Dagens rapportering

Vi fick ytterligare en förkyld och ledsen natt... Jag antar att Lovisas täppta näsa stör henne ännu mer på natten då hon är trött och helst vill "sovamma". Det resulterar i att hon börjar gråta (= gör båda hennes föräldrar klarvakna) och måste bäras runt på en stund innan hon kommer till ro att fortsätta amma. Några sådana uppvak på en natt gav henne två väldigt trötta föräldrar idag...

Stackars Älskling jobbar i Mönsterås den här veckan (Mönsterås är för övrigt ett mycket trevligt ställe, det ligger bara lite för långt bort) så han fick åka tidigt. Jag och Lovisa unnade oss i alla fall snooze till 10.00... Sen låg vi i sängen och pratade ett tag innan vi lullade bort till mormor för frukost. Ibland har vi det ganska bra, Lollisen och jag :) Mormor hade som tur väl var också försovit sig idag så vi kom dit precis lagom! Jag tycker att frukost hos mormor är en av våra mysigaste rutiner. Det är trevligt med sällskap och Lovisa verkar mer och mer uppskatta mormors lekar och sånger. Mormor som tidigare arbetade som förskolelärare har fullt ös med Lovisa på mornarna, då även Lovisa är i toppform. De sjunger, gör ramsor ihop (okej Lovisa är fortfarande ganska styrd av mamma i rörelserna...), pratar om livet och tittar på alla mormors saker. Finast just nu är mormors blåa kaffekoppar (har varit stadig favorit länge) och det röda mjölkpaket. Mormors röda karta med naturmedicin är också jätteintressant att hålla i, den prasslar!

Annars har vi inte gjort så mycket för världen idag. Tänkte att en trött Älskling kanske uppskattade en ren lägenhet och mat när han kom hem så det ordnade vi, that's it ungefär. Men matlagningen, eller inhandladet av maten rättare sagt, blev riktigt mysigt. Krusentiernska gården sålde rödbetor från deras del av kolonilotterna. En jättetrevlig man gick ut i landet och drog upp tio finfina exemplar, rensade dem och sålde för 25:-. Jag var helnöjd! Kändes mycket godare när man vet att de växt upp tjugo meter hemifrån och plockats samma dag :) Så det blev rödbetor, chevré, pinjeötter och honung i ugn, plus lite sallad, halloumi och quorn.

Inatt sover jag och Lovisa på kökssoffan så att i alla fall Älskling kan få lite sömn. Det ska bli skönt när den här veckan är slut för då är Älskling ledig i hela fyra veckor! Sedan en jobbperiod på fem veckor och till sist arbete varannan vecka fram till jul. Jättehärligt att vara hemma båda två så mycket! Jag tycker framförallt att det ska bli roligt när även Älskling kan följa med till Öppna Förskolan, Friskis, BVC osv. Det känns tråkigt att han ska missa alla dessa skratt, miner och utvecklingssteg hos Lovisa som sker på dagtid. Förhoppningsvis hittar vi också en lämplig sista-minuten-resa för hela familjen :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0