Vårt lilla A-barn!

Jo, man får säga så :) Särskilt när man har en liten gullunge som skött sig galant på en två-dagars kurs i storstaden! Mamma är mycket stolt.

Vi tog tåget till Stockholm på måndag eftermiddag. För er andra Kalmariter som tänker åka Kalmar-Stockholm rekommenderar jag starkt att åka Kalmar-Linköping-Stockholm istället för att byta i Alvesta. Detta är inget resalternativ som man får per automatik på SJs hemsida men det kostar runt 300:- istället för runt 800:- enkel resa.

Veolia som kör den första sträckan är också ett företag som jag alltid har varit väldigt nöjd med. Kanske är det för att ens förväntningar är så låga på tågresor men min känsla är att Veolia alltid har gett lite extra. Åkte ju mycket med dem när jag "pendlade" till Älskling i Norrköping. Nu vill jag också passa på att ge den blonda servicevärdinnan som jobbade 16.34-avgången Kalmar-Linköping i måndags en extra ros! Hon var jättetrevlig, service-minded och verkade ha god relation till sina stammisar. Det var trevligt att se :)

Upp till farmor i Stockholm kom vi strax efter 22. Jag som tror att t.ex. TV-tittade är liiite skadligt för småbebisar hade fullt sjå med att få Lovisa att sluta titta ut genom tågfönsterna. Jag tyckte att omgivningarna svischade förbi alldeles för fort och var helt övertygad om att jag skulle komma fram med en övertrött och "förstörd" bebis... Men Lovisa höll sig vaken och på gott humör hela vägen till Tumba station och sedan däckade hon för natten lagom tills vi klev på sista bussen hem till farmor. Sov hela natten :)

På tisdagen var det dags för första kursdagen och jag måste säga att jag är förvånad hur bra vi redde ut att bo på nytt ställe, ta sig fram med Stockholms kollektivtrafik samt gå på en hel dags föreläsningar och praktiskt arbete utan ett enda gnäll! Jag kunde fokusera på kursen precis som vanligt och övriga kursdeltagare kunde knappt ha märkt att en bebis närvarade. Eftersom Lovisa är så liten och inte riktigt kan förväntas "prestera" så tänker jag säga "grymt duktig mamma som lyckades hålla henne nöjd och glad hela dagen!". Min kursledare sa förra gången vi var där att "det finns inga snälla barn, de är bara tillfredställda". Låter härligt tycker jag :)

En annan sak som fascinerar mig är vad tidigt barn vänjer sig vid olika livsstilar. Eftersom jag går en utbildning till Specialiserad Hundpsykolog så finns det ju en väldigt massa hundar närvarande. Arrangörens hundar, deltagarnas hundar, projekthundar osv. Vi använder till på köpet dessa hundar aktivt i utbildningen så hundspråket är väldigt närvarande och ibland högljutt. Lovisa som satt i sele på mig var såklart alltid helt närvarande, även när jag utförde de praktiska bitarna med t.ex. MH-test. Trots dessa störning så sov, åt och jollrade hon som ingenting. Hon visade inga tecken på rädsla, obehag eller förvåning när hundar skällde, nosade på henne eller på andra sätt gjorde sig påminda. När vi däremot träffade barn, något vi sällan "övar" på hemma, då hade hon svårt att komma till ro och fokusera på t.ex. amning. Intressant tycker jag!

Jag är väldigt tacksam att vi ha sjal/sele till Lovisa! Nu i Stockholm brydde jag mig inte ens om att ta med mig vagnen och jag tror att det är en stor anledning till att jag hade en så harmonisk bebis med mig. Jag tänkte på hur låst jag ibland känner mig hemma när man "aldrig kan lägga ner henne" men nu när jag alltid hade henne i selen, lät henne vara med i aktiviteterna men samtidigt kunde snappa upp minsta behov direkt så kände jag mig inte ett dugg låst. I och med att hon hela tiden var på så gott humör så gjorde det inget att vi var "ihopklistrade". Det stärkte helt klart min tro om att barns som bärs mycket blir tryggare och mer harmoniska :)

På tåget hem sov vi gott båda två och idag blev en vanlig dag full med aktiviteter. Mer om det senare :)
Det tar på krafterna att gå på kurs :)

Kommentarer
Postat av: Frida - Mamma till Liam

svar; Ja vi var med i goboken också först, men jag tyckte att dom var så Liam på kvällarna men han vill bara leka och bita i böckerna. Så jag ångrar att jag inte började läsa för honom tidigare så han kanske förstår att han ska sitta still :p

2011-09-02 @ 08:56:19
URL: http://frudrutt.devote.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0