Projekt "bygga dator"

En sak som vi varit överens om från början är att vårt nya boende ska vara högteknologiskt men ändå gammaldags på ytan. Vi vill ha alla bekvämligheter som erbjuds (plus lite till, Älskling är helt klart en tekniknörd och jag njuter av hans kunskaper :)) men inget ska synas. Som ett litet miniprojekt här hemma i lägenheten har Älskling börjat bygga in vår ena dator i en boklåda, blir nog riktigt snyggt när han blir klar :)
 

Idag är ingen vanlig dag för idag är Älsklings födelsedag!

Frukost på balkongen och lite paket inledde dagen. Lovisa hade en nytillverkad (second hand + textilfärg) tröja på sig dagen till ära, "Pappa <3 Boll" (ett av Lovisas många smeknamn) på framsidan och "Jag älskar pappa" på baksidan. Av mig fick Älskling "Stora boken om byggnadsvård", kändes rätt inför hösten.
 
När vi lullat färdigt här hemma så packade vi bilen och åkte till Antikmässan i Oskarshamn. Vilken besvikelse... Inte nog med att Lovisa gnällade nästan hela vägen, mässan i sig var en flopp. 60:-/person i inträde och vi var klara på 30 minuter... Men mittemot låg en loppis (utan inträde hihi) där vi hittade ett sött strykbräde till Lovisas lekstuga. Något positivt på inredningsfronten i alla fall.
 
När vi ändå åkt hela vägen till Oskarshamn (med gnäll) ville vi få ut något av staden. Turistbyrån rekommenderade bland annat Uvö om man hade barn och hundar som sällskap och det blev en riktig lyckoträff!
 
Lovisa somnade i bilen och i säkert en timme kunde jag och Älskling njuta av en god picknick och tystnaden på en liten brygga intill Uvö. Där kändes äntligen resan värt besväret! Tänk vad speciella de där tillfällena av vuxentid och tystnad känns efter att en liten Boll kommit till familjen, förut tog man det för givet :) 
 
Turistbyrån varnade för att Uvö inte var barnvagnsvänligt och det hade de rätt i. Slingrande stigar och bergigt över hela ön, men helt klart värt "besväret". Det tog ca en timme att gå runt ön men då ska man kanske ha i åtanke att Lovisa gick långa sträckor på egen hand, det går lite långsammare då. Hon tyckte att naturen och alla klättringsmöjligheter var underbara! Jag kan stå och njuta hur länge som helst av att bara se henne in action. Se hur spännande hon tycker att en kotte är, ser hur hon klättrar upp för en sten och kliver ordentligt över alla rötter och pinnar, se allt som hon upptäcker och pekar på som vi annars hade gått rakt förbi. Det skönt när man har tid att verkligen se och uppleva tillsammans!
 
Hundarna njöt också för fullt ute på Uvö! Och vilket motionspass för dem att ta sig fram i den terrängen :)
 

Har fått lite gjort i alla fall

Vi vaknade båda två idag men en känsla av att vara ganska bakis. Tänk vad ett glas vin kan göra med två småbarnsföräldrar... Men lite har vi i alla fall fått gjort, bland annat hämtat en kista till huset som vi hittade på blocket. Orginalmålningen från 1797 är bevarad och kistan rymmer hur mycket som helst! Just nu lutar det mot att ha den nere i källarens "spa-avdelning" för att förvara handdukar, bomull, tops och liknande i det lilla facket vid sidan och sedan får vi väl komma på något mer för att den ska bli full :p Får tacka Nils för bärhjälp också!
 

Hjälten från Kalmarsund

Efter en snabbis hemma för att hämta hundar, slänga i sig lite onyttigheter och byta om så var det dags för premiären av Hjälten från Kalmarsund. För femte året i rad spelar de inne på Krusentiernska och i år består ensemblen bland annat av Robert Gustafsson, Suzanne Reuter och Per Eggers. Vi mötte upp Nils som skulle följa med och slängde in barn, hundar och tillbehör hos mamma för att komma preeecis i tid :)
 
Väl på plats hade vi det riktigt skoj! Det märks att det är skickliga skådisar och ett bra team. Vi hade kramp i skrattmusklerna redan i pausen :p Eftersom det är utomhusteater var vi lite extra tacksamma för det fina vädret också.
 
Efter teatern var vi bjudna på efterfesten tillsammans med ensemblen, människorna bakom och "några till" på Stadshotellet. Det var vår andra riktigt goda buffé på samma dag... :) Vi mellanlandade lite hemma hos mamma innan vi gick in till stan och hamnade tyvärr i en ganska långdragen sövning av Lovisa. Hon kände säkert på sig att vi var lite stressade men jag har inte hjärta att gå när hon är ledsen. Så vi väntade, och väntade och väntade :p Till slut sov hon gott och vi kunde njuta av festen i lugn och ro.
 
Låter ju lite sorligt men herregud vad skönt det var att komma ut bland folk! Klä upp sig, dricka vin och prata vuxet :) Vid 01-tiden hämtade vi Lovisa som fortfarande sov och däckade sedan själva efter en riktig heldag. Uppdrag som dessa får Älskling gärna fortsätta med! Mycket roligare för frugan än röntgen ;)
 

Konstverken

Avslutningsvis lite bilder på det som gör Kosta unikt, allt glas.
 

Maten

På väg till Kosta diskuterade vi faktiskt att även om behandlingarna skulle vara bra här så finns det ingen mat som kommer i närheten av Varbergs Kurort. Tji fick vi! Varberg har väl fortfarande lite större utbud och mer hälsoinriktad mat, men kvalitén på Kostas grillbuffé gick inte att klaga på. Jag och mamma frossade i all god fisk och Älskling hälsade att den vegetariska specialaren var i klass med favoriten på Stekhuset = gott betyg. Bäst av allt var nog ändå den stora formen med Pannacotta som fanns på dessertbordet... Mums!
 
Förmiddags- och eftermiddagsfika bestod av stora fruktfat. Förmiddagen bjöd på smörgåsar, eftermiddagen på blåbärssmoothie och grönsaksdipp.
 

Poooool!

Lovisas favoritsysselsättning var helt klart att bada och plaska i poolerna, en riktig humörräddare :) Kosta hade en stor och en mindre, riktigt varm, pool inomhus. Samma sak utomhus och igår var det faktiskt varmt nog för att bada även där. 
 

Vart ska jag börja? Kosta Spa var underbart!

Vilken bra dag vi hade igår! Spaavdelningen på Kosta Art Hotel överträffade faktiskt våra förväntningar och vi var nöjda med det trevliga bemötandet, de coola lokalerna, poolområdet, sköna behandlingar och riktigt god mat. Självklart slappar man inte på samma sätt med en ettåring men även där gick det över förväntan. Lovisa var helnöjd med att leka i poolen, flörta med personalen och frossa i fruktfat. Hon hade en toppendag hon med!
 
