Dags för ett träningsmål!


Clara ÄLSKAR att träna så hennes engagemang är det inget fel på!

I takt med att energin kommer tillbaka känner jag att vi borde ta tag i hundaktiviteterna här hemma :)

Jag tänker börja med att bryta vår dåliga koppelvana! Just nu går hundarna nästan alltid i koppel, och beter sig därefter... Självklart är koppel ibland användbart, och i många lägen nödvändigt, men för vår del är det är ett riktigt latsnöre! Jag vet ju att hundarna kan gå lösa om jag bara är engagerad i promenaden. När vi har koppel på så är hundarna ouppmärksamma och skälliga. Inte för att de inte vet bättre, utan för att jag inte behöver erbjuda dem ett alternativ. Håller man bara hårt i kopplet så kan ju i alla fall inget farligt hända och då blir det oftast lösningen på situationen, tyvärr...

Nu har jag börjat ha dem lösa korta sträckor. En bit lös, en bit i koppel, en bit lös, en bit i koppel osv. Mest för att varken de eller jag ska tappa koncentrationen. Det funkar utmärkt!

Både Clara och Eros verkar nöjda med att det äntligen händer något :) Jag ser fram emot en ny träningsdag imorgon!

Om det bara fanns fler småbroar här borde vi nog jobba med Claras brorädsla också...

Hitta en snygg amningsBH?


Amoralia Nougatine från Hanazacka


För ett tag sedan stod det i Medborgarskolans kurskatalog om en kurs som hette "Sy dina egna BHar" och jag funderade allvarligt på att anmäla mig! Inte för att jag har det minsta intresse av att sy, inte någon talang heller för den delen, men för att lösa ett stort problem.

 

Då hade jag ingen aning vad som väntade mig som gravid… Brösten växer i samma takt som magen och härom veckan var vi i Sortland för att hitta en BH i bättre storlek. Tack och lov har Lois spridit ut sig lite över revbenen så 75 funkade i omkrets. Den största kupstorleken till 75 i Sortland var F så den fick det bli, även om G hade passat bättre.

 

Modellen var amningsBH, vit, slät och med breda axelband. En hemmagjord snörning i ryggen håller allt på plats. Funktionellt? Absolut. Snyggt? Knappast…

Jag ÄLSKAR att shoppa underkläder, det är ett större beroende än skor för min del! I mitt ogravida tillstånd är det 70E/F som gäller och även om en del butiker faktiskt erbjuder BH i den storleken så är det oftast två-tre modeller/säsong och aldrig med det där ”lilla extra”.  Att hitta en amningsBH som inte är skittråkig verkar vara ett dödfött projekt…

När man är framtung men ingen idrottsstjärna så krävs det ju att BHarna har lite kvalité också... Några dagar i en dålig BH med tunna axelband och dåligt stöd under så har jag ont i nacken och spänningshuvudvärk. I och för sig är det väldigt skönt att då få nackmassage av Älskling men ska det vara sååå svårt att hitta en BH?

Som jag har förstått det så är utbudet lite bättre i storstäderna, men då får man också vara beredd att betala 500-700:-. Det svåraste att hitta verkar vara kombinationen "smal bröstkorg med stora bröst". Vart handlar alla playboymodeller liksom? Eller behöver man inte en stabil BH om man har silikon?

 

Efter att ha hittat en bra forumstråd på Internet kan jag nu vidarebefordra de tips som jag har hittat:

 

Hanazacka - De säljer en riktigt snygg amningsBH (Amoralia Nougatine) samt ytterligare två som var över medel! Inte ett optimalt storleksutbud på den som var snyggast tyvärr men annars kunde man hitta upp till 75H.

 

Sally och Sara - En mycket trevlig webbbutik! Deras modeller av amningsBH var kanske inte i min smak men helt klart ett bra initiativ. Det gäller att vara ute i god tid om ens storlek ska finnas kvar dock...

Om inte dessa passar får vi väl starta upp en ny "Sy dina egna BHar"-kurs?


Vackert väder idag


Idag har det snöat så där lagom mycket. Ser riktigt inbjudande ut och i någon timme till är det ljust ute.

Som ansvartagande och kärleksfull hundägare borde man hoppa i ytterkläderna och ge sig ut på långtur. Man borde låta hundarna hoppa runt och rulla sig i snödrivor som Eros älskar och man borde ta med sig lite godis så att Clara får sin hjärngympa. Och man borde utan tvekan glädja sig åt detta!

