Partysovaren

Har alltid tänkt att det vore smidigt med ett barn som känner sig trygg, kommer till ro och kan somna överallt. Barn sover ju mycket mer än vuxna och det hade varit lite jobbigt om det krävdes fasta rutiner och total tystad här hemma 16h/dygn... Men samtidigt får man vara lite ödmjuk inför att alla barn är olika och att vi kanske skulle få anpassa oss om Lovisa t.ex. ville sova på ett visst sätt.

Vi har inte övat på att få henne att sova bland stök och ljud, men vi har ändå tänkt att "det löser sig" och "hon somnar väl när hon behöver, även om vi är iväg". Här har selen och sjalen varit till stor hjälp, det är en sovrutin som vi kan ta med oss vart vi än är :)

Igår var vi i alla fall hemma hos mamma och Christer på middag med en massa gäster, och gissa vem som sov sig igenom halva festen? Först var hon vaken och flörtade lite med alla gäster, trots att hon nog var ganska trött. Satt på golvet en stund med sin leksakstelefon/elefant och tygkub, var allmänt nöjd. Sedan tog Älskling henne på armen en stund, hon somnade och sov nästan två timmar på sitt täcke bredvid matbordet. Så smidigt!

Lovisa på fest

Jag och Lovisa på tåget hem från Sthlm (gissa vem som fick mest plats? :p)


Tycker överlag att hon har varit väldigt glad på sistonde, glad och "tålig". När hon var mindre växlade det så fort mellan lek/gos/hungrig/trött osv. vilket gjorde att sträckan mellan nöjd och katastrof kändes väldigt kort. Nu känns det som att är man på stan och känner att hon börjar bli hungrig så har man några minuter på sig att hitta lämplig plats och komma till ro innan illtjuten kommer. Likaså när hon är trött så kan man roa henne några minuter extra tills det är "lämpligt" och ändå få en harmonisk insomning. Väldigt skönt :)

Kommentarer
Postat av: Framtiden är vår - Ann-Sofie mamma till Isak

Men åh så söt! =)

2011-12-06 @ 15:01:40
URL: http://www.sojkasframtid.com/
Postat av: Jennie, mamma till malva

Åh så skönt att hon kan somna så på fest, det är super skönt :)

Ska ni till ÖF på torsdag?

2011-12-06 @ 15:35:54
URL: http://jenniezen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0