Lantliv med Blå Stjärnan och Lovisas första steg

Efter ett lite onödigt (men nästan tvångsmässigt) besök på IKEA så bar det iväg till Skälby för årsmöte med Blå Stjärnan. Lite stadsfolk möter landet känns det som även om vi väl var de enda där som kvalificerades som "stadsfolk" :p Kul ändå att Kalmar har kommit lite närmare en aktiv lokalförening och jag som har en tendens att överengagera mig är nöjd med att jag lyckades tacka nej till samtliga styrelseuppdrag. Jag känner att punktinsatser är jätteroligt att kunna engagera sig i men jag vill inte binda mig till att träffas kontinuerligt. Har blivit lite bättre på att hålla fast vid det sedan Älskling och Lovisa kom in i bilden, hemmatid är så mycket mer värt nu för tiden!

Och på tal om Älskling och Lovisa så lyckades de ha ett eget party utanför vårt konferensrum. Å då tar ungen sitt första steg utan stöd! Eller typ ett och ett halvt steg innan hon tog i händerna igen. Coooolt! Så nu måste jag såklart ha lite gåtest när hon har vaknat för att se om det var en engångshändelse eller om kanske gången har "lossnat" :)
Underbara kossor :)

Puss puss!

Småland i Nybro simhall

Eftersom vi kom hem med 208 bilde3r så känner jag att bilderna kanske får tala för sig själva, men vi var helt klart nöjda med småbansavdelningen i Nybro :)
En frusen tjej kommer i bassängen

Coola figurer

Som sprutade vatten lite då och då :p

Plask plask

Vattennivån var bebisanpassad

Kramas lite med pappa ibland

Schysst utsikt från badtunnan

Provar flytring

Häftigt med vattenkanna

En "halvnöjd" Lovisa under vattnet

Klätterapa... Som sin far ;)

Mellanlandar lite

Tummen upp!

Det här var nog det bästa på hela Småland, ett vattenfall :)

Party party

Någon som kan gå i trappor och hålla i räcket ;)

Påskpyssel på biblioteket

Klockan 10 var vi på plats tillsammans med en massa andra familjer. Kul när de blir sådan uppslutning :) Bibioteket hade pysselgrejer framme för att göra egna påskkort samt fina kycklingar. Lovisa är väl egentligen lite för liten för att pyssla på egen hand men hon tycker att det är kul med andra barn och även om hon inte kan göra själv så vill hon gärna "hjälpa till". Lovisa och hennes pappa samarbetade fram ett grönt påskkort och jag gjorde en liten kyckling på pinne som Lovisa kan leka med.

På vägen hem somnade Lovisa sittandes så intrycken tog nog på energin. Vi mellanlandar lite hemma med restmat och Debatt på SvtPlay. Sover lillskruttan länge ska jag nog klämma in lite vuxenpyssel också, lappa och laga lite kläder som blivit slitna. Sedan är det dags för Nybro simhall och morfar :)


10 månader

Igår passerade Lovisa en ålder på tio månader, stora tjejen! Vi var på BVC och konstaterade att hon fortfarande ligger precis på normalkurvan, 9 170g och 72,5cm.
Men ibland får man fortfarande vara liten såklart :)

Lugna gatan

Nu har vi fått tillbaka vår sömn, helt underbart! Vi har även fått lite tidigare kvällar i utbyte mot en borttagen eftermiddagslur vilket fungerar bra. Nu sover Lovisa ca 20-09 och sedan en timme mitt på dagen. Visst vaknar hon några gånger varje natt men det känns åter igen ganska smärtfritt, vi ammar och somnar om :)

Imorgon ska vi besöka biblioteket för lite påskpyssel, åka till Nybro simhall samt besöka Lovisas morfar en sväng. Nybro simhall ska bli intressant att se, många pratar väldigt gott om deras småbarnsavdelning så vi hoppas såklart att det blir en hit. Lovisa älskar ju att bada i alla fall!


Balkongfix

Nu när vädret verkligen lockar till utevistelse skulle man kanske göra en ansträngning på balkongen. Som den ser ut i dagsläget får man verkligen skämmas... Förra årets plantor har skapat en ny slags livform och allt ligger bara huller och buller. Eftersom vi ändå planerar en flytt så känns det inte motiverat att köra fullt ut, men röja upp skulle vi i alla fall kunna göra. Lovisa har redan engagerat sig!

Hund på schemat

Idag har vi kollat på lokal till företaget, satt upp lappar och pratat lite samarbete med ett annat hundföretag här i stan. Lokalen som vi har tittat på nu känns är inte så aktuell, den är väldigt stor vilket gör att hyran såklart känns ganska maffig. Den ligger också en bit bort från vår bostad och jag känner nog att företaget gärna får fortsätta i våra hemmakvarter. Men snart ska vi nog hitta något som känns helt rätt! :)

Nästa vecka och veckan därpå drar vi igång med Vardagslydnad och Barn med hund, känns extra härligt nu när vårvädret har kommit. På Vardagslydnaden (start 3/4) så finns det endast en plats kvar men på Barn med hund (start 12/4) så har vi möjlighet att ta emot ytterligare tre ekipage. Barn med hund vänder sig till barn upp till 12 år och där fokuserar vi mycket på säker hantering mellan barn och hund och hur man på ett enkelt sätt kan "läsa hund". Men självklart blandar vi det med prova-på-aktiviteter inom freestyle, rallylydnad, godissök och annat skoj.

