Snart på väg

Nu är det hög tid att börja packa! Tanken var att hela veckan skulle ägnas åt Sverige-förberedelser men realistiskt borde jag bara planerat med sista dagen som det nu är.

Högst på packlistan står just nu:
  • Mobiltelefon och laddare (inte glömma det svenska SIM-kortet!)
  • Laptop
  • Bankkort och leg (hoppa verkligen att det fungerar...)
  • Skruvmejsel/kniv/liknande verktyg (jag är bara lite crazy)
  • Högskoleboken
  • Skrivmaterial
Kanske rena kläder också?

Mötet på SLU känner jag mig förberedd på. Jag har gott om tid att kolla runt på campus under förmiddagen och frågorna till SYO kommer av sig självt.

Sedan är det dags för husvisning, det däremot börjar jag bli riktigt nervös för! Om jag skulle titta på lite olika boende för skojs skull så vore det ju inga problem, inte heller om det vore ett svårsålt objekt där man kan få längre betänketid. Men huset är åtråvärt och förhoppningsvis inte sålt redan innan visningen...

Tänk om det är underbart? Älskling säger att om huset verkar perfekt så kan jag buda och skriva på. Hur läskigt är inte det?! Fy, vad obehagligt...

Sjalbarn

Jag tycker bärselar verkar väldigt praktiska och med tanke på hur hurtiga vi är i familjen så borde de passa oss bra. Tyvärr görs de i ganska tråkiga färger och kostar runt tusenlappen om man har otur. Alltså inget man köper på sig massor av för att kunna variera...

Jag har tänkt att sååå svårt kan det väl inte vara att göra en egen? Köpa ett snyggt tyg, knyta till det lite smidigt och voila! Men ska man ha en bebis där så vill man ju inte chansa.

Nu har jag hittat en perfekt sida med tips på allt från val av tyg till olika knytstilar! Finns instruktionsvideos, bilder och mycket mera. Rekommenderar den starkt! Sidan heter SjalBarn :)

Visst ser det mysigt ut?


Mer underkläder!

Nu har jag hittat ytterligare ett märke med snygga underkläder för gravida/ammande. Märkets namn tycker jag är underbart: HOTmilk!

HOTmilk kommer från Nya Zeeland och deras hemsida hittar ni här.

Jag har hittat en återförsäljare i Sverige och det är Eden Baby. På deras hemsida hittar jag bara 70E men tillverkas även i 70F.


Min personliga favorit hos Eden Baby

Kommunikationsproblem

En ung Clara har lämnats obevakad i köket liiite för länge...

-Clara sluta tigg...
-Clara sluta slicka på dina tassar...
-Clara skäll inte...
-Snälla Clara, var tyst...
-Sluta krafsa!
-Nej, Clara....
-Clara snälla sluta...

- Matte! Håll käften och  låt mig arbeta ifred!! Geeez...!

Man kunde hoppas på att den ökade aktiveringen skulle göra hundarna tröttare men icke sa nicke. Eller jo, Eros är nästan alltid på snooze, med eller utan aktivering. Clara däremot har fått en helt ny kraft till att hitta på egna aktiviteter. Hon vaknar på morgonen och verkar nästan irriterande entusiastisk på vad som komma skall. Ständigt på jakt. Vad hände med sovmorgon?

Ska dock ge henne cred för utmärkt lydnad utomhus! Hon är väldigt rolig att gå ut med då hon lyssnar på alla kommandon och älskar att träna. Nu kan jag till och med ha henne lös när jag går över skolgården och det är stort! Hon verkar också helnöjd med belöningarna och uppmärksamheten som hon får av att gå lös på promenaderna. Inte bara matte som berömmer henne utan även mötande människor hälsar gärna på finingen. Eftersom hon varit lite skeptisk till mötande människor så ser matte till att även främlingar blir godisautomater :)

Jag har blivit duktigare på att ta ut dem en och en nu. För det första är det alltid lättare att träna när man bara behöver fokusera på en individ, för det andra är Clara och Eros så olika i både personlighet och träningsnivå. Det går faktiskt riktigt bra med lilla Eros också. Han har fortfarande svårt att koncentrera sig och kan vandra iväg i sin egen värld... Men igår gick han fint i säkert tio meter :) Matte är stolt!