Men jag är hungrig... Och jag orkar inte laga mat. Och vi har ingen snabbmat hemma. Och det är nog lite synd om mig... Ganska mycket faktiskt!

Nu när jag har fått skriva det ska jag nog äta maränger och ge mig ut :)

Recension på Harstad SpaSpa


Betyg: MYYYS!

Jag är väldigt nöjd med SpaSpa. Vi kom dit precis i tid (ovanligt när vi ska nånstans...), väntrummet var smakfullt inrett och det var även toaletten. Som gravid och konstant kissnödig får man en stor mental bildbank för offentliga toaletter. Mysiga inredningsdetaljer samt levande ljus uppskattas!

Jag och Älskling blev hämtade av varsin terapeut och blev visade till vårt rum en trappa ner. Ett litet minus för transportsträckan dit, där hade de inte tänkt till ang. inredningen utan gav mer en känsla av "källarlokal målad i vitt". Men rummet var mysigt och rofyllt. En liten brasa, tända ljus, fluffigt och gulligt. Ett extra Emma-plus för de rosa handdukarna ;) Vi fick dela rum under våra behandlingar och det såg jag som en stor bonus, det känns mer som en pargrej om man får ligga bredvid varandra än om man bara delar väntrum före och efter.

Min behandling började med peeling av hela kroppen, inklusive en egen peeling för ansiktet. Redan efter fem minuter infann sig spalugnet i kroppen. Väl utfört av terapeuten och jag trivdes med att hon inte kändes så pryd. Tidigare när jag har varit på spa så är de väldigt noggranna med att hålla för handdukar när man byter om, skyler alltid de privata delarna under behandlingen osv. och jag kan förstå att många kunder kräver det. Personligen är jag ganska obrydd och övertygad om att terapeuten har sett nakna kroppar förut så jag blir nästan mer obekväm om terapeuten gör sitt yttersta för att inte se lite för mycket hud. Den här terapeuten kändes "lagom". Engångstrosorna som man fick var ursexiga! ;)

Efter en snabb dusch för att få bort peelingkorna så blev jag insmord med varma oljor och det var underbart skönt med lite massage! Terapeuten gav också en ansiktsmask och smörjde sedan in ansiktet med en egen kräm. Detta var extra positivt eftersom det inte stod något om ansiktsvård i Gravid Luxus-paketet. Man blir alltid så glad när man känner att man får det där "lilla extra".

Efter att kroppsbehandlingen var klar och jag hade kommit i mina kläder igen så var det dags för fotvård en trappa upp. Fotvård är ju lite svårare att göra samtidigt som man är totalt avslappnad och ligger inbäddad i varma handdukar så man piggnade till lite. Den bästa fotvård jag har varit på är fortfarande på Varbergs Kurort, de var fenomenala där! Men jämfört med en "vanlig" fotvård på salong så var SpaSpa helt klart bättre och min liktorn under höger fot som jag bråkat med i snart ett halvår är nu ett minne blott!

Vecka 24

KROPPEN: Om du hittills inte funderat så mycket över det här med att vänta barn, blir det mer uppenbart nu när magen blir större. Du har nu gått upp 5–7 kilo, vissa ännu mer. Det är vanligt med ryggproblem, till exempel att du känner dig trött eller har ont i svanken. Foglossning är en annan vanlig åkomma under graviditeten. Det beror på att brosket i fogarna som håller ihop bäckenbenen luckras upp något av graviditetshormonerna för att ge plats åt barnet när det sedan ska födas. Man blir överrörlig i bäckenlederna och kan få smärta och inflammation när bäckenbenen gnider mot varandra. Skulle det drabba dig får du försöka ta det lugnare och anpassa dig till vad kroppen klarar av. Efter förlossningen är det extra viktigt att inte belasta bäckenet för mycket genom att till exempel bära tungt, på så sätt kan fogarna läka. Man kan känna av hur livmodern drar ihop sig och blir stel ibland, så kallade förvärkar, livmodern tränar på detta sätt upp sig inför förlossningen. Ibland kan vibrationer eller gropigt underlag från när man åker bil framkalla förvärkar, men det är helt naturligt.

