Söndagen i Stockholm (Eva Bodfäldt)

På söndagen fick vi en rejäl sovmorgon (nu när vi konstaterat att kursstället låg ganska nära farmor) och packade ut oss i bilen. Den här gången hittade vi och kom i tid ;)

Vidareutveckling av belöningssystemet och skvallerträning stod på schemat, fortsatt intressant. En hel del praktiskt arbete vilket jag ofta tycker är lite frustrerande. Jag har inte alls samma behov av att få pröva hands on som många verkar ha, jag tycker bara att det blir seg upprepning och tar onödigt lång tid. Självklart väcks det ibland intressanta frågeställningar under tiden men jag är ändå lite anti. Känns ändå som att jag fick med mig en hel del från helgen och ska börja fila på en relationskurs. Tror att det blir ett bra komplement till valpkurs och vardagslydnad.

Lovisa och Älskling jazzade runt på hunddagiset den här dagen också och vi fick en sovande bebis med oss hem. Hundarna däckade också i bilen och var väldigt nöjda med att få komma hem till egen säng :)

Full fart på Kelly
Efter en stund var lek riktigt roligt
Godis eller lek? Svårt val.
Smaskig mjukost
Vacker rhodesian
Platt fall
Kom igen då matte ;)
Lovisa lekte kurragömma i hundburen :p
Fart och fläkt :)
Inte bara människorna som var helt slut efter dagen

Lördagen i Stockholm (Eva Bodfäldt)

På lördagen var det dags för första föreläsningsdagen inne i Stockholm med Eva Bodfäldt.

Vi vaknade hemma hos farmor som är så snäll och ställer upp med både kost och logi (och sällskap!) när hela gänget kommer upp :) Lovisa som hade haft fullt upp på fredagen hade inte ammat så mycket och tog igen det på natten = inte så mycket sömn, men vi var ändå ganska pigga när vi gav oss iväg. Tur var väl det efter som jag på ren rutin styrde oss till Hundens Hus lokaler på Kungsholmen. Väl där var det låst och efter en dubbelkoll på inbjudan (tack och lov för mail i mobilen) så insåg jag att just den här helgen var förlagd till lokalerna i Årstaberg... Wiii... En snabbkoll på kartan och SL som visade att en promenad dit skulle ta ca tio minuter längre tid än buss/pendel så bestämde vi oss för att gå, drygt fem kilometer. Hundarna fick förvisso lite motion inför en heldag i föreläsningssalen men Stockholm är inte direkt "hopp och lek" för hundar så det blev lite stressigt. Buller, bilar, cyklister, joggare, andra hundar överallt. Både jag och Älskling var då väldigt nöjda med att inte bo i storstaden permanent.

Jag missade inte så mycket på föreläsningen, vi halvsprang, men det var skönt att sätta sig ner när vi väl kom fram. Eva var en bra föreläsare, bjöd på sig själv och kunde hålla intresset uppe. Helgen var vigd åt belöningssystem och det kändes bra att få fördjupa sig i ett ämne på riktigt. Också alltid intressant när man läst en bok, provat på att arbeta lite efter den och sedan får höra författaren utveckla och fördjupa med möjlighet att ställa frågor. Vi pratade en hel del om hur man boostar sina belöningar, ger tillåtelse åt att få belöningen och på så sätt höjer värdet hos sig själv. Det kändes väldigt strukturerat och förberett, något man ofta glömmer när det kommer till just belöingen.

Clara och Eros skötte sig bra även om Clara blir lite frustrerad när hon inte får träna. De är överlag mysiga att ha med sig på kurs. Älskling och Lovisa tog några promenader utomhus och hängde i ett av hunddagisrummen. Fördelen med hundvänliga lokaler är att de oftast även är barnvänliga.

På kvällen blev det middag hemma hos farmor och min faster med barn kom också förbi och sa hej. Vi såg minstingen i kusinskaran för första gången, en liten tjej på sex veckor. Extra kul att se dem eftersom vi inte träffas så ofta. Lovisa höll igång hela kvällen och tyckte att min lite större kusin på tre år var väldigt charmig. Kul att se hur intresserade barn är av andra barn och hur äldre gärna tar hand om yngre. Jag och Älskling börjar också mer och mer inse vilket pass det är med pigg liten unge som kan springa iväg själv... Puh vilken fart hon har!