Nu när jag har fått skryta lite också känns Clara mer lätthanterlig!


Nattsömn

Underbara natt! Lois har slutat jävlas med min urinblåsa och nu får jag sova ifred :) Tack Lois!

Fler som njuter av lite sömn :)


Sockerpasta

Jag har lärt mig ett nytt ord idag: Sockerpasta!

Uppenarligen är det sockerpasta som används till såna där riktigt fina tårtdekorationer. Enkelt att göra (receptet alltså...) och ett perfekt alternativ till marsipan.

Recept finns på bland annat Tasteline.

Tyvärr har jag nog inte tålamodet för detta, och mitt intresse ligger nog mer i att titta på samt äta tårtorna. Inte själva bakningen... Men visst är bilderna fina!


Nuvarande barnmorska = Älskling

Idag har jag och Lois varit med Älskling på jobbet. Glukosbelastning och pisseprov, mysigt värre. Med andra ord har jag tagit två stick i finget idag! TVÅ! Ja, jag är superduktig! :)

De hotade med stick i armen först, fy för sånt... För det första krävs det en timmes emlande och för det andra minst en veckas mental förberedelse! Jag är väldigt nöjd med mina fingerstick!

Det var egentligen en sjuksyrra som gjorde grovjobbet med glukosbelastningen men visst låter det roligare med Älskling? Han kom faktiskt och pussades med jämna mellanrum så han hade också en viktig roll! Å vad säger kärlek mer än att man delar med sig av pisseprov? Hihi.

Måste dock säga att glukosbelastningens äckliga sidor överdrivs lite, i alla fall enligt mig. Sockerblandning var kanske inte jättegott, men det finns ju värre saker man har satt i sig. Sen ska man vila i två timmar. Jag tog rådet på största allvar och somnade, tog igen min sovmorgon kan man säga. Såna där sjuksängar kan man sova riktigt bra på som gravid, även på mage. Buktade in precis lagom!

Kan nu meddela att både jag och Lois är i prima form! Eller ja, vi har i alla fall inget fel på urinen och ingen graviditetsdiabetes. Tur för både oss och sjukvården tror jag, min rädsla för nålar hade inte varit passande om man fick diabetes...

Cesar Millan och stryphalsband


Ibland kan Familjeliv vara intressant även ur hundsynpunkt och den här tråden kunde jag inte låta bli: "Det är INTE hundplågeri!". Ämnet är Cesar Millan och stryphalsband.

Självklart rekommenderar jag er att lära hela tråden men här är en sammanfattning av mina åsikter i frågan (på forumet är mitt nick ViVäntarLois):

"Under tiden som jag har studerat hund så har jag har försökt välja utbildningsanordnare inom olika ideologier och metoder, just för att bilda mig en egen uppfattning om vad som är rätt men också för att ha insyn i de metoder jag väljer bort.

Jag ser idag ingen anledning till att använda mig av CMs metoder, för mig känns han inte tillräckligt påläst och jag anser att det finns gott om alternativa träningsmetoder som leder till samma resultat.

Det finns också mycket i Cesars träningssätt som jag anser är rent djurplågeri. Cesar använder både el och stackel vilket faktiskt är förbjudet enligt svensk lag. Han utsätter ibland rädda hundar för "Flooding", det innebär att man överöser hunden med det den är rädd för i hopp om att hunden ska vänja sig. Hunden blir ofrånkomligt rädd och passiviserad, denna chock misstolkas och man tror att det är en lugn hund man ser. Listan kan göras längre men jag känner att Cesars hundar ofta är missförstådda och det "lugna" resultat man ser är egentligen något helt annat.

Jag har full förståelse för att man som TV-tittare ser en rehabiliterad hund och anser här att TV-bolagen borde ta ett större ansvar för vad som sänds... Här i Sverige, men även utomlands, har Cesar och andra hundprogram kritiserats och många anser att de inte borde få sändas i TV.

Svenska Brukshundsklubben kom med ett press‐ meddelande den 29/1‐08 där de tar avstånd från Cesars metoder i hundträning, många privata hundtränare är också på deras linje.

