Läskigt...

Ensam hemma + Shutter Island på TV + överspända hundar = inte så bra för den redan mörkrädda husägaren... Nu börjar en ny rysare på TV och jag vågar inte släcka och gå och lägga mig :p Verkar bli en sen natt / tidig morgon!
 
 

Tjejkväll

Älskling är uppe i Stockholm för att fira sin brors 40-årsdag. Men barnfritt kalas innebär att jag och Lovisa går all in men tjejmys här hemma :) Vår hyresgäst på övervåningen är inte heller hemma så vi kan spela musik hur högt vi vill och busa hela natten!
 

Piratuställning på Kalmar läns museum

Idag har jag och Lovisa spenderat hela dagen tillsammans med min moster och de små kusinerna. Mysigt! :) Frukost hos mormor, besök på piratutställningen och sedan god lax till lunch hemma hos mormor igen.
 
Måste säga att man fått en helt ny insyn i det fantastiska utbudet stan erbjuder sedan man fick en unge att underhålla! Endast 60:- kronor kostade det för en vuxen att gå in på muséet, 30:- för studerande/pensionär och gratis för alla under 19 år. Ingen dyr dagsutflykt för en familj alltså. I entrépriset ingår samtliga utställningar (Pirater, Kronan, Jenny Nyström m.fl.) men vi nöjde oss med piraterna. Det var lagom med tre småttingar i sällskapet. Vad utställningen gick ut på visas nog bäst i bilder:
 
Passerade den lilla utställningen om Ölandsbrons 40-årsfirande på vägen, kul med leksaksbilar!
Först tittade vi på den traditionella utställningen, med uppvisning av piratsaker och informationstexter för de äldre. Emil hade sett utställningen tillsammans med dagis så han kunde guida oss :)
Lovisa hälsar på drottningen
Full fart i lekrummet!
Små tittskåp
Lovisa tyckte också att det var kul att leka med svärd uppe på piratskeppet
Linus fick också hålla :)
Små pirater
Ögonlapp/munskydd/whatever
Vad är en piratutställning utan en skattjakt?
Emil håller utskik
Mia och Lovisa kollar in konstverken i pysselrummet
Eget konstverk tillverkas
Full koncentration
Hemma hos mormor igen, Lovisa provar Linus babyskydd
Två busungar i babyskyddet

Egna barngalgar

Insiperad av Äntligen hemma blev det idag tillverkning av egna barngalgar.
 
De små galgarna köptes för 6-7:-/styck när Eleraff (barnbutik) inne i stan stängdes. Vaddkulorna, ögon och färg köptes på Present och Hobby för 104:-. Än så länge har jag bara gjort två grodor men tänkte fortsätta med björnar, grisar, möss osv. Kanske göra något annat tema med byxgalgarna, det visar sig. Men här kommer i alla fall grodorna:
 
Original
"Huvudet" på plats, tur att det var vaddkulor och inte träkulor eftersom galgen inte gick att skruva isär
Småspik och lim till småbollarna
Målad
Ögon på plats
Färdig! :)

Hundkursen i Stockholm

I veckan som var så åkte jag iväg på hundkurs i Stockholm, Kenth Svartberg besökte Hundens Hus. Det var två riktigt bra föreläsningsdagar, Svartberg kändes väldigt "rätt i magen" som Cilla hade uttryckt det :p Han kom nyligen ut med boken Bra relation, den ska nu läsas en gång till efter den här boosten. Vårt älskade bibliotek ska bara få in den först.
 
 
Hundars inlärning börjar mer och mer kännas som repetition, jag känner mig ganska stabil kunskapsmässigt, men det är alltid inspirerande med duktiga tränare. Det är också skönt att komma hemifrån lite, träffa andra entusiaster och få motivation att jobba vidare. Sen måste man också tillägga att den fina helpensionen som farmor erbjuder är riktigt mysig!
 
Att vara ifrån Lovisa 1,5 dygn var helt klart en ovan känsla, så länge har vi aldrig varit ifrån varandra. Vi funderade mycket på hur det skulle bli med mat och sömn eftersom hon fortfarande ammar mycket, både för att bli mätt och somna. Jag var nog den som var lugnast, lite förvånande tycker jag själv. Men även om nattningen blev lite kämpig för dem här hemma så hade det gått väldigt bra! Somnade om ganska bra på natten, åt helt okej och viktigast av allt så var hon pigg och glad :)
 
Jag hade funderingar på att "utnyttja" detta tillfälle till att dra ner på amningen lite. Om det nu gick bra att pappa sövde om på natten så skulle vi kunna ta bort nattamningen helt, till exempel. Men man kan väl säga att jag och Lovisa hade helt olika förväntningar på min hemkomst :p Lovisa tyckte istället att vi skulle ta igen förlorad tid och amma supermycket. Gärna ofta och länge. Inte helt ologiskt när man tänker efter... Men precis i början blev det lite kämpigt, jag försökte neka och Lovisa var väldigt besviken. Till slut hade jag nog kunnat sätta mig bredvid henne och böla jag också så vi struntade i hela projektet, det kändes helt fel.
 
