Stall Kumle

Efter en tur på Biltema (folk har fortfarande hybris kring öppnandet, smockfullt!) så for vi ut till Stall Kumle, knappt en mil söder om Kalmar. Det var en gammal Skälbykompis, Anette, som bjöd ut oss för en titt på gården och lite prat om framtida ridlektioner. 
 
Främst är det väl för min del, möjligheten att låna både häst och instruktör när det passar vår kalender är perfekt. Det är alltid nyttigt när någon tittar på ens ridning, ser ens olater och piskar på en lite, även om jag helst kombinerar det med kravlös skogsmulleridning. Jag känner dels att det är kul att utvecklas för utvecklandets skull, men också att det är schysst mot hästen att få en kunnig ryttare som använder vikten rätt, inte drar i munnen osv. Även Älskling följer nog med ut några gånger och en instruktör ger ju på ett sätt ännu mer när man är nybörjare. 
 
Men gulligast av allt var nog Minikusar! Om något år kvalar Lovisa in åldersmässigt för att få vara med på stallkul med gårdens shettisar, urmysigt! De fokuserade mycket på skötsel och säkerhet, och när det kom till ridning hade barnen specialgjorda "sadlar" där de satt mjukt och skönt. 
 
Stall Kumle säljer klippkort på fem (650:-) eller tio (1250:-) gånger och sedan är det fritt fram att använda när det passar. Detta gällde även Minikusar (pris 500/900:- istället) och det är ju perfekt eftersom små barns intresse kan gå lite upp och ner. Enligt Anette var det inte heller helt ovanligt att några barn varvade ridningen med att hälsa på grisarna, getterna och fåren. Eller varför inte gosa med kaniner och marsvin?
 
Med cykel ska det ta ca en halvtimme ut till Kumle så jag och Lovisa kanske drar ut en sväng i veckan, kan bli en lagom tur att prova på den nya cykelvagnen. 
 
Två fina getter, Valle och Inez
Inez i närbild
Minigrisarna Klara-Bella och Moltas
Vacker vy, tänk att få titta ut över det här på morgonen?
Stallhäng :)
Anette med sin Flames
Myyyys!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0