BARNET: Vikten har ökat markant på senare tid och barnet väger nu runt 600 gram och är cirka 30 centimeter långt. Barnet ska de resterande veckorna femdubbla sin vikt. Nu utvecklas svettkörtlar, men huden är fortfarande så pass tunn med bara lite fett så det ljumna vattnet är perfekt. Naglar på både fingrar och tår börjar växa ut.

EGNA ANTECKNINGAR: Jag försöker fortfarande se om jag kan känna av hur Lois ligger (som det stod i informationen för vecka 23) men utan framgång. Älskling däremot lyckas lite bättre och tack vare honom har vi nu också lyssnat på hjärtslagen. Han har försökt med stetoskopet här hemma flera gånger men påstår att min mage pratar för mycket trams för att han ska kunna urskilja Lois. På hans jobb däremot kunde vi lyssna med ultraljud och Lois hjärta slog fint :) Extra kul för Älskling tror jag som inte får äran att själv känna Lois alla vridningar och vändningar i magen.
I övrigt går tiden ganska fort, känns som igår jag skrev info för vecka 23. Det beror nog främst på att jag är ganska pigg nu och inte känner av så många "graviditetskrämpor". Jag kissar minst 5-6 gånger per natt och känner mig smidig som en valross när jag ska krångla mig ur täcket utan att störa hundar och sambo, men det är också det enda som stör :)

Kids Acro = Striptease för barn?

Idag surfade jag runt lite bland gamla artiklar på Aftonbladet. Då hittade jag "Strippdans för barn - nu i Sverige".

Självklart förfärades jag, precis som man ska göra, och tänkte fördomsfulla tankar som att "de menar säkert i USA" eller "det här måste försigå i nån skum källare i en förort". Sjuka föräldrar som tvingar in sina sminkade små sexåringar i en vuxenvärld och erbjuder pedofiler en helt ny bildbank. Fy!

Men kursledaren för detta som kallades "strippdans för barn" av Aftonbladet var min gamla Pole Dancing-instruktör Petra som driver Dancing Queen i Stockholm. Självklart blev jag nyfiken! Aftonbladet gav inte så mycket information så jag läste även Metros atrikel samt Petra svar på anklagelserna. Det finns inget citat eller bevis på att det är "strippdans" som bedrivs för barn på Dancing Queen, det står bara att barnen tränar i samma lokaler som Pole Dancing erbjuds. Enligt Petra är det vanlig barngympa tillsammans med en fritidspedagog (som annars arbetar med barnrytmik) i deras lokaler.

Slutsatsen jag drog av detta är att Aftonblandets/Metros artiklar i ämnet är sjukt vinklade till Dancing Queens nackdel... Jag kan på min höjd sträcka mig till att det kan vara en olämplig miljö för barn att vistas i, men eftersom jag själv har tränat där känner jag att inte ens det är ett argument. Pole Dancing som träningsform handlar inte om sex eller porr. Lokalerna ser ut ett vanligt gym med stänger i, man klär sig i likadana kläder som på ett vanligt gym och under träningspassen är man allt annat än sexuell. Vad man sen använder sina kunskaper till på fritiden behöver ju inte göra Dancing Queens träningslokal till olämplig.

Nu ser jag fram emot en Uppsala-flytt och pendlingsavstånd till Dancing Queen! Senast jag var där var för ett år sedan på deras Boot Camp med Kyra Johannesen men det vore roligt att gå en 8-veckorskurs och hålla igång lite mer kontinuerligt. En av kurskamraterna på Boot Camp ammade i pauserna så lilla Lois kan säkert följa med ;)

Bild från Kyras studio New York

Imorgon blir det Harstad

"Vi hos SpaSpa by Mikkelborg minner deg på din behandling hos oss, 29-01-2011 11:00. Vi gleder oss til du kommer. Velkommen!"

Ja, jag gleder mig också! Mysigt värre! Får nog köra lite pre-spa här hemma ikväll så att man är i form :)

Tur att slutresultatet ser bättre ut än vägen dit ;)

Regn och rusk

Idag är det +1.4 ute, regnet öser ner och allt är slaskigt. Inför sista kisspromenaden med hundarna tänkte jag att vi kan nog skippa koppel, de kommer ändå vilja gå in så fort så möjligt.

Mycket riktigt, det var inga som helst problem att få in dem. Problemet var att få ut dem! När jag öppnade ytterdörren så sprang båda upp för trappan och krafsade på vår dörr för att bli insläppta (vi bor på andra våningen i ett tvåfamiljshus). Efter mycket lockande, puttande och försök att få ut dem gav jag upp...

