Bye bye Marija...

I torsdags lämnade vi av Marija på tåget till Lund efter att ha bott ihop i fem veckor. Nu är det förvisso lite skönt att kunna kissa med öppen dörr, gå naken och lämna hemmet lite ostädat utan att få dåligt samvete men Marija har verkligen varit helt fantastisk att ha! 
 
Under tiden som Marija har bott hos oss så har hon hjälpt Karl att isolera vinden, sätta upp nytt tak och börjat lägga nytt golv. Utöver det har hon tagit hundarna på långpromenad två gånger om dagen och hjälp till lite med vanligt hushållsarbete. Guld värt! Men det som ändå har varit bäst är att hon är hur trevlig som helst ;) 
 
Nu tar vi en paus från workawayandet ett tag, vi har inga större projekt igång och kan behöva landa lite som familj. Kanske kör vi igång senare i vår eller till sommaren. Det vore kul att kunna ta emot en barnfamilj men det kräver såklart lite mer av boendet, det skulle bli lite dyrare också. Men för Lovisa och Greta vore det kul med det språkliga utbytet som jag tror kommer betydligt lättare när det är andra barn att prata med. Nu hamnar barnen (kanske främst gäller Lovisa) lite utanför eftersom vi pratar engelska med workawayen och inte "tvingar" fram behovet av att lära sig genom att till exempel låta workawayen sitta barnvakt. När Galia bodde här så lärde sig Lovisa några ord och tyckte det var lite kul att lära Galia ett par svenska ord. Men Marija har ju mest varit iväg på jobb med Karl samtidigt som barnen varit med mig så det har inte riktigt blivit aktuellt. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0