Men något har ändå hänt, hon får amma om hon vill men äter betydligt bättre. Så vi får väl kalla det för win win för både mig och Lovisa! :)

Hemmaträning med pappa

Karl har bestämt sig för att träna bort sitt diskbråck istället för att vila ut det och Lovisa var inte sen med hjälpa till. Jag som funderat på att köra lite hemmaträning med Lovisa på dagarna (alltså träning för mig, bus för Lovisa) blev i alla fall peppad. Hon verkar inte svårövertalad när det kommer till att agera extra vikt :)
 

Kenth Svartberg besöker Hundens Hus

Som en del av utbildningen till Specialiserad hundpsykolog hos Hundens Hus erbjöds det nu i veckan en två dagar lång föreläsning med Kent Svartberg, mycket trevligt! Nu har jag precis fixat klart med bilderna så jag nöjer mig med ett bildregn tills vidare, ska skriva mer sedan. 
 

Gamla bilder - Stall Kumle

Då och då blir suget efter ridning olidligt och då är det väldans bra med klippkortet på Stall Kumle, ca en mil utanför Kalmar. Den här gången följde hela familjen med och vår volontär fick provrida för andra gången i sitt liv. Anette och den snälla nordsvensken Frodo tog hand om oss. 
 
 

Fars dag i Nybro (och en massa amningsprat)

Igår besökte vi min pappa på Fars dag, det var trevligt att träffa alla en stund. Farmor var nere på besök och hade lagat god middag. Lovisa var ovanligt blyg men till slut mjuknade även hon när lillbrorsan tog fram Buzz och en självgående bil. Jag ser en potentiell barnvakt i framtiden ;)
 
Farmor kommer jag snart att få se mer av för på torsdag åker jag upp till Stockholm på hundkurs. Det blir ett tidigt morgonflyg (06.15, fy bubblan...) och första bästa tåg hem på fredagen, allt för att minimera tiden hemifrån. Det är nämligen första gången jag åker utan Lovisa. Känns väldigt kluvet. Hittills har hon alltid följt med, antingen själv med mig eller så har Karl följt med och haft henne under tiden som kursen håller igång. Men nu har hon så mycket spring i benen att jag känner mig osäker på om vi klarar av att inte störa de andra... Och Karl vill försöka jobba lite (så kanske får Lovisa följa med dit istället), så att de följde med hela gänget var inte aktuellt. 
 
En liiitet del av mig känner att det kanske är bra ändå. Lovisa ammar ju fortfarande på nätterna och jag har i några veckor nu vridit och vänt på om jag inte tycker att vi ska sluta. Inte sluta amma helt men sluta amma på nätterna och dra ner lite på det dagtid. Det blir många uppvak och jag skulle gärna få i henne lite mer vanlig mat, det känns som att hon fortfarande helammar när hon själv får välja.
 
Att sluta med mig bredvid funkar i alla fall inte. Jag klarar inte av att höra "Mamma, booob!" hulkas fram och bara neka och vara sådär "bestämd" som många rekommenderar. Samtidigt vet jag att hon klarar sig bra utan amning när jag är borta dagtid, är inte extra gnällig utan verkar ha bra att koll på att "boobsen inte är hemma". Då funkar vanlig mat och annan tröst bättre. Så kanske får hon en lugn natt med sin pappa? Jag tror inte riktigt på det själv men nu känner jag att en natt är värt ett försök i alla fall, funkar inte det så får vi fortsätta med nattamningen ett tag till. 
 

Snart har vi nytt tak

En av sakerna som var prio ett på huset var taket. Det är inte några fel på det idag men det är väldigt gammalt och besiktningsmännen som varit här rekommendera att byta innan felen kommer. Så nu är Melby Bygg här och fixar den här veckan. Även lekstugan ska få ett matchande tak. Skönt att bocka av en grej på listan!
 
Imorgon kommer Multibygg hit för att lämna offert på lite annat inuti huset. Hur fulstädar man när de ska kontrollerar skymslen och vrår? Vi har ju kört stenhårt på att trycka in i garderober och skåp de senaste gångerna vi har haft gäster... :p Upp med tuppen och diska kanske?
 

Retro dockvagn

Igår hittade vi en jättefin dockvagn på blocket, en Emmaljunga från 70-talet som var väldigt välbevarad. Hjulen är lite skeva men det ska vi nog kunna rätta till, tyget hade inte en enda fäck och alla delar var orginal.
 
