Vinden tar form

Karl och Marija (vår nuvarande workawayer) har spenderat nästan varje dag de senaste två veckorna uppe på vår vind. Rensat ut en massa bråte, tilläggsisolerat och nu börjat ordna med nytt innetak och golv. Det blir super! 
 
Nu när jag tittar på bilderna ser det inte ut att ha hänt så mycket men vi som sett förändringen live tycker att det är en helt ny vind :p Innetaket kommer att bli vit råspont, golvet blir lönnmönstrad, ljus laminat. Laminat känns lite synd när vi varit så noga med materialvalen i resten av huset men prisskillnaden var helt enkelt för stor när det rörde sig om förrådsutrymme på vinden.
 
Tanken är att majoriteten av vinden ska gå till vår och hyresgästernas förrådsförvaring. Den lite mindre delen bortom murstocken hoppas vi kunna avvara till myshörna. Takhöjden där uppe är precis lagom för att driva en vuxen till vansinne, skulle gissa 160 cm vid högsta punkten, men för ett barn gör det ju inget och då kan Lovisa och Greta få ha ett eget krypin där. Tanken är att ta fram de gamla vindsfönsterna (de sattes för utvändigt när förra ägaren tilläggsisolerade hela huset) och då höjs mysfaktorn ytterligare. 
 
På tal om fönster så hittades två stora högar med gamla fönster där upp! Karl funderade på vart man bäst slänger fönster... Pfft!! De ska bli växthus har jag bestämt ;) Slänga fina gamla fönster... Det gamla och slitna har ju potential att bli jättevackert!
 
Så här såg vinden ut när vi flyttade in
 Idag
 Framtida myshörna
 Framtida växthus ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0