Reseberättelse: Besök i Palma

På måndagen bestämde vi oss för en tur till Palma, andra sidan ön för oss. Vi bävade lite för bussresan med Lovisa, men det gick hur bra som helst! Hon sov ;)
Sötnos :)

Palma var en trevlig stad. Det var två butiker som vi ville besöka, Desigual och Zara, båda stötte vi på av slump. Vi hittade också några lokala butiker med barnkläder. Två var så där dyra att man knappt vågade titta... Så otroligt vackra kläder... Men i övriga så fyndade vi lite, till Lollan vill säga :) Mallis var mycket bättre på pyjamas i lite större storlekar med fötter på, något vi letat efter hemma i Sverige. Och Älskling fick en tröja från Desigual.

Desiguals provhytt

Om jag blir miljonär ska jag handla här...

Efter en snabbkoll på butiksutbudet (som var obefintligt i Alcudia) så ville vi ändå se lite sevärdheter. Vanan trogen så promenerade vi runt och upptäckte på egen hand, varför följa turistfällor liksom? Men katedralen lyckades vi i alla fall pricka in. Mäktig och fin, men nu kan vi säga "been there, done that". Jag tyckte faktiskt att det var lite jobbigt att hålla Lovisa sval under dagen. Den vita sjalen var oumbärlig för skugga och svalka men det kändes ändå lite knepigt. Hur varmt är för varmt? Lovisa visade i alla fall inga tecken på missnöje så jag tror vi skötte oss ganska bra :)

Omgivningen

Fantastiskt väder

Katedralen


Vi avslutade med lite affärer igen och till slut la vi oss på stranden den sista timmen innan bussen hem gick. Så skönt att få klä av Lovisa alla kläder och lägga henne under blöta handdukar för att svalka, hon verkade också tycka det var toppen!

För att vara ett "nattland", dvs. äta kvällsmat runt 21.00 osv. så gick bussen hem alltid väldigt tidigt... Vad vi märkte var detta den enda nackdelen med busstrafiken på Mallorca. Annars hade vi nog gärna stannat lite längre, ätit kvällsmat, strosat runt och sedan tagit en nattbuss hem. Vi kände oss ändå ganska klara med Palma efter den dagen, egentligen hade vi planerat två dagar där. Men det är lite typiskt mig och Älskling att bli utråkade fort på ett ställe... Oavsett hur fint och njutbart det är :)

Lovisa takes a crazy ride!

Slappishäng på stranden

Superglad Lovisa väntade på bussen hem

Superbuuus!

Svårt att sålla bland bilderna? Ojaa! :p

Sötisar

Fortsätter gulligigullandet: världens fiiinaste! :p

Lollan hemma i Alcudia igen

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0