Fiskarehedsvillan

Imorgon har vi planerat ett möte med en representant för Fiskarehedsvillan här i Kalmar. Vi vill få en bättre förståelse för vad nyproduktion innebär, hur realistiska våra planer är, hur prisbilden ser ut osv. Det som känns viktigt just nu är:
  • Kunna styra planritningen mycket själv. Vi vill känna att det är vårt hus och inte ett standardhus. Vi har hittat en hel del charmiga lösningar i andra hus som vi gärna skulle ta med oss till ett nyproducerat.
  • Vi vill kunna lägga in våra egna lösningar från första stenen istället för att fixa i efterhand. T.ex. golvvärme överallt, inbyggda (läs osynliga) högtalare, fjärrstyrda elkontakter och annat småfix som vi vill ska byggas in direkt för bästa och snyggast resultat.
  • Bra lösningar för driften. Dels ett energisnålt hus men också ett hus som inte kräver så mycket underhåll. Vi bygger hellre ett dyrare hus från start som är billigt att äga än ett billigt hus som sedan blir dyrt i drift.
  • Älskling vill kunna digitalisera huset så mycket som möjligt. Dels för att han är en sann tekniknörd men också återigen för att underlätta och hålla nere driftkostnaderna. T.ex. kunna stänga av all el, förutom kyl, frys och annat nödvändigt, med en knapptryckning när man åker hemifrån. Eller kunna tända utebelysningen med mobilen när man är bortrest.
  • Jag vill ha ett gediget hus som inte känns plastigt. Djupa fönsterbrädor, rejäla golvsocklar, fina spegeldörrar osv.
Vi inser att vårt drömhus nog kommer bli dyrt att bygga. Men vi har också bestämt oss för att allt inte behöver bli färdigt direkt. Vi vill väldigt gärna ha en uthyrningsdel / gästrum / framtida tonårsrum med egen toalett och en liten köksdel. Eftersom en etta på 37kvm känns helt okej i dagsläget så kan vi nog tänka oss att göra denna del klar först, bo där och sedan bygga klart resterande rum allt eftersom ekonomin tillåter. Denna del skulle också ha egen ingång vilket gör att vi slipper se och gå igenom byggarbetsplatsen varje dag. Jag som är uppväxt i ett renoveringsprojekt tycker att det vore väldigt skönt!

Fiskarehedsvillan är inte den enda husleverantören vi har tittat på, men de verkar ha gott rykte och stor möjlighet att påverka själv. En annan leverantör som vi hittade i dagarna är "Allmogehus" som vi nog ska titta närmare på.

Kommentarer
Postat av: Caroline och hennes två V:n

Va roligt att ni ska börja babysimma! Det är verkligen en rolig och mysig upplevelse. Hur "gammal" är lill tjejen?



Om vi får bygglov så bygger vi och flyttar in, säljer huset vi bor i nu. Jag gillar vårat hus men vill nog hellre bo i ett nybyggt hus. Innan vi flyttade till nuvarande huset bodde vi i två olika nybyggda lägenheter inne i stan så omställningen har varit svår för mig. Vissa dagar vill jag spränga huset, stundtals är jag så less på det! Det tar aldrig slut på jobb och det känns som att allt blir halv färdigt. Med facit i hand skulle vi ha byggt nytt, det passar oss bättre, men då är ju problemet att få tag i en lämplig tomt...



Är ni ute efter hus ganska omgående eller har ni gott om tid på er att leta hus/tomt?

2011-08-17 @ 22:08:52
URL: http://carolineprim.blogg.se/
Postat av: fian- mamma till Alex

Ja eller hur ;)



Ah, ok. Hoppas ni hittar något snart som ni gillar. Inte lätt det där med hus, det är ju viktigt att det känns helt rätt.

Vi bor ca en kvart med bil utanför Kalmar city. På landet i skogen :) trivs som bara den här. Älskar naturen o lugnet hihi men har bott mitt inne i stan innan o trivdes superbra med det oxå, många goa minnen från den tiden :)



vad är det du vill plugga? nyfiken :)



kram o sov så gott

2011-08-17 @ 23:52:31
URL: http://fianandersson.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0