De flesta hundtränare kan publicera sina ideologier utan att SBK går ut med pressmeddelanden, vilket för mig är en varningsflagg om att Cesar kanske tar det "ett steg för långt". Därför tycker jag också att det kan vara väsentligt för sammanhänget att SBK har kritiserat hans metoder, även om det är "bara" är delar av hans metoder.


Man kan ju vända på det och säga att de flesta hundtränare har positiva bitar också, vilket är lika sant som att de flesta har något negativt. Jag kan hitta en del väldigt bra saker i Cesars träning men på grund av helheten väljer jag att inte stödja honom.


Jag tycker det finns hundtränare som behärskar Cesars positiva egenskaper samtidigt som de tar avstånd från t.ex. el, stackel, flodding och liknande. Då ser jag inte längre någon anledning till att stödja Cesar eftersom man då måste acceptera hans negativa sidor (man kanske inte använder det på sin egen hund men indirekt blir han ju stöttad för sitt helhetskoncept).

Självklart kan man studera Cesar, jag tycker rent av att det är bra att studera alla vinklar och idéer. Men jag tycker att det är riskabelt att rekommendera Cesar i hundträning eftersom man, oavsett man vill det eller inte, rekommenderar Cesar som helhet. Den helheten tycker jag innehåller för många brister.


Vad det gäller styphalsbandet så kommer det idag mer och mer forskning som säger att stryp, och även vanliga halsband, kan ge skador. Självklart orsakar det ingen skada om ägaren eller hunden inte rycker i det så jag menar inte att alla ska sluta använda halsband på sina hundar. Men särskilt när man har en hund som drar borde man avstå, för hundens nackes skull. Såväl ”träningshalsbandet” från Cesar som vanliga stryphalsband kan, enligt fysioterapeuter, orsaka kotförskjutning, whiplashskada och skador på luftstrupen."

 

När man sammarfattar det så här känns det lite rörigt, men tråden finns som sagt att läsa i sin helhet.

 

Tråden finns också kommenterad på Fredrik Steens blogg.

 

Cesars hemsida hittar ni här


Tjuvhundens bravader

Clara har sakta men säkert blivit duktigare på att flytta vår "grind" in till köket. Varje gång jag såg det så tänkte jag "imorgon ska jag fixa det där så att hon inte tar sig in". Igår blev morgondagen en dag för sent då vi hittade sopsorteringen utspridd över köksgolvet och hundarnas fodertunna till stora delar tömd... Skulle vilja säga "skithund!" men får väl istället inse "skitmatte som inte åtgärdade det där...".

Väldigt mycket mat gjorde att jag inatt kunde spoona med en till "gravidmage" i sängen. Clara var som en ballong på mitten!

Tyvärr blev det en stökig natt eftersom Clara dels blev väldigt törstig och skulle upp och dricka mitt i natten (sovrumsdörren är stängd så först tjatade hon ett tag och sedan fick matte snällt följa med och dricka vatten). Hon drack nog en liter i ett svep. Sen hade hon nog magknip för hon var allmänt orolig under resten av natten. Tycker faktiskt inte såååå synd om henne...

Imorse ville hon ut igen, inte så konstigt om hon var kissnödig efter nattens vattendrickande så husse fick äran att ta ut dem innan jobbet. Jag har ju i flera dagar pratat om hur duktiga hundarna är som alltid går lösa så husse skippade nog sele på dem. Det lät ganska lugnt först men sen hördes det hundskall och husse som skrek "CLARA! NEEEJ...! KOM HIIIT! HIIIIIT!". Stackars husse... Jäkla hund :p

Det är inte varje dag som man njuter av en pigg och initiativrik hund... Idag är det i alla fall inget tjat om mat här hemma, det är ju lite positivt.


ALLTID älskad!

Karriärstest

Trillade över ett karriärstest på Internet och var självklart tvungen att pröva. Vet inte varför jag måste göra dessa test, de berättar aldrig något nytt men ändå förväntar jag en livsavgörande aha-upplevelse när jag får resultatet. Inget nytt under solen den här dagen heller, resultatet blev "Entreprenör och Organisatör". Ganska standard. Men får ge testet ett litet plus i kanten för roliga frågor :)


7 februari, redan?!