Lite soffhäng i pausen
Full koncentration
Det här hittade vi utanför föreläsningssalen när det var lunch :p
Utmattad tjej
Clara undrar när det är hennes tur att jobba?
Fina tjejen som fick vara med så fort det var paus :)
Eva Bodfäldt med sin hund
Bus
Och superbus :p
Stora tjejen på väg hem till min farmor efter en heldag inne i stan
Halloj :)
Kollar in skåpen hemma hos farmor

Hemma igen

Nu har vi kommit hem från Stockholm efter en givande och mysig helg. För att komma ikapp på bloggen så börjar jag med fredagen, har bilder så det räcker till inlägg i flera veckor...

Vi kom i alla fall iväg från Kalmar endast 15 minuter efter planerad tid, ganska fantastiskt för att vara oss. Lovisa sov hela vägen upp till Söderköping där vi mellanlandade på Jofotex (sybutik). Måste säga att våra bilfärder har blivit helt underbara jämfört med hur de var första tiden med Lollan. Dels har hon lättare för att somna i bilen nu men hon kan också roa sig mycket längre när hon är vaken, riktigt skönt!

På Jofotex hittade jag nästan allt det jag ville ha. Jag hade önskat mig ljusgrönt konstläder till selarna men det blev istället ljustgrön bävernylon till Clara och Eros, samt svart konstläder för att prova på en sådan sele också. Om symaskinen och jag blir kompisar kan nog Jofotex bli ett välbesökt stopp för min del, väldigt välsorterat.

Väl hemma hos svärfar blev det såklart Frejabus för hela familjen :) Eller ja, Clara och Eros hade fullt sjå med att skydda Lovisa från nykomlingen men vi tog en promenad så alla fick gå av sig lite. Lovisa var ju tvungen att visa sin farfar att hon numera kan gå också! Älskling plockade ihop datorn som vi skulle avlämna och sedan avslutade vi med smaskig thaimat. Jag åt wok med hot chili och ingefära = hot hot och väldigt gott! Saknar ett riktigt bra thaiställe i Kalmar så detta var välkommet.

Inspekterar lampsladden hemma hos farfar
Lovisa och "faster Freja"
Två busungar på väg ut
Härligt att få promenera i det fina vädret
Hela flocken smått :p
Hyfsat organiserat kaos
Farfar och Freja busar
Världens bästa frisbee
Fullt fokus
Och ett rejält hopp
Lovisa undersöker farfars fjärrkontroll

En liten assistent

Isglass till bissingarna

Vi misstänker att tänderna spökar igen för katastroferna har duggat tätt här ikväll. Eftersom hon står rakt upp och ner och plötsligt blir jätteledsen (utan att tröstas av närhet/amning) så känns tänder mest logiskt. Kom på att testa en isbit och det var succé så nu har fryst in små isglassar med vatten för framtida behov :)

Tanken slog mig faktiskt att vi kanske skulle frysa in lite mat på samma sätt och ge direkt? Lovisa är fortfarande ganska anti mat men väldigt förtjust i det som är kallt, vällingen gillade hon ju först när vi servade den kylskåpskall till exempel (även om "gillar" betyder två sutt ungefär). Kanske blir riktigt gott till sommaren?


