Reseberättelse: Flyga med spädbarn

Nu är vi hemma igen! Även om semestern var helt underbar så är det nu ganska skönt att skrota runt i den invanda lägenheten, sova i egen säng med hundarna tätt intill, duscha i sitt egna badrum osv. Jag är extra glad över att vi städade hela lägenheten innan vi åkte, mycket skönare att komma då.

Men nu när jag har lite mer tid så tänkte jag också berätta om resan lite mer ingående. Delar upp det i några inlägg så att det inte blir för långt (eller för mycket bilder hihi). Så jag börjar med flygresan och ankomsten till Mallorca.

Vi gav oss iväg 23.30 på torsdagnatten, lite tidigare än planerat men vi kände oss färdiga då. Tur var det för E22an var avstängd en ganska lång bit vilket resulterade i en rejäl omväg, sedan kö ut på vägen som skulle ta ytterligare en timme extra och till slut ytterligare en omväg för att slippa kön. Väl nere i Skåne missade vi en avfart också (rejält trötta...) så det blev ännu mera omväg. Med spädbarn ska man vara på flygplatsen i god tid för att slippa stressa har vi hört ;)

Men vi var på flygplatsen i väldigt god tid i alla fall, nästan en halvtimme innan incheckningen började. Barnvagnen fick åka väl inpackad till spacialbagage och vårt handbagage höll tyyp vikten :) Lovisa var klarvaken på flygplatsen, 04.00-06.40, vilket kunde slutat i katastrof kändes det som. En övertröttt bebis kan bli jobbigt. Men istället somnade hon hur fint som helst så fort vi klivit på planet och sov i hela två timmar. Verkade helt oberörd av lyft/landning och allt däremellan.

Bebisar fick ett eget litet bälte som fästes i mitt, en egen flytväst och en liten matlåda med kex, yogurt och mangopuré. Lovisa har ju inte börjat med smakisar än men hennes föräldrar åt gladeligen upp både kex och yogurt :)
När vi kom fram till Mallis följde vi vår lilla charterflock (första gången vi åker charter, spännande flockmentalitet) ut till bussarna. Hela vägen stod trevlig, svensktalade personal från Fritidsresor och pekade ut vart vi skulle gå, en femåring hade ju klarat av att åka charter! Vi fick reda på att vi skulle bo i Port d'Alcudia på ett hotell som hette Ciudad Blanca. Transfern dit tog knappt en timme.

Vi hade förberett oss på låg standard eftersom vi åkte ospecat. När vi har åkt utomlands tidigare har vi alltid fixat boende på plats, billigast möjliga och oftast sovit max två nätter på samma ställe. Vi brukar ändå fylla dagarna med aktiviteter så boendet känns inte så viktigt. Men nu var det ju första resan med barn så vi tog det säkra före det osökra. Och vilket hotell! Inget vi hade betalat ordinarie pris för! :p Vi fick en lyxlägenhet som är större än den här hemma, fint poolområde, nära stranden, jättestor frukostbuffé osv... Vi var jättenöjda! Men kan ändå konstatera att trots jättefint boende spenderar vi mest tid utanför hotellet, dvs. vi kommer nog fortsätta med vårt budgetboende i framtiden. Men sista minuten är ju en perfekt kombination av billig resa och möjlighet till lyxigt boende.

Personalen var väldigt trevlig, särskilt en städerska som nog mer än gärna suttit barnvakt hela vår vistelse! En stor skillnad från Sverige var att alla petade på Lovisa. Sådär rakt på, utan att fråga, gulligull upp i ansiktet :p Tur att vi inte är så känsliga... Lovisa gillade läget och flörtade mer än gärna med alla som gick förbi!

Lovisa leker med pappa på Sturup

Väntar på bagage i Palma

Älskling på vår terass

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0