Självständiga unge

Nu när Lovisa kan sitta själv samtidigt som hon kan leka med sina leksaker så insisterar hon mer och mer på att få sitta på golvet. Hon kan sitta nöjd hur länge som helst och plocka med sina grejer (vi är ju såklart i samma rum). Skrattar, jollrar och experimenterar :)

När hon är så glad på golvet är det mycket lättare att röjan undan saker samtidigt som hon är vaken. Hon kan vara med och sortera tvätt t.ex. och verkligen vara delaktig istället för att ligga bredvid. Hon kan också sitta på golvet och pyssla samtidigt som hon tittar på oss när vi lagar mat. Stora (och glada) tjejen!

Detta underlättar nog lite när jag inte är hemma. Istället för att vara en "amma-sova-bära"-bebis har hon nu blivit någon som man kan interagera med, leka lekar med, upptäcka saker med osv. Mycket lättare för Älskling (och andra närstående) att skapa en relation till henne när inte amning är den enda lösningen :) Hon får också ett helt annat samspel med hundarna när hon kan röra sig på golvet. De är ofta framme, nosar och slickar på henne. Hon sträcker sig gärna efter dem och vill klappa. Självklart gäller det att hålla koll så att hon inte drar för hårt eller provocerar genom att "låna" ett ben för många gånger, men än så länge känns det väldigt tryggt med dem alla tre. Jag riktigt njuter när jag ser hur nyfikna och kärleksfulla de är mot varandra!

När jag gick hemifrån ikväll för att arbeta lite så lyssnade Älskling och Lovisa på Barnkammarbokens "Imse vimse spindel". Lovisa tittade med stora ögon på Älsklings handrörelser, urgulligt! På ett sätt känns det bra att gå hemifrån då, man vet att de är nöjda och glada, men samtidigt känns det lite extra jobbigt att gå mitt i en fin stund. Oavsett så var det väldigt mysigt att komma hem till den här glada tjejen (och hennes pappa och "syskon" såklart):


Kommentarer
Postat av: Jessica ♥ Mamma till Alicia ♥

SV: Tack! Den är från IKEA :)

2011-10-24 @ 21:46:57
URL: http://lovelyeverafter.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0