Vi kom till Kosta 8.30, bytte om till morgonrockar och serverades goda mackor, kaffe/juice och frukt inne vid poolområdet. Trots att de körde ett pass med vattengympa vid 09-tiden i den stora poolen så var det väldigt lugn stämning. Vi kunde lätt slappna av, sitta och prata i lugn och ro och känna oss ostörda. 
 
Jag och mamma inledde sedan med Klassisk pedikyr och min gamle vän liktornen sa byebye :) En trevlig och lättsam terapeut som gav babylena fossingar. Om det hade erbjudits fotmassage och nagellack så hade det varit plus i kanten för min del men jag var ändå nöjd med min timme. 
 
Lunch intogs på hotellet, en grillbuffé som var "wow"! Sedan tog vi en tur till outleten för att kolla utbudet men det var sisådär den här gången. Eftersom det är ganska dyra märken i grund så går man inte direkt dit och implusshoppar och i Lovisas storlek var det ganska utplockat.
 
Avslutningsvis gick vi alla tre på Aroma inpackning flow, både jag och Älskling somnade till lite när vi hade en hel timme för oss själva i ryggläge :p Men behandlingen var verkligen toppen! Rygg/nackmassage, peeling, inpackning och sedan lotion. Terapeuten var duktig på att ta i lite under massagen och det uppskattades! Att bli insvept i en värmefilt är inte helt fel det heller... :)
 
17.30 for vi hem och Lovisa däckade som en sten i bilen. Ett heldagspaket på Kosta med förmiddags- och eftermiddagsfika, lunch, tillgång till pool och bastu samt en timmes behandling kostar 995:-/person om man åker mån-tors. Med tanke på den höga kvalitén på både poolområdet, behandlingarna och maten så kändes det som ett bra pris. Jag och mamma betalade sedan ytterligare 600:- för pedikyren.
 
Kort sagt är vi väldigt nöjda med dagen i Kosta! Att åka med Lovisa var inga som helst problem och skönt med endast 7 mils resväg. Sist men inte minst var det väldigt betryggande och avslappnande att veta att hundarna också fick en riktigt bra dag hemma hos mormor med Jennie som hundrastare! Verkligen guld värt att kunna åka iväg en hel dag och veta att de har det bra :)
 
 

Härlig provridning

Efter Maxi och lunch så begav vi oss till den där second hand / reko-affären vi passerade igår när Lovisa skulle somna. Jag gillade den skarpt! Ekologisk fika och delikatesser, second hand-kläder till barn i fint skick, lite unika hantverk, lekplats och ett bra område för en långpromenad med hundarna. Kunde inte passat vår familj bättre :) Vi kom hem med en skjorta, ett par leggings och en kofta till Lovisa, samt en fin chokladkaka till Älskling. 135 kronor kostade det så prisnivån är bra. Affären heter "Leva Reko" och ligger vid Kalmar Dämme.
 
Efter det bar det iväg till stallet :) Jag blev nästan lite opepp när vi var ute och körde igår eftersom jag påmindes om att två mil är en bit att åka... Men nu i efterhand är jag glad att vi åkte dit, hästarna kändes verkligen helt rätt! Pigga och alerta men ändå trygga. Både jag och Älskling trivdes riktigt bra. Lovisa däremot tyckte det var jätteläskigt men det går kanske över tids nog :p
 
Turligt nog så var även ägaren trevlig och hon tyckte det samma om oss, nu gäller det bara att bestämma sig för hur mycket tid man kan satsa och hur man löser bästa transport. Möjligheten att samåka såg god ut så håller jag tummarna för att en tjej på Stensö vill åka till stallet på tider som jag :)
 

Gemensam hundpromenad

Vi hade verkligen fantastiskt flyt vad det gäller regnet idag. Det öste ner från att vi satte oss i bilen och åkte från stallet till att jag skulle iväg på hundpromenad. Uppehåll vid båda våra uteaktiviteter :)
 
Risken för dåligt väder gjorde dock att vi var en lite mindre grupp på den gemensamma hundpromenaden, ett tappert gäng på tre som tränare hundmöten och lite allmän vardagslydnad. Det är verkligen givande att träna tillsammans! Själv så fegade jag lite och tog bara med mig Eros, den som uppför sig bäst för tillfället :p Men när vi tränat klart så fick även Clara komma ut och köra freestyle, det uppskattades!
 

Förgrymmade onge...

Två nätter i rad nu har vi haft vaknätter och inatt verkar inte bli något undantag... Vi tyckte att vi hade ett sånt jäkla flyt fram till 22 ikväll!
 
Vi kände att vi verkligen inte orkade med en utdragen och påfrestande sövning, samt att vi behöver få tillbaka lite sömn och vrida dygnet åt rätt håll. Så för första gången körde på bilkortet vid sövningen klockan 21, att somna i bilen verkar vara det mest konfliktfria alternativet just nu. Vi körde till stallet och kollade, körde förbi en nyöppnad reko-butik vid Dämmet (ska undersökas närmare, verkar urmysig!) och till slut somnade hon så fint till sin barnskiva. Yay! Bar in henne utan en blinkning och var minst sagt nöjda med att äntligen få en kväll för oss själva.
 
Tjugo minuter senare vaknade hon, nu är klockan 23.30 och hon kör fortfarande fullt ös... Jag kräks av trötthet... Ingen idé att "tvångssöva" henne heller, då blir vi bara ovänner och inte somnar hon bättre för det. Så vi gillar läget, har tänt lite ljus och pratar om vårt framtida kök. Tur att Älskling har semester :)

Kosta Boda Art Hotel och Hjälten från Kalmarsund bokat

Fortfarande ruggigt väder och då känns det extra bra att nu ha bokat in en dag på Kosta spa. Det är första gången vi besöker Kosta spa så det ska bli spännande att se hur det är. Man blir lätt lite hemmablind men de senaste åren har Kosta rankats i klass med Varberg och Selma Lagerlöf vilket helt klart verkar lovande. Jag och mamma har besökt Varberg ett par gånger tidigare och man blir helt klart bortskämd!
 
Utöver att det ska bli underbart att krypa ner i en varm säng och bli masserad, insmord och allmänt ompysslad så ska det bli kul att få se konsthotellet från insidan. Vi har tjuvkikat lite på utomhuspoolen och den spektakulära glasbaren tidigare men nu kan vi strosa runt där en hel dag. En deckare jag läste nyligen utspelade sig på hotellet och ett av liken låg i glaskistorna under poolen så vi får väl se om jag vågar simma ner till botten och ta en närmare titt :p
 
Både jag och Älskling kommer att gå på Aroma Wrap - flow, sedan lyxar jag lite extra med Klassisk pedikyr också. Vi tog ett heldagspaket där lunch, fika, badrock, träning och tillgång till alla pooler och bastu ingick. Lovisa ska följa med men hon är nog helnöjd med att leka i poolerna.
 
Jag var lite orolig för om det var okej med en ettåring där men personalen utbrast "ååh, vad myyysigt!" på telefon så jag antar att det är okej :) Mamma ska också följa med så vi är några som kan turas om att underhålla gullungen. 
 
