Indisk buffé på Rosenlundska källaren

Älskling har varit i Göteborg den här veckan (kurs med jobbet) så det har varit tjejmys för hela slanten. Sedan Lovisa föddes har vi varit ifrån varandra som mest i 1,5 dygn så detta var rekord. Överelag gör vi verkligen allt tillsammans, tror det längsta vi varit ifrån varandra sedan vi träffades är två veckor och då känns det jättekonstigt. Men nu är han hemma och hela familjen kan mysa!
 
Det var kul att se pappa och dotter på vägen hem från stationen igår, båda skrattade hela vägen. Det riktigt bubblade om dem båda två :)
 
Lovisa har pratat en hel del om pappa, pappa, pappa under tiden som han har varit borta men livet som gräsänka har varit trevligt. Att ha Lovisa och hundarna själv är ganska lätt men nu är det såklart skönt med tre lediga dagar innan Älskling går till jobbet. Vi tror alltid att vi ska vara så effektiva när vi är tillsammans, men i ärlighetens namn slappar vi mest. Det är också livskvalité! 
 
 
Ikväll blir det indisk buffé på Rosenludska källaren tillsammans med mamma och hennes sambo. Så mumsigt! Gott om vegetariska alternativ och en trevlig mijlö. Lovisa har hittills haft en förkärlek för stark mat som indiskt och thailändskt så förhoppningsvis blir det mycket mat och inte lika mycket "booba/boppa" (som Lovisa säger). Födointaget för lilltjejen består ju fortfarande av typ 90% amning men de senaste dagarna har hon själv tagit initiativ till att äta mer. Jag som har känt att jag vill ha ett amningsavslut på hennes villkor tar tacksamt emot denna attitydförändring :p Inte för att jag vill sluta amma (oftast är det ju bara supermysigt!) men för att få liiite mer flexibilitet i vardagen. Så nu laddar vi för indiskt!
 

Källaren

Kan väl börja med ett inlägg om källaren, det är det enda vi kan visa upp någon förändring på än så länge. Vår källare har en rejäl takhöjd (ca 210cm) så förhoppningen är att kunna använda den till mer än förvaring. Eftersom vi bara har ett pyttelitet badrum (med med badkar :)) på vår våning så är en extra toalett och en relax prioriterat. Vidare hoppas vi på att ha ett kontor och ett gästrum där nere. Jag vill gärna ha en kurslokal till företaget och för att få ett tillräckligt stort rum så var dessa förråd tvungna att rivas:
 
 
De hade stått där sen 60-talet så det kändes lite fräschare att få bort träet också (ny dränering ska göras till våren även om luften i källaren är helt okej).
 
Att leva ut aggressionerna med en kofot var ganska kul men eftersom det inte var en Lovisa-vänlig aktivitetet så var det bra att vi kunde turas om. Vi rev förrådet under perioden då vår volontär bodde här (mer om det i ett annat inlägg) vilket underlättade mycket. Sedan blev det många turer till tippen med allt bråte. Det kändes lite kluvet att slänga material som man kanske skulle kunna återvinna men mycket var påverkat av den fuktiga miljön, målat med eventuellt giftiga färger och fullt med spik så det fick gå i graven.
 
Hjälpredan organiserar burkar i förrådet
 
Nu är det stora rummet i källaren helt tomt (bortsett från skolbänken som målas om) och städat! Vi är riktigt nöjda med den nya ytan :) Nu får vi nog ligga lite lågt i väntan på att något "proffs" ska komma hit och berätta hur vi ska gå vidare. Vad kan man göra själv i väntan på att dräneringen blir gjord? Hur ska elen dras? Vilken uppvärmning ska vi ha där nere? Måste vi sänka taket lite för att dölja rören? Mycket att förstå sig på och källaren är ändå det lättaste projektet känns det som :p 
 

Internet! Äntligen Internet :)

Bland det krångligaste i huset har varit att få igång ett fungerande Internet. Vi har provat det mesta och haft tekniker här i flera omgångar, grymt irriterande när det aldrig kommer igång. Att vi använder Internet till "allt" råder det nu ingen tvekan om, fy bubblan vad frustrerande det är att vara utan. Man använder Internet när man letar öppettider, letar telefonnummer, söker recept, betalar räkningar, lämnar in skoluppgifter, håller kontakten med kompisar osv... 
 
Men nu verkar det stabilt, på alla datorer. Halleluja :) Låt bloggandet börja!

Hundhelg - lånade bilder

Och bildbombandet fortsätter... :) Här kommer bilder från Erica (och ja, det är lite kul att själv komma med på några bilder). 
 

Hundhelg - dag två

Under söndagen fortsatte vi med rallylydad och sedan blev det freestyle och lite "blandad träning". Eros låg hemma med utslag på magen men Clara körde hårt! Hon anlände i cykelvagnen, tränade och umgicks i ett par timmar och sprang hem bredvid cykel. Vi sov gott när vi kom hem!
 

Hundhelg - dag ett

Nu har vi kommit på plats i huset! Vi har haft fullt upp och Internet har krånglat, därav frånvaron här.
 
Jag har så mycket att berätta om och så mycket bilder att visa så det är svårt att veta vart man ska börja. Under tiden som jag funderar kan jag i alla fall lägga upp bilderna från den här helgens hundläger. Lördagen bjöd på gemensam hundpromenad på Svinö samt rallylydnad. Mycket uppskattat :)
 

RSS 2.0