I Lovisas värld

Det var ett tag sen jag hade tid att skriva om Lovisas påhitt här på bloggen, men det finns några saker som jag vill komma ihåg i framtiden:
  • På vardagarna äter vi frukost hemma hos mormor och varje morgon matar hon fåglarna som samlas utanför hennes köksfönster. Fåglarna har en egen liten bräda utanför fönstret och där väntar en hel flock små gråsparvar, två skator, två kajor och en fiskmås klockan 09.00 :) Man kan lite fint säga att mormor gillar fåglar! Och fåglarna gillar Digestive, kaksmulor, ost med mera... Nu har mormor lyckats väcka Lovisas intresse för fåglarna och lyckan är total (för både mormor och Lovisa). Så varje morgon hjälper Lovisa till med att lägga ut fågelmaten (provsmakar lite också). Sedan sitter vi och tittar ut genom fönstret på skådespelet när alla fåglarna kommer och hämtar sin bit. Lovisa är minst sagt entusiastisk, försöker klättra närmare fåglarna, studsar upp och ner i stolen, pekar och härmar fågelljud. Mormor tycker att Lovisa är såååå klok som förstår det härliga med fåglar ;)
  • Lovisa väljer nu nästan alltid att gå istället för att krypa. Det gick väldigt snabbt från det att hon knäckte koden till att hon blev väldigt stabil. Nu vänder hon, springer och bär med sig saker. Hon har alltid haft en bestämd vilja, "kan själv", och att gå själv verkar inte vara ett undantag. Vem behöver vagn när man har två små ben? För det mesta kan hon ju promenera själv när hon vill det men de gånger vi har bråttom är det en mycket missnöjd unge som bärs/åker vagn.
  • När det spelas musik eller man sjunger så jazzar Lovisa gärna med. Skaka rumpan framför TV-reklamen är en favorit :p
Här kommer även lite bilder från veckan:

Lovisa hälsade på pappas rugbylag när de hade match i söndags
Finaste i världen :)

På väg ut i det varma vårvädret, skönt att slippa tjocka ytterkläder

Lovisa har blivit låååång... Hon når ganska mycket när hon vill :p

Å nu kan hon klättra ur diskmaskinen också, väldigt praktiskt

"Assisterar" med mammas dator...

Hänger lite i leklådan

Läggdags

Nu ska det snart bli riktigt skönt att få krypa till kojs, hoppas på bättre sömn inatt. Imorgon har jag Barn med hund-kursen i en timme på kvällen men annars är det förberedelser inför Stockholm som står på schemat. Lördag och söndag är det föreläsning på Hundens Hus men vi mellanlandar i Linköping på vägen upp för att träffa svärfar/farfar, överlämna en dator som Älskling byggt ihop, låna en symaskin samt köpa en massa tyg på Ohlssons tyger/Jofotex. Lovisa är som vanligt pepp på tillvaron:

Sova middag är fina grejer

Nu har jag precis klivit upp efter en skön och välförtjänt middagslur med Lovisa, hon sover vidare så jag får äta min sena lunch ifred :p

Dagen började i Nybro där Dog Performance hade privatträning, jättetrevlig kund och värsta tänkbara väder kan man väl sammanfatta förmiddagen med. När jag kom hem var jag skönt nöjd men blöt in till underkläderna, mysigt....

Morgontrött som jag är skippade jag frukost till förmån för att få "lulla runt" på morgonen. Bussen hem från Nybro missade jag med typ fyra minuter så då blev det en timmes rundvandring i metropolen innan nästa avgång. Hittade en jättefin barnbutik som "tack och lov" inte hade de gulligaste plaggen i rätt storlek. Men annars fanns favoritmärkena där så jag får nog börja övervaka deras webbutik, www.lillapirat.se. När jag väl hämtade barn och hundar hemma hos mormor var jag minst sagt vrålhungrig! Så där hungrig så att suget har bytts ut mot huvudvärk och äckelkänsla. Men både Lovisa och mamma hade haft det trevligt. De hade också haft äran att få en promenad i ösregnet och hade avslutat med lite fika hemma hos mormor. Lovisa hade som vanligt avböjt mat och somnade som en stock efter lite amning :)

Under tiden som vi varit iväg på äventyr så har vicevärden bytt ut vår brandvarnare, mycket smidigt med huvudnyckel. 37 kvm är alldeles för lite utrymme för två vaktande hundar, en bebis, en vuxen och en vicevärd på stege, utan tvekan. Som jag längtar efter hus! Om vi har lite flyt så kan vi kanske snart få visning av ett hus vi är intresserade av, håller tummarna.

Egentligen var planen att ta en långpromenad och fortsätta mingla lite med Dog Performance. Men eftersom det inte tvunget måste göras idag så avstår jag faktiskt. Jag kunde inte sova en blund inatt och regnet öser fortfarande ner, jag är grymt opepp med andra ord. Älskling lovade att göra västerbottenpaj när han kom hem om jag bara köpte lite smör men jag vette katten... Det låter enkelt men samtidigt tar det ju i alla fall fem minuter bort till söndercentrum... Jag avvaktar ett tag till och snoozar. Hoppas peppheten anfaller snart.