Nu ska jag njuta lite av den härliga solen och det administrativa arbetet får vänta till kvällen :)

Mentorskap

Idag påbörjades ett samarbete med en gymnasieskola här i stan, inriktning hund, och det ska bli riktigt spännande att se vad det ger!

Det hela började med att jag kontaktade skolan, förklarade att jag hade lite nya idéer och undrade om de ville vara med redan från uppstarten. Till min glädje var ansvarig för hundutbildningen lika pepp på idéen som jag och såg också fördelarna med att gymnasieeleverna får vara med i hela processen med att leta samarbetspartners, söka tillstånd, annonsera osv.

Jag har ingen aning om vart projektet slutar, men det är ju så det är att driva eget. Själv uppskattade jag mentorskapet på min gamla gymnasieskola, CIS, och många av eleverna på hundgymnasiet kommer ju att driva eget i framtiden. Imorgon kör vi första dagen!

Mer bus på Måsen

Måsen är verkligen ett underbart ställe! Trevlig personal, trevliga familjer som kommer dit, gott om pyssel och ett bra tänk kring kreativitet och återvinning. Jag kunde inte låta bli att göra ytterligen en mössa till Lovisa och nu när Älskling är ledig en vecka fick även han busa loss. Härligt med tid tillsammans!

När man väl börjat klaga...

Ja, då vänder lillungen humör helt :) Den här kvällen har varit helt fantastiskt! Vi började med en händelserik dag, Lovisa sov drygt två timmar när vi promenade runt Stensö och sedan busade hon till 20.30, ammade och somnade direkt. Efter det har hon vaknat till två gånger och då har det räckt att lägga sig bredvid, sjunga Trollmors vaggvisa en gång och sedan har hon snusat vidare. Utan amning! Woho!

Jag är ju absolut inte emot amningen, tycker det är jättemysigt att amma henne till sömns på kvällen t.ex., men de senaste nätterna har hon ammat heeela tiden och det tär lite på mitt humör. Bara vetskapen om att jag inte måste amma henne för att hon ska somna är väldigt skön. Och Trollmors vaggvisa är även Älskling en hejare på och det är skönt när man kan turas om tunga nätter :)

Sömntutan i vagnen idag, en mil runt Stensö :) Filten är gjord av mammas faster och har gått i arv sen dess!

Tuffa dagar

Just nu fyller vi våra nätter med skrik, gråt, amning, vaggande och mycket frustration. Vi är med andra ord lite slitna... Det var länge sedan som jag kände mig så motiverad att sluta med amningen. Slippa ha kroppen till förfogande jämt och slippa vara den enda som duger på natten! Usch och fy känns det som för tillfället... Samtidigt intalar jag mig att det är en övergående period, jag vill inte sluta amma helt egentligen och särskilt inte under en period då Lovisa verkligen känns beroende av amning. Men det känns som en tvångströja för tillfället.

Vi försökte söva henne utan amningen igår, bar henne, vaggade och sjöng efter att hon ändå hade ammat och gosat i en timme. Det resulterade i krokodiltårar och katastrof, så just då kändes det som att hon gärna får amma upp till tonåren bara hon inte blir så ledsen :(

Lite roligheter har vi ändå hunnit med, bland annat grillkväll hos mamma. Den här veckan är ganska fullspäckad med husvisningar, jobb och andra aktiviteter. Ska bli väldigt skoj trots sömnbristen.


Dammparken

Fortfarande underbart väder så när Älskling kom hem från jobbet begav vi oss till Dammparken. Lovisa njuter väl inte av lekplatser fullt ut än men nu när våren kommer så räknar jag med att vi kommer hänga där mer och mer. Om inte annat för att träffa lite barn :) Områdets dagmammor och dagis hänger ofta där om dagarna så det kan ju också vara kul att lära känna dem lite bättre.

Sy mössor på Måsen

Idag träffade vi Jennie och Malva på Måsen och sydde varsin barnmössa. Novis som jag är så känner jag mig nu väldigt kaxig, I made it! Förvisso var det busenkelt och personalen som är van vid treåringar handledde oss så pedagogiskt, men jag är ändå stolt :) Finns risk för att Lovisa kommer att få väldigt många mössor i vår...

Malva och Lovisa

En utslagen unge i selen, iklädd sin nya fina mössa :)

Efter Måsen blev det 1,5 timmes promenad i det fina vädret och det kändes helt okej i ryggen trots att Lovisa åkte i selen. Vädret är sådär underbart idag också, 20 grader och solsken. Lovisa verkar också uppskatta att slippa tjocka ytterkläder.

