Lovisas naturbok

Äntligen har det kommit lite vår till Kalmar! Idag efter vår traditionsenliga frukost och lunch hemma hos mormor så stannade vi kvar en stund i vår trädgård. Tidigare i veckan tog vi med oss blommor hem till mormor för att få förklarat för oss vad de heter (inte min starka sida...). Nu har vi i alla fall fått reda på att det är snödroppe och vintergäck som växer i trädgården. För att komma ihåg detta plockade vi några blommor och tog in för att pressa och sedan samla i en naturbok. 
 
I väntan på att blommorna skulle blir klara i vår hemmagjorda bokpress så gjorde vi omslaget till naturboken. Jag klippte ut bokstäverna som behövdes och Lovisa fick sedan skriva. Lovisa och bok kunde hon stava till själv (slump eller färdighet, nobody knows) men resten hjälptes vi åt med. Det som verkade fascinera henne mest var hon lärde sig att man måste skriva från vänster till höger. Raka linjer får vi kanske öva på nästa gång :)
 
Minstingen är såklart också med på allt
Plockar blommorna
Snödroppe (och lite vintergäck)
Redo att pressas
Lite pilligt att få ner blommorna i plastfickan
Bokpress med våra tyngsta böcker
Limmar för att få ny framsida på det gamla skissblocket
Urklippta klisterbokstäver
Målar på den nya framsidan
Letar efter L
Bokstäver på plats
Sista finliret
Färdigt!
 
Uppdatering: När man pressar blommor ska de inte läggas i plastficka... De ska läggas mellan papper med bra uppsugningsförmåga. Jag har googlat ;)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0