Mer och mer jobb

Nu börjar vi få in vanan här hemma med att jag är borta lite då och då, allt känns väldigt bra faktiskt. Idag kom jag hem till en sovande Lovisa som busat för fullt med sin pappa och imorgon ska Lovisa spendera förmiddagen med sin mormor. Jag njuter för fullt av att kunna jobba lite och Lovisa verkar inte missnöjd. Men jag är ändå glad över att det bara är några timmar och då och då samt att hon alltid är med någon som hon redan är väldigt trygg med.

Nu har vi i alla fall lämnat en liten väska med ombyte, blöjor och mat hemma hos mamma så att vi kan lulla bort dit i pyjamas imorgon. Tidigt på morgonen ska allt helst ske så smärtfritt som möjligt! Och med "tidigt" så räknas allt innan 11.00, go sovmorgon :) Nu sitter jag i och för sig och dubbelkollar tågtiderna, inser att jag har tänkt en timme fel. Jag laddade för att lämna Lovisa vid halv nio, men tåget går ju först 09.54. Yay!

Lovisa sov sött när vardagslydnaden var slut

Å imorgon blir det bus med mormor

Wowiga klickers :)

Nu har vi pimpat färdigt klickerserna (hur sjutton säger man det i plural?!) som kom tidigare idag. Älskling har lekt med loggan och sedan fick vi användning av vårt fotopapper med klisterbaksida. Det var lite nervöst där ett tag, klisterpappret vi hade hemma var egentligen gjort för bläckskrivare och nu har vi köpt en laser. Älskling satt med ett värmeljus för att se hur tåligt det var innan vi vågade testa, tack och lov gick det bra och vi behöver inte köpa en ny skrivare bara för att vi tvunget skulle få pyssla färdigt idag :)

Modellen på klickern är min favorit, lagom högt klick och ett armband så att den alltid finns lättillgänglig. Clara var väldigt entusiastisk här hemma när jag provklickade dem. Klick betyder ju alltid godis och det är viktigt att hålla på reglerna ;)


Nya klickers hemma

Har beställt hem nya klickers som ska prydas med loggan till Dog Performance och spridas vidare. En liten bump i arbetet bara, Lovisa hittade dem först... :p

Morfar fyller år

Igår firade vi pappas födelsedag i Nybro men goda (glutenfria!) bakverk :) Eftersom pappa valde att minska i ålder istället för att öka runt 25 så är han snart jämngammal med Lovisa, ni kan ju räkna ut själva :p Gästerna är kanske inte så sugna på att vara blogginnehåll så här kommer bara bilder på gullungen:
Jag fick till en jättehärlig smygfilm på när Samuel försöker lära Lovisa att flyga hans modellplan, men den kändes lite för privat för bloggen. Den blir i alla fall mysig att titta på i framtiden!

Underbara fredag

Idag arbetar Älskling halvdag och jag har nästan inget arbete inplanerat så här ska det umgås! De senaste dagarna har vi i princip bara sagt hej och hej då till varandra i hallen och annars varit iväg på varsitt håll. Det har varit roliga aktiviteter men nu ska det bli skönt med lite familjetid tillsammans. Typ storhandla ihop... :p

Gårdagens Barn med hund gick toppen, det är alltid enklare när första träffen är avklarad och man vet hur gruppen fungerar. Nu känns kursen sådär mysig och kul som jag föreställde mig när jag planerade. Clara verkar också tycka att det är toppen att vara lillbrorsans kurshund! Dels är han jätteduktig med henne och dels tycker hon nog att det är skönt att slippa bebispasset och få arbeta lite igen. Det riktigt lyser om Clara när hon får lite arbetsuppgifter så det känns bra att kunna ge henne det samtidigt som jag jobbar.

