Hjälpreda

Att vara ifrån barnen en hel dag kändes väldigt konstigt men Karl hade i alla fall en riktig hjälpreda hemma när det kom till att ta hand om lillasyster :)
 
 

Vi syns om ett dygn

Imorgon smyger jag iväg till tåget innan de andra har vaknat och ska lämna de här två små trollen hemma hos pappa ända till 21, känns väldigt konstigt. Inte helt osannolikt att Lovisa redan somnat när jag kommer hem... Greta har ju lite annan dygnsrytm än så länge :)
 
Men det ska bli kul i Lund också, kul att använda vuxenhjärnan en stund och få dricka en kopp kaffe ifred :p
 
 

Nya leksaker

Idag har jag och Lovisa shoppat loss i second hand-butikerna! En ladugård för Lovisas alla djur har jag letat efter länge men att hitta en i trä som samtidigt har ett rimligt pris var inte det lättaste. Så idag sprang vi på den här på Leva Reko och kände oss riktigt nöjda med prislappen 120:-! Nu har vi limmat lite på ett av taken, det var det enda "felet" på ladugården, och jag har börjat göra en paddock och ett litet bostadshus åt Lovisas familj. Kul för både mor och dotter ;)
 
Vidare på Human Bridge hittade vi något som nog var ännu mer prisvärt, och lite skrymmande kanske... En snickarbänk inklusive vertyg, skruvar och muttrar för 55:-! Lite blyertssträck men annars jättefint skick, också helt i trä :) Lovisa och Galia har invigt den och den fick tummen upp. 
 
 

Syster upp i dagen!

Det tar på krafterna men hon kan rulla från mage till rygg nu :) 
 

Lördagen

I lördags så hade Guldhunden Arena öppet hus och vi bestämde dejt där med Mia och kusinerna. Arenan var riktigt fin! Det var första gången jag var där och det var imponerande, kul med en sådan satsning på hundsporten :) Själv får jag någon kombination av pirr i magen och ångest av att se alla fina hundekipage. Pirr i magen för att det ser så fantastiskt roligt och inspirerande ut, ångest för att samvetet gnager när det kommer till våra pälsbollar här hemma som sällan ges tid för riktig träning... Hursom var det ett bra arrangemang! Lovisa och Emil hittade en lekkompis i Tassotekets dotter och det var ju bara en bonus :)
 
Lovisa är redo.
 Första parkett :)
 Minsta besökaren skulle jag tro :p
 
Efter Guldhunden Arena så åkte vi hem till Mia för lite bus och fika. Det är kul att se hur fint ungarna leker ihop! Lite extra kul när man är släkt men också kul med riktiga kompisar till Lovisa! Den här lördagen var det fortfarande fint väder så Lovisa fick vara med och upptäcka deras koja ute i trädgården, mysigt! Och självklart skulle det åkas rutchkana också ;)
 
 

Fulla dagar

Nu är fem dagar ensam hemma med två småttisar avklarat :) Eller ja, vår workawayer Galia är fortfarande kvar men hon har ju andra arbetsuppgifter än just barnen.
 
Man kan väl sammanfatta det med att första kvällen var fullständigt kaos, verkligen hela mardrömsscenariot komprimerat på 4-5 timmar... Lovisa vände upp på ner på hela huset, vägrade sova och skrek som en stucken gris. Greta kom inte till ro, vaknade hela tiden och var svårtröstad. Jag lyckades med nöd och näppe få i människor och djur lite mat och ta ut hundarna på en snabbkiss i trädgården men själv däckade jag både arg och frustrerad vid 23 utan kvällsmat. Verkligen ingen bra start på veckan... På tisdagen gick jag hem till mormor för att återfå vettet. Lite mat, lite kaffe och en tupplur medan mormor läste böcker för Lovisa gjorde susen! Sedan får man nog säga att det bara blev bättre och bättre. Kvällarna fortsatte att vara lite kaotiska, vi fick ingen riktig vana på att få Lovisa att somna tillsammans med Greta. Men i övrigt blev veckan väldigt bra! När Älskling kom hem hade vi kommit en bra bit med målandet av möbler, ett rum i källaren var tömt, gräsmattan klippt, lekstugan tömd och redo för vintern. Kidsen hade hunnit med både Måsen, biblioteket och många mysstunder med mormor. Jag hade lyckats plugga lite och huset är väldigt rent sedan Galia kom hit. Riktigt bra med andra ord!
 