Utedag i vårsolen

21 grader visade vår termometer idag! Tjugoen grader! Förvisso ligger den i solen men de senaste dagarna har den max kommit upp i 7 grader så idag gällde det att ta vara på tiden.

Lovisa verkar ge sin overall tummen upp för att vara funktionell och krypvänlig. Efter en massa bus utomhus sussade hon sött i vagnen och so far verkar rutinbytet fungera bra. 

Det ser ut som att hon är jätteledsen men det var mer ett lyckligt vårskrik á la Ronja Rövardotter :)

Kollar in gräskvaliteten

Gäller att hålla på sina husdjur

Vårt mysiga fågelhus som damerna i föreningen sköter med omsorg :)

Njutning :)

Pyssla försiktigt med grannens blommor

Blommor är verkligen fantasiskt fint enligt Lovisa :p

Rutschkana! (för övrigt den enda glada bilden på lekplatsen så vi var inte på topp idag...)

Matpaus i solen :)

Gäsp!

Jodå, tidig läggning resulterade i tidig morgon. 06.20, fy sjutton... Nu var det i och för sig Älskling som gick upp med Lovisa eftersom han ändå skulle göra sig redo för jobbet men faktum kvarstår, jag fixar inte 06.20! Sen när Älskling skulle åka en timme senare så kom han in med Lovisa till sovrummet igen och efter amning och mycket supergos så somnade vi om :) Nu har vi fått sova ut och humöret är på topp, både hos Lovisa och mig!

Nya rutiner

Vi har aldrig varit så mycket för att strukturera upp rutiner och styra Lovisa till att passa in i något schema. Dagarna flyter på och så länge alla nöjda får hon ha vilka "rutiner" hon vill har nog varit melodin för oss.

Det har ganska länge nu inneburit att hon sover till 09, tar förmiddagslur 11-12/13, eftermiddagslur vid 16-17 och sedan lägger vi henne för kvällen 21/22, helt okej. Men nu har hon blivit ganska knepig att få i säng vid 22, hon känns inte ett dugg trött. Hon har börjat ta en allt längre förmiddagslur också vilket gör att hon skjuter på eftermiddagsluren och sedan inte alls vill gå och lägga sig. Så idag tänkte vi ge det ett försök att göra förmiddagsluren så lång som möjligt (svårt att påverka när hon vaknar men i alla fall ge henne förutsättningarna), hoppa över eftermiddagsluren och lägga henne för natten runt 20. Förhoppningsvis känner hon sig lite tröttare när det väl är sovdags utan att bli övertrött däremellan, vi får se. Om det blir en bra rutin får vi ju lite av den där egentiden alla pratar om på kvällarna också :p Men jag har redan lagt in mitt veto på en punkt och det gäller morgontiden! Om hon börjar vakna vid 07 eller tidigare så får vi tänka om direkt! Sovmorgon till 09 är guld värt :)

Hela familjen matade änderna i Slottsparken idag

Lovisa var "halvimponerad" :p

Gos med Eros


Kvällsöppets debatt om hundträning

Det var kanske ingen toppendebatt igår (Kvällsöppet har överlag tappat sitt sting...) men jag är ändå glad att diskussionen får utrymme i TV. Man kan ju hoppas att även TV4 tog till sig tittarkommentarerna som skickades under programmets gång. Där var många positiva till "mjukare" träning och det borde kunna leda till ett bredare programutbud i framtiden. Jag tror att Natasja har en viktig poäng i att folk tar till sig det som sänds i TV som "det enda rätta" trots att hundvärlden erbjuder väldigt många alternativ.

Anders Hallgren är redan från början en stor favorit hos mig och jag känner ett ökat förtroende när han bemöter debattörerna på ett så tryggt och sansat sätt. Precis som att han väljer en schysst inställning gentemot hundar så ger han sig inte in i någon pajkastning på motståndarna i debatten. Det hedrar honom till skillnad från Bengt Rödstedt som till och från blev ganska pinsam och barnsligt aggressiv. Intressant hur val av träningsmetod ofta genomsyrar hela tränarens utstrålning!

Natasja Ravenklint var den som utbildade mig till hundinstruktör nere i Tomelilla 2006 och hon besitter en hel del kunskap. Tyvärr tror jag att hennes känslomässiga sida ligger henne lite i fatet. Trots att jag förstår hennes frustration så ser det illa ut att himla med ögonen i en debatt... Jag tror också att vanliga Svensson kan ha lite svårt att hänga med i terminologin även om vi träningsnördar förstår vad hon menar.

Fredrik Steens prestation föll lite platt, det kändes som att han hade svårt att välja sida. Han ska ha cred för en sympatisk framtoning i debatten men det kändes som att ville slingra sig och stå på båda sidor, trots att han faktiskt använder sig av hårdare metoder i sitt TV-program. Man kan inte stryka alla medhårs och samtidigt framstå som trovärdig.