Nu ska den gömmas undan för att bli framtida julklapp eller födelsedagspresent, något ska man ju ha att längta till :)
 

Gamla bilder - Skördefesten

Dags att lägga upp lite gamla bilder innan de är superdupergamla. I slutet av oktober besökte vi Öland och Skördefesten. En mysig tradition och ett sätt för oss att visa upp Öland för vår volontär som bodde hos oss då. Vi turnerade runt ganska länge, åt Gerds ostkaka i Bläsinge, gottade oss på loppisar, provsmakade flera varv på matmarknaden, köpte ullkläder från Astas ullrike och landade till slut på hundcaféet i Kastlösa. En lång, intensiv och mysig dag :)
 
Nyvaken Boll knaprar glutenfritt knäcke
Gerd var i toppform som vanligt
Många pumpor var det, alla till överpris som vanligt men självklart kom vi till slut hem med tre stycken
Lovisa var lite skeptisk till den hemmagjorda sushin vi hade med oss
Ett snabbt besök på Smedjan som mormor och morfar ägde tillsammans med ett annat par "på stenåldern" :)
Mysig stämning!
Vår lilla selunge på vift
Ekerums matmarknad, mums!!
Bästa stoppet på konstnatten tror jag, men självklart inget minne av konstnärens namn :p
Å så avslutar vi med lite mer pumpor

Projekt: Dockskåp

När jag var liten så köpte mamma ett väldigt gammalt dockskåp på annons. Det var gediget gjort, hade många gamla detaljer bevarade men behövde lite renovering. Mamma påbörjade projektet men sedan blev det stående, i ärlighetens namn var det lika lekvänligt i sitt slitna skick och jag använde det väl. 
 
När jag flyttade hemifrån tog jag dockskåpet med mig i tron om att jag skulle renovera det färdigt och ha som prydnad, men även det gick lite sisådär. Nu kände jag att när Lovisa kan använda det så är det dags att få tummen ur, det kommer att bli en fin julklapp :) Kul med något som dels har en historia men som också är "hemmagjord". 
 
Gammal färg och tapeter har tagits bort, listerna var tyvärr också slitna. Men det superfina köket kan stå kvar och det är jag glad för, det är verkligen gjort med omsorg och har till och med en pytteliten kran till diskbänken. Den öppna spisen målade jag vit så att den mer liknar puts än 70-talets tegelvariant. Golv köptes på Bauhaus, självhäftande på rulle. Tapeterna kommer från Kalmar Present och Hobby (Panduro). Egentligen är det brevpapper och inte tapet vilket innebär att hörnen är skuggade på två av dem, det ledde i sin tur till att de var omöjliga att mönsterpassa... Men jag tyckte så mycket om mönsterna att jag hoppas kunna dölja detta med lite tavlor, gardiner och möbler. Nu ska det bara dit lister, måla innertaken vita och måla utsidan av huset gult och sedan är det klart. Då kan vi börja inreda med möbler så att det är tipp topp på julafton!
 
Före (tjuvstartade lite så ett och ett halvt rum har ju fått golv)
Före-bild på det mysiga köket
Nuvarande status
Sett "utifrån", fönsterna ska fixas till och fasaden ska få gul färg

Lovisa vilar

Orden riktigt sprutar ur Lovisa för tillfället, kommer nya varje vecka och det är så himla kul att lyssna och prata med henne! En del är fortfarande sånt som bara jag, Karl och de som träffar henne dagligen förstår. Som "gocka", det betyder sko men det fattar ju inte vem som helst :p
 
Nyaste orden just nu är "ilar" (vilar) och "Claja" (Clara). Vi har pratat mycket om att hundarna vilar och vill vara ifred och just att de vilar verkar ha gått fram. Det här med vara ifred kämpar vi fortfarande lite med... :p Men Lovisa går ofta fram till hundarna när de vilar, pekar och väntar på att jag ska säga "Clara/Eros vilar". Då gör Lovisa snarkljud och verkar väldigt nöjd med kommunikationen :)
 
Igår bäddade hon ner sig i sängen och sa "Ah (jag) ilar (vilar)", det såg väldigt mysigt ut!
 

Hej bloggen!

Det är verkligen svårt att hitta tid/motivation till bloggen sen vi flyttade hit. Vi försöker pussla jobb, studier, 1-åring, hundar, renovering och den där kvalitetstiden. Det känns i alla fall som att det är kvalitetstiden som vi får mest av, det är skönt! Kunna vara hemma med Lovisa, ta sovmorgon, äta frukost och lunch tillsammans med mormor, ta långa promenader hundar osv. Ha tid att prata om det viktiga, mysa i soffan med god mat och en kriminalserie och läsa "Katt kan" 47 gånger på raken.
 
Jag pluggar 150% nu men Lovisa är nästan alltid med mig (en kväll i veckan på Brofästet, helt okej). Karl (ja, han har fått ett namn nu :p) arbetar 80% för att få en extra dag hemma med med oss. Han arbetar en timme längre 3 dagar i veckan för att kunna få halva fredagen ledigockså. Så jobb 3,5 dag, ledig 3,5 dag. Perfekt!
 
Men just idag får jag och Lovisa kvalitetstida oss för oss själva, Karl är på svensexa i Linköping. Så nu är det dags för ägg och nötter framför Nyhetsmorgon :)
 

RSS 2.0