Kan man åka utomlands med bebis?

Det är väl egentligen ingen frågeställning eftersom vi har en "allting löser sig"-mentalitet, men lite anpassningar får man ju trots allt göra när man har en liten skrutt att tänka på.

Älskling drabbades nog av lappsjukan ikväll och började spåna på vintersemester för oss och Lois. Just nu känns det inte aktuellt med en resa. Vi bor i norra Norge 5 veckor till, sedan flyttar vi Kalmar fram tills augusti och efter det blir det förhoppningsvis Uppsala och nya studier för oss båda. Mitt i allt detta ska vi få en liten Lois som vänder upp och ner på världen! En resa passar inte riktigt in i schemat, även om det lockar.

Men i november/december känner vi att vi troligen har landat och längtar efter värmen. Även om vi anser oss vara äventyrliga så känns det säkrast att hålla sig inom EU, vi vill inte ha en alltför lång flygresa och vi vill att det ska vara bikiniväder. Dessa önskemål utesluter de flesta resemål i nov/dec...

Vi var på Teneriffa för ganska exakt ett år sedan och känner att vi har "gjort ön", men nu lockar det som ett vettigt alternativ. Det är nära, det är svenskanpassat, det är billigt osv. Kanske ska åka till någon av grannöarna?

Har tittat runt på olika hemsidor/forum och de flesta verkar tycka att det är förhållandevis enkelt att resa med en sex månaders bebis, i alla fall om man väljer ett resemål efter vår kravlista. Jag ska leta vidare efter fler insidetips, bra att tänka på, bra att ha med sig osv. och återkomma om detta när jag vet mer :)

Här är lite bilder från Teneriffa-resan 2010:


Vår utsikt från närliggande berg.


Älskling till häst.


En av våra många vandringar.


Utan tvekan en favoritbild!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0