Idag är ingen vanlig dag för idag är Älsklings födelsedag!

Frukost på balkongen och lite paket inledde dagen. Lovisa hade en nytillverkad (second hand + textilfärg) tröja på sig dagen till ära, "Pappa <3 Boll" (ett av Lovisas många smeknamn) på framsidan och "Jag älskar pappa" på baksidan. Av mig fick Älskling "Stora boken om byggnadsvård", kändes rätt inför hösten.
 
När vi lullat färdigt här hemma så packade vi bilen och åkte till Antikmässan i Oskarshamn. Vilken besvikelse... Inte nog med att Lovisa gnällade nästan hela vägen, mässan i sig var en flopp. 60:-/person i inträde och vi var klara på 30 minuter... Men mittemot låg en loppis (utan inträde hihi) där vi hittade ett sött strykbräde till Lovisas lekstuga. Något positivt på inredningsfronten i alla fall.
 
När vi ändå åkt hela vägen till Oskarshamn (med gnäll) ville vi få ut något av staden. Turistbyrån rekommenderade bland annat Uvö om man hade barn och hundar som sällskap och det blev en riktig lyckoträff!
 
Lovisa somnade i bilen och i säkert en timme kunde jag och Älskling njuta av en god picknick och tystnaden på en liten brygga intill Uvö. Där kändes äntligen resan värt besväret! Tänk vad speciella de där tillfällena av vuxentid och tystnad känns efter att en liten Boll kommit till familjen, förut tog man det för givet :) 
 
Turistbyrån varnade för att Uvö inte var barnvagnsvänligt och det hade de rätt i. Slingrande stigar och bergigt över hela ön, men helt klart värt "besväret". Det tog ca en timme att gå runt ön men då ska man kanske ha i åtanke att Lovisa gick långa sträckor på egen hand, det går lite långsammare då. Hon tyckte att naturen och alla klättringsmöjligheter var underbara! Jag kan stå och njuta hur länge som helst av att bara se henne in action. Se hur spännande hon tycker att en kotte är, ser hur hon klättrar upp för en sten och kliver ordentligt över alla rötter och pinnar, se allt som hon upptäcker och pekar på som vi annars hade gått rakt förbi. Det skönt när man har tid att verkligen se och uppleva tillsammans!
 
Hundarna njöt också för fullt ute på Uvö! Och vilket motionspass för dem att ta sig fram i den terrängen :)
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0