Redo för cykelturer i vårvädret

Nu är Lovisa redo att erövra världen på cykel :)

Vi har idag inhandlat en barnstol till cykeln och en hjälm, allt till det fantastiska priset två hundra kronor. Först blev jag lite tveksam till om det billiga priset betydde att de typ krockat med cykeln flera gånger om och att allt nu föll i bitar... Men efter att ha läst deras övriga annonser på blocket, klämt och kännt på varorna och testat på cykeln känns det mer som att de bara ville få det sålt väldigt fort. Inte mig emot!

Jag tycker att det ska bli jätteskönt att kunna förflytta mig med Lovisa lite fortare, kunna cykla ut till stallet på tjugo minuter t.ex. utan bil. Eftersom vi har en cykelvagn också där hundarna kan sitta så kan hela familjen ge sig ut på tur oavsett trafik. Så härligt det ska bli i vår och sommar!


Fantastiskt skön kväll!

Idag stod storstädning på schemat här hemma och som vanligt så påbörjade vi entusiastiskt men slutförde inte riktigt. Just nu är köket lite renare än vanligt men alla köksmöbler står inklämda i vardagsrummet för att ge plats åt städningen... Ett halvbra dagverke känner jag men vi vet i alla fall vad som står på schemat imorgon också, och i övermorgon, kanske även på fredag?

Hur som helst kände jag att det är tanken som räknas lite och jag var väl värd den där massagetiden på Nestors idag efter att Älskling slutat jobba. 75 minuters avkoppling, lugn musik, varma oljor och skön massage över hela kroppen, underbart! Men bäst av allt var nog att inget kunde störa, absolut inget! Ingen mobil som ringde, inga hundar som skällde, ingen liten gullunge som ville ha uppmärksamhet, inget! I 75 minuter var det verkligen fantastiskt skönt :)

Även om jag har haft hund väldigt länge så inser man nu hur mycket frihet och egen tid man hade innan man fick barn. Ville man ta en promenad helt själv så bara gjorde man det, utan en tanke. Ville jag gå på stan, lägga mig i badet med en god bok eller sova till 14.00 så gjorde jag det också. Självklart kan jag ta en promenad eller så nu också men jag måste hitta en tid som passar, förbereda, meddela. Inte bara gå utanför dörren. Nu skulle jag ju inte byta bort det här livet för allt i världen utan jag vill mer få fram hur mycket man verkligen uppskattar de där 75 minuterna av lugn och ensamhet. Fantastiskt skönt! Och sedan minst lika skönt att komma hem och mysa med familjen igen :)

Ikväll blev det dock inte så mycket Lovisa-bus för min del då hon spenderade kvällen hos sin mormor. Hundarna behövde också få lite egentid så jag och Älskling tog dem runt Stensö under tiden som Lovisa hade barnvakt. Väldigt skönt att ha någon som hon känner så väl och som bor så nära, hon träffar ju sin mormor nästan varje dag. Hundarna uppskattade helt klart att få springa av sig och få mer fokus från oss, jag och Älskling uppskattade att prata lite ostört, Lovisa och hennes mormor verkade ha haft en helkväll med vinkning, tacktack-lekar och en stor portion gröt. Alla nöjda med andra ord!

Lugn och ro

Tyckte att Lovisa var ovanligt nöjd och tålmodig på golvet, trots att jag engagerade mig i datorn. Nu har vi svaret på varför. Allt vatten som tidigare fanns i hundarnas vattenskål finns nu utspritt på golvet, mattan och Lovisa själv. För bra för att vara sant alltså. Men vi skulle ju ändå inviga den nya golvmoppen idag!

Leos lekland

Idag fick vi sällskap av Jennie och Malva på Leos lekland vid Maxi. Det var riktigt skoj! Barn under ett år går in gratis (även vuxna) och vi trodde nog att det inte skulle finnas så mycket för de små att roa sig med. Men det fanns en lekhörna med bollar, stora och mjuka legobitar, kuddar osv. som fungerade riktigt bra. Sen är det ju alltid kul att hälsa på jämnåriga!

Barn 1-2 år går in för 70:-, barn över 2 år går in för 120:- vilket jag tyckte var ganska dyrt. Jag förstår att de måste ta det priset (stället är ju enormt!) men personligen kan jag nog komma på en hel del gratisaktiviteter som är minst lika bra! Nu när det är gratis kommer vi nog ändå gå dit fler gånger, Lovisa tyckte det var störtkul :) Stor fördel att de har öppet på kvällar och lördagar så att även Älskling kan följa med när han jobbar.


Kaos pågår

Nu har jag gett mig sjutton på att alla viktiga papper ska bli sorterade! Lovisa agerar än så länge assistent men jag kan väl ärligt säga att det som kommer underlätta mest är sovpausen hon brukar ta vid 11-tiden. Då ska här ordnas!