Vi kommer att åka över dagen (endast 7 mil till Kosta) på torsdag och senare på kvällen blir det premiären av "Hjälten från Kalmarsund" för vår del. Eftersom mamma bor granne med Krusentierska trädgården så har vi alltid gått på deras generalrepition utan kostnad, ett schysst sätt att kompensera för ökad ljudvolym och trafik. Men i år arbetar Älskling med teatern och då fick vi biljetter till premiären och deras efterfest, ska bli extra kul såklart :)
 

Snart provridning

Att återuppta ridningen har stått på önskelistan länge, men tyvärr har livet en tendens att komma mellan. Om man ska vara helt ärlig så är jag inte beredd att offra så mycket för ridningen, och ridning tar väldigt mycket tid. Men nu har vi i alla fall bokat in oss på provridning i ett stall utanför Lindsdal som känns lovande.
 
Där finns möjligheten att bestämma antal dagar och tider vecka för vecka och det passar ju oss väldigt bra. Ambitionen är att jag ska vara där 2 dagar/vecka men innan jag ger några löften så ska jag testa resvägen på egen hand. Bussen tar 33 minuter och sedan är det 4 kilometer kvar att gå/cykla. Förhoppningsvis hittar jag någon att samåka med och då tar det inte så mycket tid från annat :)
 
Den största fördelen är att stallägaren har 2 islandshästar att låna ut och då kan jag och Älskling rida ut tillsammans när planeringen tillåter, riktigt härligt! Älskling har inte riktigt intresset att åka ut 2 dagar/vecka men då och då kan vi nog ordna barnvakt och ge oss ut tillsammans. Skulle vi stortrivas i stallet så har de en shettis också som någon vuxit i om några år ;) *kan ju hoppas*
 
Bilder från när vi var på ridläger sommaren 2010, ridlägret som orsakade magsjuka och i sin tur en Lolla :p

Ruggigt värre

Fy för regn och rusk, igår var det okej men två innedagar är för mycket för vår smak. Det är lite tajt för alla inne i ettan och vi är vana vid att få springa av oss utomhus :) Hade kunnat vara hurtiga och trotsa regnet med rejäla kläder men nej, inte idag... 
 
Den här veckan har Älskling semester så något var vi ju tvugna att göra, det blev lite sightseeing på EM möbler och Kakelcentrum. Förvåndsvärt givande faktiskt! Hittade en hel del möbler som båda gillade vilket känns lovande för framtida beslutsfattande, även om vi kommer försöka köpa så mycket som möjligt på second hand. Vi hittade också ett nytt kakel/klinker som är gjort som träimitation, riktigt häftigt. Kanske något för källaren?
 

Möreleden

Idag hakade vi på Möreleden men får återkomma en dag då det inte regnar och Lovisas tänder bestämt sig för att sluta krångla, nu kom vi bara några kilometer innan vi gav upp och vände. 
 
Möreleden är 18 km lång och en del av den 83 km långa Kalmarsundsleden. Vår ambition var att parkera i Bottorp och sedan gå förbi Vita sand som jag hört ska vara så vackert. Senare i sommar kan vi kanske gå hela Kalmarsundsleden men i etapper, det går inte så fort med barnvagn och kameran i högsta hugg. Karta finns på kommunens hemsida, kalmar.se. 
 

Amning är allt bra smidigt!

Många upplever en lättnad när amningsperioden är över och jag kan hålla med om att det ibland känns lite påfrestande när ens kropp hela tiden är tillgänglig för någon annans behov. Största motivation till att det från början kändes rätt att amma både fritt och länge hittade jag hos Sagogrynet och Amningsbloggen som båda är duktiga på förmedla kunskap och inspiration. Att amningsnormen är väldigt snäv och att offentlig amning ibland disskuteras som något fult har knappast avskräck, det känns som ett bra val för oss och det räcker. 

 

Främsta anledningen till att amningen känns viktig är tryggheten och närheten som man får, men självklart också att man är garanterad en näringsrik kost utan krångel. Sedan är det väl en extra bonus att alltid ha maten med sig när man så dålig på att planera som vi är i vår familj :p Självklart hade vi anpassat oss om amningen inte var ett alternativ, men nu är det skönt att ha.

 

Idag var vi till exempel på en liten "vandring" (kom inte så långt, det började regna) söder om Kalmar och Lovisa var missnöjd i början (tandsprickning, wiii...). Lite mat- och gosboost fungerade utmärkt och vi kunde fortsätta att gå. Tips till andra som tänker kombinera vandring och amning i regn och blåst är dock en varm undertröja! Buurrr för kall mage... 

 

Midsommardag på Revsudden


Östra Eds midsommardans


Midsommar i stugan

Vi har precis kommit hem från midsommarfirande i stugan och på Revsudden, är helt slut :p Kompletterar med bildtext lite senare men just nu räcker energin precis till tre bildinlägg. Härligt har vi haft det :)
 

Underbara hundar!

Måste skriva ett litet inlägg tillägnat vovvarna också :) Den senaste tiden har det varit mycket pliktkänsla och dåligt samvete förknippat med hundarna, för lite tid och ork helt enkelt. Nu börjar våra ansträngningar ge resultat och idag kände jag hur jag riktigt njöt av att vara ute med dem! Lugna, harmoniska och lydiga, riktigt trevliga att umgås med :) Det har självklart aldrig varit hundarnas fel att vi inte har haft tid eller ork, men tyvärr smittar ju dåligt humör som pesten och de har betett sig därefter. 
 
Lilla Eros var en stjärna på kundmötet tidigare idag, är faktiskt förvånad över vilken duktig visningshund och assistent han är trots att vi inte har tränat så mycket "på jobbet". När vi gick hem så kunde han gå lös hela vägen och jag var hur stolt som helst! Tidigare i veckan körde vi igenom Lk1 och båda hundarna klarade samtliga moment. Jag kände något i stil med "What!?! Hur gick det här till?". Man märker också hur mina positiva känslor smittar av sig på hundarna som hälsar gladare, busar mer och söker mer kroppskontakt när vi är hemma.
 
När jag märker skillnaden så känner jag mig riktigt hemsk som tidigare "inte hade tid", men gjort är gjort och bästa sättet att kompensera är väl det vi gör just nu :)
 

Ah! Ledig!

Inte en full så händelserik eftermiddag som vi hade hoppats på, men under kvällen tog det fart igen. På grund av sjukdom fick vi ställa in informationsmötet men jag trotsade det sunda förnuftet och tog med mig Lovisa till optikern. Roligare har man haft... Men trots högljudda protester från en ettåring lyckades optikern konstatera försämrad syn på vänster öga och att det är dags för nya glasögon och linser. Utprovningen gör vi nästa vecka, kändes inte värt att pressa Lollan mer än nödvändigt... 
 
Kundmötet var urmysigt! Som alla mina kundmöten är :) Vill gärna tro att det är skicklighet som gör att jag får alla de där trevliga och duktiga kunderna, hihi. Nej men på fullaste allvar känns det verkligen lyxigt att trivas så bra med sina kunder och arbetsuppgifter. Tur är väl det, annars hade jag varit föräldraledig i evigheter ;) Att pina sig själv igenom tråkigheter är inte min grej... 
 
