Amningen

Första tiden på BB så åt Lovisa utmärkt, trots lite för platta bröstvårtor. Självklart gjorde det lite ont men det hör ju till innan de har vant sig.

Väl hemma så ökade Lovisas aptit innan mjölken runnit till ordentligt och hennes frustration var stor! Vi fick en väldigt ledsen bebis den natten och så här i efterhand så lider jag verkligen med de som har t.ex. kolikbarn. Det måste vara fruktansvärt...

När det är första natten hemma och den lilla bara skriker så känns sekunder som timmar. Vi ringde till BB vid 05.00 och de svarade bara amma, amma, amma... Vi skulle inte ge ersättning, inte ge utpumpad mjölk i flaska, inte använda amningsnapp osv. Men vi hade redan en bröstpump hemma och lilltjejen var ju till slut så trött att även om det fanns mjölk i brösten så orkade hon inte suga längre. Vi pumpade, gav i nappflaska och sedan blev det mycket bättre.

När förmiddagen äntligen kom och Babyproffsen öppnade så var vi där och shoppade loss. Vi bestämde oss för att följa magkänslan istället för BB och köpte amningsnapp, en nappflaska vars napp kräver samma sugteknik som bröstet och även en amningskudde. I butiken kändes det lite dyrt men när vi kom hem konstaterade vi snabbt att det var värt varenda krona!!

Lovisa har somnat i amningskudden :)



Idag använder vi fortfarande amningsnappen och Lovisa äter med god aptit. Att sedan kunna pumpa ut bröstmjölk och ge i flaska tycker jag är väldigt skönt. Det gör att Älskling också kan mata henne och "bonda", samt att jag kan ta en paus, åka iväg och jobba några timmar, inte behöver amma utomhus och få mjölkstockning osv. Vi är helnöjda!

Riskerna med amningsnapp ska vara dålig viktuppgång hos bebisen samt ökad risk för mjölkstockning hos mamman. Tack och lov har vi sluppit båda dessa. Lovisa ökade grymt mycket i vikt och brösten känns bra. Jag har i och för sig matat henne vid minsta tecken på hunger, ökat på produktionen genom att pumpa lite extra och även varit förebyggande mot mjölkstockning. Pumpa vid spänning, massage, varma duschar och tröjor har funkat hittills :)



Kommentarer
Postat av: Jennie - Mamma till Malva

sv: Hejsan :)

Tack så mycket, äntligen är hon här efter en lång väntan :)

Grattis till lilla Lovisa, så söt hon är!



Vi har inte tänkt de, eller vi har inte hunnit diskutera det än. Vi tillhör stensöområdet så vi går Gudmundsgård.. Jag har kontakt med alla föräldrar ifrån vår föräldrargrupp så vi ska ses för första gången idag med alla bebisar, så dem lär jag träffa då och då!



Vart bor ni nu?

2011-07-14 @ 15:36:36
URL: http://jenniezen.blogg.se/
Postat av: Jennie - Mamma till Malva

Angående mjölkstockning så akta dig. Du gör precis allt man ska göra när man fått mjölkstockning så det är bara att fortsätta med det du gör. Jag fick det och fy helskotta vad ont det gjorde, speciellt när man var tvunge att amma på det onda. Nästan värre än själva förlossningen!!

2011-07-14 @ 15:39:16
URL: http://jenniezen.blogg.se/
Postat av: zasata - en emetofob

Jag har haft både kolik barn och amningsnapp. Amningsnapp är guld!!

2011-07-14 @ 21:49:36
URL: http://zasata.blogspot.com
Postat av: Jane l COCONUT

Det lät ju jättebra! Man ska lyssna på magkänslan oftare än andra :) Hur använder man en aminingskudde?

2011-07-15 @ 22:40:08
URL: http://coconutwonder.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0