Hela familjen i badkaret

Att ta ett bad här hemma innebär nästan alltid att man får sällskap, oftast av två. Av renlighetsskäl känns det inte som att Lovisa behöver bada så ofta, känns tvärtom som att småbarnsföräldrar ibland har en renhetshysteri som nog inte är hälsosam. Men jag som alltid fryser älskar att ta ett varmt bad och eftersom Lovisa verkar älska det minst lika mycket är det svårt att inte ta med henne. Oftast så slutar det med att vi badar alla tre här hemma :)

Nu börjar hon uppskatta badleksaker lite mer. Hon har länge gillat att pyssla med badankorna men nu tog vi med hennes stapelmuggar också och det var toppen. Hälla vatten, placera de små bägarna i de stora bägarna (utvecklingssteg!?) och använda dem som dricksglas var dagens aktiviteter.

Pappabus!

Ankorna TinTin och Doktor Yngve von Duck

Kolla in minen :)

Födelsedagskalas på Revan

Idag firade vi min mosters födelsedag med en middag på Revsudden. Alltid god mat och mycket kackel när storfamiljen träffas :) Eller ja, så stor familj är vi inte men alla delar av den var på plats. En del undrar om vi är osams när vi ska äta middag ihop men vi är nog mest åsiktsfulla och högljudda :p

Huset på Revsudden byggdes till sommarstuga av min morfars föräldrar, ärvdes sedan av mormor och morfar, vidare till mamma och moster och slutligen gick huset till moster som nu har fixat det som året runt-bostad och fortfarande renoverar en del. Kul när det får finnas kvar i släkten och Revsudden känns helt klart speciellt för mig. Många sommarminnen :) Tyvärr byggs det en hel del på Revsudden så det är svårt att vara lika mycket nakenfis som jag kunde vara när jag var liten, men när Lovisa blir äldre ska vi helt klart våldgästa moster, bada vid Sjömans, hälsa på Gumman och Gubben (två stenar för den oinvigde) och leka i skogen. Förr i tiden fanns det även en kiosk i hamnen där man kunde köpa banasplit (godiset) och glass, mysigt!
Choklad och presentkort till moster :)

Lovisa laddar för kalaset

Vackert vid kusten när isen smälter

Härligt när man kan gå lös

Finingarna

Lovisa hälsar på minsta storkusinen Linus

Se och lär

Lycka!

Finaste "brodern"

Bebisgos

Hemfärd

Våroutfit

I julklapp fick Lovisa en vårjacka av min mormor, storlek 86 så att hon kan växa i den och förhoppningsvis använda hela sommaren. Idag hittade jag en urgullig hatt på Human Bridge för 10 kronor och vårens outfit är komplett :)

Tänk vad tråkigt det skulle vara om man inte kunde fynda en massa roligheter på second hand! Billigt, mer unikt än kedjorna och miljövänlligt, hur bra som helst. 

Lagom för stort för att användas i april/maj :)

Lovisa städar

Vi har nog en ganska avslappnad attityd här hemma angående vad Lovisa får och inte får göra. Så länge det inte finns risk för allvarliga skador så får hon experimentera. "Lite skit rensar magen och vi kan ju städa efter henne" ungefär. Det enda som är off limits är hundarna, dem får hon inte experimentera med utan vår inblandning. Men där handlar det om levande varelser som man måste lära sig att respektera, inte materiella ting eller oreda. Idag har hon som projekt att plocka besticken ur diskmaskinen och sedan fylla den med mitt smink som hon transporterat från badrummet, why not? Jag tror att det är nyttigt för henne att få prova på, vad som fungerar kommer hon att lära sig tids nog.

Vår i Kalmar

Både igår och idag har varit riktigt härliga vårdagar här i Kalmar, plusgrader och solsken. Personligen är jag helt färdig med vintern och detta är välkommet. Att slippa fixa med overall och smutsiga vagnhjul/tassar varje promenad är ju inte helt fel, även om snön är vacker. Morgondagen utlovar solsken och 10+ så då kan vi passa på att sola Älskling lite också!

Den här våren och sommaren känns det som att vi kommer kunna njuta av till fullo! Förra sommaren var ju också härlig, med en nykläckt Lolla, men nu känns vi både piggare och rörligare. Jag ser fram också emot sommarkläder till en icke nyförlöst mage! Bikini, kjolar, linnen... Till sommaren kommer nog Lovisa kunna springa omkring på både gräs och sand och tillsammans kan vi åka på diverse utflykter. När jag gick igenom våra gamla bilder så förundras jag över hur mycket jag och Älskling har upplevt tillsammans, trots att vi träffades första gången för två och ett halvt år sedan. Vi sitter ju inte direkt still så länge utan det brukar bli fullspäckat schema med road trips / flyg hit och dit :)

Tyska bruket i maj förra året, det här längtar jag till!

Snart kan vi börja cykla, då får Lovisa en egen stol och hundarna åker i vagnen.

