Amning är allt bra smidigt!

Många upplever en lättnad när amningsperioden är över och jag kan hålla med om att det ibland känns lite påfrestande när ens kropp hela tiden är tillgänglig för någon annans behov. Största motivation till att det från början kändes rätt att amma både fritt och länge hittade jag hos Sagogrynet och Amningsbloggen som båda är duktiga på förmedla kunskap och inspiration. Att amningsnormen är väldigt snäv och att offentlig amning ibland disskuteras som något fult har knappast avskräck, det känns som ett bra val för oss och det räcker. 

 

Främsta anledningen till att amningen känns viktig är tryggheten och närheten som man får, men självklart också att man är garanterad en näringsrik kost utan krångel. Sedan är det väl en extra bonus att alltid ha maten med sig när man så dålig på att planera som vi är i vår familj :p Självklart hade vi anpassat oss om amningen inte var ett alternativ, men nu är det skönt att ha.

 

Idag var vi till exempel på en liten "vandring" (kom inte så långt, det började regna) söder om Kalmar och Lovisa var missnöjd i början (tandsprickning, wiii...). Lite mat- och gosboost fungerade utmärkt och vi kunde fortsätta att gå. Tips till andra som tänker kombinera vandring och amning i regn och blåst är dock en varm undertröja! Buurrr för kall mage... 

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0