Igår var också Jessica och lilla Max här på besök, de kom förbi på förmiddagen och visade upp sig :) Han är 3,5 vecka gammal, en riktig liten sötnöt! Lovisa var begränsat imponerad men ändå okej med uppmärksamheten han fick, hon tycker nog att han är desto roligare om ett par månader. Jag var i alla fall väldigt imponerad över hur man kan vara så liten och gullig. Och lätt! Han väger ju ingenting jämför med vår "lilla" 10-kilosunge :p

Lilla Max

En sån söt liten rumpnisse :p

Trött och nöjd

Idag åkte jag iväg på jobb strax efter 16.30 och kom hem vid 21.30 efter en lyckad föreläsning i Nybro. Så länge har jag aldrig varit ifrån Lovisa men det kändes förvånandsvärt okej. Vi ammade en hel del innan jag åkte så att hon skulle vara lite "boostad" och enligt Älskling hade det gått bra. Gazpacho verkar gå hem hos fröken så det hade hon fått i sig några skedar, i övrigt petar hon mest men hon hade ändå varit nöjd och glad. Hon var i alla fall vaken när jag kom hem så vi hann gosa lite innan hon somnade :)

När jag tänker mig att en del måste vara ifrån sina ungar betydligt tidigare och betydligt längre så känns det väldigt lyxigt för oss att ha det så här. Jag tycker det är toppen att dela föräldraledigheten 50/50 men jag hade absolut inte velat ta ifrån Lollan fri amning så länge som hon vill/behöver. Jag och Älskling har ju varit hemma båda två väldigt mycket det första året, och sedan har han våra FP-dagar att ta ut i framtiden, men det känns mysigt att ta allt i Lovisas takt. Amningen är svår att dela 50/50 även om det ibland hade varit skönt det också! :p

Hursom gick föreläsningen bra och vi kommer troligen ses på Din Djuraffär fler gånger för föreläsningar. Några kunder bokade in sig på privat träning samt på kantarellkursen i maj, det var såklart extra kul. Men nu ska jag krypa till kojs så att vi är redo för Barn med hund-kursen imorgon. Älskling ska iväg på jippo med jobbet så då ska Lovisa vara hjälpinstruktör den sista kvarten. Det blir nog "spännande" så att säga, tur att lillbrorsan är med som underhållning också :)
Lillskruttan hemma med pappa, tåätning på schemat :)

Idolbild på en sammanbiten föreläsare :p Och den nya jackan in action.

Paus i tänkandet

Jag har varit helt inställd på att den här veckan skulle det vara lite tempo. Det är aktiviteter med Dog Performance fyra kvällar som ska planeras och förberedas, riktigt kul. Men nu sitter jag här, nästan två timmar "för tidig", och är liksom klar...? Lovisa har somnat och vad gör man då? So far kör jag på Vetenskapens värld och en portion Flygande Jacob, lugnt och skönt :)


När Älskling kommer hem från jobbet bär det iväg till Nybro för att besiktiga bilen samt reka lite inför en föreläsning på Din Djuraffär imorgon. Föreläsningen kommer att fokusera på dagislivet för hundar men även ta upp saker som koppelträning, stress och allmän inlärningsspykologi som alla hundägare har nytta av. Detta står på Din Djuraffärs FB-sida:


Föreläsning av Hundpsykolog, från Dog Performance, här hos oss i Djuraffären onsdagen den 18/4 kl 18.30. Intresseanmälan i butiken, OBS!! Begränsat antal platser. 80:-/pers. Fika finns till försäljning. Välkomna


Jag har även bestämt mig för att komma igång med försäljning av träningstillbehör hos Dog Performance, främst genom hemsidan och på plats vid kurser och andra evenemang. Eftersom jag inte har hittat en ergonimskt och schysst sele som känns "helt rätt" bland sortimentet som erbjuds idag så utmanar jag nu mina sykunskaper och arbetar på en prototyp som jag känner mig nöjd med. Tanken är att kunna erbjuda både sele och koppel som är skonsamt för hund och förare, samtidigt som man förhindrar drag. Hoppas kunna uppdatera snart :)

 

Mina fina assistenter, här i selarna som snart är ett minne blott


Promenad i vårvädret

Lollan är på g!