Första varma dagen förra året, då packade vi ihop filt och fika för att slappa i Slottsparken. Checka in världens tjockaste preggo i vårsolen :p

Barnbyrå klar

Nu är Lovisas lilla byrå färdigfixad. Den har stått i källaren ett tag och var från början en present till mig från mormor när jag 6-7 år gammal. Då var den i furu och rymde diverse småsaker. Nu kände jag att furu inte riktigt passade in hemma hos oss, samt att det är så kul att pyssla, så den har blivit omgjord. Den är grundad i vitt och sedan fick knopparna och fötterna samma rosa färg som vi har använt till spegel och leksakslåda. Först tänkte jag klä in insidan av lådorna med endast rosa och vitprickigt omslagspapper men eftersom tålamod inte är min grej så hade jag svårt att få till det snyggt med hela bitar. Otålig och petig går inte riktigt ihop sig ibland... Nu blev det istället småbitar och mycket tapetlim, inspirerad av arbetet med papier maché på Måsen, och det blev jag nöjd med :)Något jag verkligen längtar efter när vi bor större är mer yta åt pyssel, tänk vad härligt med ett helt hobbyrum! Dels roligt att kunna genomföra diverse projekt som tar plats, smutsar ner och kladdar, men också väldigt skönt att kunna stänga dörren till det stökiga när man känner för en paus. Här hemma i den lilla ettan är det lite trångt och jobbigt när man trillar över sina halvfärdiga projekt...

När jag var liten så köpte mamma mig ett gammalt dockhus från 70-talet (tror jag, måste dubbelkolla) på annons i tidingen. Tanken var att hon skulle göra det i ordning till mig men hon kom väl ungefär halvvägs, den mesta färgen är borttagen men inte mer än så. Jag har länge sagt att jag ska göra färdigt det där dockhuset och nu har jag ju ännu större anledning när Lovisa kan leka med så småningom. Hade vi bott större hade jag nog kunnat utveckla lite dockhustokigheter... Typ samla á la crazy tant :)

För knappt två år sedan var jag och Älskling på ridläger i närheten av Omberg och på vägen hem hittade vi ett stort hus med loppis. Ett sånt där hus med mysig stämning. De hade bland annat det här dockhuset som gärna hade fått följa med hem om vi bara hade varit lite mer crazy:


Kvällsmys

Vissa kvällar känner man att både kropp och själ verkligen får återhämta sig från vardagen och bebislivet, ikväll verkar bli en sådan kväll. Lovisa har somnat gott i sängen, Älskling har precis kommit hem från sin rugbyträning och jag har tappat upp ett bad åt oss. Nu saknas bara tända ljus, lite Sophie Zelmani och djupa andetag :) Välbehövligt och härligt!

Bissingar

Det känns alltid skönt när man får bekräftat att en jobbig period har en orsak, som t.ex. när en veckas gnäll, feber och dålig mage resulterar i två små tänder i underkäken. Riktigt skönt faktiskt :) Nu hoppas vi bara att de där små tändernas uppkomst ger oss en ny period av bra sömn och en glad unge!

Konstigt hur två små tänder kan få en att känna sig mäkta stolt och imponerad? Inte precis som att vi har åstadkommit något men det känns ändå som att vi tillsammans har nått en ny nivå, tagit oss igenom tandsprickning utan större men, överlevt. Yay för oss liksom! Och lite en lättnad över att tänderna kom någon gång i närheten av normalintervallet, man blir allt lite uppmärksam när något avviker från standardmodellen :p 


Lovisa och storkusinen Linus

Sju månader skiljer dem åt, Lovisa är 8,5 månad och Linus är 1,5 månad. Helt otroligt vad mycket som händer på den korta tiden!

Sammanfattning

Lollans humör har kanske inte varit det bästa idag...

Men vi har fått en del gjort :)

Och ikväll var det avslutning på en vardagslydnadskurs som gick grymt bra!

Nu ska jag lägga mig lika tidigt som dessa två så att man är utvilad inför en pysseldag imorgon :)

Sjukstuga

Två krångliga nätter kan ha fått sin förklaring i drygt 39 grader hos Lollan. Plus krånglig mage. Plus hudirritation efter suppen. Stackars Boll... Jag funderade först på någon tillväxtperiod men feber kan ju också förklara maratonsamningar nattetid. Så nu hoppas vi på mer sömn inatt så att vi kan återkomma utvilade imorgon :)

Lovisa och Lisa

Julen -93 så fick jag en docka som sedan följde mig i många år (nu snackar vi alltså seperationsångest upp till mellanstadieåldern) och hon har sedan spenderat några år i vår källare. Lisa är storleksmässigt som Lovisa ungefär, ganska verklighetstrogen och har minst lika många tillbehör som Lovisa har :p Eftersom Lovisa var väldigt nyfiken på dockan som Bonnie i ettårsgruppen hade så fick Lisa häromdagen äran att flytta upp i lägenheten. Det var inte riktigt den kärleken som jag och Lisa delade en gång i tiden men det kanske växer fram :)

Öppet hus på Tassoteket

Den 9 mars klockan 10.00-17.00 så är det öppet hus på Tassoteket vid Funkabotorget och då kommer vi (Dog Performance och Lovisa :p) att finnas på plats. Tassotekets ägare kommer självklart också vara där, samt en hundfotograf och en representant från hundfodermärket Appertitt. Skriv in det i era kalendrar!

