I Lovisas värld

Det var ett tag sen jag hade tid att skriva om Lovisas påhitt här på bloggen, men det finns några saker som jag vill komma ihåg i framtiden:
  • På vardagarna äter vi frukost hemma hos mormor och varje morgon matar hon fåglarna som samlas utanför hennes köksfönster. Fåglarna har en egen liten bräda utanför fönstret och där väntar en hel flock små gråsparvar, två skator, två kajor och en fiskmås klockan 09.00 :) Man kan lite fint säga att mormor gillar fåglar! Och fåglarna gillar Digestive, kaksmulor, ost med mera... Nu har mormor lyckats väcka Lovisas intresse för fåglarna och lyckan är total (för både mormor och Lovisa). Så varje morgon hjälper Lovisa till med att lägga ut fågelmaten (provsmakar lite också). Sedan sitter vi och tittar ut genom fönstret på skådespelet när alla fåglarna kommer och hämtar sin bit. Lovisa är minst sagt entusiastisk, försöker klättra närmare fåglarna, studsar upp och ner i stolen, pekar och härmar fågelljud. Mormor tycker att Lovisa är såååå klok som förstår det härliga med fåglar ;)
  • Lovisa väljer nu nästan alltid att gå istället för att krypa. Det gick väldigt snabbt från det att hon knäckte koden till att hon blev väldigt stabil. Nu vänder hon, springer och bär med sig saker. Hon har alltid haft en bestämd vilja, "kan själv", och att gå själv verkar inte vara ett undantag. Vem behöver vagn när man har två små ben? För det mesta kan hon ju promenera själv när hon vill det men de gånger vi har bråttom är det en mycket missnöjd unge som bärs/åker vagn.
  • När det spelas musik eller man sjunger så jazzar Lovisa gärna med. Skaka rumpan framför TV-reklamen är en favorit :p
Här kommer även lite bilder från veckan:

Lovisa hälsade på pappas rugbylag när de hade match i söndags
Finaste i världen :)

På väg ut i det varma vårvädret, skönt att slippa tjocka ytterkläder

Lovisa har blivit låååång... Hon når ganska mycket när hon vill :p

Å nu kan hon klättra ur diskmaskinen också, väldigt praktiskt

"Assisterar" med mammas dator...

Hänger lite i leklådan

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0