Sist ut bland experterna var Hans Rosenberg från SKK som också försökte hålla en "neutral" hållning. Ingen kommentar om det, jag förstår om SKK har svårt att ta parti här. Vad jag inte förstår är SKKs blinda beundran av Barbro Börjesson... Hur kommer det sig att de där helt plötsligt kan välja sida, och till på köpet för väldigt gammalmodiga metoder? Dogge Doggelitos kommentar om att huvudsaken är att man ska ha kul med sin hund kändes inte helt fel som avslutning i alla fall :)

Bästa vänner :)

Lyxliv

Just nu sitter jag och tittar på Älskling som fixar smörgåstårta till mig (och avslutningsfesten på hans arbetsplats men det är ju ganska sekundärt...). Fördelen med att det här receptet kommer från Älsklings släkt är att jag är helt "oförmögen" att hjälpa till ;) Inte för att jag brukar vara så hjälpsam i köket men när smörgåstårta tillverkas känns det lite extra okej att bara titta på och njuta av allt spill som blir :) Mums!
När Älskling här hemma hinner man fixa så här coola naglar ;)

Världens bästa pappa är han också! Tänk vilken tur (=skicklighet!!) men kan ha ;)

Tips på kvällsprogram

I kväll kl.23.00 i sänder TV4/ Kvällsöppet en debatt om hundträning. Så här står det på deras hemsida:


Det har blossat upp en kraftig konflikt mellan experter inom hundbranschen. Kritikerna menar att hundcoacher i exempelvis TV4 lär ut hårdföra metoder som är att likställa med djurmisshandel. Ska man uppfostra hunden med strypkoppel och fysisk auktoritet eller med kärlek och omtanke? Är hundar bebisar eller vargar som ska tämjas? Behövs körkort för hundägare? I studion finns bland andra hundcoachen Fredrik Steen, artisten Dogge Doggelito,Anders Hallgren och Natasja Ravenklint, som förespråkar kärleksuppfostran.


Ska bli intressant att se :)

Lovisa och hundarna letar godis i vardagsrummet. Gissa vilka metoder vi kör med? :)


Fler lekbilder

Vadå kill your darlings? Alla är ju så fina...

Söt som socker


Massor av vårkläder

Barnloppisen på Giraffen var riktigt bra, trots att det var väldigt trångt med alla bord, människor, barnvagnar och väldigt mycket mera... Man fick bogsera sig fram och ingen fördel hade man av att ha barnvagnen som knuffmedel, alla där körde ju på undan eller kull.

Hur som helst hittade vi inte det som vi egentligen letade efter, funktionskläder för utelek, men lite annat smått och gott. Älskling var betydligt duktigare än mig på att hålla fokus, jag hann samla på mig både en klänning (30:-) och en t-shirt (10:-) under tiden som vi letade funktionskläder. Men de var ju superfina! Och till slut hittade faktiskt även Älskling "onödiga" kläder i form av en fin hoodie med tillhörande kjol (50:-).

Det bästa köpet måste vi ändå säga är en ny sele! Ska återkomma med en riktig recension senare men kan ändå säga "wow!". Handsydd, använd ett fåtal gånger och i nyskick, väldigt lätt och skön att bära på rygg och mage samt en smidig "påse" att sätta barnet i vilket underlättar när man byter position och känns väldigt säkert. Hon som sålde den begärde 60:- och med ett nypris på nära två tusen kändes det nästan som att man skulle springa därifrån innan hon ångrade sig :)

Eftersom vi fortfarande behövde bra funktionskläder så blev det en runda till Lindex också, där införskaffades en blå överdragsoverall för 399:-. Overall kändes bättre än tvådelar med tanke på att hon rultar runt en hel del och sand tar sig lätt in och skaver. Storleken blev 86 i hopp om att den håller även till hösten. Vi hittade också en söt mössa/keps till sommaren för 69:-. Regnstövlarna på bilderna är lite lätt fodrade och köptes på Human Bridge förra veckan för 39:-.

Klänningen kommer bli supersöt i sommar!
Det här är egentligen ett foto på badrumskaos orsakat av Lollan :p Men t-shirten är loppisfyndet och hamnar säkert på en bättre bild i framtiden.

Den fantastiska bärselen :)

Mössan/kepsen (och pyttelite av den nya hooden, får återkomma med bättre bilder eftersom Lovisa sover i kläderna nu :p)
Provgår overall och stövlar
En skeptisk fröken i trädgården

God morgon!

Idag är jag uppe före Älskling, helt frivilligt! Har kanske hänt två gånger tidigare i vårt förhållande så Älskling var lite undrande när han kom upp. Snart står barnloppis på schemat, i övrigt en lugn och skön lördag med hela familjen hemma :)
De här två sussar fortfarande

Morgondagen

Nu är det dags att krypa till kojs så att man är pigg och glad imorgon. Älskling har försökt övertala mig om att gå till NetOnNet för att byta hans headset och jag känner att jag har målat in mig lite i ett hörn... Jag försökte med argumentet "men jag har hela eftermiddagen bokad med viktiga möten så om hundarna ska klara sig den tiden behöver de en låååång promenad på förmiddagen (=nej, vi hinner inte byta ditt headset!)". Tyvärr kontrade Älskling med att NetOnNet tur och retur är ju en jättebra promenad så det blir winwin för alla och jag förstår inte hur jag kunde missa den enkla... Så imorgon ska vi till NetOnNet, uppbenbarligen ;) Teknikprylar, wii...

