Åka bil

Vi köpte en ny bilbarnstol lite innan jul, en Maxi Cosi Mobi, och är väldigt nöjda. Även Lovisa verkar väldigt nöjd med utsikten och rörelsefriheten :) Igår åkte vi bil flera gånger, i både sovande och vaket tillstånd, och hon var hur nöjd som helst.

Enda nackdelen är att den här stolen inte går att luta lika mycket bakåt som babyskyddet (men det finns ändå olika lägen som är lätta att justera under färd) och det gör att Lovisa lätt somnar med huvudet i obekväma positioner. Nu är det kanske jag mer än Lovisa som tycker att det verkar obekvämt, hon sover gott, men vi har ändå försökt rätta till detta med olika nackstöd. Först testade vi ett "inbyggt" nackstöd som man kan köpa som tillbehör från Britax. Det hjälpte inte alls... Det enda som hände var att huvudet hängde framåt istället för åt sidorna. Nu testar vi ett nackstöd från TravelFriends, ser ut som en söt groda, och är väl inte helnöjda med det heller. Men ska ge det ett till försök och se om vi får in rätta "snitsen" :)

Det bästa är ändå att få leka fritt i bilen när den är parkerad! Här är lite bilder från när vi åkte upp till Stockholm i mellandagarna:


Kommentarer
Postat av: Elina

Tips om man är lite händig är att sätta kardborreband på en mössa och på stolen och sonika "tejpa" fast huvudet mot sätet. Annars typ stort pannband eller annat mjukt som går över stolen och hennes panna som håller tillbaka huvudet.



Det är ett evigt aber det där men oftast verkar de inte far illa av det :-)

2012-01-01 @ 12:39:20
URL: http://familjenakerlind.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0