Askö familjeläger

På lördagen runt lunch kom vi äntligen fram till Askö familjeläger, ett läger för familjer intresserade av hemskolning i olika former. Jag har varit så pepp på att få träffa likasinnade och blev knappast besviken :) 
 
Det här året var det väldigt många familjer som kom och jag tror faktiskt att förbudet mot hemskolning som infördes 2011 har fått fler intresserade och engagerade än tidigare. Till lägret kom både vuxna barn som hemskolats i Sverige innan förbudet, barn i skolålder som nu tvingats emigrera och familjer med små barn som funderade över vilka alternativ som finns den dagen skolplikten kommer. Väldigt givande!
 
Jag skulle kunna skriva hur mycket som helst om alla tankar som dök upp under lägret men ska försöka sortera det lite vettigt i ett eget inlägg. Först kommer en massa bilder från Askö med en kortare beskrivning.
 
Det första vi gjorde när vi kom fram var att ta hundarna på en promenad, det behövdes efter bilfärden. 
Lovisa har blivit en riktig hundförare ;) Vill helst gå med Eros (som är den olydiga) men håller hårt i kopplet så det går riktigt bra. 
Fullt ös bar(n)fota på grusvägen!
 Tur att pappan i familjen är tältkunnig!
 På Askö fanns goda vinbär i trädgården (och fullt av hallon och blåbär i skogen :))
 Eftersom både jag och Älskling är väldigt otåliga av oss och inte kan "bara vara" på samma ställe mer än ett par timmar så blev det lite utflykter på dagarna. Bland annat till ett vackert kalkbrott i närheten :)
 Natt på campingplatsen och Lovisa var lycklig över att måååånen syntes! Månen är ett väldigt hett diskussionsämne här hemma ;)
 Vi tittar på måååånen :)
 De deltagare som ville anordnade föreläsningar/workshops/pratstunder/pyssel. Här är det Mattias Ribbing som berättar om hur man kan arbeta med minnestekniker, intressant!
 Glad unge som stortrivdes!
 Barnbus i båten
 Spelning på kvällen
 Spelning på kvällen
 Lovisas absoluta favithak, "hoppmattan"!
 Modigare och modigare för varje sekund :p
 Inte bara Lovisa som tyckte att studsmattan var ett bra hak!
 Ett gäng gör egna pins. 
 Ett gäng gör egna pins. 
Dagsutflykt till stranden.
 Byggklossar på Askö
 Härligt ute i solen :)
 Stolt tjej som vågar gunga själv!
 Tittut från ladans övervåning. 

Kommentarer
Postat av: Ramona

Varför har ju inte tjejen på dagis? Bara en fråga ;)

Svar: Främsta anledningen är väl att vi tycker det är mysigt att ha henne hemma :) Men också för att slippa de stora barngrupperna på förskola, låta henne ta separationer på eget initiativ och för att vi känner att vi kan ge henne minst lika mycket aktiviteter/stimulans/socialisering som förskolan.
Att vi sedan inte riktigt behöver förskola för att kunna arbeta/studera underlättar ju såklart. Nu kan maken arbeta, jag studera heltid och dottern är ändå hemma. Om både jag och maken varit tvungna att gå till ett "vanligt" arbete för att kunna betala våra räkningar så hade vi kanske försökt hitta ett förskolealternativ som kändes okej. Men ändå försökt pussla för sen start och korta dagar. Nu flyter det på komplikationsfritt och då trivs vi bra med att vara hemma :)
Emma

2013-08-09 @ 20:40:07

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0