Överlag flyter projekten här hemma på väldigt bra med Galia :) Dels för att hon själv utför en hel del. Tanken är att hon ska jobba 25h/vecka men vi räknar inte så noga. Framför allt hänger hon ute i vårt förråd och målar möbler, det är sååå skönt att komma framåt med det eftersom både jag och Karl är väldigt sega när det kommer till att måla. Utöver det gör hon lite småfix och tar hundarna på långpromenader. Det är kul med en workawayer som verkligen gillar hundarna när vi själva inte hinner ge det där lilla extra. Men en stor skillnad sedan hon kom är faktiskt att jag själv känner ett mycket större behov av fixa saker. Man kan ju inte slappa i soffan samtidigt som man ber någon annan måla ens möbler ;) Det gör att Facebook och slötittande framför datorn har bytts ut mot diverse praktiskt arbete från morgon till kväll. Och gissa vad? Det är jätteskönt! En riktig bonus är att det verkar smitta av sig på Lovisa också. Ibland hjälper hon mig eller Galia med våra projekt, eller så försvinner hon iväg i någon rolig lek, men det är ytterst sällan hon ens pratar om att få titta på film/youtube. Det känns väldigt bra!
 
Annars är Lovisa just nu fokuserad på att räkna, ord och bokstäver samt Knopparna. Hon fick en kulram förra veckan och vill helst att vi ska räkna tillsammans om och om och om igen. För att jag inte skulle tröttna alldeles för fort introducerade vi att även räkna kulorna på engelska och det var poppis! Lovisa har nog inte stenkoll på vad ett annat språk innebär men hon räknar gärna till five, är tyst en stund och klämmer sedan i med ten också :p Överlag blir det ju väldigt mycket engelska här hemma nu eftersom det är det enda gemensamma språket med Galia. Lovisa verkar dock mer intresserad av att lära Galia svenska än att själv lära sig engelska. Hon har lärt Galia de viktigaste orden som "måne", "uggla" och "boll" :) Senast vi var på biblioteket passade jag på att låna några böcker som Lovisa redan känner till fast på engelska, på så sätt kan även Galia läsa högt. Vi får se om det uppskattas.
 
Greta växer så det knakar! Nu plockade jag upp storlek 68 från källaren! Framför allt verkar hon ha långa ben, alla byxor blir som shorts om man tar samma storlek som på tröjan :p Det ska bli skoj att se hur mycket hon har växt när det är dags för läkarbesök på onsdag. Men trots att hon uppenbarligen lägger mycket energi på att växa så är hon vaken massor nu, det är jätteskoj! Det känns ju som att man lär känna henne på ett annat sätt när hon är med och tittar :) Hon är också väldigt uppmärksam nu på om man lägger henne från sig så vi sitter ihop nästan 24/7. Tack och lov för bra sjalar och selar! Jag tycker också det mysigt :) Sedan är det i och för också uppskattat när Karl kommer hem och kan agera närkontakt ett tag eftersom saker sker i en liiite snabbare takt utan bebis på magen :p
 
One, two, three, four, five... ten!
"Vilken bokstav är det?" och "Vad står det där?" är väldigt populära frågor här hemma :p
Högläsning för syrran
Alfons är en riktig favvis :)
Det ser vildare ut än vad det är...
 Vår lilla hjälpreda :)
Och barnvakt! 

Höstredo sötnöt

Snaaart ska jag försöka få ihop lite text om vad vi har haft för oss den senaste veckan men först blir det lite bilder på vår lilla Greta i höstoutfit. Balaclavan är från Janus och den mysiga ullfilten fick Lovisa i doppresent av min barndomskompis. Perfekt kombination i selen nu när kvällarna är kalla :)
 
 

Vackert väder idag!

Efter gårdagens regn och rusk var vi välförtjänta av dagens värme och sol! Först ut på schemat var Knopparna, sedan hem för lunch och nu har vi varit ute på en långpromenad hela familjen. Riktigt skön oktoberdag med andra ord! 
 
