Julpyssel på Kalmar Läns Museum

Ikväll var det julmys på muséet som hade extra specialsöppet med julpyssel, tipsrunda, besök av tomten och självklart de vanliga utställningarna öppna. Vi tog tillfället i akt att få lite extra julkänsla och visa Galia mer av Kalmar.
 
Måste säga att muséet överlag känns som en riktigt bra aktivitet, Lovisa älskar det och de är duktiga på att göra utställningarna både barnvänliga och djupa på samma gång. Det känns som ett ställe man kan besöka om och om igen och lära sig något nytt oavsett ålder. Kronan är ju en fast utställning och nu är det slutspurten på deras piratutställning. De har en hel del annat också men Kronan och piraterna är favoriter just nu. Till våren kommer en barnutställning om "Bokstäver och orddjur", det ska bli spännande!
 
Priset är också helt okej för att göra flera besök. Om jag går dit med Lovisa och Greta så kostar det 30:- tack vare studentrabatt och gratis inträde för barn. För mig, Karl och barnen skulle det kosta 90:- totalt. 
 
Målar stenar med "stenåldersfärg".
 Kronanutställningen
Filmen från utgrävningarna 
Tomtenissarna spelade julmusik (barnen sjöng med dansade, Lovisa var helt slut när vi packade in oss i bilen :p)
 Tomtemor läste sagor

Kommentarer
Postat av: Eva

Hej.
Hittade ett inlägg från 20121112 där du visar upp en Emmljunga princess dockvagn. Så fin. Har du den kvar? Har du några funderingar på att sälja den. Är i så fall jätteintresserad.
Hör av dig till min mailadress om du vill sälja.
Hälsningar Eva

Svar: Hej! Tack för din kommentar. Tyvärr är dockvagnen inte till salu, den används fortfarande flitigt här hemma :)
Emma

2013-12-09 @ 05:01:49

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0