Vid just såna här tillfällen samarbetar de väldigt bra genom att vara på olika ställen samtidigt och slingra sig. Så först fick jag bära Eros ner för trappan och ut i regnet, mota honom från ytterdörren och när han väl kissat var han snabb som sjutton in igen. Sedan samma procedur med Clara.

Nu är det ingen här hemma som tjatar om att få gå ut i alla fall!

Ingen regnbild men visar ganska tydligt känslostatus vid vattenkontakt

Namnnappar

 

Hittade dessa söta hos Namnnappen. En bonus är såklart att de valt Emma som exempel!

Om det är ett så stort I-landsproblem med borttappade och ombytta nappar på dagis som det sägs på hemsidan vet jag inte... Det känns som att även om nappen är namnmärkt så är nog risken hög att den får egna ben. Men det kan vara väldigt gulligt med egen text och det räcker för mig :)

Det fanns även motivnappar men de kändes inte så unika.

Ofattbart


Nice / Paris

Pratade med favvis-J igår om resor. I sommar blir det språkkurser i Nice och Paris för hennes del så jag var tvungen att uttrycka min avundsjuka lite. Båda städerna är underbara så jag är säker på att hon kommer trivas! Skönt väder och härlig stämning i Nice, vacker arkitektur och storstadspuls i Paris, lovely! Jag hoppas på många, långa rapporter i sommar :)

Vi pratade också om den eventuella vinterresan för vår del, vart vi ville, varför osv. Svaret blev ju, som ni läst i bloggen, att Kanarieöarna just nu verkar vara det vettigaste alternativet med en liten bebis. Det blir bäst så att lillan inte utsätts för långa flygresor, konstiga sjukdomar, för stark värme osv...

Svaret blev "Herregud... Du ska verkligen ha en UNGE!". Hihi, jaa.... tänkte jag då och myste lite inombords över att vi får äran att planera in lilla Lois i våra planer. Men sen när jag tänkte efter så kände jag också "HERREGUD! VI SKA VERKLIGEN HA EN UNGE!". Ett litet liv som kommer vara en del av oss så länge som vi lever. Ofattbart... Underbart! Men liiiite, lite läskigt ;)


"Gänget" sista veckan innan studenten

Sussa gott :)


Livsnjutaren Eros

En av de bästa belöningarna med att ha städat, tvättat och bäddat rent är att man får gå och lägga sig utan att ha päls överallt!

Här uppe är det ju väldigt mycket snö så vi slipper få in sand, grus och jord i sängen (i vår familj kallar vi det för "naturlig peeling" ;)) men pälsen kommer vi inte ifrån... Jag räknar med att pälsstatusen här hemma är återställd imorgon, men inatt kan vi njuta!

Energi!

Äntligen en dag då jag nästan känt mig som vanligt igen! Helt underbart!

Jag känner mig verkligen lat som har blivit trött så lätt på sistonde. Man gör en vettig sak och sedan är man redo för en tupplur igen... Hur kul är det att leva med en sån tröttkeps? Man läser ju på Internet och i böcker att man kan vara trött när man är gravid men så här trött? Jag har på allvar börjat fundera på om det inte är jag som bara blivit lat och bekväm? Som liksom använder graviditeten som ursäkt..? Men så idag kände jag DET, den där känslan av att vara mig själv, ha energi och vilja hitta på saker. Lägenheten har fått en välbehövlig städgenomgång, hundarna har varit på långpromenad, högskoleprovsboken är läst och nu har jag unnat mig en lång dusch. Underbart skönt! Och jag är inte ens trött än :)

Förhoppningsvis får jag vara mig själv i MÅNGA dagar från och med nu! :)

Sticka egna babykläder


Drops Design erbjuder fina babymönster helt gratis!

Min mormor anser att "en god mor stickar något till sitt barn". När hon väntade mamma så började hon sticka för en 3-åring redan under graviditeten (jag antar att hon insåg sina begränsningar på stickfronten) så jag känner i och för sig ingen större tidspress...

Självklart tar jag den där "god mor"-biten med en nypa salt men det finns faktiskt väldigt många fina stickmönster till bebisar. Man kanske skulle ge det en chans?