 

Bebisgos

Vår lilla (eller egentligen ganska stora som redan drar storlek 62 i kläder) bebis kan rulla från rygg till nästa mage helt själv. Cooolt! Ikväll somnade Lovisa ganska tidigt och både jag och Karl har ägnat kvällen åt att snusa bebisdoft och kommentera hur fiiin hon, hur söt hon är, hur mysig hon är, hur underbar hon är... Är skönt att få "egentid" med Greta också. Annars är det betydligt mer full rulle om dagarna nu jämfört med när Lovisa var liten och vi kunde sitta och titta på när hon sov hela dagarna :p Greta får mer hänga på alla upptåg här hemma, amma i farten och acceptera sina framfusiga, men mycket kärleksfulla, storasyster.
 
 
 

Fullt upp

Vi har det bra här hemma, men så mycket datortid har jag inte. Är på ett sätt ganska skönt, känns särskilt bra med kidsen att vi knappt har någon skärmtid. Hinner inte ens använda mobilen för att messa Älskling på dagarna, haha... Samtidigt vill jag uppdatera bloggen lite med det som händer i livet så att det inte blir så mycket tomrum när vi läser det här om tio år :)
 
Anledningen till att vi inte slöar oss så mycket framför datorerna är för att vi har fullt upp med att bonda och hitta på projekt med vår nya workawayer. En tjej från Israel flyttade in hos oss i söndags och kommer troligen stanna till i vinter, häftigt! Vi testade detta (workaway.info) för ganska exakt ett år sedan och tyckte det var en bra grej. Då var det en tysk tjej som bodde med oss i en månad och hjälpte till med flytten. Efter det har det inte riktigt varit läge förens nu, det gäller ju att kunna ta emot på ett bra sätt, ha lite arbetsuppgifter och hitta rätt person. Men nu är hon alltså här, Galia från Israel!
 
Eftersom hon kommer att stanna ganska länge (vilket vi tycker är positivt så blir det inte så hoppigt för Lovisa och Greta) så håller vi på att boosta mysfaktorn nere i källaren där vi inrett ett rum tillsammans med henne. Tror att det kan vara bra för oss alla med större möjligheter till privatliv. Än så länge har Galia hjälpt till med källaren, klätt om stolsdynor, lite städning och hundarna. När hon och Lovisa lärt känna varandra lite mer så blir det kanske en del barnvaktshjälp också. Än så länge tycker Lovisa bra om henne (idag sprang hon fram och gav henne stor kram när vi varit ute en stund :)) men eftersom det är engelska språket som gäller så känns det som att de behöver lite mer tid att utveckla en förståelse för varandra. De leker i alla fall jättebra ihop och Lovisa lär henne med hjälp av bilder de viktigaste svenska orden som t.ex. uggla och måne :p
 
Min skola är också i full gång och nu har det första grupparbetet påbörjats. Tack och lov har jag hamnat i en väldigt trevlig grupp som tycker det är helt okej att dela uppgifter över mail och Skypa när de har gruppmöte, jätteskönt! Jag känner ändå lite stress över att inte vara på plats men tänker mig att terminen kommer att vara genomförbar. Kanske inte fantastisk men genomförbar. Just nu spenderar Karl mycket tid med sitt jobb så det är ett långt uppehåll till nästa Lundaresa för min del, först nästnästa vecka bär det iväg igen. Då kommer Greta att stanna hemma med Lovisa och pappa (och Galia :p) och förhoppningsvis går det bra. På senaste seminariet kändes det lite svårt att ha henne med, även om hon är tyst så är en föreläsningssal sjuuuukt tyst... Men nappflaska tar hon ju jättebra så det ska väl gå. Känns sisådär att åka ifrån henne trots att jag vet att hon sover minst lika bra i pappas knä som i mitt. Kommer ha sådär väldigt mycket bebisabstinens när jag kommer hem! Självklart saknar jag Lovisa också men henne kan jag ju prata med på ett annat sätt. Ja, ja jag håller fast vid att jag är glad att det trots allt bara är obligatorisk närvaro en till två dagar per vecka och att jag inte far iväg på heltidsjobb när barnen är små, skulle bli alldeles tossig i huvudet av det!

RSS 2.0