(Och nu när jag påminde om headset och kvitto visar det sig att Älskling tänkt fixa det efter jobbet i alla fall men blev glatt överaskad att jag var så "villig". Jag har inget flyt på den här fronten känner jag... Ungefär som när jag tidigare idag påminde kassörskan om att ta betalt för hundarna när vi köpte tågbiljetter. Herregud Emma, TYST!)


Det här är i alla fall ett fruktansvärt mysigt sätt att ladda inför morgondagen på!

Toppendag!

Vilken heldag vi har haft! Åkte till Nybro runt 10, gick och gick och gick bland olika affärer och hundställen där vi kunde sätta upp våra lappar från Dog Performance. Hade lite inbokade möten också och snart startar nya spännande projekt :)

Efter fyra timmar till fots tyckte både två- och fyrbenta att det var gott med lunch (och vatten!) hemma hos morfar. Där hemma väntade också min yngsta lillebror som hade slutat skolan lite tidigare, en stor bonus! Lovisa var helt frälst... :p Både i Samuel och i hans leksaker.


Nu har Lovisa dokdäckat i sin vagn och vi ska iväg på en lägenhetsvisning. Troligen inte boendet med stort B men det skadar ju inte att titta.

På väg mot Nybro

Idag ska vi glassa runt lite i Nybro, mingla bland hundfolk och luncha med Lovisas morfar. Mysigt! Våren kommer ju alltid lite tidigare till Nybro så vi hoppas på riktigt fint väder :)
Längtar efter våren

Vårens hundkurser på Dog Performance

Mer information finns på hemsidan www.dogperformance.se
 
VARDAGSLYDNAD

Att ha en bra vardagslydnad är det som gör hundägandet lättsamt och trevligt. Men vad som ingår i vardagslydnad är väldigt individuellt. Om ett visst lydnadsmoment gör det lättare för dig i vardagen, då är det vardagslydnad för dig. Det kan t.ex. vara att låta hunden sitta samt ha ögonkontakt med dig innan den får hoppa ur bilen.

För att fånga upp alla livsstilar och behov i en enda kurs så fokuserar vi mycket på inlärningstekniker, belöningsformer, raskunskap, hundarnas egna behov osv. På så sätt är du bättre rustad att fortsätta träningen med just din hund. Vi går även igenom de vanligaste momenten inom vardagslydnad som inkallning, kontakt, passivitetsträning, förbud etc.

Vi träffas 6 gånger i 1,5 timme, max 5 ekipage/kurs. Priset för kursen 1 200:-/ekipage. Kursstart är 3/4 kl 18.00 och vi träffas varannan vecka på tisdagar.

Anmälan görs under kontakt.
 
BARN MED HUND

Barn och hund kan bli en oslagbar kombination, men många gånger behövs det lite hjälp på traven för att kunna läsa hundens signaler, träna på ett bra sätt och leka säkert. Vi vill öka barns interaktion med sina hundar genom en kurs där de är i centrum. 

Olika aktiveringsövningar, kontaktövningar samt lekar ingår. Hela tiden med fokus på att förstå hundens språk och kunna få ett säkert umgänge. Barnen får även prova på enklare lydnadsmoment med hunden, något som hela familjen tjänar på.

Inga förkunskaper krävs men observera att hunden ska vara hanteringsbar av sin förare, dvs. barnet ska klara av att hålla hunden även om den drar i kopplet.

Vi träffas 6 gånger i 1 timme, max 5 ekipage/kurs. Kursstart är torsdagen 5/3 kl 18.00 och priset för kursen är 900:-/ekipage.

Anmälan görs under kontakt.
 


En dag i lekparken


Lathunden Eros

Ligger ner och blir serverad mat, det går ingen nöd på den killen!

Slapp söndag

En mils promenad i det vackra vädret och hela familjen känns behagligt trötta i kroppen och tillfreds :) Underbart med en slapp söndag. Vi har varit en sväng på NetOnNet och MediaMarkt för att leta efter en bättre skrivare men Älskling bestämde sig för att fortfsätta jämföra recensioner ett tag till, ett inte helt ovanligt beslut. Lovisa sov nästan hela promenaden och är nu belåten med med att mumsa banan och äpple. Hundarna sover och själv sitter jag och fiffilurar lite på nya företagsidéer. Alla är väldigt nöjda med andra ord :)

Vi borde nog kunna ägna dagen åt lite städning också, en av Lovisas favoritaktiviteter

Hjälpreda nr1

Hemma från träffen i Stockholm

Vi fick en riktig heldag i Stockholm igår med Älsklings familj, kalas och smörgåstårta. Lovisa sov hela vägen upp och höll sig nästan vaken hela tiden vi var där. Kul att se hur rörlig hon är nu och nyfiken på sina kusiner. Men huvudattrationen var nog ändå farfars boxer Freja :)

Eftersom vi inte hade räknat med en så smärtfri resa upp så var vi tidiga och hann med en promenad i det vackra vädret

Om ens föräldrar propsar på en bakåtvänd vagn får man väl hänga ut från sidorna då...