Jag tycker att det är roligt om man får ha lite unika kläder. Det behöver inte vara alltför crazy men ändå något som är ens eget. Idag är man ju inte mainstream om man inte försöker sticka ut lite ;)

Lila garn och stickor i stl 3 är införskaffat. Än så länge har jag lyckats göra maskor (tack vare hjälpsamma videos på YouTube) men det är väl också det enda jag har åstakommit på drygt en vecka nu. Jag tänker att om jag skriver om det på bloggen så lägger det lite press på mig att slutföra stickprojektet! Hoppas att det lyckas! Om det inte blir någon "fortsättning följer" på detta inlägg så ja...

Restips för bebisar

Nu har jag surfat runt lite och måste starkt rekommendera Babycenters sida med restips till småbarnsföräldrar. Där fanns tips inför både sol- och snösemestrar, packlista, specifika guider för vissa länder och mycket mer.

Babyhjälps hemsida fanns det lite mer praktisk information om vaccinationer, pass för småbarn och information om försäkringar. Viktigt att tänka på men väldigt lätt att glömma!

Om man är intresserad av att läsa andras reseberättelser med småbarn så gillade jag artikeln i Vi Föräldrar skarpt.

Graviditetshormoner är toppen!

Sitter med näsan i min högskoleprovsbok idag och storbölar. Inte på grund av högskoleprovet och inte på grund av något annat heller egentligen. Jag känner mig inte ens ledsen. Nej, jag gråter bara för att! Kanske liiite för att jag såg ett sorligt avsnitt av Judging Amy tidigare idag, men det är också den enda anledningen jag kan komma på. Det är spännande att vara gravid! Nu måste jag snyta mig igen...

Kan man åka utomlands med bebis?

Det är väl egentligen ingen frågeställning eftersom vi har en "allting löser sig"-mentalitet, men lite anpassningar får man ju trots allt göra när man har en liten skrutt att tänka på.

Älskling drabbades nog av lappsjukan ikväll och började spåna på vintersemester för oss och Lois. Just nu känns det inte aktuellt med en resa. Vi bor i norra Norge 5 veckor till, sedan flyttar vi Kalmar fram tills augusti och efter det blir det förhoppningsvis Uppsala och nya studier för oss båda. Mitt i allt detta ska vi få en liten Lois som vänder upp och ner på världen! En resa passar inte riktigt in i schemat, även om det lockar.

Men i november/december känner vi att vi troligen har landat och längtar efter värmen. Även om vi anser oss vara äventyrliga så känns det säkrast att hålla sig inom EU, vi vill inte ha en alltför lång flygresa och vi vill att det ska vara bikiniväder. Dessa önskemål utesluter de flesta resemål i nov/dec...

Vi var på Teneriffa för ganska exakt ett år sedan och känner att vi har "gjort ön", men nu lockar det som ett vettigt alternativ. Det är nära, det är svenskanpassat, det är billigt osv. Kanske ska åka till någon av grannöarna?

Har tittat runt på olika hemsidor/forum och de flesta verkar tycka att det är förhållandevis enkelt att resa med en sex månaders bebis, i alla fall om man väljer ett resemål efter vår kravlista. Jag ska leta vidare efter fler insidetips, bra att tänka på, bra att ha med sig osv. och återkomma om detta när jag vet mer :)

Här är lite bilder från Teneriffa-resan 2010:


Vår utsikt från närliggande berg.


Älskling till häst.


En av våra många vandringar.


Utan tvekan en favoritbild!

Vecka 23

KROPPEN: Man kan känna hur barnet rör och vänder på sig. Ännu finns det gott om plats i livmodern. Det går även att urskilja i vilket position barnet ligger. Ibland kan det göra tillfälligt ont i sidan som kan orsakas av att livmodermuskulaturen töjer sig mycket. Många upplever den här tiden som en positiv del av graviditeten. Barnet är inte alltför tungt än och det är fortfarande långt kvar till förlossningen. Men alla är inte lyckliga och mår bra under graviditeten. En vanlig orsak kan vara oro inför hur livet med ett litet barn kommer att bli. Vissa blivande mammor är ofta sjuka. Det beror på att immunförsvaret påverkas så att det fungerar lite sämre under graviditeten.