En allt vanligare syn när vi är ute... "Släpp ner mig!! Jag vill gå själv!!" Hon kommer att bli en fröjd som tonåring ;)

Ute och går i sina fina Left/Right-Nike

Lovisa och pappa

Cool kid

Tjabba!

Fortfarande urhäftigt att hon kan gå själv :)

Säg hej till mamma!

Äckelväder

Det är ett riktigt regnoväder ute, äckelpäckigt värre. Lovisa som fick sitta under regnskyddet i vagnen tur/retur till mormor tyckte det var ganska intressant men jag och de fyrfotade trivs bäst inne för tillfället. Tur att vovvarna fortfarande är helt slut efter gårdagens kurs, ingen som längtar efter aktivitetet här hemma.
Vissa har det bra

Bättre att vara hemma och läsa om Lammet Lisa

Barn med hund-kurs

Nu har jag precis kommit hem från en intensiv start på Barn med hund-kursen. Två ekipage med unghundar samt min yngsta bror som lånar Clara av oss.

Såhär i efterhand var det precis lagom antal att hålla koll på :p Inser att det var länge sedan jag var 9-10 år och har fått bekräftat att det är inte alls samma sak som att undervisa vuxna. Mer kaos men samtidigt helt underbara tankar och funderingar.

Clara och Eros som fick följa med är nog ännu tröttare än mig, det tar på krafterna att ta hand om människovalpar! Men eftersom Lovisa bara blir äldre och en dag kommer ha lekkompisar hemma ser jag det som positivt att hundarna väljer sig mer vid barn, det har ju inte riktigt varit vår grej tidigare.

Sommar på Gotland med en hundvänlig liten kusin :)

Morbror på besök

Idag var Lovisas yngsta morbror på besök, han skulle vara med på Barn med hund-kursen och kom in till stan lite tidigare.

Det är verkligen kul att se hur nyfiken Lovisa är och hur glad hon blir när morbror kommer, det riktigt lyser om henne och hon försöker slå på charmen. Dels är ju lillbrorsan mer ett barn än vi "tråkiga gamla vuxna" (japp, det känns som att jag har blivit sååå gammal) men sen är han faktiskt helt underbar med Lovisa! Snäll, mjuk, intresserad och engagerad :) Lovisa har det allt bra med en sådan lekkompis!

Ansvarsfull känns han också så idag fick de lite "egentid" när jag sprang ner med tvätten i tio minuter, det är coolt för en hönsmamma som mig. 


Problem är till för att lösas

Vi har en barngrind in till köket, en KiddyGuard. Vi köpte den främst för hundarnas skull och tur var väl det, hade vi köpt den för att hindra Lovisa hade vi nog blivit besvikna:
Tittut!

Going under...

Å så tillbaka igen :p

Bye bye...

Hon går!

Lillungen går! Helt själv, flera meter! Gissa om hennes föräldrar är allt bra imponerade...! Det känns nästan som det är vi som har "presterat" något även om det inte är så, löjligt stolta :)

Vi har ju haft det på känn i några dagar eftersom hon har tagit några steg då och då, främst med Älskling som inte kan låta bli att testa henne lite. Igår natt vägrade hon att sova, hon var som en ål, och vid 23 gav vi upp och jag tog med henne till köket så att Älskling fick sova. Då tog hon ganska många steg och det kändes lite som att det "lossnade" då. Inte konstigt att man får svårt att sova när det är så stora saker på gång ;) Sen idag var vi på kinarestaurangen i stan och när jag hindrade henne från att gå mot utgången så släppte hon bara handen och gick. Hej då mamma liksom :p Sen dess har hon knatat på, hur coolt som helst!