Imorgon bär det av till sommarstugan för midsommarfirande och övernattning, ska bli kul att träffa Älsklings familj en lite längre stund och hinna umgås i lugn och ro. Min släkt får vi ju en lätt överdos av här hemma (hihi) men Älsklings familj håller till mer norrut, sådär långt bort att man inte tar en fika i förbifarten direkt. Nu ska i alla fall samtliga syskon och kusiner träffas i stugan, äta gott, dansa runt midsommarstången och ha det allmänt trevligt.
 
Vi borde packa för fullt nu eftersom planen är att åka om sju timmar och vi har typ kanske en plan men inget är förberett. Trots det så sover Älskling som en stock och mitt största huvudbry för tillfället är om turkost nagellack inte är lite vääääl crazy? Det kändes precis lagom busigt i butiken men nu känns det mer fjortis. Det känns inte "jag" i alla fall, det konstaterade jag direkt. Men nu sitter det där det sitter och alltid glädjer det väl någon. Lovisas små kusiner kanske uppskattar experimenterandet? 
 
Fruktstund med pappa :)

Soft förmiddag, händelserik eftermiddag

Känns lite tragiskt när optikern, informationsträff och ett kundmöte innebär "händelserik eftermiddag" men så är det. Lovisa ska vara med sin mormor så på sätt finns det nog tid för lite tankeverksamhet också :p
 
Förmiddagen är i alla fall i sann föräldraledighetsanda! Frukost hos mormor tillsammans med Mia och Linus, sedan lite hemmalek under tiden som jag gör mig iordning. Inget att klaga på :)
 

Midsommarfina hundar

Äntligen har jag fått tummen ur och gett hundarna ett välbehövligt bad. Det mörkbruna vattnet i badkaret bekräftade att det var nog ett halvår sedan sist... Men nu är pärsen över och hundarna är svartvita istället för jämngrå. Lite extra mysiga (och mjuka!) att gosa med just nu.
 
Stackars Eros lider
"Assistenten" som här ser så lugn ut. I själva verket spenderade hon 90% av tiden med att gnälla vid badkarskanten... Hundarna tyckte nog inte att det höjde badupplevelsen direkt.  

Smoothie

Detta skrev jag för knappt en månad sedan men publicerade aldrig:
 
Vi har “kämpat” lite med maten här hemma. Känns fel att säga så för hon ammar ju för fullt men nu när hon är ett år så känner jag att liiite mat någon gång ibland hade varit väldigt skönt. Jag har inget emot att amma men som sagt, lite semester ibland hade inte skadat :p
 
Vi har kört BLW och vår vanliga mat, någon smakbit trillar väl ner i magen då och då men inga större mängder. Igår testade jag en grön smothie efter att ha läst Vilda Barn och succén är ett faktum! Vi får väl se om det håller i sig men idag har en hel deciliter slukats så det känns bra. Hon tyckte också att det var helt okej att bli lite matad med smothien (accepteras aldrig annars). Jag som har lite svårt för att köra vår BLW-style när vi är bortbjudna tycker det är skönt. Oftast får vi till plockmat som inte kladdar men i framtiden känns det bra att ha fler alternativ som är hyfsat civiliserade :p
 
Nu kan vi konstatera att smootie forfarande är toppen! På utflykt har jag tagit med några iskuber och det är både smidigt och svalkande. Vi mixar lite efter vad som finns hemma och det som inte äts upp fryser vi in. Banan använder vi nästan alltid, dels blir smoothien lenare då och dels kamoflerar den t.ex. sallad ganska bra. Nyttigt värre, och riktigt gott faktiskt!
 

Riktigt bra dag i Nybro

Det är ingen idé att berätta så mycket om vår förmiddag, vi sov till 10 eftersom Lovisa var vaken 4 timmar inatt. Efter det var det mest snooze i väntan på att Lovisa skulle sova lunch, vilket aldrig inträffade.

Eftermiddagen blev desto bättre. Vi packade in barnvagn och vovvar på ett trångt gammalt tåg (inget jag rekommenderar, ska tajma bättre avgång nästa gång) och började med ett besök hos pappa. Då somnade äntligen Lovisa så jag kunde prata med pappa och äta min kvällsmat ostört :) Det var en lite blyg Lolla som vaknade men efter en stund tinade hon upp, lekte med Buzz och pratade med sin morfar. Det var kul att se hur Lovisa tittade pappa i ögonen trots att han pratade via sin prator (ett talande tagentbord kan man säga).

Nybro Brukshundklubb låg drygt en halvtimmes promenad bort och det var riktigt bra att gå dit! Kunde i och för sig konstatera att två hundar och en ettåring är överkurs för min del att hålla koll på samtidigt som man ska träna tävlingslydnad. Särskilt eftersom Lovisa blev överlycklig, ropade "vovve! vovvovv!" och försökte jaga alla hundarna på plan... :p Trots detta kändes det riktigt bra med våra egna hundar och det blir fler gånger som vi åker dit! Det får bara bli en kväll då Älskling är hemma!


Mot Nybro HU imorgon :)

Suget efter träningskompisar på hundfronten (eller ja, kompisar över lag är väl mer sanningsenligt) har varit stort på sistone. Dels för att vi blev lite ensamma när vi flyttade tillbaka hit mitt i småbarnsbubblan och inte riktigt har fokuserat på det sociala livet, dels för att hundarna behöver mer uppmärksamhet och träning tillsammans med andra. Nu har jag i alla fall kommit en bit på vägen och kontaktat Nybro Hundungdom.

Jag träffar ju en en hel del hundar och dess ägare "på jobbet" med det blir en annan instruktör-kundrelation då, ibland är det skönt att själv få vara deltagaren. Inte minst för hundarna.

Den här tisdagsgruppen tränar lydnad/bruks, varannan vecka i Nybro och varannan i Kalmar. Egentligen har jag lagt allt vad tävling heter på hyllan men det kan vara bra för oss att ha konkreta mål att sträva efter, en kul aktivitetet som vi inte bråkar om i vardagen och lite uppfräschning av mina tävlingskunskaper. Känner mig riktigt pepp faktiskt!

Imorgon är jag till på köpet gräsänka eftersom Älskling har jour (varför inte göra första mötet till en utmaning med två hundar, barnvagn, packning och en ettåring om man kan? ;)). Turligt nog ligger Nybro BK inom promenadavstånd från tåget och imorgon åker vi nog lite extra tidigt för att kunna säga hej till pappa också :) Mycket bra saker på samma kväll!
Clara kör miljöträning (alternativt övar sina vallkunskaper?) på en plastko förra sommaren :p

Ruggväder

Just nu ser det ut som att våra fönster tillhör en storrökare av klass, ett gult täcke ligger i luften och allt ser urblekt ut. Åskar och blixtrar gör det också, mysigt i min smak :)

Nu när vi sitter inomhus och väntar på att ett vamt bad ska hällas upp är det extra mysigt, längst ut på Stensö för två timmar sedan? Not so mys... Men måste ge Lovisa cred för grym hurtighet! Eftersom vi vände när regnet kom blev det inte hela slingan på 5,5km idag, men kanske 4km (+ några kilometer t/r Stensö för oss vuxna). Lovisa traskar på riktigt duktigt, håller god fart och pausar då och då på Älsklings arm. Vår lilla friluftsbebis!


