Semester i Stockholm

Det börjar bli dags att uppdatera lite från vår semester.
 
Mest tid går till huset och både jag och Karl tycker nog att det här med semester börjar kännas mer och mer som "extra hårt arbete". Vi är helt slut... Men lite traditionellt semesterresande har vi ändå hunnit med så jag börjar med lite bilder från vårt Stockholmsbesök. 
 
Eftersom vi ändå skulle norrut för vårt besök på Askö familjeläger så passade vi på att träffa några av våra släktingar i Stockholm. Vi började hos Karls bror med familj i Sollentuna och efter en långdragen förmiddag hemma så kom vi upp lagom till kvällsmat på onsdagkvällen. Vi borde åkt mycket tidigare från Kalmar men som alltid var vi ute i sista sekund med den där städningen och den här veckan skulle vi låna ut huset till mina släktingar under tiden vi var borta, dvs. en fulstädning räckte inte ;) Hursom blev det några timmars lektid för barnen i alla fall och nu när vi inte träffades alla samtidigt så fick Lovisa chans att leka lite mer "på riktigt" med ena halvan av kusinskaran. Nu hade det också passerat ett halvår sedan sist vi sågs så Lovisa hade ju blivit äldre, och mycket mer intresserad av umgänge med andra barn. Yngsta kusinen är drygt ett år äldre och kunde visa hur man fiskar med håven i poolen, vattnar blommor och cyklar :)
 
 
På torsdag förmiddag drog vi oss vidare hem till min farmor. Landade lite med lunch och en pratstund innan vi alla begav oss hem till faster där det också fanns barn som ville leka. Hela semestern har varit en enda lekturné för Lovisa!
 
Fantastiskt nog lyckades vi sedan träffa båda fastrarna för kvällsmat (alla på samma plats på samma tid, brukar vara svårt), det var över ett år sedan vi sågs sist. Farmor kommer ju ner till pappa och Nybro med jämna mellanrum så henne kan vi hålla lite bättre koll på ;) 
 
På fredagen var det tänkt att vi skulle anlända på Askö men vi kände att det blev lite stressigt. Istället tog vi en lugn förmiddag med farmor i Hågelbyparken, mellanlandade för lunch hos en trevlig forumsvän i Almvik och tältade till slut "någonstans på vägen". 
 
 
Kanske beror det på att jag är lite insnöad på hemmaföräldrarskap och hemundervisning men jag tycker att miljöer som Hågelbyparken är helt fantastiska! Nu var Lovisa lite för liten men bredvid lekplatsen hade de ett område som hette "Trafiklek". En liten miniatyrvärld med elbilar där man kunde lära sig om övergångställen, trafikljus, högerregeln, rondeller osv. Utanför kunde man också gå en liten tipsrunda med frågor om trafikregler. Allt var väldigt välgjort och sådana initiativ får en att längta lite efter närheten till en storstad. Kalmar har mycket att erbjuda men kan självklart inte erbjuda allt. Stockholm har också fördelen av att huset lite fler hemmaföräldrar så att man kan ta gemensamma utflykter. Men återgår man till Lovisas besök på Hågelby så fanns det ju också djuuur! Hästar, grisar, getter, änder med flera. Alltid uppskattat!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0