Källaren

Kan väl börja med ett inlägg om källaren, det är det enda vi kan visa upp någon förändring på än så länge. Vår källare har en rejäl takhöjd (ca 210cm) så förhoppningen är att kunna använda den till mer än förvaring. Eftersom vi bara har ett pyttelitet badrum (med med badkar :)) på vår våning så är en extra toalett och en relax prioriterat. Vidare hoppas vi på att ha ett kontor och ett gästrum där nere. Jag vill gärna ha en kurslokal till företaget och för att få ett tillräckligt stort rum så var dessa förråd tvungna att rivas:
 
 
De hade stått där sen 60-talet så det kändes lite fräschare att få bort träet också (ny dränering ska göras till våren även om luften i källaren är helt okej).
 
Att leva ut aggressionerna med en kofot var ganska kul men eftersom det inte var en Lovisa-vänlig aktivitetet så var det bra att vi kunde turas om. Vi rev förrådet under perioden då vår volontär bodde här (mer om det i ett annat inlägg) vilket underlättade mycket. Sedan blev det många turer till tippen med allt bråte. Det kändes lite kluvet att slänga material som man kanske skulle kunna återvinna men mycket var påverkat av den fuktiga miljön, målat med eventuellt giftiga färger och fullt med spik så det fick gå i graven.
 
Hjälpredan organiserar burkar i förrådet
 
Nu är det stora rummet i källaren helt tomt (bortsett från skolbänken som målas om) och städat! Vi är riktigt nöjda med den nya ytan :) Nu får vi nog ligga lite lågt i väntan på att något "proffs" ska komma hit och berätta hur vi ska gå vidare. Vad kan man göra själv i väntan på att dräneringen blir gjord? Hur ska elen dras? Vilken uppvärmning ska vi ha där nere? Måste vi sänka taket lite för att dölja rören? Mycket att förstå sig på och källaren är ändå det lättaste projektet känns det som :p 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0