BARNET: Barnet reagerar på olika sorters ljud som musik och röster. Barnet ligger ofta och suger på sin tumme. Huvudhåret har börjat växa ut och en del barn kan ha riktigt tjockt hår redan som nyfödda. Barnet hickar när det ligger i livmodern, ett nyfött barn hickar också ofta. Nu är det mer kännbart och känns igen som ett rytmiskt dunk.

MINA ANTECKNINGAR: Wii, en ny vecka! Jag är så otålig att varje ny vecka känns som en stor seger :) Vecka 22+1 betyder 124 dagar kvar tills Lois är här och nu känner jag mig piggare än någonsin. Eller ja, piggaren än vad jag hittills har känt mig med en liten snyltare i magen. Att det går att urskilja vilken position barnet har känner jag inte igen mig i, får kanske känna efter lite hårdare ikväll! Trots att jag är pigg och inte mår illa längre så har Lois lite ticks för sig. Det känns som att hon använder min urinblåsa som kramdjur vilket gör att man springer på toaletten i tid och otid. Jag har också en känsla av att hon använder revbenen på höger sida för att gunga i. Tänk vad en så liten krabat kan åstakomma! Jag och Lois promenerar minst en timme om dagen för att hålla igång, vi äter järntabletter och har cravings för pannkakor.Älskade älskling!


En lång sovmorgon och sedan få gå upp till nybakade scones, så ska det vara! Kan inte annat än känna mig lyckligt lottad med en sambo som både är morgonpigg OCH kan baka :) Utan tvekan världens bästa!

I övrigt har det varit en väldigt slapp dag. Skönt för människorna men tråkigt för hundarna.

Våra datorer har fått mycket uppmärksamhet och det känns inte som en helt bortkastad dag. Jag har rensat min dator på över 10 000 bilder nu och känner mig mycket lugnare i själen på något vis. Var på en föreläsning i Feng Shui för många år sedan och det enda jag minns är att de sa att om man hade oreda på vinden kunde det störa ens "energi" utan att man var medveten om det. Jag har svårt för flummeri men just det tog jag till mig av någon anledning. Så nu när min dator är städad mår säkert min energi mycket bättre!

GravidyogaNu har jag äntligen hittat, och anmält mig till, gravidyoga i Kalmar. På Yogainstitutet den 10e mars kommer jag förhoppningsvis njuta och svettas med andra gravida i mjukiskläder, mycket trevligt! Så här står det på deras hemsida om kursen:

Gravidyoga
7 gånger  1100 kronor
Torsdagar: 16.30 - 17.45
Grupp 2:  10 mars

Nytt för terminen är att partnern är välkommen vid kursens sista yogatillfälle så att ni kan träna andningsteknikerna tillsammans.

Att tillsammans med andra gravida kvinnor få tid att fokusera på barnet som växer inuti magen och få tid för avkoppling är något alla gravida kvinnor skulle unna sig.
Gravidyogan inom kundaliniyogan är speciellt framtagna yogapass för den gravida kvinnan. För dig som aldrig gjort yoga förut, inga förkunskaper krävs.
För dig som redan nu utövar yoga gå över till gravidyoga i vecka 12.
Gravidyoga har visat sig vare ett bra redskap under graviditet och förlossning.


Vi går bla igenom:
• Andningstekniker att använda under förlossningen.
• Yogapass för att förbereda och stärka kroppen under graviditet och förlossning.  
• Avslappning                  
• Tips för gravida

Barnvagnsfunderingar

Bara jag som ogillar dagens moderna barnvagnar? De där små, sportiga som ser ut lite som en shoppingvagn? Jag vill ha en rejäl vagn som ser mysig och ombonad ut för lillan. Självklart tar det mer plats men helt klart värt det för min del.

Vi har nu bestämt oss för en Emmaljunga Mondial Duo Combi till lilla Lois, färg vit letherette. Personligen tycker jag att den bruna skötväskan från Skip Hop, modell Studio, är supersnygg så den vill jag ha! Blir stiligt till en vit vagn. Älskling tycker att den är lite feminim så vi får väl ha varsin :)
Bra träning för "tjockisar" :)


Ikväll blir det simning för vår del!

Det påstås att simning ska vara bra träning för gravida men första gången vi var där så kräktes jag efter 40 min. Tur för övriga besökare att jag hann till toaletten först...

