Reseberättelse: Restaurangbesök

Hemma brukar det inte vara några problem att ta med lillan ut på lunch, kvällsmiddagar på restaurang har ibland varit lite mer krävande.

På Mallorca gick frukostbuffén som en dans (morgonen är en bra tid enligt Lovisa!), luncherna gick också bra men det tog vi mest i förbifarten. Kvällsmat däremot gick inte så bra... Vi hade en liten lolla som bara gnällde... Hon ville inte ammas, inte sitta vid bordet, inte leka... Det enda som dög var att bli runtburen.

Inga romantiska middagar på tu man hand där inte ;) Jag tror att det blev lite för mycket intryck för henne att hantera så sent på kvällen då hon redan var trött. Jag tror också att hon kände av att vi försökte "tvångssöva" henne lite vilket förvärrade saken. Tredje dagen började vi få grepp om det hela, åt lite tidigare, tog det i hennes takt osv. Då gick det mycket bättre och till slut fick vi riktigt mysiga middagar ihop hela familjen. Ibland med en Lovisa som satt med vid bordet, ibland med en Lovisa som sov i vagnen.

I Alcudia hade vi svårt att hitta mallorkinsk mat, något vi gärna ville prova. Vi brukar alltid försöka hitta lite nya, typiska rätter utomlands men längst turiststråken brukar det vara svårt. Vi hittade en riktigt bra kinabuffé som får ett stort plus trots att den inte var mallorkinsk. Buffé var väldigt smidigt när Lovisa krånglade också! Då kan man äta när möjlighet ges istället för att äta mat som har kallnat :) Casa del Dragon hette restaurangen och låg väldigt nära vårt hotell, maten var fräsch och det fanns mycket att välja på. De två sista kvällen lyckades vi hitta lite mer "äkta" restauranger och jag äter fisk och skaldjur fick prova det som Mallorca är känt för.

Lilltjejen var i alla fall på ett strålande humör innan vi gick ut

Höll ett stadigt tag i vagnen när vi promenerade runt

Första kvällen blev det take away för att få lite lugn och ro :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0