Kalmar Dämme en söndagskväll

Vi har pratat om Kalmar Dämme varje gång vi passerat i samband med Nybro-tripp. Idag tog vi tag i saken och kvällspromenaden blev förlagd där bland fåglar, får och dammar. Ganska mysigt, inte så man jublade men ändå okej. Planen var att springa slut på Lollan, byta blöja, amma och sedan få en sovande bebis i bilen. Worked like a charm!

Mammas födelsedagskalas

Egenodlad, det ni!
Så nära en teckning Lovisa kommer för tillfället.
Lovisas presentbidrag från tidigare idag
Finaste gästerna man kan ha ;)
Supergullunge!
Slappar lite.
Party!

Fotografering till mamma

Idag var vi väldigt pepp på att följa med Landkrabba på en vandring på södra Öland med fick avstå eftersom det blev lite för långt att åka med ett födelsedagskalas på eftermiddagen och en Lovisa som inte vill åka bil så långt. Men när vi väl insåg att vi inte skulle hinna följa med så var vi mentalt redan iväg och letade rätt på ett annat promenadstråk lite närmare stan.

Vi ville fotografera lite för att kunna göra ett kollage till mamma på födelsedagen och solen var på vår sida. Här kommer några favoriter:

Återträff med klassen

Idag tog jag och Lolliboll sovmorgon till 10.15 eftersom jag var på klassträff igår. Två Breezer och ute till 24, kändes lika coolt som i yngre tonåren hihi. Hemifrån 19-24 och lite alkohol på det har nog inte hänt på två år men det var väldigt skönt!

Skönast av allt var nog att få prata om annat än nattsömn, barnmat och tandsprickning. Det var skönt med folk som förknippar mig med helt andra egenskaper än det som omger mammarollen. Få prata om studier, företagande och sommarjobb :) Lyxigt att göra det helt ostört också! Ingen som satt i knät eller ammades under tiden :p

Måste också tillägga att jag har grymma klasskamrater från NV3, kul att höra hur det går för dem och vad de pysslar med! Företagsnörd som jag är måste jag ju erkänna att det var lite extra kul att höra om hur det går för Elin som äger och driver matteguiden.se :) "Lite sådär vid sidan av läkarstudierna", det är duktigt det!

Hemma hade det gått hur bra som helst och det kändes såklart också bra. Lovisa brukar somna runt 21 och sedan vakna vid 24-tiden och då vilja ammas för att somna om. Igår somnade hon hur lugnt som helst första gången och hade vaknat bara några minuter innan jag kom innanför dörren igen. Hon hade ju inte riktigt somnat om i Älsklings famn men det lät väldigt lugnt när jag kom hem, inget gnäll eller gråt. Min förhoppning är att under sommaren bli av med amningarna vid 24 och 04 på nätterna och det känns som att vi är på rätt väg utan att göra Lovisa ledsen på kuppen. Skönt :)


Dyrt att renovera

Igår besökte vi Nybro golv för att se, känna och ställa frågor om det vi hittat i katalogen. Jag blev, inte helt otippat, bara mer besluten att Ek Unico var rätt val (det ljusa golvet var för blått). I alla fall bland det som Nybro golv erbjuder, och Kährs känns som en vettig leverantör. Tyvärr kostar det ha bra smak, hihi. Golvet är rabatterat i sommar och kostar "bara" 739:-/kvm... Det är ett stort hus som ska renoveras, dags att bekanta sig lite med nudlar kanske?

Vackert väder på Öland

Ja, vi har fått lite dille på Öland :p Känns som att vi har vandrat och upptäckt ganska mycket av Kalmar och det är dags att vidga vyerna (utan alltför långa bilresor). Sommar på Öland känns lagom just nu.

Huvudattraktionen skulle vara Ölands Byggnadsvård men måste säga att jag blev lite besviken... Hade förväntade mig en stor lokal full med gamla dörrar, fönster och kakelugnar men nix. Det som fanns var fint men efter några minuter var vi klara. Idag hade i alla fall turistbyrån öppet (Öland Magazine suger! Ger ingen info alls...) och då fick vi tag på kartor, information om vandringsleder och trevliga gårdsbutiker. Nu ska vi nog ha att göra sommaren ut :)


Golv?

Igår kom katalogen från Nybro Golv och jag hittade något som kanske kan leva upp till mina önskemål. Vi planerar att lägga om golvet i huset, inte för att det är något "fel" på det befintliga utan för att vi vill ha enhetligt golv i hela huset och i dagsläget är det olika golv i rummen.

Jag såklart vill ha ett snyggt golv som passar med husets ålder, men det är också viktigt att golvet är lekvänligt för både stora och små. Jag vill ha ett golv som bara blir snyggare och snyggare med slitaget efter bilbanor, kojbygge, möbler och högklackade skor. Man ska inte känna sig begränsad av ett ömtåligt golv. Helst ska det dölja dammråttor också :p

Att golvet ska vara mörkt har känts självklart länge men jag vet att Älskling är lite pepp på ljusare golv och om man har de där dammråttorna i åtanke så är ljusare att föredra. Så dessa två är favriter just nu:


Barn med hund-kursens avslutning

Är det okej att som 23-åring tycka att skattjakt med kidz är störtkul? Det var det i alla fall, och ungarna var jätteduktiga! Klarade alla övningar galant, och jag som trodde att de varit ouppmärksamma på kursen:p

Varje station innebar en fråga och en praktisk övning, de fick samarbeta och varje rätt gav en köttbulle att dela på. Det visade sig vara ett bra upplägg, jag är nöjd. Samt förvånad över hur duktiga de unga hundarna var, det är inte så lätt att hänga med på allt när man inte ens fyllt ett år. Hoppas barnen är riktigt stolta nu :)

Färdig!

Nu är diplomen klara och avslutningskuligheterna färdigplanerade. Hopp och lek för hela gänget :) Jag och Lovisa har haft det riktigt mysigt när tillverkat små stationer med olika uppdrag, gjort en skattkarta och packat fikakorg.
Efter kursen blir det Friskis och Svettis och sedan påbörjas en ledig helg. Älskling arbetar ju bara halv fredag så det räknas inte (han kommer ändå hem lagom till frukost). Den här helgen blir det återträff med gamla gymnasieklassen och förhoppningsvis vackert väder att göra utflykter i. Årets tältpremiär kanske?