Lovisa håller ett öga på farfar i köket

En blöt puss från Freja :)

Fint att superfarmor har TV i klapphöjd!

Lovisa och pappa

Buuus!

På väg

Stora tjejen på promenad :)

Redan på väg mot nya äventyr

Nu har vi landat här hemma efter en rejäl promenad med hundarna och lite smått på Maxi. Tanken är att vi ska ha packat in oss i bilen imorgon 07.00 och vara på väg mot Stockholm för 90-årsfirande och träff med Älsklings familj. Det ska bli jättekul att träffa dem och vi hoppas innerligt att bilfärden upp och ner (på samma dag = drygt 80 mil...) inte tar alltför mycket på krafterna hos oss och Lovisa. Hundarna däremot får softa hemma hos mormor och mamma har lovat att ta dem på promenader, det uppskattar de bra mycket bättre än att sitta i bilburen. Lovisa kan vi nog räkna med att hon sover på vägen upp, hon är nämligen fortfarande vaken! Här tror man att man har optimerat sömnchanserna med en dag på Tassoteket men icke, att mata sin mamma med päron är uppenbarligen störtkul klockan 23.26 :p Nu ska vi i alla fall göra en gemensam ansträning för att sova!
Party Loller in the house!

En toppendag för Dog Performance!

Det blev en bra dag hos Tassoteket idag, en hel del nya kunder och kul att träffa så många hundintressade! Det känns verkligen bra att få komma igång igen och jag har liiite svårt att inte börja fantisera om fler jobbtimmar och projekt, typ heltid, heltid plus kanske..? Med Lovisa och hundarna hos mig såklart!

Kan väl erkännas att jag är grymt stolt över Clara och Lovisa som skötte sig så galant :) Clara kunde gå lös och hälsa på kunder, låg fint och väntade när man bad henne och var överlag väldigt lydig när jag hade en liten Lolliboll att hålla koll. En exemplarisk uppvisningshund för Dog Performance helt enkelt, värmer i mattehjärtat :) Hos Lovisa var det nästan inga sura minuter på hela dagen utan hon har också gosat med hundar, inspekterat Tassotekets fina leksaker och matprovspåsarna från Appetitt samt sovit i vagnen. Visst är man lite extra trött efter en heldag med Lovisa på jobb men det gick verkligen så bra som man bara kunnat hoppas på med hund och en nio-månaders som sällskap. Känns bra inför framtiden!

Nu är det inbokat att vardagslydnad startar den 3/4 och Barn med hund startar den 5/4, båda klockan 18.00 i Kalmarsundsparken och mer information finns på Dog Performance hemsida.

Lovisa kollar in hundmaten

En så söt liten valp :)

Vill så gärna klappa fiiint!

Mycket fina grejer

Sista timmen kom pappa förbi och hjälpte till :)

Mitt underbara morgonhumör

Tänk vad jag skulle kunna offra för sovmorgon! Spelar ingen roll om jag så har ett möte med Kungen på morgonen så känns det alltid värt att ställa in för nåååågra minuter extra i sängen, bara några! Men nu är jag i alla fall uppe och då ordnar det upp sig ganska fort. Ska snart väcka Lovisa och lulla bort till mormor för en rejäl frukost och sedan promenera bort till Tassoteket. Det tar ca en timme att gå dit så då lär vi ju ha vaknat ordentligt, alternativt somnat i vagnen om man är lilltjejen i sällskapet.
Härligt med en hunddag

Nu är vi redo

Ja, nu är vi redo att börja jobba tillsammans, Lovisa och jag. Måste säga att det känns lite ovant att packa en väska inför en dag på vift med broschyrer, visitkort, kalender, hundgodis samt blöjor, leksaker och extra ombyten. Men jag känner mig säker på att vi kan kombinera barn och arbete, om inte annat så ger väl övning färdighet. Nu hoppas jag att vi kan hålla oss på topp båda två hela dagen. Eller rättare sagt alla tre, Clara ska ju också följa med och visa upp sig som den kurshund hon är. Eros däremot tycker att sociala tillställningar är obehagliga och överskattade så han får mysa på mormors soffa imorgon, där trivs han bättre än ute i vimlet :)
Lovisa rekar lokalerna sist vi besöte Tassoteket :p

Nygamla skor

Jag tror att den här "ledigheten" hemma med Lovisa gör mig lite tossig. Samtidigt som det är jätteskönt med sovmorgon, Lollan-bus och långpromenader med hundarna så kliar det i hela kroppen efter att få göra något mer. Tidigare så tyckte jag att liiite magkatarr var ganska skönt, det betydde att man hade ansträngt sig utan att kollapsa överdrivet. Nu kan man väl säga att om magkatarren skulle komma smygande så beror det nog mer på frustration över för lite att göra än på hårt arbete, inte en lika skön känsla...