Svårt att tänka sig att detta är 10 månader sedan

En kväll borta

Idag fortsatte vi påskhelgen med en ny bekantskap och lite vuxenprat, känns lyxigt med både barn- och hundvakt. Vem ska man passa då? Att kunna sitta avslappnat en stund och bara vara närvarande i samtalet känns inte så lätt som förut utan man är inställd på att passa och roa både barn och hundar. Nåja, det var väldigt mysigt att pussa och krama alla när vi kom hem efter tre timmar också :) Särskilt Clara verkade nöjd med att få hem sin Lovisa igen:
Lovisa hade haft en helkväll och följt med sin mormor på kalas. När vi hämtade henne sov hon gott i mormors säng, imponerade eftersom hon knappast är den lättsövda typen :p

Picknick på Stävlö

Igår drabbades vi av riktigt aprilväder och vintern kom tillbaka. Det resulterade i väldigt korta rundor med hundarna för att utföra det nödvändigaste, ingen kul hunddag. Men idag tittade solen fram och då kompenserade vi gårdagen med en picknick på Stävlö. Underbart att man kan hitta ett så ostört läge nära stan, härlig natur och hundarna kan springa fria. Nu när Lovisa kan ta sig fram för egen maskin kan man släppa lös henne också :p
Smarrigt värre!

Såhär äter bara en riktig scout... Sylt slevad med barkbit...

Man kan ju undra vad de letar efter?

Lovisa bjuder Eros på en pinne

Dääää!

"Nu så ska vi ut och gå, mitt lilla barn och jag!"

Åka på pappas axlar

Filosofer

Lampor

Lampor och att tända/släcka har alltid varit poppis. Nu kan Lovisa tända/släcka lamporna själv och pekar gärna på alla lampor hon ser, säger "bampa!" :)
För ett par månader sedan när Lovisa lärde sig att dra i lampsnöret

Nu pekar hon så fint :)

Påskmiddag i Nybro

Ikväll var det påskmiddag i Nybro med pappas släkt, ett riktigt mumsigt påskbord som alltid hemma hos Cicci. Lovisa tycker att det är toppen med alla människor som tittar på henne men jag tror ändå att brorsan och kusinen som är yngst (10-11 år) toppar listan, ju yngre desto häftigare.

Vi åkte hem runt 21 och då hade Lovisa lyckats hålla igång hela kvällen, väl i bilen hann vi knappt lämna kvarteret fören hon sussade gott. Nu ligger den lilla påskkärringen utslagen i sängen :)

Full fart hela tiden... Tur att vi inte har trappor hemma :p

Tjabba tjena hallo :)

Lovisa kollar in morfar

Släkt maybe?

Massa fina påskpresenter :)

Glad påsk önskar vår lilla påskkärring


Samsovning gäller alla

Som vuxen tycker i alla fall jag att det är väldigt mysigt att slippa sova ensam, det tyckte jag även som barn. Så självklart är det fritt fram för alla familjemedlemmar att njuta av sällskapet i dubbelsängen, även de som inte kan uttrycka sin åsikt med ord. Här är två som gärna sover varandra, så nära man kan komma :) Mysigt när alla är tillsammans!

Bilder från påskmiddag


Välkommen påsken

Vi har lyxen att slippa allt vad påskstäding, pynt och matlagning heter i år för att istället glassa runt på andras bjudningar, nice! Ikväll ska vi hem till mamma och imorgon bär det iväg till Nybro där pappa-släkten samlas. Lovisa har fyndat fina påskklänningar på second hand och nu ligger hon utslagen på sängen så hon ska nog vara i form ikväll :)

Det känns skönt med fyra dagars ledighet nu, även om det bara var fyra dagar sedan vi var långlediga sist. Älskling påbörjade en ny anställning den här veckan så med den omställningen är det perfekt att inleda med två korta veckor. Hyrläkarveckorna där vi bestämde oss vecka för vecka om han skulle jobba är byebye och nu är det dags för en mer inrutad tillvaro på sjukhuset. Det känns ändå bra att vi kunnat vara så flexibla och varit hemma tillsammans så mycket under Lovisas första år.

Med tanke på att vi nu bestämt oss för att stanna här i Kalmar så är det nog helt rätt att satsa på en mer stabil tillvaro här, ett socialare liv och lite fritidsaktiviteter. Det ska bli skönt att landa och bygga upp livet istället för att hela tiden vara på väg. Kunna få långvariga kompisrelationer, börja träna lite, veta att Lovisa ska få dagisplats här osv. Hoppas bara att det där drömhuset dyker upp också så är vi helnöjda :)

Lite städning är ändå gjord, här hjälper Lovisa sin pappa att frosta av frysen

Bus med getterna på Skälby

Nu när vi har intressanta böcker om bondgården och dess djur så kändes det mysigt med tur på Skälby i det förvåndsvärt fina påskvädret (hotades med snö...). Skälby är ju alltid en favorit och idag var nog getterna höjdpunkten.