Finpromenad på egna ben :)

Egna skor :)

Bäst att hålla handen ibland

Här bor Lollan

Några meter bort bor supermormor

Tummen upp för det!

Värst vad stressigt det blev då

Hade laddat för en lugn dag med hemmafix, en långpromenad till Tassoteket och sedan komma hem och mysa med Älskling. Men nej, två saker hade jag missat... För det första var Claras tid på Tassoteket redan vid 13.00 vilket innebär en bra mycket stressigare morgon eftersom vi har tvättid till 14.00 också. Det innebär också att Älskling inte kan plocka upp henne på vägen hem utan det blir en timmes promenad dit, en timmes väntan där och sedan en timmes promenad hem, yay! Under frukosten blev jag också påmind om att mormor ikväll har födelsedagskalas vilket dels innebär att det är där vi ska spendera kvällen men också att jag kommer få lägga x antal timmar på att förbereda hos henne. Så mycket för föräldraledigt lullilullmys... Positivt är i alla fall att vi nu har tvättat, diskat och plockat i ordning innan klockan 12.00, ovanligt :)

Tacksam publik

Julen då jag var sju år så önskade jag mig en CD-spelare med dansbandsmusik. Mamma trodde nog att det skulle vara en övergående period så jag fick både en stor bergsprängare och en dubbel-CD med Sven-Ingvars. Ingen hade nog inte räknat med att den skulle spelas på högsta volym i flera år framöver... Jag kan alla låtar utantill och blir fortfarande på ett särskilt bra humör när jag hör dem.

Någon gång i tonåren insåg jag att detta inte var socialt accepterat men musiken håller sig kvar på både min mobil och Spotifylistor. Och nu har jag hittat min publik! Sven-Ingvars spelas här, jag sjunger högt och jazzar runt i köket till Lovisas stora lycka :) Både skratt och applåder tolkar jag som att vi kommer få en dansbandsunge, wiii! Enligt starka källor (geniet i Criminal Minds kan ju inte ha fel!) så skapar sig barn en egen musiksmak först vid 14 års ålder så jag borde ha många år av buggande här hemma :p

Morgonpromenad i Slottsparken


Alla hjärtans dag med hela familjen

Igår firade vi alla hjärtans dag på Hanssons Krog vid Västerport, hela familjen. Menyn och stämningen var över förväntan, första gången vi var där men har hört varierande kritik frånandra. För min del blev det chevré, rödbetor och valnötter till förrätt och fläskfilé med potatisgratäng och getost till huvudrätt. Älskling valde vitlöksbröd till förrätt och sedan en vegetarisk lasagne. Vi blev nöjda och rullade hem mätta, som det ska vara :)

Jag förstår poängen med barnvakt och att det ibland är skönt att få prata på tu man hand, precis som att jag ibland vill umgås själv med min mamma eller med Lovisa. Men jag är oerhört glad över att vi inte bangar ett restaurangbesök bara för att vi har en 8-månaders med oss! Det har varit en sån där uppfostringstanke som fanns långt innan Lovisa kom, "mina barn ska vara vana vid vuxna sammanhang, det ska inte krävas barnvakt så fort man ska till möblerade rum". Och då får man ju leva efter det :) Så här i efterhand kan vi säga att det vara en fröjd att ha Lovisa med, hon fick stå lite vid våra fötter innan maten kom och sedan satt hon i sin stol och käkade vitlöksbröd. Visst blir det underhållning på ett annat sätt än om vi hade varit ensamma men inte besvärligt och övriga gäster kan inte ha störts av att vi hade barn. För det känns också viktigt, att vår vilja att lära Lovisa uppföra sig på t.ex. restaurang ska inte gå ut över andra som vill ha en trevlig stund där, hade det blivit stökigt så hade vi fått gå ut en sväng med henne. Men nu gick det toppen! :)

Mysig träff med bokgruppen

Idag har vi varit i Funkabo och busat med ettåringarna i bokcirkeln, hur mysigt som helst! Kul att se hur bra Lovisa hänger med i deras lekar, trots fyra månader i åldersskillnad. Några månader hit eller dit kan ju göra lite skillnad i den här åldern.

Jag fascineras över hur självständig hon är ibland och att hon kan krypa iväg med de andra barnen och leka länge, konstig känsla av att vår lilla bebis utvecklar en person även utan vår inblandning. På hemvägen förväntade jag mig en sovande bebis som skulle få några timmars sömn innan vi ska ut på restaurang och fira alla hjärans dag, men icke sa nicke... Hon jazzar runt för fullt här hemma också så det får kanske bli en promenad i selen när Älskling kommer hem, som uppladdning för en nöjd restaurangbebis!

