Fulla dagar

Nu är fem dagar ensam hemma med två småttisar avklarat :) Eller ja, vår workawayer Galia är fortfarande kvar men hon har ju andra arbetsuppgifter än just barnen.
 
Man kan väl sammanfatta det med att första kvällen var fullständigt kaos, verkligen hela mardrömsscenariot komprimerat på 4-5 timmar... Lovisa vände upp på ner på hela huset, vägrade sova och skrek som en stucken gris. Greta kom inte till ro, vaknade hela tiden och var svårtröstad. Jag lyckades med nöd och näppe få i människor och djur lite mat och ta ut hundarna på en snabbkiss i trädgården men själv däckade jag både arg och frustrerad vid 23 utan kvällsmat. Verkligen ingen bra start på veckan... På tisdagen gick jag hem till mormor för att återfå vettet. Lite mat, lite kaffe och en tupplur medan mormor läste böcker för Lovisa gjorde susen! Sedan får man nog säga att det bara blev bättre och bättre. Kvällarna fortsatte att vara lite kaotiska, vi fick ingen riktig vana på att få Lovisa att somna tillsammans med Greta. Men i övrigt blev veckan väldigt bra! När Älskling kom hem hade vi kommit en bra bit med målandet av möbler, ett rum i källaren var tömt, gräsmattan klippt, lekstugan tömd och redo för vintern. Kidsen hade hunnit med både Måsen, biblioteket och många mysstunder med mormor. Jag hade lyckats plugga lite och huset är väldigt rent sedan Galia kom hit. Riktigt bra med andra ord!
 
Överlag flyter projekten här hemma på väldigt bra med Galia :) Dels för att hon själv utför en hel del. Tanken är att hon ska jobba 25h/vecka men vi räknar inte så noga. Framför allt hänger hon ute i vårt förråd och målar möbler, det är sååå skönt att komma framåt med det eftersom både jag och Karl är väldigt sega när det kommer till att måla. Utöver det gör hon lite småfix och tar hundarna på långpromenader. Det är kul med en workawayer som verkligen gillar hundarna när vi själva inte hinner ge det där lilla extra. Men en stor skillnad sedan hon kom är faktiskt att jag själv känner ett mycket större behov av fixa saker. Man kan ju inte slappa i soffan samtidigt som man ber någon annan måla ens möbler ;) Det gör att Facebook och slötittande framför datorn har bytts ut mot diverse praktiskt arbete från morgon till kväll. Och gissa vad? Det är jätteskönt! En riktig bonus är att det verkar smitta av sig på Lovisa också. Ibland hjälper hon mig eller Galia med våra projekt, eller så försvinner hon iväg i någon rolig lek, men det är ytterst sällan hon ens pratar om att få titta på film/youtube. Det känns väldigt bra!
 
Annars är Lovisa just nu fokuserad på att räkna, ord och bokstäver samt Knopparna. Hon fick en kulram förra veckan och vill helst att vi ska räkna tillsammans om och om och om igen. För att jag inte skulle tröttna alldeles för fort introducerade vi att även räkna kulorna på engelska och det var poppis! Lovisa har nog inte stenkoll på vad ett annat språk innebär men hon räknar gärna till five, är tyst en stund och klämmer sedan i med ten också :p Överlag blir det ju väldigt mycket engelska här hemma nu eftersom det är det enda gemensamma språket med Galia. Lovisa verkar dock mer intresserad av att lära Galia svenska än att själv lära sig engelska. Hon har lärt Galia de viktigaste orden som "måne", "uggla" och "boll" :) Senast vi var på biblioteket passade jag på att låna några böcker som Lovisa redan känner till fast på engelska, på så sätt kan även Galia läsa högt. Vi får se om det uppskattas.
 
Greta växer så det knakar! Nu plockade jag upp storlek 68 från källaren! Framför allt verkar hon ha långa ben, alla byxor blir som shorts om man tar samma storlek som på tröjan :p Det ska bli skoj att se hur mycket hon har växt när det är dags för läkarbesök på onsdag. Men trots att hon uppenbarligen lägger mycket energi på att växa så är hon vaken massor nu, det är jätteskoj! Det känns ju som att man lär känna henne på ett annat sätt när hon är med och tittar :) Hon är också väldigt uppmärksam nu på om man lägger henne från sig så vi sitter ihop nästan 24/7. Tack och lov för bra sjalar och selar! Jag tycker också det mysigt :) Sedan är det i och för också uppskattat när Karl kommer hem och kan agera närkontakt ett tag eftersom saker sker i en liiite snabbare takt utan bebis på magen :p
 
One, two, three, four, five... ten!
"Vilken bokstav är det?" och "Vad står det där?" är väldigt populära frågor här hemma :p
Högläsning för syrran
Alfons är en riktig favvis :)
Det ser vildare ut än vad det är...
 Vår lilla hjälpreda :)
Och barnvakt! 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0