Lördagen i Stockholm (Eva Bodfäldt)

På lördagen var det dags för första föreläsningsdagen inne i Stockholm med Eva Bodfäldt.

Vi vaknade hemma hos farmor som är så snäll och ställer upp med både kost och logi (och sällskap!) när hela gänget kommer upp :) Lovisa som hade haft fullt upp på fredagen hade inte ammat så mycket och tog igen det på natten = inte så mycket sömn, men vi var ändå ganska pigga när vi gav oss iväg. Tur var väl det efter som jag på ren rutin styrde oss till Hundens Hus lokaler på Kungsholmen. Väl där var det låst och efter en dubbelkoll på inbjudan (tack och lov för mail i mobilen) så insåg jag att just den här helgen var förlagd till lokalerna i Årstaberg... Wiii... En snabbkoll på kartan och SL som visade att en promenad dit skulle ta ca tio minuter längre tid än buss/pendel så bestämde vi oss för att gå, drygt fem kilometer. Hundarna fick förvisso lite motion inför en heldag i föreläsningssalen men Stockholm är inte direkt "hopp och lek" för hundar så det blev lite stressigt. Buller, bilar, cyklister, joggare, andra hundar överallt. Både jag och Älskling var då väldigt nöjda med att inte bo i storstaden permanent.

Jag missade inte så mycket på föreläsningen, vi halvsprang, men det var skönt att sätta sig ner när vi väl kom fram. Eva var en bra föreläsare, bjöd på sig själv och kunde hålla intresset uppe. Helgen var vigd åt belöningssystem och det kändes bra att få fördjupa sig i ett ämne på riktigt. Också alltid intressant när man läst en bok, provat på att arbeta lite efter den och sedan får höra författaren utveckla och fördjupa med möjlighet att ställa frågor. Vi pratade en hel del om hur man boostar sina belöningar, ger tillåtelse åt att få belöningen och på så sätt höjer värdet hos sig själv. Det kändes väldigt strukturerat och förberett, något man ofta glömmer när det kommer till just belöingen.

Clara och Eros skötte sig bra även om Clara blir lite frustrerad när hon inte får träna. De är överlag mysiga att ha med sig på kurs. Älskling och Lovisa tog några promenader utomhus och hängde i ett av hunddagisrummen. Fördelen med hundvänliga lokaler är att de oftast även är barnvänliga.

På kvällen blev det middag hemma hos farmor och min faster med barn kom också förbi och sa hej. Vi såg minstingen i kusinskaran för första gången, en liten tjej på sex veckor. Extra kul att se dem eftersom vi inte träffas så ofta. Lovisa höll igång hela kvällen och tyckte att min lite större kusin på tre år var väldigt charmig. Kul att se hur intresserade barn är av andra barn och hur äldre gärna tar hand om yngre. Jag och Älskling börjar också mer och mer inse vilket pass det är med pigg liten unge som kan springa iväg själv... Puh vilken fart hon har!

Lite soffhäng i pausen
Full koncentration
Det här hittade vi utanför föreläsningssalen när det var lunch :p
Utmattad tjej
Clara undrar när det är hennes tur att jobba?
Fina tjejen som fick vara med så fort det var paus :)
Eva Bodfäldt med sin hund
Bus
Och superbus :p
Stora tjejen på väg hem till min farmor efter en heldag inne i stan
Halloj :)
Kollar in skåpen hemma hos farmor

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0