Profilkläder in the making

Jag tyckte att det var dags för Dog Performance att få lite bätte (och lite varmare!) profilkläder att använda på event, på stan, på promenader osv.

Den lila munkjackan köptes på Stadium, det gröna tyget på Human Bridge och tygfärgen fanns hemma (Panduro). På Dillbergs införskaffades kalkerpapper för att kunna föra över typsnittet från datorn till tyget. Hur smidigt som helst!

När man kalkerat den text eller de bilder man vill ha så fyller man i med tygfärg, enligt experterna ska sedan färgen från kalkerpappret försvinna i tvätten men så långt har jag inte kommit än. Det gröna tyget limmade jag fast på munkjackan med tyglim men det ska jag förstärka med nål och tråd när tid finns. På framsidan blir det en grön tass som namnskylt.
Tyg + kalkerpapper + utskkrift att kopiera
Efter kalkeringen
Fyller i med tygfärg
Ryggen nästan klar :)

Funderingar från ett litet ap-barn

Yes!! Jag lyckades klättra upp på dammsugaren helt själv :)

Hm... Hade inte riktigt funderat kring det här hur man tar sig ner?

Mamma!! Tar ner mig nu!!

Vardagslydnaden startad

Ikväll körde vi igång med vardagslydnaden, vilket härligt gäng!

Jag tycker att det är så lyxigt att få arbeta med min hobby och mer än gärna jobba över bara för mysighetsfaktorn. Dels är ju hundarna i sig ett väldigt roligt arbete men jag känner också att jag har haft "turen" att få kunder som jag verkligen klickar med. Anledningen till hartassarna kring turen är för att jag egentligen tror att företaget är ganska bra riktat till de som passar mig personligen. Det verkar som att positiva träningsmetoder lockar till sig positiva människor, underbart att arbeta med!

På ett sätt skulle det kanske vara bra att nå ut till en bredare publik, det hade känts bra att få upp även åsiktsmotståndarnas ögon för att bestraffningsmetoder inte behövs. Samtidigt känner jag att det blir en så härlig harmoni på kurserna när deltagarna har samma grundinställning, och jag som fortfarande varvar arbete med att ha Lovisa hemma på heltid känner att arbetet gärna får fortsätta ha sin mysighetsfaktor ett tag till. Om ett par månader är vi kanske redo att erövra hela världen ;)

Någon övar hundspråk tidigt

Emma uppdaterad!

Det är ju ganska lätt att glassa runt i mjukisbyxor här hemma när man ändå bara träffar familjen om dagarna, ibland känns det som att man har glömt bort hur man gör sig vardagssnygg. När jag väl sminkar mig eller fixar håret lite extra känner jag mig mer utklädd än bekväm :p Men samtidigt så känner jag att gravidkroppen nu är ett minne blott, kläderna sitter snyggt, jag har kört igång företaget och det är dags att engagera sig lite i snyggheten!

Idag fick jag en schysst boost av The Body Shop då jag hade ett presentkort där på lättare ansiktsbehandling och makeuprådgivning. Klart över förväntan! Jag gillar tanken hos The Body Shops men har ibland känt att deras produkter inte riktigt är "jag", de luktar liksom inte Emma :p Men den trevliga personalen svängde ihop ett rejält ansiktsvårdspaket och la sedan en häftig men ändå lagom makeup. Kändes riktigt bra och önskelistan blev ganska lång... Mycket strategiskt att lämna kontokortet hemma ;)

Till det snygga ansiktet var jag ju tvungen att fixa håret så nu är även utväxten puts väck, vårfräscht värre!


Nu och då

Vi beställer vår hundmat från Foderbilen (supersmidigt!) och då leverens matsäcken i en stor kartong vid ytterdörren. Denna kartong fungerar sedan som barnleksak i några dagar innan den hamnar i kartonghimlen. Sist vi beställde var i oktober och vilken skillnad det är på Lovisa:

RSS 2.0