Begagnat, ärvt och hemmafix

Det måste inte vara dyrt med småbarn som växer hela tiden, idag kör vi en kombination av begagnat, ärvt och hemmafix. Byxorna kommer från Human Bridge och kostade 29:-, koftan stickade min farmor (antingen till mig när jag var liten eller till min yngsta faster, hon kom inte ihåg vilket) och den har jag bara bytt knapparna på eftersom de började gå sönder. Knapparna kostade 7:- på Metra :)

Initiativrik bebis

Det finns fördelar och nackdelar med att ha en påhittig, aktiv och modig tjej. När ungen klättrar in i diskmaskinen har jag svårt att bestämma mig för vilket som väger över.

Det börjar ordna upp sig

I morse vaknade jag med den där känslan att "Gah! Jag vill sjukskriva mig! Bara dra täcket över huvudet och tycka synd om mig själv! Äta onyttigheter och se på dålig TV.". Vet inte riktigt vad jag skulle sjukskriva mig ifrån, är ju redan hemma liksom... Men en paus från Lovisa och att ställa in den där kursen ikväll var väldigt lockande i morse. Sedan bestämde jag mig för att anledningen till detta dåliga humör är att jag saknar lite aktivitet och egentid utanför vår pyttelilla lägenhet så att ställa kursen ikväll, mina enda jobbtimmar på hela veckan, vore bland det dummaste att göra. Och Lovisa är svår att ta paus ifrån, vi sitter liksom ihop. Så mitt "jag vill bara gå och lägga mig" har sakta men säkert bytts ut mot "ryck upp dig för fan!". Kan inte säga att det gick på en handvändning men det börjar ordna upp sig :)

Vore skönt att planera in lite aktiviteter att se fram emot också så jag googlar för fullt på kurser hos Hundens Hus, Blå Stjärnan och kvällskurser i Kalmar. En kombination av lite hjärngympa och tid hemifrån hade varit skönt, men helst inte mer än ett par timmar eftersom man får en dos av Lovisa-abstinens med jämna mellanrum. Tror att Älskling kan få en ökad Emma-abstinens också eftersom han har lite svårt att amma vår Lolliboll :p

Hundarna har i alla fall fått sitt idag och det hjälpte humöret lite på traven att få komma ut och träna :)


Klappa händerna om du är riktigt glad!

Jodå, idag på Maxi var Lovisa riktigt glad! Och för första gången klappade hon händerna sådär fint och medvetet och med öppna handflator :p Vilket resulterade i att hennes föräldrar blev löjligt imponerade och hela familjen klappade händerna, party!

Var tvungen att visa mormor också på hemvägen och hon kunde ju också klappa händerna, Lovisa är storförtjust över vilka reaktioner hon får! Jag tror att det kommer bli en hel del klappa händerna framöver :p

Räddade av en fotboll

Idag är verkligen en sån där dag då 37 kvm känns som ungefär en hektar för litet... En sån där dag då jag skulle kunna göra en lottning bland husen på hemnet och känna mig nöjd bara det fanns tak, fyra väggar och större utrymme att röra sig på... Helst en trädgård där man kan släppa ut två- och fyrbenta vildjur! Allt annat är oväsentligt.

Idag är jag trött på det där sättet som sömn inte råder bot på, Lovisa vill gärna ha 110% i uppmärksamhet och bärande, hundarna är understimulerade och jag tackar verkligen Älskling som i alla fall förser oss med mat och inte adderar något irritationsmoment. Nu är han iväg på rugby och Lovisa valde att avbryta sin sovpaus i samma sekund som han stängde ytterdörren (screw you egentid liksom!). Känner mig opepp på en långpromenad med en kinkig Lovisa men det är verkligen vad hundarna skulle behöva.

I brist på annat så öppnade vi Lovisas leksakslåda och för att inte Clara skulle känna helt bortglömd idag så kastade vi lite fotboll med henne (på 37 kvm, ni hör ju...). Men vad vi behövde lite bus! Clara var överlycklig, Lovisa skrattade så hon kiknade och jag kunde inte låta bli att smittas av deras glädje = fullträff för allas glada humör! Nu ska vi förhoppningsvis klara av en långpromenad och Maxi-handling också.

Lampor och ljus

Bland det bästa som finns just nu är att tända och släcka lampor. Förut var Lovisa fascinerad av ljus men nu kan hon tända och släcka de flesta lampor själv och det är såklart häftigt värre. Personligen är jag mest imponerad över vår lampa med som man tänder genom att dra i ett snöre, kräver ju en hel del finmotorik, men Lovisa däremot tycker att lampor som man hålla i handen är roligast.

Häromdagen skruvade hon ner en lampa som sitter ovanför vår säng, en sån där som går på batterier och man trycker på själva lampan för att tända och släcka. Succé! Hon har inte riktigt koll på hur hårt man måste trycka för att få resultat så för säkerhets skull tar hon i för kung och fosterland :p Ser väldigt roligt ut!


Ny leklåda

Hittills har vi förvarat Lovisas leksaker i en kartong från Foderbilen, men eftersom leksakslåda verkade bli en permanent lösning var det dags för ett snyggare alternativ. Vår nya möbel är i grund leksakslådan APA från IKEA för 129:- men den har sedan pimpats lite.