När jag vaknade idag gick tankebanorna "Igår var det 6 februari, då borde det vara den 7 februari idag. Hm, betyder det att det är den 13 februari på söndag? Jag åker ju till Uppsala 13 februari. Jäklar jag åker till Uppsala på söndag!! Shit..."

Måste packa, fixa med bankkortet, planera, förbreda mig mental... Sverigeresan var ju nyss väldigt långt fram i framtiden?

Tåget går från Narvik på söndag eftermiddag och jag ska kliva av i Uppsala så där fruktansvärt tidigt, runt fem på morgonen. Jag bokade plats i djurvagnen, dels för att det är mysigt om man får dela vagn med pälsbollar (hussar och mattar brukar också vara trevligare än "vanligt folk ;)) men framför allt för att man oftast inte behöver dela med någon, dvs. får vagnen för sig själv. Jag hoppas att Lois håller med om att jag tillräckligt ogravid för att kunna sova gott i en sittvagn också.


I Uppsala är det bokat ett mötet med studievägledare på SLU samt en husvisning. Ska bli riktigt intressant, roligt, spännande!! Lovely!

På SLU hoppas jag få lite klarhet i schemaläggning på veterinärprogrammet. Jag är fast besluten att kombinera mina studier med Lois, men för att planera Älsklings föräldrarledighet och livet i övrigt känns det bra att vara förberedd på vad som komma skall. Jag vill också fråga om lämpliga studiealternativ om jag inte blir antagen på veterinärprogrammet. Planen nu är att flytta till Uppsala oavsett och i så fall vill jag har en meningsfull sysselsättning i väntan på att bli antagen.

Huset som jag ska titta på verkar underbart... Vet inte om jag ska vara glad eller arg på Älskling som hittade det. Precis min stil, stor härlig trädgård, ett bra område... och dyrt!

Efter Uppsala är det Stockholm som gäller. Ska sova hos farmor och det ser jag fram emot! Mysigt att prata av sig med henne, och alltid underbar mat (ja, min kärlek kan köpas med mat...). När jag nu ska vara uppe en hel vecka hinner man kanske träffa de andra släktingar också :)


På tisdagen och onsdagen är det dags för den fjärde helgen på Problemhundsutbildningen hos Hundens Hus. Jag går Specialiserad Hundpsykolog hos dem och detta är en del av det. Ska bli trevligt att träffa alla igen och få en boost på hundfronten. Väl hemma i Kalmar ska det dras igång med lite kurser och privatlektioner, det är i alla fall förhopnningen.

17 februari bär det av upp mot norr igen, men mest för att packa in oss alla i bilen och påbörja den flera dagar långa bilresan mot Kalmar. Inte så kul för Älskling att köra den sträckan själv igen så jag åker upp för att kunna åka ner igen.

Nu är vi nästan klara med Norge!

Bara två hundöron kvar!

En mycket bra bok!

 

Nu har jag läst igenom hela NOG-delen och har bara två hundöron kvar på uppgifter som förvirrar mig lite. Ett av dessa hundöron är till på köpet på en fråga som jag fick rätt svar på i huvudet. Men när boken visade rekommenderad lösning så tappade jag bort mig lite.

 

Det känns i alla fall lovande!


Ska läsa igenom NOG ungefär hundra gånger till så att det verkligen sitter, just nu förstår jag hur boken menar men det garanterar inte att jag löser det på egen hand på provdagen. Ska kanske prata igenom kapitlet en gång med Älskling också, vi får se vad min stolthet säger om det senare...

DTK kräver också en genomgång, men mest för att jag slarvar på dessa uppgifter. Hur lär man sig att inte missa detaljer liksom? Övning antar jag...

LÄS och ENG behöver jag inte lägga så mycket tid på, har bara haft ett fel på dessa delmoment de senaste provtillfällena så detta känner jag att jag har koll på.

ORD är faktiskt riktigt roligt! I boken finns det bra förklaringar till hur ord är uppbyggda, vanliga för- och efterled etc. Har inget minne av att man lärde sig detta i skolan? Hursom är det kul! ORD är inte heller ett område som jag presterar dåligt på men det står ju ändå för 40 frågor på högskoleprovet så lite extra kunskaper kan aldrig skada!

I höstas var jag tio rätt från en garanterad plats på veterinärprogrammet (1.9 känns som en garanti), hur svårt kan det vara?!