Eftersom förlossningar många gånger beskrivs som ett maratonlopp vill man ju vara i form när den dagen kommer. Känns också som att man hanterar både graviditeten och småbarnstiden bättre om man har bra fysik. Men vad är egentligen bra träning under graviditeten? Jag tycker att det är svårt att veta hur hårt man ska pressa sig. Om man ger upp så fort det tar emot så kommer man ju ingenstans. Å andra sidan vill jag inte kräkas efter varje träningspass... Man får väl "känna sig fram" men det är svårt.

Här i Stokmarknes finns inte världens utbud av gravidaktiviteter utan jag får nöja mig med det jag kan utföra på egen hand, t.ex. långpromenader med hundar och turer till simhallen. Jag har en bok med strechingövningar som jag kanske borde testa, kan ju inte skada. Hoppas att det finns t.ex. gravidyoga hemma i Kalmar sen, jag försöka googla det!

Vad gör andra gravida för att hålla sig i form och ladda?

Och regnet det bara öser ner...

Hela kroppen kändes som bly idag när jag skulle gå upp. När man tittar ut är det grått, moddigt och regn... Knappt så att man vågar gå ut med hundarna när det är sån här isgata, de kan ju inte använda dobbar som jag. Vägarna här är så hala att ishallarna borde skämmas, man kan spegla sig i glansen. Stackars Clara såg ut som Bambi när vi var ut igår, blev ingen långpromenad direkt.

Eftersom långpromenad med hundarna är uteslutet idag också så har jag väl egentligen ingen ursäkt för att inte plugga. Borde verkligen öppna "Den kompletta guiden till Högskoleprovet" redan nu istället för att panikläsa dagen innan provet.

Mitt första provresultat var väldigt bra men har tyvärr blivit för gammalt... När jag gjorde provet i höstas så fick jag 1.7 och det räcker inte för att komma in på Veterinärprogrammet. Så nu gäller det! Våren 2011 är sista chansen med det gamla provet, sedan byter de till ett prov som är mer inriktat på matte och logik. Med andra ord tror jag att detta är sista chansen för mig att få ett sånt där toppenresultat ;)

Känner lite att jag vill komma igång med utbildningen också. Inte för att jag har bråttom att bestämma vad jag ska bli när jag blir stor, det hoppas jag att jag aldrig skriver i sten. Men jag känner att det är dags att göra något "på riktigt" igen istället för att hoppa runt på enstaka kurser, extrajobb osv. Nej, nu är det dags för den där boken!

Bebiskläder

Bild från La Redoute

 

Visst är bodyn supersöt? En sådan ska Lois ha! :) Tycker annars att det är lite svårt att hitta söta baykläder på Internet.

 

Längtar till mitten av februari då det är hundkurs i Stockholm, ska passa på att fönstershoppa (förhoppningsvis shoppa lite också) med mamsen. Det kliar i fingrarna...


Gratissaker!

Jag har funderat på gratissakerna som verkar florera på bloggar utan att riktigt få grepp om det. Jag har fortfarande inte kommit på hur man får mysiga små babypaket levererade till dörren, detektivarbetet fortsätter...!

Jag har däremot undersökt gratissidorna lite mer noggrant. Dvs. sidorna som garanterar gratis medlemskap och om man är tillräckligt aktiv får man hem presentkort/saker. Många sidor var komplicerade och det kändes som antalet undersökningar/erbjudanden man skulle ta del av i utbyte mot en kupong på McDonalds inte var värt besväret... Men Gratis Direkt har några sidor som verkar väldigt seriösa och vettiga. Jag valde att bli medlem på Gratis Make Up, Kläder, Skor och Nöje. Det känns bra att belöningen är presentkort istället för förvalda produkter som man kanske inte är intresserad av. Presentkort på t.ex. Kicks, H&M eller Bianco känns användbart.

 

Här är länkarna till mina favoritgratissidor:

 

Gratis Make Up

Gratis Kläder

Gratis Skor

Gratis Nöje

 

Självklart bjuder ni mig på lite värvningspoäng genom medlemskapet, men det kan det ju vara värt ;) Registreringen är enkel och än så länge har jag inte fått ett enda reklammail :)


Note to self

En bild från Not Martha


Jag vet att julen är över men är inte dessa underbara? Ett absolut måste nästa år!

Vad vore livet utan dobbar?

Svaret är riskabelt! Dessa osexiga skotillbehör med enorm tantvarning är ju helt underbara! Vi brottas med plusgrader här idag och det är blixthalt överallt...

Baby shower!

