Emil fyller 5 år!


Trädgårdsfestival

 

Hästtävling på stall Kumle

 

Pappa fyller 25 år! Igen! :)

 

Trädgårdsfix

Underbart väder idag och alla är hemma så inga ursäkter för att inte tag i trädgården. 
 
 

Sju små skogsbarn på tur

 

Undersöker Stensö idag

Älskling inleder påsken med dygnsjour så jag och kidsen ska träffa "gänget" ute på Stensö för att reka vilka skogsaktiviteter som fungerar där. Hela natten och morgonen har det regnat, regnat och regnat men nu verkar det ordna upp sig. Vi har alla bytt om till våra ulldressar så lite dåligt väder ska vi väl klara av ;) Rejäla sittunderlag ska väl också råda bot på det värsta. 
 
Aktivitetskort, lupp, matsäck och anteckningsblock ligger under vagnen, vilka skogsmullar! 
 
Bilderna har väl inget med Stensö att göra, men det är två finingar i alla fall!

Världens gladaste igelkott!

 

Påskkärringar på väg!

 
 

Blandat gulligt

När jag förde över dagens bilder från mobilen var det några gamla som var "tvungna" att få synas på bloggen också :)
 
 

Vanlig onsdag

Idag har vi haft en skön hemmadag, det var välbehövligt :) 
 
Vi gjorde fiskpaket i ugn. Lovisa äter som häst när hon får vara med och laga sin egna mat, plockmat är toppen! :)
Smarrigt!
Det här har stått på min to-do-list länge! "Återvinning" av mat. Idag planterade vi tomatkärnor och purjolöksroten från vår lunch i hopp om att få ny mat :)
 Ullbebis = gullbebis!
 Jag och Lovisa lekte med uppdragskorten från ledarutbildningen ute i trädgården. Hon gillade det lika mycket som jag, yay ;)
 Innebus

Nu är vi barnledare!

En intensiv helg har nu gjort oss godkända ledare för Knopp, Knytte, Mulle och Öppen skogsglänta. Vi körde fullt ös (vilket var skönt när man längtar hem till familjen) men allt har nog inte hunnit landa än. Så mycket roliga idéer och aktiviteter! Lovisa kommer tro att jag har fått fnatt nu när hon ska vara testpolit för alla lekar och projekt ;) 
 
Böckerna från serien "Att lära in ute" från Outdoor teaching fick vi mycket praktiskt prova på mycket från så de var intressanta att läsa igenom nu när jag kom hem (tack Kalmar stadsbibliotek ;)). I måndags var vi bara helt slut efter helgen och idag var det bebisträff på Länsmuséet men ikväll ska jag nog umgås lite med lamineringsmaskinen och imorgon satsar vi på Stensö. Då får vi se om Lovisa tycker att kursen var lika bra som jag tyckte!
 
 

Vuxenhelg i Nässjö

Nu har jag börjat packa för ledarutbildningen i Nässjö som startar imorgon, supertaggad!
 
Efter mycket velande fram och tillbaka är det bestämt att resten av familjen ska stanna hemma vilket känns både lite skönt och väldigt konstigt. Att Lovisa kommer ha en schysst helg oavsett vet jag ju men att sova borta från Greta två nätter i rad känns sisådär... Hon är ju pytteliten och hittills har vi aldrig sovit utan varandra. Samtidigt är hon hur nöjd som helst med Karl och ersättning så jag vet inte riktigt vem som kommer sakna vem mest. Vi hade långtgående planer på att Karl, kids och hundar skulle följa med till Nässjö så att vi kunde bo ihop tillsammans där och slippa dela på oss. Men nu verkar Greta vara inne i en väldigt "pappa-nöjd" period så då kände vi till slut att de nog ändå har det lugnast av att vara hemma i huset med våra vanliga vanor istället för lång bilresa, vandrarhem, två barn och två hundar på en vuxen i en ny stad osv. Om jag känner efter riktigt noga tror jag att de kommer ha det mysigt hemma också :)
 
Så om jag då tillåter mig att tänka på de positiva effekterna av en barnfrihelg: lite wowkänsla fanktiskt! Jag har skyhöga förväntningar på att få avsluta samtal när jag själv känner för det, få gå på toaletten ifred, få ostörd nattsömn, ha energi till att träna, läsa ut alla intressanta böcker som stått i bokhyllan ett tag, skriva flera blogginlägg, kanske dricka ett glas vin, bolla tusen flerfamiljsidéer med Ida och Linda, bonda med andra friluftsnördar och ja, jag inser att det vore konstigt om jag lyckas klämma in ens hälften av det där på de få timmarna vi inte har kurs ;) Men kul ska det bli! 

Vår i trädgården

Greta kryper som bara den, långt kommer hon och snabb är hon! Igår kunde de vara ute i trädgården och leka tillsammans, den här årstiden är verkligen början på något härligt!
 
 

RSS 2.0