Stall Hadsel

På vägen hem från vår promenix passade vi på att hämta våra hjälmar och ridstövlar på Stall Hadsel.

När vi först flyttade hit så hoppades jag kunna rida så långt in i graviditeten som möjligt. Misstänkte att det kunde bli svårt att hitta ett stall i närheten men Stall Hadsel ligger 5km från stan och där erbjöds jag att rida gratis hur ofta jag ville. Drömläge för en hästbiten!

Tyvärr kan man endast ta sig till stallet via landsvägen och så här års plogas det endast för bilar. Att gå där med hundarna när det är halt och mörkt känns inte så säkert... Ägaren tyckte också att vädret var för riskabelt för uteritter vilket gjorde att man var hänvisad till ridhuset.

Jag och Älskling tog bilen dit några gånger och red båda två, men nu kände jag att det var dags att ge upp ridambitionerna tills Lois är ute. Kanske lika bra för att inte få problem med foglossning men ändå lite sorligt... Kanske kan "åka häst" hos någon vänlig i Kalmar när vi kommer hem :)


Hemma i Sverige

Vecka 25

KROPPEN: Placeringen av livmodern är vid denna tidpunkt ungefär 2-3 fingerbredder ovanför naveln. Barnmorskan mäter magens mått på ett speciellt sätt som kallas symfys-fundus mått. Man mäter det från blygdbenets topp upp till livmoderns övre del. Siffran skrivs upp och bildar sedan en alldeles egen tillväxtkurva. Vid den här tidpunkten är det vanligt att man får höra barnets hjärtljud på barnmorskemottagningen för första gången, genom en apparat som gör att ljudet hörs i hela rummet. Barnets puls ligger omkring 150 och hjärtljudet låter som en galopperande häst. Man mäter även sitthöjden på barnet, genom att mäta avståndet och blygbenet och övre delen av livmodern.
Om du oroar dig inför förlossningen är det dags att börja fundera över hur du kan förbereda dig och vilken hjälp du vill ha. Som partner till en gravid kvinna börjar graviditeten också bli mer påtaglig. Vissa kan känna av liknande symtom som kvinnan har haft, till exempel illamående och viktuppgång.
Blivande föräldrar kan börja fundera över om man vill gå någon föräldrakurs och eventuellt anmäla sig till det.

BARNET: De flesta av barnets organ är färdigutvecklade vid denna tidpunkt och barnet kan nu överleva om det skulle födas. För tidigt födda barn har emellertid svårt att hålla värmen och lungorna är långt ifrån färdigutvecklade. Könsorganen för både pojkar och flickor är färdigutvecklade och barnet kan knyta sina händer och få tag på sina fötter.

EGNA ANTECKNINGAR: Oj, vad tiden går fort... Jag blir tjockare och tjockare, eller känner mig i alla fall tjockare och tjockare. Viktmässigt ökar jag nog inte så mycket men jag känner mig mer hindrad. Jag är inte där än men nu kan jag se framför mig den dagen jag inte längre kan knyta mina skor.
Kissnödig är jag alltid! Foglossning har också börjat kännas av men inte så att det stör mina vanliga aktiviteter. Älskling pratar om sjukgymnastik men så himla ont gör det faktiskt inte.
Magen börjar bli mer och mer spänd, förut var den mer "degig". Snyggt det låter... Degig. Men hur som, nu är det en riktig gravidmage i alla fall!


Tandborstning på hundar

Clara och Eros som alltid har haft så fin tandstatus börja bli lite sunkiga... Kan bero på foderbytet kanske? Båda äter specialfoder anpassat för Claras allergier (som jag egentligen inte tror på men nu mår de bra på det här fodret och får äta det tills vi kommer hem igen). Väl i Kalmar hoppas jag att nytt foder och bättre ben ska få tänderna i form igen men tills dess vore tandborstning ett bra alternativ.

Självklart är hundarnas tandborstar, tandkräm och skrapa hemma i Sverige så jag tänkte improvisera lite.

Som tandborste föredrar jag faktiskt tandborstar för människor. Det finns specialborstar till hundar men jag tycker att de är lite svårhanterade.