  • Trälisterna fick rosa färg (samma som har använts till Lovisas spegel och knopparna på barnbyrån)

  • Bokstäver och hjärtan i trä kommer omålade från Panduro och kostade 71:-

  • Fotoramen kommer från TGR, 20:-

  • Speglarna (sitter även speglar på kortsidorna) kommer också från TGR och kostade 30:- för 4st

  • Spegelramen består av band och tygblommor från Metra (lokal tygbutik) och kostade 21:-

  • Allt är fäst med fästkuddar förutom spegelramen som limmades dit med Karlssons

Lovisa har varit en hjälpreda i hela processen (såklart). Hon har hållit penseln, försökt smaka och målat om delar av vardagsrumsgolvet (tack och lov för vattenlöslig färg). Hon har hittat förvaringsplatser åt bokstäverna under tiden som mamma målade klart listerna. De låg under fåtöljen, i köket, bland gosedjuren och under vagnen. Det sista K:et limmades dit först dagen efter tack vare hennes uppfinnarrikedom :) Hon har även provsmakat tygblommorna och överlag varit ett underhållande sällskap!


Originalet
Slutresultatet

Här står hon nu och speglar sig om dagarna

Nattamat

Kanske beror det på att jag sitter uppe för sent men hjälp vad jag har blivit sugen på nattamat de senaste kvällarna (nätterna...). Funderar på att sluka påsen med ostbågar? Fast det vettiga är ändå att lägga sig till kojs, inte alls lika kul i och för sig, det vettiga brukar inte vara det. 3-4 ostbågar kan väl inte skada? Inte 10 heller för den delen... Jäklar vad ostbågar är gott!
Har i alla fall fint sällskap som väntar i sängen

God morgon!

Bland de lyxigaste med att vara föräldraledig (eller egen företagare för den delen, i alla fall när jag gör schemat :p) är morgonen. Larmet ringer runt 8, jag gosar lite med bebis, sträcker på mig, blundar lite till... Kanske går upp och drar på myskläderna efter en halvtimme. Om Lollan fortfarande sover då så väcker jag henne, ammar lite, byter blöjan i sängen och bäddar ner henne i vagnen med pyssen på innan vi tar med oss hundarna ett kvarter bort till mormor där frukosten står serverad. Det är vardagslyx! Och mormor är inte bara snäll som bjuder på frukost och sällskap varje mormor, hon är världens bästa kompis till Lovisa också. Som gammal förskolelärare är förrådet av sånger och ramsor oändligt... Generationsboende är inte helt fel :) Men avståndet mellan 5B och 2A på den här gatan är ändå ganska lagom :p

På hundcafé med Malva

Efter bokcirkeln idag så mötte vi upp Jennie och Malva, tog en promenad och avslutade på Skälbys hundcafé. Det är kul att se hur nyfikna de är på andra barn och mer och mer umgås utan vuxen inblandning. Lilla Gizmo fick också vara med och "leka" :)

Vackert

Härligt att få ta en långpromenad med hundarna lösa på den här vackra stranden! De njuter verkligen av snön :)

Promenader och umgänge på schemat

Imorgon får vi nog en full dos av både frisk luft och sociala kontakter. Först ska hundarna ut på en långpromenad för att kunna lämnas hos mormor med gott samvete, sedan ska vi promenera bort till Skälby-området för en bokcirkel med andra föräldrar och deras ettåringar och till sist en promenad med Jennie och Malva. Känns som att vi kommer vara klara lagom till att Älskling kommer hem :p

Lovisa har blivit allt nöjdare med att åka i vagnen vilket jag uppskattar. Hon sitter upp i liggvagnen vilket ger henne en ganska stor "lekyta" där hon kan sortera prylar, tugga på mammas vantar, riva sönder saker osv. Favoriten just nu är att kasta allt ur vagnen för att se hur många gånger mamma orkar plocka upp det igen, störtkul enligt vissa! Min rygg uppskattar också om vagnåkandet fungerar eftersom vi kan vara ute flera timmar per dag. Nu använder vi sele om hon ska sövas och vagn om hon är pigg och glad. Hoppas det fungerar bra imorgon när vi ska vara ute så länge.

Lovisa håller koll på hundarnas köttbulleförråd i vagnen

Sist vi lekte med Malva i simhallen

Tuffingar!

