Midsommar i Östra Ed

Det blir många bilder nu men högtider har ju en tendens att få upp antalet på det temat ;) 
 
Vi åkte till stugan efter Karls jobb vid 18-tiden i onsdags, det tar ca 2 timmar att köra. Lovisa hade på något mystiskt sätt lyckats undvika middagsvilan hela dagen och höll verkligen på att bryta ihop sista halvtimmen hemma. Men vi fick ändå med oss allt i bilen och sedan sov hon så gott på vägen upp. Fullt med energi till kvällen alltså ;)
 
 
Lovisa har minst sagt en stooor fascination för månen just nu. Vart den befinner sig, när den går upp, när den "sover", vart den är när den inte syns osv. Vi pratar nog om månen minst tio gånger om dagen. Som tur väl var så var farfar inte sen med att haka på en månjakt, han visste till och med bästa stället på altanten för månspaning ;) Så där spanade de, flera gånger, på den stora månen mellan träden. 
 
 
På själva midsommarafton vankades det traditionsenlig midsommarmat med sill och potäter för oss som åt det, det vill säga till mig och svärfar. Älskling är ju vegetarian och svärfars särbo hade gått över till råkost. Riktigt god råkost, vi tjuvade allihopa lite bovetegröt med blåbär och annat gottgott till frukost ;)
 
Jag gav råkost ett litet försök för kanske ett år sedan men hade svårt för att bli helt frälst. Gillar mina gröna smoothies men hade svårt att hitta "riktiga" måltider som föll oss i smaken. Bovetegröt med blåbär var däremot gott över förväntan så det kan vi nog införa! Perfekt när man får smaka istället för att köpa hem en massa dyra ingredienser och bli besviken... 
 
 
Vid 15-tiden påbörjas midsommardansen vid Östra Eds kyrka och vanan trogen kom vi dit precis när dansen hade tagit slut :p Men vi var lika nöjda med det, fikade en stund och tittade på folk. Lovisa var ganska nyvaken så fullt ös runt midsommarstången hade det nog ändå inte blivit. 
 
 
Tidigare midsommarfirande har Karls två syskon med familjer också varit i stugan men i år hade de inte möjlighet att komma. Det hade varit kul med lite kusinbus (roligare och roligare ju äldre Lovisa blir) men vi hinner nog träffa dem fler gånger i sommar. Nu blev det istället en lugn midsommar (och inte lika trångbodd ;)) och det hade också sin charm. Hundarna fick plats och Lovisa kunde bonda lite extra med farfar och hans särbo, mysigt värre :)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0