Om man vill använda tandkräm till hunden så finns det specialanpassade tandkrämer för hundar på välsorterade djurbutiker (kanske även apotek?). Om man använder tandkräm för människor är det viktigt att den inte innehåller xylitol, det kan leda till kraftig sänkning av blodsockret hos hundar. Mer information på Giftinformationscentralen. Flour är inte heller optimalt för hundar men barntandkräm brukar innehålla mindre mängd flour än vanlig tandkräm. Självklart kan man borsta med bara vanligt vatten också!


Petosan med kycklingsmak / Pet Clean med leversmak

På sistonde har det kommit många andra produkter som sägs ha effekt på tandhälsan, t.ex. Plaque Off som man blandar i maten och specialla tuggben.


PlaqueOff / Denta Stix

Här är ett citat om tandvård som kommer från Skaraborgs Taxklubb:
"Om tänderna rengörs regelbundet från de mjuka beläggningarna som kallas plack, så undviker man att det bildas tandsten. Tandsten på tandytorna speciellt vid tandköttskanten orsakar inflammation och fickbildning som leder till tandlossning och dålig andedräkt hos hunden. Tandlossning medför inte bara förlust av tänderna utan man vet också att det finns samband mellan tandlossningssjukdomen och andra sjukdomar som hjärtfel och diabetes."

Nu ska jag bara övertyga Clara och Eros om att detta är en bra idé!


MorgonmysMysigt med helg, särskilt när Älskling inte har jour!

Idag låg vi kvar i sängen till halv tio, mycket uppskattat av hundarna som självklart njöt av allt gos. Tur att Eros inte behöver gå ut och kissa vid 05.00 längre som han behövde när jag först fick honom. Både han och Clara är riktigt sjusovare (precis som matte!). Först sover de i sängen tills siste man går upp, sedan fortsätter de sovandet i soffan där matte snällt lagt ut ett täcke för dem att borra in sig i.

Vi människor har inte riktigt kommit ur soffan än heller, blev muffins och o'boy framför ett avsnitt av CSI. Sen försvann liksom energin... Fast det gör inget, vi är ju lediga :)

Boktips

 

Var inne på Vovve idag och läste om en ny bok från Canis, "Släpp kontrollen lös" av Leslie McDevitt.

 

Har inte läst den själv men recensionerna var väldigt bra. På hemsidan där boken kan beställas står följande:

 

"Lär dig att vända hundens stress till trygghet, och vända störningar till fokus!
Leslie McDevitts geniala "Släpp kontrollen lös!"-program har utformats för att kunna hjälpa problemhundar att slappna av, fokusera, och jobba tillförlitligt utan koppel i antingen stimulerande eller stressande situationer.

Boken är särskilt lämplig för:

* Hundar som är osäkra eller inte klarar av att jobba okopplade i närheten
av andra hundar
* Hundar som lätt låter sig distraheras eller har problem med att koncentrera sig
* Hundar som är reaktiva eller lätt hetsar upp sig
* Hundar som är ängsliga eller stressade och "stänger av"
* Hundar som inte klarar av att kontrollera sina impulser när de är upphetsade

Alla hundinstruktörer bör definitivt läsa denna bok!
"

 

Låter som något till husse och Eros ;) Samt en mycket bra boost nu när "inget mer koppel" står på mållistan.


Favoriter från Lundmyr

Jag tycker personligen att utbudet av söta barnsaker och kläder på Internet är ganska rörigt och inte så fint. Men på Lundmyrs hemsida hittade jag faktiskt lite saker som föll mig i smaken!


Spjälskydd för 599:-
Är egentligen inte så förtjust i tygvalet men tycker fickorna är toppen!


Bäddset för 399:-


Cool mysdress för 499:-


Ännu coolare strumpor för 79:-

Pappas flicka!

När man inte får tillräckligt med mat så finns det schappisar som tar saken i egna tassar!

Vi brukar ha en evig kamp med Clara om maten på bordet, men måste erkänna att jag blev lite förvånad när jag idag hittade henne med husses kreditkort i munnen! Även om jag gillar hennes initiativförmåga så bävar jag inför den dagen hon lär sig att näthandla...

På tal om namnnappar


Nu när jag redan har skrivit om namnnapparna och hur söta de är måste jag såklart delta i tävlingen!

