Potträning

Det är intressant hur Lovisa oftast lär sig genom stora utvecklingshopp istället för lite i taget. Potträningen har varit en sådan grej, precis som mycket annat. Vi har visat, förklarat och försökt träna ett tag. Nu är förvisso både jag och Karl lite otåliga av oss men efter någon vecka med potträning nu i sommar så sa vi att "nej, det här fungerar nog inte", "hon kanske är för liten" osv. Sedan gick det ett par dagar och Lovisa, som ofta går naken när värmen tillåter, kommer självmant och säger "jag har kissat, titta pottan!". Sedan dess har det flutit på och från att vi hämtade pottan från källaren till att hon blev nästan helt dagtorr så tog det två veckor :)
 
Vi hade ju lite funderingar på EC när Lovisa var mindre men kom aldrig riktigt igång, sedan bodde vi hemma hos mormor och där var det verkligen inte läge för potträning. Men nu verkar hon ha varit både redo och villig att lära sig för sedan den dagen hon fattade grejen med pottan så har vi sluppit bajsblöjor helt. Vi har ofta blöja på för säkerhets skull, särskilt när vi ska iväg, men de har varit väldigt torra så länge vi bara har tillgång till potta. Det känns skönt nu när bebisen kommer att bara ha ett "riktigt" blöjbarn.
 
På gott och ont är Lovisa väldigt observant på rutinerna runt omkring pottan också. Det innebär att om vi inte märker att hon går på pottan så ser hon själv till att fälla upp toasitsen, hälla i pottinnehållet, spola och sedan klättra upp för att tvätta händer. Egentligen helt suveränt men hon har inte riktigt koll på hur man prickar allt i toastolen vilket gör att vi helst hjälper till :p Men drivet att kunna själv är starkt och det är härligt att se!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0