mormor konferera lite om livet. Dels har mormor två skator i porslin som Lovisa får titta på (se men inte röra... :p), jag tror att mormor redan nu försöker väcka en kärlek för fåglar hos Lovisa... Mormor brukar också sjunga för Lovisa vilket båda två nog tycker är superskoj! Tänkte att det kunde vara kul för Lovisa när hon blir äldre att veta vilka sånger som sjöngs för henne och just nu är dessa två på topplistan:
...

Man tackar borta, man tackar hemma.

Att säga tack får man inte glömma

Om man är liten,om man är stor,

så ska man tacka, det säger mor.

...

Lovisa hon är liten, liten och så fin, liten och så fin

Finare flicka man kan väl inte ha

För så tycker Lovisas mamma, och pappa, och mormor (osv...)

...


Mycket som händer

Ätbar?
Oj, vad fort de utvecklas... Förstår vad andra har menat med att "tiden går så snabbt". De senaste dagar har:
 • Lovisa börjat smaka på allt. Händerna är den ledande favoriten just nu men även dregglisar, lakan och pappas T-shirt går utmärkt! Tack och lov har hon inte börjat svälja saker så vi kan leva med våra småsaker framme ett litet tag till. Men hundhår har nog oundvikligen blivit hennes första "smakis", det verkar ha gått bra :p
 • Lovisa har fått en ny kompis. Troligen den finaste bebisen i världen... "Spegel-bebisen". Det ser väldigt roligt ut när de umgås! Lovisa tittar i spegel - ser en ursöt bebis - blir glad och ler - blir ännu gldare över att bebisen ler tillbaka... och så fortsätter de. Hihi :)
 • Lovisa börjat flytta sig så mycket i sängen att vi fått sätta för köksstolarna vid kanten. Som tur väl är flyttar hon sig bara i sidled så vi har inte behövt stänglsa in hela sängen.
Åh, vad underbar hon är!!
Mycket viktigt att sitta upp i vagnen!

Inbjudningskorten klara :)


BVC

Idag har vi varit på BVC för både bebis- och mammakoll. Kan meddela att vi båda blev friskförklarade :p
Lovisa var 58 cm lång och vägde 5150g, stora tjejen! Allt annat var helt enligt regelboken och tid för vaccinering bestämdes till slutet av augusti. Scary... Då får Lovisas mormor följa med och hålla lillan så att hon inte känner hur obehagligt hennes mamma tycker att det är. Nu är hon ju fortfarande så liten men jag vill ändå inte föra över min nålrädsla på henne och göra vaccineringen värre än nödvändigt.
Sedan var det dags för "mammasamtalet". Jag tycker det är jättebra att det ges men samtidigt känns det lite löjligt att sitta där och bekräfta att man älskar sitt barn, inte känner panik eller bara vill gråta varje dag.
- Det är så roligt nu när hon följer med blicken och "pratar" mer med oss, sa jag.
- Jaha, så du tyckte det var jobbigt innan? frågade barnmorskan direkt.
- Neeej, jag menar att det är ännu roligare nu :p
Hihi :)

Vi rullar!

Lilla Lovisa började dagen med att rulla från mage till rygg, flera gånger om :) Hon verkade ganska nöjd själv för hon låg där i babygymet och aktiverade sig i en hel timme, bilden säger allt!
Nu har hon en stolt mamma som får skryta för BVC i eftermiddag ;)


RSS 2.0