Tävlingen hittar ni hos Stephanie :)

Nytt gratispaket för gravida

Nu har jag hittat ett gratispaket för gravida. Allt för Föräldrar skickar hem värdekuponger och tidning om man blir medlem på deras forumsida. Helt gratis och följande ingår:

Värdecheck på en valfri body från KappAhl, när du handlar för 200 kr i butik
25% rabattkupong på valfritt damplagg hos KappAhl
Värdecheck på havandeskapsolja från Weleda, 10 ml
Värdecheck på Pomegranate Regenerating Hand Cream från Weleda, 10 ml
20% rabattkupong i Allt för föräldrars shop http://shop.alltforforaldrar.se
Tidningen Föräldraguiden Gravid från Allt för föräldrar

Medlemsregistreringen tog max två minuter och paket levereras inom fyra veckor.

Nu är det bara två månader kvar

Jag kan inte säga att det är två månader kvar till årets viktigaste händelse, dit är det hela 114 dagar. Men årets näst viktigaste dag kanske?

Högskoleprovet! Scary business...

Tjockisheten anfaller...

Ja, jag börjar känna mig tjock! Rultig. Pluffsig. Klumpig. Motarbetad!

I början av graviditeten tittade man på magbilder på de som låg några veckor före en själv och avundades att det syntes något. Att andra människor kunde se graviditeten och glädjas. En liten söt kula helt enkelt. Nu tittar jag på magbilder på de som ligger några veckor före och känner "Jag ska inte bli sån! Inte, inte, inte!". De kan ju inte ens se sina fötter... Blää...!

Många blivande fäder, inklusive den jag bor med, försöker uppmuntra genom att säga att man fortfarande är det finaste finns och att graviditet är något "vackert". Bullshit... Det är en period man tar sig igenom, man överlever och förhoppningsvis orsakar det inte alltför stor skada inför framtiden...

Hungrig är jag också... Toppen!

Bye bye gergeous one...


Sluta leta mat hundjävel!


Hon ser snäll ut men när hon krafsar en på benet för hundraelfte gången så uppfattas hon som allt annat än snäll...

 

MORR! Jag hatar att ha Clara på diet! Och just nu hatar jag henne för att hon inte är mer accepterande till att gå på diet! Och man får faktiskt hata sin hund! Lite i smyg ibland...

Tidigare hade både Clara och Eros fri tillgång till foder, plus lite godbitar däremellan, men sedan vi opererade bort livmodern på Clara så har det varit en ständig kamp mot kilona. Något som inte uppskattas av den ständigt hungriga schappisen... Clara och Eros får mat vid 12.00 och 19.00, däremellan får de mat på promenaderna som belöningar. Om vi skulle fördela måltiderna ytterligare under dagen så skulle det bli typ en plutt per måltid vilket inte känns så motiverande det heller.

Men Clara ägnar nog 70% av sin vakna tid åt att tigga mat, krafsa in till köket för att komma åt fodersäcken, försöka dra ner mina "godisbyxor" från hatthyllan, skälla på matskålen för att den inte fylls på osv. Jag försöker ta bort så många frestelser som möjligt men hundjävlen hittar bara nya sätt att provocera på för att utrycka sitt missnöje. Jag vet inte hur många gånger per dag som jag får lust att tappa fattningen helt och skrika diverse fula ord till henne som på människospråk betyder "SLUUUTA JÄVLA SKITHUND!!". Produktivt eller hur? Precis så som en hundinstruktör ska bete sig...

Det värsta är att jag egentligen förstår henne och håller med henne. Visst har hon alltid haft en förkärlek till att sno åt sig "lite extra" men nu för tiden är hon faktiskt genuint hungrig. Det måste vara fruktansvärt att vara hungrig, ständigt tänka på mat och vara helt beroende av att en tjurig människa tillgodoser ens behov. Men vad ska man göra då? Om jag ger henne mer mat än vad hon får nu så blir hon ganska snabbt tjock och det är inte heller rätt mot henne...

Jag ger egentligen inte så mycket för fettsnålt torrfoder till hundar, jag ger inte så mycket för färdigproducerat foder till hundar överhuvudtaget. Men självklart är det smidigt för oss människor!

