Dog Performance är igång!

Nu när vi är tillbaka i Sverige så är Dog Performance också igång med sin verksamhet!

Kurser, problemhundsutredningar, hundmassage och promenader tillsammans är lite av vad som erbjuds.

Det nyaste projektet är godistillverkning som jag tycker att riktigt spännande. Många timmar har lagts på att studera hundars näringslära i jakten på det "perfekta hundfodret" och i framtiden hoppas jag kunna erbjuda detta i webbutiken. Fram tills dess säljer vi hemlagat och nyttigt hundgodis till de fyrbenta :) Gissa om hundarna här hemma uppskattar vår nya arbetsuppgift!

Tack vare världens bästa sambo finns nu Dog Performance hemsida ute, besök den gärna: http://go.to/dogperformance


Äntligen hemma i Kalmar!

Ursäkta det långa avbrottet från bloggen men nu har vi äntligen flyttat hem till Kalmar och det har tagit lite tid innan allt fallit på plats.

Tiden går fort och vi är redan inne i vecka 32 så här kommer lite info och bilder:

KROPPEN: Man kan lätt bli andfådd när man gör något ansträngande trots att lungkapaciteten har ökat. Att man blir andfådd är helt normalt, barnet får lika mycket syre oavsett hur flåsig man känner sig. I slutet av graviditeten kan trycket på pulsådern bli för stort om man ligger på rygg, vilket kan göra att både du och barnet mår illa. Barnmorskan brukar därför rekommendera att man ligger på sidan när man ska sova. Det brukar även vara den ställning som känns bäst, det kan vara skönt att ha en kudde som stöder upp den tunga magen lite.
I vissa landsting görs ett extra ultraljud i vecka 32 för att kontrollera att barnet växer som det ska.

BARNET: Vid den här tidpunkten väger barnet cirka 1500 gram och är ungefär 40 centimeter långt. Nu har barnet något bättre kontroll över sin kroppstemperatur. Lungorna är färdiga och barnet ligger nu och tränar dem genom att andas ner fostervatten i dem, ofta med hicka som följd. Tånaglarna växer allt mer. Barnets sparkar blir nu mer som kraftiga knuffar och man kan lätt särskilja olika kroppsdelar från varandra. Ibland kan man kanske känna något spetsigt som rör sig hastigt tvärs över hela magen, det kan vara ett knä eller en fot. Genom att barnet hickar kan man också få en uppfattning åt vilket håll barnet är vinklat, hickningarna känns som mest från barnets rygg.

EGNA ANTECKNINGAR: Lois växer så det knakar (känns det som i alla fall) och jag har blivit allt tjockare. Enligt barnmorskan är det inte många kilon som jag har gått upp men jag känner mig ändå ganska otymplig, har svårt att knyta skosnören och allt fler kläder får åka ner i källaren. Vad gjorde man utan mamma-byxor?! I början av graviditeten sa jag "aldrig att klär på mig såna där fula...". Nu har jag vänt helt och hållet, "aldrig att jag slutar med mamma-byxor!". Jag säger bara "KINABUFFÉ"!
Men det har hänt så mycket sedan bloggen uppdaterades sist att det nog får bli många egna inlägg istället...


RSS 2.0