Nattliga funderingar

Tänkte skriva om vårt besök på Folktandvården idag (Lovisas första) och om den sköna känslan av att sitta i en frisörstol, ompysslad och ostörd. Men det får kanske bli imorgon, nu måste jag snart sova. Först ska bara Barn med hund-kursen bli helt klar. Imorgon är det sista gången och då ska det bli tipspromenad, fika och diplomutdelning. So far har jag kommit igång med diplomen och redan kört fast :p


För det första har säkert Älskling invändningar på designen. Men jag tänkte att om jag publicerar det här redan nu så kommer han att se den på jobbet, inte kunna motstå att tänka ut förbättringar och till slut kasta sig över det när han kommer hem? Maybe ;)

Men "för deltagande på Barn med hund-kurs", låter inte det för trist? Jag vill ha ett ord som bättre beskriver att ungarna är grymma (alltså med mjuka metoder... ni fattar), duktiga, snälla osv. men det enda ordet som etsat sig fast är "tappert deltagande". Jo, för det låter ju kul... Kanske får sova på saken ändå. Eftersom jag misstänker att Samuels mamma kommer att läsa bloggen och se själva diplomet när det kommer hem så måste jag ju komma på något bra. Rätt aktiviteter till imorgon ska jag också komma på men inser när jag känner hur jag svamlar att det verkligen är dags att sova på saken istället... Godnatt! :)

Fullspäckad dag - börjar med Måsen

Idag inledde vi med Måsens sommarfest på Kattrumpan. Jag gillar aktiviteter som startar för vid 10.00 eftersom vi tyyyp är vakna då. På vägen dit blev vi påminda om att studentdagarna har börjat, inte kul enligt Eros men jag tänkte att det i alla fall kunde vara lite kul för Lovisa. Det passerade ett långt tåg med instrument, sång och stojigheter. Lovisas syn på saken? Obefintlig! Hon hade sett en svan, pekade ivrigt, skrek "piiihpiihpiiih" och verkade inte ens notera tåget som typ klev över hennes vagn (vi hamnade helt i vägen...).

Ungefär samma entusiasm hade hon över sången och dansen med Måsen. Jag försökte göra små grodorna till världens grej, klappade händerna och busade. Lovisa bara rymde till vattenbrynet där fåglarna var... :p Jaja, hon brinner starkt för sin passion och det är alltid något :)

Jennie, Malva och mamma kom också ner till Kattrumpan en stund och fick njuta av värmen. Underbar sol idag! Turligt nog behöll Lovisa solhatten på också, nytt rekord tror jag. Hundarna som var lite uttråkade i skuggan när vi dansade och sjöng insåg efter några minuters solsken att skuggplatsen en bit bort var ganska bra ändå.


Hänger i plaskpoolen

Jaa, det blir lite bildbombande igen. Men det är ju alldeles underbart att fotografera nu när solen skiner och småttingarna leker ute :)

Idag var vi bjudna hem till Jennie och Malva för poolhäng, buskul tyckte Lovisa. Vatten är ju det bästa som finns! Nu blev det faktiskt rejält med solskyddskräm också, tjejerna nakenfisade sig i solen och då kändes det välmotiverat. Vi höll igång i två timmar så Lovisa däckade på vägen hem, det tar på krafterna att vara ute och leka.

Det hade varit spännande att få reda på hur väl småttingarna tycker att de "känner varandra". Jag är säker på att de känner igen varandra, härmas och uppskattar andra barn. Men vad tänker de om varandras personligheter? Hittar de redan nu kompisar som de favoriserar eller är alla bebisar bara bebisar som är mer eller mindre roliga beroende på stunden? Om Malva kunde uttrycka sig med ord skulle hon nog i alla fall säga att den där Lovisa är allt bra busig :p Och Lovisa hade en skriklektion för Malva så vem vet, hennes föräldrar kanske drar in umgänget ett tag, hihi. Tossiga unge :)


Friskis och svettis i Kalmarsundsparken

Skönt att Friskis sommargympa är igång! Då kan hela familjen träna samtidigt och det är (nästan) problemfritt. Det är ju inte precis så att Lovisa sitter fint i vagnen och tittar hela passet, hehe dream on med den aktivitetesnivån :p Det blir istället lite roterande schema med vem som underhåller henne. Men om hon gillade det? Tja, titta på videon och bedöm själva :p

Mysigt att hundarna kan vara med också, de ligger så fint vid vagnen och håller koll på spektaklet.


Bildbomb från Skälby

Det blev en heldag utomhus för oss idag då vi vandrade bort till Skälby för att träffa Jennie, Malva och Gizmo. Jag var först lite tveksam till om hundarna skulle följa med eller vara hos mormor, men nu i efterhand är jag glad att jag tog med dem. Det blev en bra promenad t/r för dem, de skötte sig bra på lekplatsen med alla barn, de funkade ihop med Gizmo och allt var bara toppen helt enkelt :) Man blir så lätt lat när man bara kan "slänga in dem" hos mormor men det är nyttigt för dem att följa med.

Lovisa och Malva kom överens som vanligt :) Det är kul att se dem ihop eftersom de har träffats sen de var minismå och deras personligheter bara växer hela tiden. Trots att de utvecklas och lär sig nya saker så finns samma personighetsdrag hos dem som man kunde se redan på pyttesången på Öppna Förskolan. Häftigt!

Lovisa gick som vanligt all in i strumplästen, sprang runt, rullade i sanden, gosade med hundarna... Efter en kort tupplur i vagnen på vägen hem så mellanlandade vi hos mormor för jordgubbar med mjölk :) Hon hade ju redan sand precis överallt så varför vara restriktiv med jordgubbskladd? Barn ska få leka och kladda, skulle inte vilja ta ifrån henne det nöjet! :)


Öland och Värsnäs

Dagens väder bjöd in till utflykt så vi började med Öland. Strålande solsken men tyvärr lite för mycket blåst för att kunna gå sommarklädd. Vi hade tänkt fotografera men insåg väl på plats att minneskortet låg hemma... En riktig bummer för humöret idag. Men vi stannade till på "Gårdby Kafé och Lanthandel" för varsin macka och lite avkoppling, ett väldigt bra ställe visade det sig. Ett sånt där man tar med sig turister till och stolt visar upp. De sålde en hel del fina inredningsdetaljer, alldeles för dyrt för min smak men utmärkt som "gör-det-själv-inspiration". Får bli ytterligare ett besök i sommar, med kamera!

Efter att ha hämtat minnekortet och solskydd till Lovisa så tänkte vi oss lite lugn och ro i solen på Värsnäs. Fungerade inte alls. Alla tre var trötta, hungriga och påverkade av värmen så vi gav upp utflyktandet... Trött är fortfarande statusen här hemma, trots att vi nu tryckt i oss rejält med mat. Kvällen känns redan tung så vi passar på att tvätta, städa och storhandla. Lika bra att ha det avklarat så att vi kan roa oss sedan när humöret vänder.


Familjebad

Något vi har dille på i den här familjen är att bada! Eller rättare sagt jag har dille på att bada och sedan hänger resten av familjen oftast på. Är det kyligt ute har jag inget emot att bada två gånger på en dag, ett riktigt varmt bad så att man bara kan ligga i några minuter innan man måste upp och kan leva på eftervärmen lääänge.

Lovisa har alltid gillat att bada och jag tror att det beror mycket på att vi har gjort det till en familjegrej. Alla är samlade och väl i badkaret kan man inte sysselsätta sig med så mycket mer än Loll-bus, badankor och plask. Top notch enligt Lollan!

