Tillbaka på Måsen

Idag var det dags för Måsen igen. De har sångstund vid klockan 10.00 på onsdagar och då brukar det vara många där. Lovisa är inte jätteimponerad av själva sångstunden men det mysiga med Måsen är att det är helt okej. De hade lite genomgång idag eftersom det var många nya och det känns skönt när personalen betonar att på den här sångstunden får man komma och gå som man vill, man får sitta tyst och stilla om man vill det, man får dansa i mitten om man vill det och alla får önska egna sånger. Lovisa tittar helst på sångsamlingen från lite avstånd, samtidigt som hon gör något annat. Men när "Imse vimse spendel" och "Bä bä vita lamm" kom så kunde hon låta bli att vara med liiite i alla fall. 
 
Annars ägnade Lovisa sin Måsen-tid åt att måla. Det är ett nuvunnet intresse och hon hann med många olika kreationer samtidigt som jag och Karl laminerade ordkort bredvid. Jag tycker att det är så roligt nu när man kan diskutera med Lovisa på ett annat sätt än när hon var mindre. Då kunde man ju förklara men nu får man följdfrågor :) Till exempel ville hon ha orange målarfärg så vi provade oss fram till vilka grundfärger man skulle blanda för att få just organge. Häftigt!
 
Ordkorten blev också bra, det är verkligen lyxigt med verksamheter som Måsen som gör att man kan pyssla utan att själv införskaffa en hel maskinpark. Efter Askö började vi så smått med ordbildsmetoden här hemma (mer om det i nästa inlägg) och nu behövde orden bli lite tåligare. 
 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0