Jag är väldigt glad över att Tassoteket gav mig en spark i baken och en tid att passa så att jag blev lite mer motiverad att komma ur bebisbubblan i alla fall. Familjen blir kanske inte helnöjd om jag skulle börja arbeta varje kväll men fullt sånt tryck tror jag inte att det blir, det är bara skönt att göra något för sig själv :)

Men om man återgår till tossigheten här hemma dagtid. Det är svårt att kombinera Lovisa med betalande kunder så när Älskling är på jobbet får vi roa oss med annat. Varför inte pimpa skor? Rotade fram två par gamla dojor i källaren (åh vad jag älskar mina källarnycklar nu!) och bestämde att de var värda att offras till experimentet. Ena paret var svarta pumps och det andra var svarta tygskor från H&M. På TGR köpte jag glitter, pärlor och hobbylim för totalt 50:-, underbar affär! Sedan var det bara att börja pyssla och här är resultatet :)

Materialet

Arbete pågår

Pumpsen

Tygskorna

Älskling vill nog hävda någon slags sinnesförvirring om vi ska gå på stan tillsammans med det rosa exemplaret men det bjuder jag gärna på, det var hur kul som helst att pyssla loss på skor! Pumpsen blev helt klart snyggast, men tygskorna känns barnligt mysiga i vår :)

Lovisa tar sitt uppdrag på allvar

Är man hjälpinstruktör så är man, då gäller det att både praktisera och läsa på!

Tröjor klara till Dog Performance


Imorgon laddar vi :)

Imorgon hoppas jag på en dag full med pyssel, företagande och lite måsten. Jag är nästan klar med det som ska fixas inför öppet hus på Tassoteket men har ändå en del att finslipa på.

Jag och Lovisa har jobbat på varsin tröja som vi ska ha på oss i sammanhang som dessa (Lovisa är nästan alltid min lilla assistent om dagarna så självklart måste hon ha en egen tröja!). Dog Performance färger är grönt och lila så min tröja är grön med lila tryck, Lovisas är lila med grönt tryck. Tröjorna köptes på Human Bridge, 19:-/st, sedan inhandlade vi tygfärg på Panduro för 35:-/st och fick låna bokstavsstämplar på Måsen. Till sist gick jag loss med lite pärlor och det arbetet ska jag fortsätta med imorgon.

Imorgon ska vi också sätta upp lappar på alla ställen vi kan komma på, lika bra att köra fullt ut överallt. Broschyrer och visitkort måste fixas till Tassoteket så det tänkte jag skriva klart imorgon och be Älskling väldigt snällt när han kommer hem att göra sista touchen och skriva ut. Han har redan varit väldigt snäll och fixat med hemsidan, bästa mannen man ha (fjäsk, fjäsk inför imorgon ;))!

Under morgondagen står också "storhandla åt mormor" på listan, detta veckonöje ;) Ska försöka motivera mig själv till att göra det innan Älskling kommer hem från jobbet, jag kanske bara åker lite snålskjuts hem när han ändå kör. Att handla åt mormor innebär en lång lista som måste följas till punkt och pricka, en mycket frustrerande upplevelse när man väl gör det men samtidigt helt självklart med tanke hur mycket hon stället upp som hundvakt, kokerska och mycket mer!

Till sist ska jag avsluta med att fira Internationella Kvinnodagen! Sedan några år tillbaka är det tradition att kvinnsen i vår familj går ut på restaurang denna dag, och självklart ska Lovisa invigas i år :) Det lutar åt Gröna Stugan eller Stekhuset, smarrigt värre! Ska bli skönt att ha en anledning till att klä upp sig lite också, blir inte så ofta möjlighet till det när man varierar sin tid mellan öppna förskolan och naturen :p

Här är en liten sneak peak på vad vi pysslade med idag, mer bilder kommer imorgon.

Lovisa delar med sig

Min mormor har "övat" en hel del på att Lovisa ska få mata hundarna. Jag tror att det dels beror på att mormor tycker att det är viktigt att dela med sig och dels på att hon vill att hundarna ska tycka att Lovisa är förknippat med positiva saker. Inte mig emot och Lovisa tycker det är fruktansvärt roligt! Clara däreot är inte så givmild tillbaka utan springer iväg med sitt fynd fort som attan :p


Egna halkskydd med tygfärg

Ibland är det inte helt lätt att hitta snygga strumpor med halkskydd under, ännu värre är det med strumpbyxor. Men Panduro säljer en tygfärg som heter "Touch textile volume" som passar perfekt som halkskydd under fossingarna. Kostade ca 40:- på Baronens hobbybutik här i Kalmar.