Egentligen ska väl inte barn (eller vuxna) bada så ofta. Men å andra sidan har Lovisa tvättats med schampo en enda gång i sitt ettåriga liv så man kan inte påstå att vi är några renlighetstokar i alla fall... Ibland får lite olja följa med i badet för att inte torka ut huden, det verkar räcka.

Håller noga koll på uppmätningen

Vi övar facebook-foto, går sisådär... :p

Snigeln är bästa badkompisen just nu!

Tortyrredskapen är framme

Det börjar kännas okej att säga "hundträningen går framåt" nu. Äntligen har vi fått lite tid att verkligen umgås med hundarna, ta långa promenader och gosa inomhus. Och viktigast av allt om man frågar Clara: vi kommer ihåg att ta med oss godis överallt!

Det är alltid svårt att själv se de där små förändringarna som kommer varje dag, särskilt eftersom man då och då får bakslag. Men häromdagen kom en granne till oss fram för att berömma lydnaden och det värmde :) Hon är en sån där fantastisk hundägare som kunnat läsa av när vi har en dålig dag och då tagit lite extra avstånd med sin hund. Gömt sig bakom en bil eller tagit en omväg :p Om hon visste hur mycket vi har uppskattat det! Jag har flera gånger tänkt gå fram och tacka henne men nu hann hon före med att initiera kontakt. Guldstjärna till henne!!

Men ska man gå runt och vara så där väluppfostrad måste man ju vara lite välskött också! Jag avskyr verkligen pälsvård (hundarna likaså, överfört maybe? :p) men nu är det dags. Claras päls börjar bli ganska lång så den ska redas ut, FURminator (bästa vertyget!) ska gå igenom båda hundar och sist men inte minst ska klor och tänder fixas. En gång har jag lämnat in Clara på Tassoteket och det var riktigt skönt! Det var en så fin och glänsande hund jag hämtade ut. Men anledningen till att hundarna inte är i sin glans dagar just nu stavas nog lathet och inte okunskap, dvs. bäst att bara ta tag i det.


Schysst dag!

Idag hade jag ett väldigt trevligt kundmöte i Nybro på förmiddagen. Så härligt när allt klaffar :)

Vad som kanske inte klaffade så bra var tågförbindelserna. Nybro är lite av ett u-land för icke körkortsinnehavare... Men lite ändringar i planeringen och helt plötsligt hade "stressa iväg till tåget" blivit "långpromenad i St Sigfrid med hela familjen". Riktigt skönt men tanke på vädret. Hundarna fick springa av sig rejält idag också, Lovisa fick undersöka kottar, stenar och pinnar, vi vuxna kunde diskutera lite hus. Alla nöjda med andra ord.

Ikväll är det fotboll för dem som gillar det (Älskling och kanske Boll? Hon var hyfsat engagerad ett tag i alla fall). Själv sitter jag istället och läser på om BARF, slösurfar på Familjeliv (som en drog...) och njuter av att jag kan dega här hur länge jag vill! Lovisa har nämligen somnat och imorgon har vi inget inplanerat. Inga måsten, inga tider. Så gutt!


Full fart på balkongen

Jag känner att mitt intresse nu är prövat och vi kan med gott samvete investera i mer balkongfix. Idag köpte vi frön med ärtor, rädisor, persilja och gräslök på TGR. Två påsar för 10:-, rena rama rånet! Nu får vi se om de tar sig också. Utöver köpta fröpåsar så har jag torkat fröna från en paprika och hoppas att även det sätter fart. Om det inte vore för att jag är så otålig hade gärna allt på balkongen kommit från "återvunnen mat".

Kläckeberga Lantcafé

Idag var det äntligen läge att besöka Kläckeberga Lantcafé. Jag har haft det i tankarna länge men det har aldrig riktigt passat in. Kläckeberga ligger i närheten av Lindsdal, drygt en mil från stan, så det är inte så ofta man har "vägarna förbi". Väl där insåg vi att vi hade tur som kom inom ordinarie öppettider också, endast öppet fre-sön 11-16.

Men visst var det mysigt! Kändes familjärt och lantligt, väldigt härliga lokaler och miljöer runt omkring. Genuint och genomtänkt. För en glutenintolerant som jag fanns det inte så mycket att välja mellan, de vanliga beskvierna var det enda. Kaffe serverades i fina och tunna gamla koppar vilket kändes lite lyxigt.

Bäst av allt var nog ändå att vi kunde sitta ute i trädgården med hundarna. Samvetet känns så mycket bättre sommartid när man inte behöver lämna hundarna hemma eller bilen under tiden som resten av familjen äter på restaurang eller fikar. Den där kroken vi köpte förra året så att man kan borra fast deras koppel var helst det passar är också toppen!

Efter fikapausen tog vi en promenad i omgivningarna. Hundarna kunde gå lösa och det enda vi mötte på vägen var två traktorer, frihet :)


Små små blad i balkonglådan

De lever! Mohahaha! Gröna fingrar är en bristvara här hemma men nu tittar basilika upp i balkonglådan. Så nöjd! :)

Lugnet före stormen

Lovisa somnade väldigt sent idag så hon sover för tillfället. Själv sitter jag fortfarande i mjukisbyxor och försöker tanka lite lugn och ro inför kvällen.

Jag har haft det väldigt lugnt på företagsfronten i ett par veckor nu så jag känner mig ovan vid att ha tider att passa igen. Jag vet att jag kommer in i det snabbt och tycker att det är jätteskönt när det väl är igång. De där kvällarna när man kan gå hemifrån med gott samvete för att jobba är hur sköna som helst! Men så här innan är jag alltid lite opepp. Lite svårtstartat, lite seg, lite bortkopplad.

Ikväll blir det i alla fall hundmassage och första hjälpen för Barn med hund-gruppen. Mysigt! Brorsan fick skjuts vilket passade utmärkt eftersom Friskis och Svettis har utegympa 18.30-19.30 i Kalmarsundsparken. Precis i tid och på rätt plats, perfekt! Lovisa ska vara hos sin mormor under tiden som jag har min kurs, sedan kommer de också ner och tränar. Två hundar och en ettåring ska vi alltså hålla nöjda under träningspasset, hoppas de gillar idén :p Älskling ska under tiden möta upp sin pappa och hämta boxern Freja som ska stanna hos oss över helgen. Kommer bli fullt ös! Planen är att direkt efter Friskis packa in oss i bilen och bege oss ut i skogen. Clara och Eros är väl inte jättepepp på hundvaktsgrejen så att släppa ihop dem i ettan det första känns som en dålig idé. Ute i skogen har de i alla fall lite yta och kan gå lösa. Har vi tur springer de också av sig en massa energi inför natten tillsammans.

En ovanligt social dag

Svenska nationaldagen till ära så var Älskling ledig mitt i veckan, skönt! Jag hade laddat för en riktigt varm sommardag men fick köra på både kofta och jacka för att inte frysa. Det var uppehåll i alla fall, alltid något. Och liiite sol på våra balkongväxter.

