Två nya upplevelser idag!

Idag började vi med Lovisas första gungning. Inga mamma-gener som slagit igenom där inte, hon tyckte det var "helt okej". För egen del är det något av en favoritsyssla att gunga! Kan ju tycka att hon skulle vant sig av rörelsen (och känt av mammas lycka ;)) redan i magen men nej, några små leeenden var allt hon bjöd på. Jag känner att det är en ganska bra nivå när jag tänker efter, gungandet behåller jag gärna för mig själv :p Min egentid!


Under eftermiddagen tog vi en tur till biblioteket (där vi hänger var och varannan dag nu för tiden...) för att byta ut några böcker. Babysimboken, Barnpsykologi, Grön barnmat samt en annan kokbok med glutenfria recept var utlästa och lämnades.

Babysimboken kändes bra att läsa igenom, man blev lite tryggare i att man gjorde rätt och hade tänk vettigt angående säkerheten. Men den gav också tips på roliga vattenlekar vi kan använda oss längre fram! Rekommenderas absolut om man vill babysimma på egen hand.

Barnpsykologi var en bok med lite roliga forskningsresultat kring barn, t.ex. att 90% av alla föräldrar känner igen sitt barns doft tio minter efter förlossningen och annat onödigt vetande. Det roligaste som stod i den boken var nog experimentet de gjort med igenkännande. Både män och kvinnor fick titta på bebisfoton, några var på helt okända bebisar men på några foton hade de ändrat dragen så att det liknande betraktaren. Innan trodde man att alla skulle favorisera bebisarna som liknande sig själva men det visade sig att endast männen gjorde det. Man antog att detta beror på att mammor är säkra på att deras barn är just deras, män är mer programmerade att leta igenkännande drag så att de inte "av misstag" får icke-biologiska barn. Finurligt ;) I övrigt en bok som jag inte skulle betala för.

Grön barnmat rekommenderar jag starkt om någon funderar på vegetariskt och egengjord barnmat! Det fanns bra tips, basic näringslära och lite recept. Kort och lättläst :)

Men det största vi har gjort idag var nog lillans premiärtur till simhallen! Mycket uppskattat, av alla inblandade :) Vi hann med en del lek och bus, samt tre dykningar under vattnet. Inget gråt, bara skratt och leende! Idag räckte det helt klart att "bara vara", lära sig hur det fungerar, njuta tillsammans osv. men när vi blir rutinerade simmare så ska vi nog prova lite lekar från babysimboken, samt alla leksaker som finns i simhallen. Lovisa verkar väldigt bekväm i vattnet (vi har ju övat en hel del i det djupa badkaren här hemma!) så det ska nog inte bli några problem. Får nog rent av bli en ny veckorutin :)


Vår undervattenskamera börjar tyvärr ge upp, Älskling letar efter bra modeller på datorn bredvid just nu, men än så länge får vi nöja oss med dessa bilder :) Systemkameran vågade vi inte ha inne i simhallen, linsen immade igen och fuktigheten var för hög. Tyvärr har vi blivit lite kräsna vad det gäller bildkvalité nu. Men den gamla undervattenskameran var väldigt tålig så vi är lite kräsna vad det gäller det med (dvs. man ska kunna tappa den i stengolv tusen gången utan problem). Hoppas våra krav inte kostar för mycket, även om Älskling tak på "för mycket" är ganska högt när det kommer till teknikprylar...

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0