Får man beställa en Baby Shower? :p

Favvis-J pratade häromdagen om att hon tyckte vi skulle ha en stor, rosa, glittrig Baby Shower à la Hollywood. Jag kontrade med att sååå många vänner har jag inte! Men så såg jag den här bilden på en annan blogg och blev lite sugen... Kan delvis bero på att jag är tokig i scrapbooking men visst ser det inspirerande ut?


Bild tagen från LindaBlom

För er som inte känner till fenomentet Baby Shower så är det en tradition (främst från USA) där tjejerna firar graviditeten. Ofta anordnas det av släkt/vänner till den blivande mamman men det blir allt vanligare att man själv bjuder in folk till sin Baby Shower. Äter god mat, leker lekar och delar ut lite babypresenter. Ungefär som en möhippa fast "inför föräldrarskapet".

Främst tycker jag att det vore kul att samla tjejgänget en sista gång innan allt fokus kommer ligga på lilla Lois. Får planera vidare hemma i Kalmar!

På tur med vovvarna

Idag kände jag att det var dags att utnyttja dagsljuset lite bättre än vad jag brukar. I vanliga fall är jag seg långt in på eftermiddagen och sedan kommer energin för att hitta på saker under kvällen/natten. Här uppe i norr är det bara ljust mellan 10 och 15 och det känns lite sorgligt att bara ha sett mörkret under vår vistelse här. Jag brukar ursäkta mig med att promenader blir så mycket mysigare när man är två men nu när Älskling jobbar 08 till 21 så skulle hundarna aldrig komma ut med det resonemanget. Så idag packade vi med oss lunchen och gick på tur som norrmännen så fint säger! Vi trotsade till och med regnet och var ute i två timmar. Nu ligger sötnosarna i soffan och snarkar :)Spa


SpaSpa

När solen inte orkar ta sig över bergstopparna och den vita snön regnar bort kan man behöva lite lyx! Idag har jag drömt mig bort på SpaSpas hemsida. Förhoppningsvis åker vi dit nu till helgen, annars nästa helg. Älskling kan det här med julklappar :) Jag har bestämt mig för följande behandling:

"spaSpa Gravid Luksus 2 timer / 1200,-

Når du er gravid, fortjener du litt ekstra pleie... Etter et velgjørende fotbad
med urter, får du en herlig fotpleie. Perfekt for hovne, slitne ben. I vår
spa avdeling vil du nyte en luksus kroppsskrubb hvor alle døde hudceller
forsvinner og huden blir utrolig myk og glødende. Til slutt får du olje og
fuktighetskrem spesielt tilpasset gravide massert inn på hele kroppen.
Anbefales!"

Enligt hemsidan kan man också få "Madonna special", samma behandling som stjärnan själv fått när hon varit där. Inte utan att man blir lite nyfiken... Tror dock att Madonna blir lite för mycket flumflum för min smak, verkar vara mer "healing" än vad det är inpackningar och sådant mys.

Biffkväll

Ikväll skulle Älsklings kollegor till Rödbrygga (Stokmarknes enda pub/restaurang) och jag följde med.

Rödbrygga


Om man ska bo här i tre månader måste man ju besöka det lokala haket i alla fall en gång. Jag har fantiserat om en rejäl köttbit i flera dagar nu. Här hemma äter vi nästan alltid vegetariskt, bortsett från nån fisk som slinker ner i min mage då och då, och sist jag åt kött var hemma hos mormor i början på december. Jag behövde inte bli besviken då Rödbrygga hade biffkväll ikväll och det fanns mycket att välja på. För min del blev det "Brygga Special" som var en underbar köttbit med grillade grönsaker och kryddsmör. Mumsfilibabba!

Vi väntar en Lois!

Vi väntar en liten Lois! Det har gått 21 veckor och 3 dagar, dvs. det är 129 dagar kvar innan Lois ska titta ut om allt går enligt planerna.

 

Nu börjar jag längta på riktigt! Även om man såg en liten miniatyrmänniska på ultraljudet redan i vecka 12 så kändes det som ett grodyngel ungefär. Jag var smal ganska länge vilket nog spädde på att allt kändes overkligt. I mellandagarna var vi på ultraljud för vecka 18, jag har blivit rundare om magen och Lois sparkar för kung och fosterland. Nu känns det som att vi väntar på en riktig liten människa!

 


RSS 2.0