Färgen är lätt att spritsa ut direkt ur förpackningen. Enligt instruktionerna ska det sedan torka i 6 timmar men butiken rekommenderade 12 timmar i alla fall så det kör vi på, sedan stryker man i 3 minuter på baksidan och voila! Färdiga halkskydd som tål 40 grader i tvättmaskinen.

Det blev tassar under stumpbyxorna eftersom de ska med till öppet hus på Tassoteket nu på fredag :)

Älskade nycklar (och åkpåse)

Nu har vi äntligen hittat dem! Mina älskade nycklar :) Clara lyckades "klia fram" dem i morse ur en kudde i spjälsängen. Helt otroligt vad glad man kan bli över par nycklar! Jag är också väldigt glad över att de fanns i lägenheten. Att vi skulle ha tappat dem på stan utan att märka det var en läskig tanke som inte alls stämde med mig bild av hur "vi är". Trots att vi är ganska slarviga... Men ett par nycklar som trillar ur barnvagnen vill jag gärna tro att jag märker, och nu kan jag fortsätta tro det!

Under tiden som de var borta kom jag på diverse saker som jag var "tvungen" att ha nere i källaren (enda stället vi inte hade reservnycklar till) och när det var omöjligt så blev behovet bara större och större. Så det första jag gjorde med mina fina nycklar var att gå ner och hämta sittdelen till vagnen. Egentligen tycker jag att det är för kallt för den nu och vi kan gott ha liggdelen ett par veckor till. Men som sagt, nu har jag byggt upp ett enormt sug efter sittdelen under de nyckellösa dagarna och var helt enkelt tvungen att hämta upp den. Trots att vi köpte rengöringssvamp till det vita konstlädret på liggdelen igår så att den skulle bli vårfin... Jaja, vi kan väl byta lite från dag till dag, vi har ju sååå mycket plats i vår lilla etta för två vagnar!

En annan sak som vi saknat lite den senaste tiden är en åkpåse. Vi prioriterade bort det under vintern eftersom vi ändå hade liggdelen, fårskinn och tjockt täcke. Men nu har Lovisa fått dille på att sparka av sig täcket under färd vilket skapar lite problem... Det hade varit skönt att kunna ta henne på en sovrunda utan att behöva klä på henne en tjock overall som hon sedan svettas i när hon sover vidare inomhus. Vi behövde med andra ord en åkpåse med dragkedja som man inomhus kunde knäppa upp hela vägen och som man utomhus inte kunde sparka av sig. Och nu när sittvagnen kom upp fanns det ännu större anledning att köpa en bra åkpåse!

Tidigare har vi tittat lite på blocket och tradera men tyckte att det var lite dyrt (vi är väl skadade av att alltid fynda på second hand så det mesta är "dyrt") och har därför skjutit på det. Men idag var jag inne på Human Bridge på Larmgatan för att se om de hade fina tyger till en mössa (de hade de tyvärr inte...) och där bland filtarna ligger en åkpåse! Fint handsydd, grått och lurvigt innetyg, rött och regnavstötande yttertyg, dragkedja hela vägen, en smart liten ficka att förvara grejer i som hänger ner bakom vagnen och stor nog i flera år framöver! Gissa om jag var helnöjd när jag betala 60 kronor för denna finfina sak!
Lagom varmt i vår

Den fiffiga lilla påsen bakom. Passar bra till blöja + mobil + nycklar :)

Bebis + hund = sant!

By night
By day

En piggare vårdag

Bortsätt från en rinnande näsa så är jag mycket piggare idag! Vilket är tur eftersom Älskling är på rugbyturneringen, Lovisa har mycket spring i benen och det är underbart väder ute :) Det är lite kyligt men strålande sol så vi var ändå tvugna att fingå i de nya vårkläderna bort till mormor.


Nu är det dags att ta tag i storstädning och ett intensivt letande efter nycklar! Min nyckelknippa har varit på vift i några dagar vilket vi har ursäktat med att Lovisa nog gömt den i en sko eller något och den kommer fram tids nog, har ändå reservnycklar till det viktigaste. Men nu är den fortfarande borta och jag börjar bli lite nervös över att Lovisa kanske har "gömt den" på typ H&M eller något... Ställer nu mitt hopp till garderoben här hemma!

Sjukstuga utan tvekan...

Ska försöka övertyga Lovisa om att det här är den bästa aktiviteten idag...

Sjukstuga, nästan i alla fall

Usch för sjukdagar! Idag kör jag på lite feber, huvudvärk och allmänt ont i kroppen. Ni vet på den där nivån då man känner att man inte borde klaga men verkligen vill klaga! Nu hoppas vi i alla fall att jag inte blir sjukare och att varken Älskling eller Lovisa blir sjuka överhuvudtaget, i helgen åker nämligen Älskling iväg på rugbyturnering.
Måste ju vara frisk om man ska kunna rulla i lera med andra karlar en hel helg!

RSS 2.0