Green baby på Giraffen

Den här veckan säljs det barn- och damkläder utanför Coop på Giraffen. Alla är märkta med "Eco" och "Fairtrade", 70-80% rabatterade så priserna är också humana :)
 
Barnkläderna kommer från Green Baby och Bamboo Kids (hittar tyvärr inte hemsida). Färgglada och sköna! Leggings ca 40:-, en tröja 50:-, byxor 100:- osv. Ta 3 betala för 2 den här veckan. Damkläderna kom från många olika märken, själv kom jag hem med kläder från märket Stewart+Brown. Lite "lagom" annorlunda, också väldigt sköna. Tröja ca 100:-, byxor 150:-, också 3 för 2.
 
Butiken stänger lördagen 18/8 så det är inte så lång tid kvar.
 
 
Efter att vi besökt butiken så visades "Modets offer" på svt (finns fortfarande på svtplay, dokument utifrån). De sista minuterna ägnades åt just ekologisk bomull men visade tyvärr att även ekologisk bomull får spill från de traditionella odlingarna, samt att något ekologiskt sätt att färga bomullen inte finns. Med andra ord finns det nog inga bomullskläder som är 100% ekologiska oavsett märkning men jag har landat i att märkningen i alla fall betyder att man köper "så bra som möjligt". Många av kläderna utanför Coop var ju också märka med Fairtrade vilket förhoppningsvis säger något om att arbetsförhållandena var mer okej än vid traditionell tillverkning. 
 
Green baby har även en kollektion med ofärgad bomull, det kanske kan vara något om man vill ha det mer eko. Utbudet av ofärgad bomull var inte så stor på butiken utanför Coop men de hade några bodys till barn under 2 år. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0