8 månader

Har helt glömt att uppdatera bloggen med vår 8-månaderskontroll. Det var den 28/2 men det är ju inte så många dagar sedan. Till att börja med kunde vi konstatera att hon var 70cm lång och vägde ca 8,5kg, exakt på kurvan. Enligt BVC-sköterskan hade hon redan klarat av kriterierna för 10-månaderskontrollen rent utvecklingsmässigt, bortsett från att hon inte kan klappa händerna än, så det var väl kanske bra. Känns lite konstigt att bedöma henne på det sättet, men självklart känns det tryggt om de inte uttrycker oro för hennes utveckling heller. Vi har ett aktivt barn, minst sagt :p 

Sköterskan tyckte också att vi skulle öka hennes intag av "riktig mat" och trappa ner på amningen lite, "särskilt eftersom hon är så aktiv". På den punkten känner jag mig så trygg i att vi gör rätt i alla fall och kommer fortsätta introducera mat i Lovisas egna takt. Självklart känns det då ännu bättre att hon går upp i vikt och utvecklas så bra, men överlag tror jag att amningen ger fullgod näring och att matintroduktion som inte är påtvingad ger bättre matvanor i framtiden. Lovisa verkar må bra i alla fall, och jag med :)

Första teckningen på Måsen

Idag besökte vi Måsen för en stunds socialisering av hela familjen. Man märker att Lovisa börjar bli mer och mer uppmärksam på omgivningen och förändringar. Hon var riktigt blyg i början, precis som när vi var där med min pappa. Vissa dagar är hon helt avståndstagande till andra och andra dagar kan hon hälsa efter att ha tittat på avstånd en stund.

Idag började vi i målarrummet där det var lugnare för att värma upp skruttisen. Där var det bara en till familj som pysslade till skillnad från i lekrummet som var fullt av ungar. Jag och Älskling påbörjade en skallra gjort av en gammal glödlampa, en rulle, tidningspapper och lim. Får väl dekorera den nästa gång vi kommer dit och den har torkat :) Det är en av sakerna jag gillar med Måsen, att det har olika teman som man skapar kring och alltid med återvunnit material. Nu är det tema musik och man kunde även göra skallror av kapsyler.

Lovisa var kreativ hon med! Av med kläderna, på med förkläde och fram med målarfärgen! Det är då man är glad över att man är på öppna förskolan och inte hemma i köket... Resultatet blev en grön och brun kreation som nu pryder vårt kylskåp. Typisk grej som endast föräldrar kan tycka är det finaste som skapats :p Men det känns också som att vi uppgraderat oss en pinne som "riktiga" när föräldrar när man har egengjorda teckningar på kylskåpet? Finns det något som skriker mer småbarnsfamilj?


Bästa boken

I julklapp fick Lovisa en pekbok där man sätter in bilderna själv och nu har vi äntligen börjat sätta in bilder. Vi valde bilder på närmaste släkten med namn och "roll" (t.ex. morfar eller kusin). Lovisa är väl fortfarande för liten för att uppskatta den fullt ut men vi är helnöjda! Känns kul med en pekbok som är så personlig.

Sist vi besökte biblioteket tänkte jag på att det snart är dags att introducera böcker lite mer. Det ska bli härligt den dagen man kan läsa böcker tillsammans, prata, spela teater och härma! Då vore det kul att köpa fler sådana pekböcker som man kan fylla med foton från hemmet, öppna förskolan, Skälby och även ha andra teman att prata om. Tänk vad häftigt att ha en pekbok om bondgården hemma och sedan åka till Skälby och hälsa på samma gris som man har pekat på! :) Jag tycker det verkar fantastiskt roligt! För att inte tala om hur kul jag kommer ha med att välja bilder :p Mys!


Kan stå själv

Gissa vem som kan stå helt själv?! I flera sekunder!? Oh yes! It's da Lolliboll, Lolliboll, Lollibooooll (finns en melodi också, svårt att återge). I alla fall: ungen kan stå! Grymt kaxiga föräldrar här hemma ;)

Vi försökte fota men det blev bara suddigt... En gammal bild men ni förstår ju ändå känslan :p

Vilken härlig vinter

Båda våra hundar blir helt galna av snön, de älskar den! Idag har de fått en rejäl långpromenad på Stensö men har ändå energi så att det räcker och blir över, får nog bli ytterligare en buspromenad ikväll.

Ett av mina bäst köp i vinter var ridoverallen från Hööks. Jag fryser alltid och fick tidigare i år ett varmt underställ i ull samt en fleece, kompletterade med ett par tjocka skidstrumpor och var nästan fit for fight. Allt matchat i lila såklart ;) Men nu när snön kom och vindarna ligger på så behövdes ännu varmare ytterkläder, helst utan glipor.

För några år sedan hade jag bitit ihop i en snygg kappa och högklackat men den tiden är utan tvekan förbi! Vem bryr sig om att man går i en gigantisk overall om det blir varmt och skönt!? Tänk om jag upptäckt funktionsklädernas värld tidigare...

Att köpa en ridoverall (skillnaden är bland annat att den är helskodd så att man inte glider omkring i sadeln) hade tyvärr sitt pris, ett pris på 1 700:-. Men nu i efterhand var det helt klart värt det! Jag glassar omkring i min overall dagarna i ända och njuter av värmen :)

Eros försöker klättra till toppen... Han är ambitiös alternativt helknasig?

Jag har även investerat i världens fulaste mössa, men den är också varm och go ;)

Schapendoes och overall in action

Lycklig Clara som vara ute i snön och träna

Piruette, snurra, dansa, slå knut på sig själv :p

Fint!

