Hundkurs för småbarnsföräldrar

Jag har förtått på många föräldralediga hundägare att det är svårt att få tiden att räcka till både bebisar och fyrbenta. Omställningen är stor och mycket fokus ligger på den nyaste familjemedlemmen. Samtidigt vill man att hunden ska känna sig delaktig och tycka om det nya lilla livet. Därför tänkte jag testa en aktiveringskurs för småbarnsfamiljer. En hundkurs där vi lär oss enkla sätt att aktivera hunden i vardagen (delvis tillsammans med barnet), men också en kurs där småttingarna är varmt välkomna!

Så här kommer det att stå på hemsidan så fort som jag bett Älskling hjälpa till med uppladdningen:

Som småbarnsförälder kan det vara svårt att få tiden att räcka, särskilt till de fyrbenta familjemedlemmarna. Vi har därför startat en aktiveringskurs riktad till er med småbarn hemma. Innehållet är likt det vi går igenom på en vanlig aktiveringskurs men anpassat med hänsyn till småbarnsföräldrars vardag.

 

Hundar måste få arbeta med huvudet för att må bra, vi kallar detta för mental stimulans. På vår aktiveringskurs för småbarnsfamiljer arbetar vi med problemlösningsövningar, nosarbete och nyttoövningar. Alla övningar ska kunna genomföras hemma eller med barnvagnen. I en del övningar får ni också möjlighet att träna er hund på ett säkert sätt tillsammans med barnet.

Genom att aktivera din hund mentalt får du en bra relation mellan hund och hundägare, promenaderna ni tar tillsammans blir roligare, hunden får ett bra självförtroende, du blir en resurs för din hund, följsamheten hos din hund ökar och mycket mer!


Aktiveringskursen passar hundar och hundägare på alla nivåer och i alla åldrar. Den yngre hunden kanske behöver öva upp koncentrationen, den äldre hunden kanske vill aktivera sig trots fysiska hinder osv. 

Vi blandar teori och praktik. Praktiken är förlagd till Kalmarsundsparken. Självklart är småbarn och barnvagnar varmt välkomna!

 

Vi träffas 4 gånger i 1 timme, max 5 ekipage/kurs. Priset för kursen 800:-/ekipage. Kursstart är 3/10 kl 13.00 och vi träffas varannan vecka på måndagar.

Anmälan görs under kontakt.

Eros tycker att amningskudden är en typiskt bra sak som kom i och med Lovisa!


Kommentarer
Postat av: Caroline och hennes två V:n

Nämen ååå, den där kursen skulle jag verkligen behöva gå! Det är ju precis det jag söker!



Hur går det förresten med husletandet/bygget?

2011-09-15 @ 13:49:16
URL: http://carolineprim.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0