Förmiddagen spenderades i ett nästan pinsamt lugnt tempo, ganska skönt att bara gå hemma och drälla. Sov till 10, masade mig iväg på Bremerlyckas Livs i jakt på mjölk till min O'boy, tittade lite på en dokumentär, ja ni fattar. Lugn och ro på ett skönt sätt. Vissa dagar blir jag alldeles nervös av att inget händer men idag var det helt rätt!

Sedan blev det en promenix till Skälby för att möta nyfunna bloggvänner för första gången. Deras son är nästan jämngammal med Lovisa men eftersom vi lyckades tajma sovstunden ganska precis med picknicken så tog det ett tag innan Lovisa var på lekhumör. Trevligt med lite nytt folk i alla fall! Det är svårt att lära känna nya bekanskaper i vuxen ålder känns det som. Samtidigt säger många samma sak så det borde finnas en hel del kontaktsökande där ute :p Efter några flyttar och inget stabilt jobb med kollegor känns det som att min senastsociala tid var på gymnasiet... Men sedan dess har vi alla gått åt olika håll och man har inte så mycket gemensamt längre. Hoppas att vi ska ha större möjligheter att bjuda hem folk på ett mer okomplicerat sätt i huset :)

Avslutningsvis gick vi till mormor för kvällsmat, tog en promenad med mamma och nu är klockan snart 22. Hur blev den så mycket? Det har i alla fall varit en bra dag! Trevligt sällskap, motion och frisk luft för oss alla, god mat och nästan inget gnäll på Boll-fronten.

Trött tjej mornar sig hos pappa

Piggare tjej

Bra för hundarna att lära känna fler barn i Lovisas ålder, förr eller senare lär hon ju få egna kompisar med sig hem

Pappa ska läsa "Kalles nya vän"

Att läsa böcker har blivit mer och mer populärt här hemma. Jag tycker det är urmysigt! Just nu är det "Kalles nya vän" som står högst upp på hitlistan, en bok som följde med från mina barnlådor nere i källaren.

Det är så härligt att se hur hon nu kan förmedla sin vilja tydligare (viljestyrkan har i och för sig alltid varit tydligt men nu blir det mer och mer på "vårt språk"). Igår satt Älskling på golvet och läste för Lovisa, Kalle gånger tre typ... När Älskling tyckte att de var klara la han ifrån sig boken men lillfröken var av en annan åsikt. Lovisa gick för att hämta boken, satte den i Älskling hand och satte sig sedan själv tillrätta i knät och förväntade sig en fjärde gång med Kalle :)


Friskis och svettis blev en långpromenad

Hela familjen var på väg ner till Kalmarsundsparken där Friskis och Svettis har gratisträning på somrarna men tji fick vi. Det var inställt pga ett lopp med Högby IF. Istället blev det en långpromenad i Lovisas takt t/r Stensö, inte fy skam det heller.

Nu har jag fixat lite med jobbet och funderar på att krypa ner i varmt bad. Lovisa är jättetrött men vägrar sova... Just nu är hon nöjd med att röja runt i diskmaskinen och ingen orkar riktigt ta striden om att gå och lägga sig. Snart kanske...

Mormor och Lovisa på G hem från Kalmarsundsparken

Lovisa fixar bokföringen under tiden som vi fixar varmare kläder

På Stensö, bra att ha ett extra par skor med sig att samla kottar i!

Ett litet fågelbad

I brist på trädgård och vattenlek så fixade vi idag ett litet "fågelbad" ute på balkongen. Mycket uppskattat!

Soft dag på Öland

Inget sommarväder direkt men vi packade ändå in picknick och en Nils i bilen för att åka till Öland :) Det blev Café Ismanstorps Borg i Mittlandsskogen. Enkelt, mysigt och lite svåråtkomligt. Att de endast var promenadstig dit var i och för sig en del av charmen. Om vädret varit bättre och  Lovisa inte sovit i vagnen så hade det säkert varit trevligt att vandra lite längre. I sommar kommer Öland nog att bjuda på trevliga små minisemestrar :)
Några minuters sol fick vi njuta av :)
Så här mycket ville Lovisa vara med på bild

Finfint med barnvagn inne på Ölands Örtagård

Snart blommar det på balkongen

Vi kan ju hoppas i alla fall. Fröer med basilika och ruccola är satt i jorden och senare idag ska tomater och gurkor flyttas till större krukor. Jag har till och med kommit ihåg att vattna idag!

Vårt bord fick flytta ner i källaren för att lämna med plats åt Lovisa-lek och krukor, jag tror det blir riktigt bra! Det finns fortfarande sittplatser till fyra så att man kan gå ut med lite plockmat eller o'boy. Härligt det ska bli!

Min lilla assistent:
Någon som inte känner av att sommarvärmen för tillfället inte exeisterar...

Efter lite påklädning :)

Vild bebis

Vi har inte barnsäkrat så mycket här hemma, några eluttag som är pluggade och klämskydd på toalettdörren som gärna flyger åt alla möjliga håll. Känns onödigt att lita på en massa tillbehör istället för att prata med varandra. Sen har vi inte så mycket saker som är vare sig farliga eller ömtåliga. Vi kör nog också på "learning by doing", man kan inte linda in henne i bomull hela livet.

Men nu har vi att göra eftersom ungen lärt sig klättra :p Upp går bra, ner går ibland med huvudet före... Hon klättrar gärna från det ena till det andra också vilket gör att det kan bli lite höjd på stojigheterna. Hon verkar i alla fall nöjd, trots att hon dimper i backen lite för fort ibland.


En helt okej dag i en tuff vecka

Både jag och Älskling är verkligen skittrötta... Lovisa har piggnat till och febern är borta, men vi har inte riktigt hunnit ikapp henne. Idag blev det i alla fall en tur på Vässlö så att hundarna fick springa av sig och vi alla fick lite frisk luft. Kul att se lite nya platser, Vässlö verkade vara en populär träningsslinga. Lite väl populär för vår smak (hej och hå eremiter, men det är skönt med hundarna), vi antar att det var lite extra mycket nu när Iron Man närmar sig.

Hundarna fick i alla fall motion, Lovisa hälsade på hästar (uppskattat den här gången, yay!) och somnade ganska snart i vagnen.


Just nu?

Vi är på Plantagen i hopp om att få en mysigare balkong. Jag har inget engagemang att sköta annat än det som är ätbart så vi satsar på tomat, gurka, basilika och ruccola. Om det inte vore för att plånboken glömdes hemma och vi betalade med vad som hittades i bilen så hade vi tagit hem rädisa. Kanske får bli fler besök på Plantagen. Som vanligt är det nog bra om min entusiasm får sättas på prov lite innan vi shoppar för mycket :p

Det känns i alla fall Lollan-vänligt med en grönskande balkong (eller ja, två krukor och två balkonglådor...). Hon gillar balkongen, hon gillar blommor, hon gillar vatten och hon gillar att pilla. Kan ju inte bli bättre :)


RSS 2.0