Äntligen gav snöstormen upp och solen har varit framme hela dagen, underbart! Vi var ute en stund med hundarna tidigare idag men sedan blev det promenad till Maxi och då fick de stanna hemma hos mormor. Lovisa sov i vagnen och vi kunde gå i lugn och ro. Nu har vi varit hemma och laddat upp med lite lunch och ska snart ut i kylan igen :) Den här gången blir det långpromenad med hela familjen och en gammal skolkompis till mig (yey, vi ska vara sociala!!), förhoppningsvis är vi hurtiga nog för Stensö runt.

Tittut!

Sötnöten :)

Lyckliga i snön!

Detta väder

Det slutar aldrig att snöa?! Vi har i alla fall tagit den obligatoriska bajspromenaden med hundarna men nu blir det innefix som gäller istället! Var på IKEA, vårt andra hem, och köpte ytterligare två hyllor till vardagsrummet. Där ska fina pärmar sedan ta plats i hopp om att vi ska få bättre ordning på alla våra papper. Ordning och reda är inte alltid vår grej men färgmatchade pärmar kanske ökar motivationen?

Vår förhoppning är att Lovisa ska ägna sig åt detta under tiden som vi sorterar papper, sätter upp hyllor och pysslar

Det troliga är att busungen hellre "hjälper till" :)

Det här är också en helt okej aktivitet men knappast trolig under tiden som vi fixar hyllorna...

Lyxsovaren

Vår mysigt inredda spjälsäng är ju som nämnt tidigare ockuperad av vår schappe Clara. Tycker att det är en riktigt bra lösning faktiskt eftersom Lovisa fortfarande kan ligga nära men vi får lite mer spelutrymme i vår 140-säng som annars ska delas på två vuxna, en bebis och två hundar. Tveksamt om hon uppskattar napp-fickorna på insidan av spjälskyddet men annars får nog hund-/spjälsängen högsta betyg men fluffigt täcke, många kuddar och nära till familjen :)Så var natten här

Vår mysiga tjejkväll är avklarad (Lovisa gillade fotbadet men sov större delen av kvällen :p) och nu har Älskling kommit hem. Lovisa var ju inte sämre än att hon vaknade lagom i tid för att säga hej till pappa och lollar nu runt på golvet, till synes helt obrydd av att klockan är lite efter midnatt... Men vad gör det när vi är lediga imorgon!


Tjejkväll!

Ikväll har Älskling en jour i Oskarshamn till 22 så om vi har tur är han väl hemma runt midnatt i den här snöstormen. Stackarn...  Men vi tänkte i alla fall lyxa till det med en riktig tjejkväll här hemma! Lovisas mormor är på väg hit för kinamat, mini-spa och film :) Mysigt när vi bor så nära att det är okomplicerat att titta förbi!

Dumma Internet...

Gah! Jädra Tele2! Internet fungerar tyyyyp... Fast när det väl "fungerar" så fungerar det så dåligt att det inte ens kan spela upp tredje avsnittet av Dag utan att lagga var tredje minut... Sjukt irriterande! Var tvungen att dela med mig...

Coolaste katten i stan!

Rea på Åhlens, mössa för 9:-, kunde inte låta bli att fota underverket.


Ett litet äventyr

Igår så hade vi Ture och för att Älskling ska slippa skjutsa fram och tillbaka hela tiden bestämde sig den här körkortslösa hurtbullen att en promenad till stallet vore toppen för mig, Lovisa och hundarna! Enligt google så är det 6,3 kilometer så det var ju inte så farligt. Skulle ta 1 timme och 17 minuter och då är jag ganska nöjd med min tid på 1 timme och 22 minuter i snöstorm med två hundar och barnvagn :)

Jag tog upp resevagnen som vi hade på Mallorca och bestämde att den också får bli vår stallvagn (vill inte att vår fina vita ska lukta häst...). Helt plötsligt var den där medföljande vinteråkpåsen som vi fnissade lite åt inte så dum att ha! På grusade vägar så skramlade vagnen lite, och jag kan inte sluta sparka på bromsen i tid och otid, men bortsett från det var den toppen! Egentligen är Lovisa lite för liten för att åka framåt (på Mallis kunde hon ligga mot oss men det är hon får lång för nu) men hon somnade så fort vi kom ut och vaknade fem minuter innan vi kom fram, ingen skada skedd alltså.

Vad som flög i Clara och Eros vet jag inte men de gick fot hela promenaden och brydde sig inte om varken hundar eller cyklister?!

Innan vi gav oss iväg tänkte jag själv att jag nog var lite tokig och packade vagnen som om vi gav oss ut i krig. Matsäck, vattenflaska, ombyte, leksaker, hundgodis, filt, fulladdad mobil osv... OM vi typ skulle bli tvungna att slå läger halvvägs och försöka överleva tills Älskling kom hem från jobbet och kunde hämta upp oss. Men nu när äventyret är över så kan jag konstatera att det gick galant och att jag gärna gör om det! Bra motion för både mig och hundarna och Lovisa klagade inte ett dugg :)
Lollan dubbelkollar så att vagnen fortfarande håller :)

RSS 2.0