Reseberättelse: Drakgrottor och Porto Cristo

På onsdagen var det dags för drakgrottorna i Porto Cristo, ett sånt där "turistmåste". Åter igen buss som transportmedel och en glad Lovisa :)

Grottorna var faktiska precis lika coola som i broschyrerna och väl värda ett besök. Kanske inte riiiktigt värt inträdespriset men vi får lite skylla oss själva som gjorde det enkelt för oss och valde den mest kända. Utöver synupplevelsen så avslutades turen med klassisk musik. All belysning släcktes och längst ner i grottan fanns en liten "sjö" där båtar med musiker kom åkandes. Väldigt stämningsfullt :) I alla fall om man bortser från en liten Lovisa som nog tyckte att hon sett tillräckligt, ogillade mörkret och började gnälla. Inte jättehögt, men om ni tänker er en lokal där alla andra är knäpptysta och minsta suck hörs, då är en gnällig Lovisa liiiite jobbigt att hantera på ett icke stressande sätt... :p Jaja, folk verkade tycka det ganska "gulligt" med bebisen som pratade och personalen erbjöd mig och Lovisa en plats lite utanför "stohejet" så att det blev lugnare. Ett typiskt tillfälle då jag kände "tack och lov för napp!!".

En sovande Lovisa väntar på bussen

Ingen annan respekterade fotoförbudet så här kommer vår egna drakgrottsbild

Porto Cristo där grottorna låg

Efter besöket i grottorna hade vi lite tid över innan sista bussen hem gick. Vi hade inte förberett något utan gick till turistkontoret och frågade "om man har sett drakgrottorna, vad kan då göra i Porto Cristo?". Personalens svar? Jo att "förutom drakgrottorna så finns det ingeting här att se" :p. Upplyftande arbete hon måste ha! Hursom blev vi tipsade om vackra stränder några minuter utanför staden och om vi tog bussen skulle vi ändå hinna med någon timme där innan hemfärd.

Sagt och gjort så åkte vi dit! Och det var vackert! Sådär resekatalogsvackert :) Vågorna var dock väldigt kraftiga så Lovisa tyckte bad var läskigt, hon avstod. Jag och Älskling däremot turades om att hoppa runt i vattnet!


Väl hemma på hotellet så tog vi en välbehövlig paus framför CSI. Vår lilla resedator är verkligen guld värd när man vill koppla bort sig lite på semestern, bara dega lite i home style. Jag tror att Lovisa också behövde pauserna på hotellrummet då och då för att samla energi, liggamma i lugn och ro och bara vara :)

De finaste har lite kvällsnack på tu man hand :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0