Hemma i Kalmar, längst ner i källaren, har jag en engelsk bok med väldigt bra recept på hundmat. Det är "riktig" mat, men anpassat efter hundars behov. Där kan man kanske hitta bra tips på dietmat? En underbar tanke enligt mig, jag har aldrig förstått varför hundar inte ska få äta det bästa de vet bara för att de är hundar? Så länge det är hälsosamt såklart. Många verkar tro att hundar måste äta torrfoder för annars blir de bortskämda? Eller att torrfoder är det enda sättet att få en hälsosam diet till hunden? Jag kan meddela att ni har blivit lurade! "Vanlig" mat till hundar kräver bara lite mer arbete och lite mer kännedom om vad en hund behöver. Och om man tänker på hur mycket billigt skräp som mals ner i torrfoder så borde det inte vara allt för svårt att överträffa det som (hyfsat påläst) hundägare.

Jag ville egentligen bara beklaga mig över Claras hunger... Det skulle inte bli en debatt om vad som är rätt hundfoder, jag återkommer med det den dagen jag själv inte latar mig med torrfoder till hundarna.


For Pets Only

Jag vill först förtydliga att jag egentligen INTE tycker om kläder och annat fluffelifluff på hundar. Självklart finns det raser som inte är anpassade efter vårt kalla klimat och därför kräver lite extra vintertid men klänningar och dylikt tycker jag inte hör hemma på en hund.

Men... Om man nu ändå ska ha ett halsband till sin hund så gör det väl inget om det är lite extra fint? Min personliga smak är att alltför mycket fluffelifluff ser konstigt ut även här men måste erkänna att jag föll lite för vår/sommarkollektionen på "For Pets Onlys".

Prisuppgifter kunde jag inte hitta på rak arm, men man kan bland annat maila till Posh Pooches som är återförsäljare i Sverige.

Jag tänker nog inte beställa hem detta själv men tycker helt klart att det ger inspiration till egentillverkning! Jag tänker mig det översta halsbandet till Eros och det nedersta till Clara. För att halsbanden inte ska smälta in för mycket i den svarta pälsen får man nog lägga till lite mer färg och för min personliga smak göra rosetterna lite mindre i storlek. Clara skulle passa i ett rött halsband, Eros är det lite svårare med rent färgmässigt men pärlorna skulle helt klart bytas ut mot nitar.

Den hopfällbara filten tycker jag var störskön som den är!

Åh det är ganska mysigt att vara sådär fjantigt tjejig ibland! :) Finns dock risk för att jag med dessa halsband inte får sällskap av min sambo på promenaderna...Jag är en stjärnkock

För väldigt länge sedan införskaffades 5kg "Jasminris" av ett för oss okänt märke. Det var billigt och jasminris smakar ju alltid jasminris, eller?

Det faktum att påsen fortfarande finns kvar kanske besvarar den frågan... Men den ska ätas upp, annars är det kapitalförstöring!

Detta ris har en förmåga att bli väldigt torrt och hårt, trots att man följer anvisningarna på påsen. Lösningen på detta är mer vatten än rekommenderat. Jag tror dock att jag gått lite till överdrift då det mer och mer börjar likna gröt...

Jävla skitris!! Vad har man lärt sig av detta? Jo experimentera aldrig med varumärken! Köp alltid det dyrast på hyllan, allt annat medför en hög risk för förstörda måltider och en kinkig Emma! Därmed basta!

Matte är löjligt stolt!


Åh, vilken toppenpromenad!

Idag bestämde vi oss för att vidga våra vyer lite och tog hela kvarteret utan att ens ha ett koppel med oss. Självklart hade jag fickorna fulla av belöningar istället :)

Vårt största problem under promenader är andra hundar och här uppe är det väldigt vanligt med hundgårdar på tomten. Vi passerade en av grannarna och deras schäfer började tokskälla. I en tiondels sekund tänkte jag "Shit, nu får jag jaga hundarna på deras tomt i en timme... Pinsamt!". Men Clara hann ge ifrån sig ett skall och när jag kallade in dem så vände båda två på en femöring och sprang fram till mig, satte sig ner intill mig och väntade på sin belöning. Sååå stolt! Så löjligt stolt!

RSS 2.0