Packar ihop oss inför Stockholm

Snart är det dags för mig och Lovisa att ta tåget upp till Stockholm för att gå utbildningen till Specialiserad Hundpsykolog. Eller rättare sagt om fyra timmar, men med en liten Lovisa får man alltid räkna med avbrott i packning, fix av matlådor och andra förberedelser. Det känns med andra ord som ganska snart!

Även om tiden där uppe är knapp så ska det bli kul att få lite kvällssamtal med farmor. Vi bokade tågbiljetterna så snävt som möjligt för att underlätta med hundpassning och sådant här hemma, samt minimera tiden borta från Älskling. Men några minuter ska jag nog få med farmor :) 

Detta blir första gången som jag och Lovisa sover utan Älskling och hundarna. Det kommer säkert gå jättebra men känns lite konstigt. Jag är väldigt tacksam över att vi spenderar så mycket tid ihop annars!

Vi tar bara med oss selen upp, dels för att minimera packningen men främst för att jag tror selen blir bästa transportsättet för Lovisa uppe i storstaden. Då får hon ligga nära och behöver inte beröras så mycket av alla människor, tåget, bussar osv. Min förhoppning är att hon sover gott i sin sele under kursen, för även om det är jättemysiga människor där så vill man ju inte "störa" för mycket. Jag tycker det är helt underbart att både kursledare och övriga kursdeltagare ser det som helt naturligt att Lovisa får följa med! Det stärker min tro om att hundmänniskor är liiite mer flexibla än genomsnittsmänniskan :p

Inför resan har vi varit på ett av favvohaken, biblioteket. Många som jag delar barnsyn med i övrigt rekommenderar boken "Somna utan gråt" av Elizabeth Pantley. Tyvärr var den utlånad men hennes uppföljare "Uppfostran utan gråt" fick följa med hem istället. Ska bli intressant att läsa! En annan bok om barnutveckling samt Canis stora lydnadsbok (hundar) togs också med. Det blir bra underhållning på tåget, under förutsättning att Lovisa vill såklart :)

Ingen tvekan om att ungen blir hundvan i alla fall ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0